Waterfilter survival: de 4 beste Sawyer waterfilters!

By | 18 november 2018

In dit artikel ‘Waterfilter survival: de 4 beste Sawyer waterfilters!’ bespreek ik de naar mijn mening vier beste waterfilters voor survival of prep- doeleinden.

  • Het beste goedkope waterfilter is het Sawyer Mini waterfilter.
  • Het waterfilter met de beste prijs-kwaliteitsverhouding is de Sawyer SP129 Point One Squeeze.
  • Zoek je het beste survival of prepper waterfilter met de beste bescherming dan is de Sawyer S3 de beste optie.
  • Ben je op zoek naar het beste waterfilter voor op reis, dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken om op de kraan aan te sluiten in landen met een onbetrouwbare waterkwaliteit, dan kun je het best voor de Sawyer SP191 gaan.

Waterfilter survival: zelf water zuiveren tot drinkwater in survival situaties

Drinkwater is van essentieel belang om te kunnen overleven. Een paar dagen geen water drinken kan een mens al fataal worden. Nu kun je in een noodsituatie in Nederland altijd wel water om je heen vinden, bijvoorbeeld in een sloot, gracht of een meer, maar als je dit water niet kunt zuiveren heb je er niets aan als drinkwater. Als je vervuild water drinkt kun je hier behoorlijk ziek van worden.
Met een goed waterfilter kun je wanneer er nood aan de man is zelf water zuiveren tot drinkwater, je kunt wanneer het nodig is bijvoorbeeld eenvoudig slootwater filteren tot drinkwater zonder dat je daar ziek van wordt, grondwater filteren tot drinkwater of regenwater zuiveren tot drinkwater.
Een goed waterfilter mag daarom niet ontbreken in je prep- of survivaluitrusting.

Beste waterfilter outdoor / waterfilter survival: Sawyer waterfilter kopen, de 4 beste Sawyer waterfilters op een rij!

Ik bespreek hieronder de naar mijn mening vier beste Sawyer waterfilters. Waarom allemaal waterfilters van het merk Sawyer? Sawyer waterfilters staan bekend om hun goede kwaliteit. Voor zoiets belangrijks als water zuiveren tot drinkwater is het af te raden om te bezuinigen door een namaak-outdoor waterfilter van een onbekend merk te kopen.

Wil je een Sawyer waterfilter kopen, dan zet ik hier de vier beste opties op een rij waarna ik ze uitgebreid apart zal bespreken.
Het beste goedkope Sawyer waterfilter is het Sawyer mini waterfilter.
Het Sawyer waterfilter met de beste prijs-kwaliteitsverhouding is de Sawyer SP129 Point One Squeeze.
Het beste waterfilter voor de prepper vind ik de Sawyer S3, aangezien deze de beste bescherming biedt.
Zoek je een waterfilter voor op reis, die je onder andere op de kraan kan bevestigen in een land waar de kwaliteit van het kraanwater niet te vertrouwen is, dan is de Sawyer SP191 de beste keuze.
Hieronder bespreek ik deze vier Sawyer waterfilters uitgebreid apart.

Beste goedkope waterfilter survival: Sawyer mini waterfilter, Sawyer mini kopen

 

 

Goedkoop waterfilter survival Sawyer waterfilter kopen Sawyer mini waterfilter SP128 Sawyer mini SP128 waterfilter Sawyer SP128 Sawyer mini kopen Goedkope waterfilter

Sawyer waterfilter survival mini
Filtert 99,99999 % van de bacteriën
Filtert 375.000 liter water
0.1 micron filter membraan
Reinigingsspuit, waterzak en drinkrietje meegeleverd

Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com

Dit Sawyer Mini waterfilter SP128 kan 375.000 liter water filteren en is een goedkoop waterfilter van goede kwaliteit. Dit waterfilter maakt gebruik van een 0.1 micron filter membraan, en houdt daarmee alle bacteriën en protozoën die groter zijn dan 0.1 micron tegen. De Sawyer SP128 houdt op die manier 99,99999 % van de bacteriën tegen.
Met dit Sawyer SP128 waterfilter bescherm je jezelf hierdoor onder andere tegen Salmonella Typhi, E. Coli, Giardia, Vibrio Cholerea en Leptospirosis.
Je kunt deze Sawyer mini kopen in verschillende kleuren, klik op een van de volgende kleuren om dit Sawyer Mini waterfilter in die kleur te bekijken: blauw, groen, oranje, zwart, camouflage en roze.

Er wordt een reinigingsspuit, een waterzak en een drinkrietje met dit Sawyer mini waterfilter meegeleverd.
Je kunt dit Sawyer SP128 waterfilter op verschillende manier gebruiken. Je kunt de waterzak vullen met water dat je wil filteren (bijv. slootwater), vervolgens sluit je de zak aan op het filter en kun je ervoor kiezen om direct uit het filter te drinken of het water op te vangen in bijvoorbeeld een fles.
Ook kun je het meegeleverde drinkrietje aansluiten op het waterfilter en direct door het waterfilter uit het water drinken.
Verder kun je het waterfilter op de meeste PET-flessen (standaard frisdrankflessen) draaien. Je kunt dus bijvoorbeeld een PET-fles vullen met slootwater en vervolgens het water door het filter knijpen om het op te drinken.

Met de bijgeleverde reinigingsspuit kun je dit Sawyer mini waterfilter onderhouden. Wanneer het waterfilter het water minder goed door begint te laten is het aan te raden om het filter te reinigen. Je kunt dit doen door met de reinigingsspuit water in tegengestelde richting door het filter te spuiten. Eventuele bacteriën en protozoën die in het filter zijn blijven hangen spuit je er op die manier weer uit.

Om een idee te krijgen van de veelzijdigheid van dit Sawyer mini SP128 waterfilter kun je het onderstaande filmpje bekijken waarin iemand dit outdoor waterfilter op verschillende manieren gebruikt.

De Sawyer SP128 is een zeer compact waterfilter, en is daarom handig mee te nemen in bijvoorbeeld je bug out bag.

Je kunt dit Sawyer waterfilter kopen bij bol.com of bij Prepz.nl. Op het moment van schrijven is hij bij Prepz het goedkoopst, daar kun je op dit moment de Sawyer mini kopen voor € 32,95. Naar mijn mening is dit op dit moment het beste goedkope waterfilter op de markt.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van dit Sawyer waterfilter te bekijken.

Ook is dit Sawyer mini waterfilter SP128 in een handige 4-pack verkrijgbaar, waarmee je iets goedkoper uit bent dan wanneer je vier losse waterfilters koopt. Je kunt op het moment van schrijven deze 4-pack Sawyer mini kopen voor € 129 hier bij bol.com. Het is altijd handig om een reserve-waterfilter achter de hand te hebben, en met dit 4-pack heb je er dus meteen een paar op voorraad.

Sawyer waterfilter kopen Waterfilter survival Sawyer mini waterfilter SP128 Sawyer SP128 Zelf water zuiveren tot drinkwater Sawyer mini SP128 waterfilter
Sawyer waterfilter survival mini 4-pack
4 × Sawyer mini waterfilter SP128
Bekijk prijs bij bol.com

Tip: Dit Sawyer mini waterfilter filtert bacteriën en protozoën groter dan 0.1 micron uit het water, maar filtert geen virussen uit het water. Om eventuele virussen geen kans te geven en deze onklaar te maken kun je daarbovenop Care Plus Hadex drinkwater desinfectiemiddel bij je Sawyer mini kopen. Dit kun je hier bij Prepz.nl kopen voor € 10,15.

Verder kun je voor koude situaties een sleeve kopen om dit Sawyer mini waterfilter SP128 te beschermen tegen bevriezing. Dit biedt ook betere bescherming tegen vallen of stoten. Je kunt hier een sleeve in camouflagekleur, en hier een sleeve in het zwart bekijken.

Bekijk dit Sawyer mini waterfilter SP128, het beste goedkope waterfilter bij Prepz.nl >>>

Beste prijs-kwaliteitsverhouding waterfilter survival: Sawyer SP129 waterfilter kopen

 

Sawyer waterfilter kopen Sawyer point one squeeze Sawyer SP129 Waterfilter survival waterfilter kopen Zelf water zuiveren tot drinkwater Outdoor waterfilter outdoor

Sawyer waterfilter survival
Sawyer Point One Squeeze (SP129)
Filtert 3,7 miljoen liter water
0.1 micron filtermembraan
Waterzak en reinigingsspuit meegeleverd

Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com

Wil je het survival waterfilter kopen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan is deze Sawyer Point One Squeeze, ofwel Sawyer SP129, voor jou de beste optie.
Dit Sawyer waterfilter is wat duurder dan het hiervoor besproken survival waterfilter, op het moment van schrijven is hij voor € 61 verkrijgbaar bij bol.com en voor € 64,95 bij Prepz.nl, maar kan tot wel 3,7 miljoen liter water filteren, en gaat dus een stuk langer mee dan het hiervoor besproken model.
Het Sawyer Point One Squeeze SP129 waterfilter maakt gebruik van een 0.1 micron membraan, waardoor alle protozoën en bacteriën groter dan 0.1 micron tegen worden gehouden. Net als het hiervoor besproken waterfilter houdt dit outdoor waterfilter op die manier 99,99999 % van de bacteriën tegen. Je bent daardoor onder meer beschermd tegen E. Coli, Vibrio Cholerea, Salmonella Typhi, Leptospirosis en Giardia.

Je kunt dit Sawyer waterfilter op verschillende manieren gebruiken. Je kunt de bij deze Sawyer SP129 Point One Squeeze meegeleverde waterzak vullen met water dat je wil filteren (bijvoorbeeld water uit een meer of sloot), vervolgens schroef je de waterzak op het filter en kun je direct door het filter drinken of een flesje (of andere waterdrager) vullen met gefilterd water.
Ook kun je dit waterfilter op de meeste standaard PET-flessen (water- of frisdrankflessen) draaien. Water dat je in een dergelijke fles doet kun je dus bijvoorbeeld direct door het filter drinken.
Met de meegeleverde reinigingsspuit kun je dit Sawyer Point One Squeeze filter schoonmaken door schoon water in tegengestelde richting door het filter te spuiten.

In het onderstaande filmpje van Sawyer kun je zien hoe deze Sawyer SP129 werkt en gebruikt wordt.

Op het moment van schrijven kun je dit Sawyer waterfilter kopen voor € 61 bij bol.com en voor € 64,95 bij Prepz.nl. Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Vanwege de prijs in verhouding met de kwaliteit van dit filter en de hoeveelheid liters die hij mee gaat (3,7 miljoen) is dit naar mijn mening het Sawyer waterfilter met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Tip: Net als bij het hiervoor besproken Sawyer mini waterfilter geldt dat dit Sawyer SP129 waterfilter wel bacteriën en protozoën die groter dan 0.1 micron zijn uit het water filtert, maar geen virussen. Het is daarom aan te raden om bij twijfelachtige waterkwaliteit daarnaast ook Care Plus Hadex drinkwater desinfectiemiddel te gebruiken, dit is hier bij Prepz.nl voor € 10,15 verkrijgbaar.
Tegen bevriezing van dit survival waterfilter, en betere bescherming tegen stoten of vallen, kun je een sleeve kopen. Deze kun je hier in camouflagekleur en hier in het zwart bekijken.

Bekijk dit Sawyer SP129 Point One Squeeze waterfilter bij Prepz.nl >>>

Beste prepper waterfilter: Sawyer S3 foam filter actieve kool waterfilter prepper

 

Waterfilter survival waterfilter kopen Sawyer waterfilter kopen Sawyer S3 foam filter Actieve kool waterfilter outdoor waterfilter Prepper waterfilter prepper

Sawyer waterfilter survival, beste waterfilter prepper
Gaat 400 keer mee
Actieve kool waterfilter
0.1 micron filtermembraan
Filtert zware metalen, virussen, bacteriën, protozoën, chemicaliën en pesticiden

Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com

Ben je op zoek naar het survival waterfilter of prepper waterfilter met de beste bescherming, dan kom je uit bij dit Sawyer S3 foam filter. Dit Sawyer waterfilter biedt uitgebreidere bescherming dan de hiervoor besproken outdoor waterfilters. Hij filtert niet alleen bacteriën en protozoën, maar ook zware metalen, virussen, chemicaliën en pesticiden uit het water.
Net als de hiervoor besproken survival waterfilters heeft dit Sawyer waterfilter een 0.1 micron filtermembraan dat bacteriën en protozoën groter dan 0.1 micron tegenhoudt, maar daarbovenop zit er ook een foam filter (actieve kool waterfilter) in deze Sawyer S3. Dit actieve kool waterfilter houdt zware metalen, chemicaliën, pesticiden en volgens Sawyer 99,99 % van de virussen tegen. Verder verbetert dit actieve kool waterfilter ook de smaak en geur van het water.

Omdat dit Sawyer S3 foam filter zo’n goede bescherming biedt is dit naar mijn mening niet alleen het meest complete survival waterfilter, maar ook het beste prepper waterfilter. De bescherming van het actieve kool waterfilter maakt dit een perfect waterfilter voor de prepper. In een ‘prepper waterfilter’ zoek je natuurlijk een zeer ruime bescherming, aangezien je op verschillende scenario’s voorbereid wil zijn, en dit actieve kool waterfilter biedt een stuk verdergaande bescherming dan de twee hiervoor besproken modellen.

Dit Sawyer waterfilter behoort tot de Select-serie van Sawyer, deze serie bestaat uit de Sawyer S1, S2 en de Sawyer S3. De Sawyer S3 die ik hier bespreek is het beste waterfilter uit die serie, omdat dit outdoor waterfilter veruit de ruimste bescherming biedt van de drie (de S1 filtert geen zware metalen en virussen, en de S2 filtert geen zware metalen).

Hieronder kun je een filmpje bekijken waarin de werking en het gebruik van de Sawyer waterfilters uit de Select-serie wordt besproken. Zoals je in het filmpje kunt zien is het gebruik van dit outdoor waterfilter eenvoudig. Je kunt rechtstreeks uit dit filter drinken of je kunt het water uit het filter in een andere waterdrager (flesje, bidon etc.) opvangen.

Het Sawyer S3 actieve kool waterfilter is 400 keer te gebruiken, en is op het moment van schrijven voor € 139,95 bij Prepz.nl verkrijgbaar. Dit komt neer op 35 cent per keer dat je dit outdoor waterfilter kunt gebruiken.
Je kunt op het moment van schrijven dit Sawyer waterfilter kopen bij Prepz.nl en bij bol.com. Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van dit outdoor waterfilter te bekijken.

Bekijk dit beste prepper waterfilter: Sawyer S3 actieve kool waterfilter prepper bij Prepz.nl >>>

Beste Sawyer waterfilter voor op reis: Sawyer Point Zero Two, Sawyer SP191

 

 

Survival Waterfilter survival Sawyer waterfilter kopen Sawyer sp191 Sawyer point zero two Waterfilter voor op reis Beste waterfilter outdoor waterfilter

Sawyer waterfilter survival, Sawyer Point Zero Two
Beste waterfilter voor op reis
Filtert tot 600 liter per dag
Te bevestigen op een emmer of kraan
0.02 micron filtermembraan
Filtert 99,997 % van de virussen, 99,99999 % van de bacteriën en 99,9999 % van de protozoën
Inclusief filter cleaner, kraanadapter, slang, boorkop voor emmer en haak om filter aan emmer te hangen
EMMER NIET INBEGREPEN!
Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je het beste waterfilter voor op reis dan kom je uit bij de Sawyer Point Zero Two SP191. Dit Sawyer waterfilter is onder andere handig in gebieden waar goed drinkwater schaars is, en de kwaliteit van het water uit de kraan niet te vertrouwen is.
Dit Sawyer Point Zero Two SP191 waterfilter kan tot 600 liter water per dag filteren. Dit waterfilter heeft een 0.02 micron filtermembraan, en filtert daarmee 99,997% van de virussen, 99,99999 % van de bacteriën en 99,9999 % van de protozoën uit het water (chemicaliën en zware metalen worden niet uit het water gefilterd).

Je kunt dit Sawyer waterfilter gebruiken door deze aan te sluiten op een emmer (emmer niet inbegrepen), maar wat dit ook zo’n goed waterfilter voor op reis maakt is dat je hem ook eenvoudig aan kunt sluiten op de kraan (ideaal voor als er twijfels bestaan over de kwaliteit van het kraanwater).
Het filmpje hieronder laat zien hoe je dit Sawyer waterfilter op een emmer (niet meegeleverd) aan kunt sluiten. Hiervoor worden onder andere een boorkop voor een emmer en een haak waarmee je het waterfilter aan de rand van een emmer kunt hangen meegeleverd.
Ook wordt rond 4:06 in het filmpje kort de meegeleverde kraanadapter laten zien, die maakt dat dit Sawyer Point Zero Two waterfilter voor op reis ook erg handig is.

Bij het bovenstaande filmpje wil ik even het volgende opmerken: bij wijze van demonstratie giet de persoon in de video wat water uit een emmer in de emmer waar het filter aan vast zit, en vervolgens plaats hij diezelfde emmer onder het waterfilter om het water in op te vangen. In het echt wil je natuurlijk nooit een emmer waar eerst vuil water in heeft gezeten gebruiken om het gefilterde water in op te vangen. Let hier in dat geval op!

Op het moment van schrijven kun je dit Sawyer waterfilter kopen voor € 189,95 bij Prepz.nl en bol.com.
Klik op de knoppen in te tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Bekijk de Sawyer Point Zero Two SP191, het beste waterfilter voor op reis bij Prepz.nl >>>

Ik hoop dat ik je met dit artikel ‘Waterfilter survival: de 4 beste Sawyer waterfilters!’ heb kunnen helpen bij het vinden van een goed waterfilter voor survival of prep- doeleinden.

Een survival waterfilter is een item dat je in veel bug out bags tegen komt. Ben je toevallig bezig met het samenstellen van een bug out bag, en ben je op zoek naar meer handige items? Dan kun je daar meer over lezen in mijn artikel Bug out bag: waar kun je een bug out bag kopen en wat moet erin?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *