De 9 beste kookboeken voor op de camping!

By | 5 november 2021

Ben je op zoek naar een goed camping kookboek? Hieronder behandel ik de 9 beste kookboeken voor op de camping! Welk camping kookboek voor jou persoonlijk de beste keuze is, hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent. De kampeerkookboeken hebben allemaal hun eigen focus.

Zo concentreert het ene camping kookboek zich op simpele en snelle maaltijden, terwijl het andere camping recepten boek een wat meer culinaire insteek heeft. Ook zijn er kookboeken die zich richten op één specifieke manier van koken op de camping. Bijvoorbeeld koken met de barbecue, skottelbraai of Dutch oven.

De 9 beste camping kookboeken op een rij!

Hieronder zet ik de 9 beste camping kookboeken voor je op een rij. Bij ieder kookboek omschrijf ik wat je van de inhoud kunt verwachten, en op welke manier(en) van koken het kampeer kookboek zich concentreert. Zo vind je eenvoudig het camping kookboek dat het beste bij je past!

1. Caravanity Camping Kookboek

Caravanity camping kookboek
Caravanity Camping Kookboek
Femke Creemers
Nederlandstalig
Bekijk prijs bij bol.com

Dit Caravanity Camping Kookboek van Femke Creemers is een heel praktisch camping kookboek! De recepten in het Caravanity Camping Kookboek zijn precies zoals op de kaft van het boek staat vermeldt: ‘simpel, snel en lekker’!

De gerechten uit dit camping recepten boek zijn op een of twee pitjes (of bijvoorbeeld op de barbecue) klaar te maken. Daardoor bereidt je ze eenvoudig bij de tent of in de caravan.

Er worden bewust geen ingewikkelde ingrediënten gebruikt, zodat je de ingrediënten vrijwel altijd in de lokale supermarkt kunt vinden. Verder bevat het Caravanity Camping Kookboek ook een behoorlijke variatie aan recepten. Van ontbijt, lunch en snacks tot pizza’s, pasta’s, salades en vlees- of visgerechten zoals een paella.

Naast de lekkere recepten staan er ook allerlei handige tips in het Caravanity Camping Kookboek. Of het nu gaat over de uitrusting van je campingkeuken of het maken van een kampvuur!

Het Caravanity Camping Kookboek is hier bij bol.com en hier bij Amazon.nl verkrijgbaar. Zoals je hier bij bol.com aan de reviews kunt zien, zijn mensen die het boek kochten er ook zeer positief over.

2. Het Campingkookboek

Het Campingkookboek

 

Het Campingkookboek
Tiff & Jim Easton
Nederlandstalig
Bekijk prijs bij bol.com

Het Campingkookboek is een camping kookboek dat zich concentreert op buitenshuis koken. Het Campingkookboek bevat 85 gerechten die je allemaal op een gasbrander, een open vuur of een barbecue kunt maken.

Dit kookboek voor op de camping is onderverdeeld in vier hoofdstukken met gerechten voor in verschillende situaties: weekendje weg (hoofdstuk 1), op het strand (hoofdstuk 2), op het platteland (hoofdstuk 3) en festivals & feesten (hoofdstuk 4). Hierdoor vind je altijd gerechten die goed bij jouw kampeersituatie passen, of je nu met z’n tweeën op de camping staat of met een grotere groep op een festivalterrein!

Het boek geeft je daarbij eenvoudige aanwijzingen, boodschappenlijstjes en handige tips. Meer weten over dit camping kookboek? Bekijk Het Campingkookboek hier bij bol.com of hier bij Amazon.nl.

3. Koken op de camping

Koken op de camping recepten boek

 

Koken op de camping
Cara Frost-Sharratt
Nederlandstalig
Bekijk prijs bij bol.com

Dit camping kookboek bevat meer dan 200 gerechten om buiten klaar te maken boven een kampvuur of op de barbecue. Er zit veel variatie in de gerechten. Van pannenkoeken, pasta’s, curry’s of geroosterd vlees tot stoofschotels.

Dit kookboek heeft een wat meer culinaire insteek. Je hebt daarom wat meer voorbereidingstijd en vaak wat ingewikkeldere ingrediënten nodig voor de recepten. Dit is daarom een leuk camping kookboek voor als je er graag de tijd voor neemt, en je graag wat uitgebreider boven een kampvuur of op de barbecue wil koken.

Meer weten over dit camping recepten boek? Hier bij bol.com kun je onder andere een aantal pagina’s uit dit camping kookboek bekijken! Daarnaast is hij ook hier bij Amazon.nl verkrijgbaar. Klik op de oranje knoppen hierboven om de meest actuele prijs bij beide webshops te bekijken.

4. 500 campinggerechten

500 campinggerechten

 

500 campinggerechten
Ali Ray
Nederlandstalig
Bekijk prijs bij bol.com

Dit is een camping kookboek voor de hobbykok die nooit meer zonder inspiratie wil zitten bij het koken op de camping.

Het bevat wel 500 gerechten die je op de camping kunt bereiden! Dit boek bevat genoeg recepten voor zowel ontbijt, lunch, avondeten als desserts. De verschillende gerechten kunnen in de buitenlucht worden bereid op bijvoorbeeld een campinggastel, in een grillpan of op de barbecue.

De schrijfster van dit boek is Ali Ray. Zij is een culinair reisverslaggeefster die onder andere kookdemonstraties geeft op braderieën, festivals en kampeerbeurzen. Door haar achtergrond is dit een culinair camping kookboek geworden.

Hierdoor zijn de gerechten wat ingewikkelder dan in het gemiddelde camping kookboek. En daarom is dit een mooi camping kookboek voor de hobbykok die graag wat meer moeite doet om een lekkere maaltijd te bereiden.

Op het moment van schrijven is dit kookboek hier bij bol.com voor slechts € 9,99 verkrijgbaar. Daarmee haal je voor een zachte prijs behoorlijk wat inspiratie in huis (500 recepten!).

Ook is dit uitgebreide camping recepten boek hier bij Amazon.nl te vinden. Klik op de oranje knoppen hierboven om de meest actuele prijzen en beschikbaarheid bij beide webshops te bekijken.

5. Weber’s Greatest Hits

Barbecueën en kamperen gaan natuurlijk hand in hand! Gaat bij jou de barbecue ook altijd mee naar de camping? Dan is Weber’s Greatest Hits voor jou een must have barbecue kookboek!

Dit kookboek bevat 125 lekkere barbecue recepten! Hierdoor zit je met dit kookboek voor op de camping niet snel meer zonder inspiratie voor bij het barbecueën.

Of het nu gaat om burgers, steaks, uitgebeende lamsbout of knoflook-salie-kalkoenschnitzels met cranberrysaus, er is altijd wel een lekker recept in dit kookboek te vinden om je barbecue ervaring net iets extra’s te geven!

Meer weten over dit kookboek voor de barbecue? Je kunt hem hier bij bol.com, hier bij Kampeerwereld.nl en hier bij Amazon.nl bekijken.

6. Cadac’s Camping Kookboek

Cadac's Camping Kookboek

 

Cadac’s Camping Kookboek
Nederlandstalig
Bekijk prijs bij Kampeerwereld.nl

Ben je de trotse eigenaar van een Cadac skottelbraai? Of ben je van plan er een aan te schaffen? Dan is dit Cadac’s Camping Kookboek voor jou een goede keuze!

Dit camping recepten boek bevat 30 skottelbraai recepten voor op de camping! Van fajita kipspiesjes tot chocoladebroodjes. Dit kookboek helpt je meer uit je Cadac te halen. De meeste recepten zijn niet te ingewikkeld, en de benodigde ingrediënten zijn vaak goed verkrijgbaar. Zo kun je er goed mee uit de voeten op de camping!

Je kunt het Cadac’s Camping Kookboek hier bij Kampeerwereld.nl vinden.

7. Omnia Recepten Boek

Omnia recepten boek

 

 

Omnia Recepten Boek
Nederlandstalig
Bekijk prijs bij Kampeerwereld.nl

Neem je altijd een Omnia campingoven mee naar de camping? Dan is dit Omnia Recepten Boek voor jou een goede keuze!

Dit Omnia Recepten Boek bevat meer dan 50 recepten om met je Omnia campingoven te maken! Je hebt met dit Omnia camping oven kookboek meteen aardig wat gevarieerde en lekkere recepten tot je beschikking.

De gerechten in dit camping recepten boek variëren van biefstuk stroganoff met champignons tot volkorenbrood, cupcakes of een stroopvlaai. Zo zit je op de camping niet snel meer zonder inspiratie bij het koken met je Omnia oven!

Dit camping kookboek voor je Omnia oven is hier bij Kampeerwereld.nl verkrijgbaar.

8. Cobb kookboek ‘Op de Cobb!’

Cobb Kookboek Op de Cobb!

 

Cobb kookboek ‘Op de Cobb!’
Nederlandstalig
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Kampeerwereld.nl

Ben je de eigenaar van een Cobb barbecue? Dan is dit camping kookboek voor de Cobb barbecue voor jou een goede keuze!

In dit kookboek vind je 42 Cobb barbecue recepten voor op de camping! De gerechten verschillen van langzame tot snelle bereidingstijd, en ook is er genoeg variatie aangebracht in het type gerechten dat je in dit Cobb recepten boek voor op de camping tegenkomt.

Zo kom je er naast vleesgerechten ook visgerechten in tegen, zoals bijvoorbeeld gevulde forel met witte wijn. Maar er staat bijvoorbeeld ook een recept voor ricotta met gepocheerd zomerfruit in.

Meer weten over dit ‘Op de Cobb!’ kookboek met Cobb recepten voor op de camping? Dan kun je hem hier bij bol.com of hier bij Kampeerwereld.nl bekijken.

9. Ja, ik gril! Dutch oven: 50 heerlijke vuurpotrecepten

Ja, ik gril! Dutch oven 50 heerlijke vuurpotrecepten

 

Ja, ik gril! Dutch oven: 50 heerlijke vuurpotrecepten
Mora Fütterer
Nederlandstalig
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je een kookboek voor op de camping met lekkere recepten voor de Dutch oven? Dan is dit voor jou het beste camping kookboek!

Dit kookboek bevat 50 heerlijke gerechten die je met je Dutch oven kunt maken! Er is voor elk wat wils. Zo staan er visgerechten in zoals een viscurry met roodbaars, maar ook een groentestoofpot met savooiekool, tomaat en bonen. Of bijvoorbeeld een recept voor gevulde pompoen met lamsgehakt en feta.

Naast de lekkere recepten is er in dit kookboek ook basisinformatie te vinden over het gebruiken van je Dutch oven. Ook staan er allerlei handige tips en aanwijzingen in voor bij het koken, braden, grillen, bakken, roken en smoren boven een open vuur. Kortom, dit boek helpt je goed op weg bij deze bijzondere manier van koken!

Meer weten over dit Dutch oven kookboek? Bekijk hem hier bij bol.com of hier bij Amazon.nl!

Let op! Zorg er met je Dutch oven wel voor dat je ergens gaat kamperen waar koken boven open vuur is toegestaan! Informeer hier van tevoren naar om problemen of teleurstelling te voorkomen!

Naast een camping kookboek ook op zoek naar andere camping kookspullen?

Ben je naast een camping kookboek ook op zoek naar andere spullen om mee te koken op de camping? Hier bij Kampeerwereld.nl kun je een ruim assortiment aan kookspullen voor op de camping vinden. Van kooktoestellen en barbecues tot aan servies, potten en pannen. Daarnaast kun je ook vrijwel alles wat je nodig hebt hier bij bol.com in het assortiment met kampeerspullen vinden.

Tip! Kook je elektrisch of gebruik je vaak andere elektrische apparaten op de camping? Houd er dan rekening mee dat je niet op iedere camping plek evenveel ampère tot je beschikking hebt. Als het aantal ampère niet toereikend is, dan kan het zijn dat je bepaalde apparaten niet (of niet tegelijk) kunt gebruiken.

Wil je daarom weten hoeveel ampère je op de camping nodig hebt? Dan kun je verder lezen in mijn Hoeveel ampère nodig op de camping?-artikel. Daarin leg ik uit hoe je dat eenvoudig kunt berekenen!

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van het camping kookboek dat het beste bij je past!

Veel kookplezier! En eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *