Hoofdlamp met rood licht functie kopen? De 2 beste opties!

By | 4 november 2020

Wil je een hoofdlamp met rood licht functie kopen, maar weet je nog niet welke? Hieronder leg ik eerst uit waarom het handig is om een hoofdlamp met rood en wit licht te gebruiken. Daarna behandel ik de twee beste opties voor als je een hoofdlamp met rood licht functie wil kopen.

Welke van deze twee hoofdlampen voor jou persoonlijk de beste keuze is, hangt er vanaf waar je precies naar op zoek bent:

 • De Petzl Actik hoofdlamp is de beste koop, ofwel de hoofdlamp met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
 • De Petzl Actik CORE is de beste hoofdlamp met rood licht functie in het algemeen.

Waarom een hoofdlamp met rood licht functie kopen?

Waarom een hoofdlamp met rood licht functie kopen Hoofdlamp rood en wit licht

Het gebruik van een hoofdlamp met rood licht functie heeft verschillende voordelen. Het voornaamste voordeel van een hoofdlamp met rood licht is dat het je nachtzicht niet verstoord.

Gebruik je de hoofdlamp bijvoorbeeld om een kaart te lezen? Als je daar wit licht voor gebruikt, dan moeten je ogen zich eerst aanpassen aan het witte licht dat je op de kaart schijnt. En wanneer je klaar bent met kaartlezen moeten je ogen dan weer helemaal opnieuw aan het donker wennen.

Als je een hoofdlamp met rood licht gebruikt dan heb je daar geen last van. Je ogen hoeven dan veel minder heftig om te schakelen, en daardoor blijft je nachtzicht behouden.

Daarnaast is het gebruik van een hoofdlamp met rood licht ook fijner voor als je samen met anderen ergens in het donker loopt. Kijk je per ongeluk even in elkaars richting terwijl je een hoofdlamp op hebt, dan verblind je elkaar met rood licht niet zo erg als met een felle witte lamp het geval is.

Verder laat je dieren niet zo snel schrikken als je een hoofdlamp met rood licht draagt. De meeste dieren kunnen het rode licht namelijk niet zien.

Hoofdlamp met rood licht kopen? De 2 beste opties met rood en wit licht!

Ben je op zoek naar een hoofdlamp met rood licht functie? Hieronder behandel ik de twee beste hoofdlampen met rood en wit licht functies. Welke van deze hoofdlampen voor jou persoonlijk de beste keuze is, hangt er vanaf waar je precies naar op zoek bent.

Ben je op zoek naar een hoofdlamp met rood licht functie, met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is de Petzl Actik hoofdlamp die ik hieronder als eerste behandel de beste koop.

Deze schijnt op de felste stand met 300 lumen, en heeft naast een rood licht-stand ook alle andere eigenschappen waar een goede hoofdlamp aan moet voldoen. Terwijl hij tegelijkertijd zeer vriendelijk geprijsd is.

Zoek je de beste hoofdlamp met rood licht functie in het algemeen? Dan kun je het beste voor de Petzl Actik Core die daarna aan bod komt kiezen. Deze schijnt op de felste stand met 450 lumen, en wordt geleverd met een oplaadbare accu die je via de USB aansluiting op kunt laden. Hij is iets duurder dan de vorige optie, maar heeft door de extra’s wel een hoger gebruiksgemak.

Beste koop – Petzl Actik Hoofdlamp met rood licht functie

 

 

 

 

Beste koop Petzl Actik hoofdlamp met rood licht functie hoofdlamp rood en wit licht

Petzl Actik Hoofdlamp
Diverse witte lichtstanden: o.a. voor dichtbij en veraf
Rode lichtstand om nachtzicht te behouden
300 lumen op de maximale stand
IPX4 gecertificeerd: is bestand tegen regen
Te gebruiken met oplaadbare CORE batterij (niet meegeleverd) of de drie meegeleverde AAA batterijen
Gewicht (met batterijen): 92 gram
Verkrijgbaar in diverse kleuren (zwart, groen, blauw)
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Kampeerwereld.nl

Ben je op zoek naar een hoofdlamp met rood licht functie, met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is deze Petzl Actik hoofdlamp de beste koop!

Zoals je hieronder op de afbeelding van de blauwe variant van deze Petzl Actik hoofdlamp (hier bij bol.com te vinden) kunt zien, is deze hoofdlamp uitgerust met drie verschillende lampen.

Petzl Actik hoofdlamp met rood licht en wit licht

De twee lampen aan de linker kant op de afbeelding zijn wit, en de lamp aan de rechter kant (met de rode rand) is de rode lamp. Je bedient deze Petzl hoofdlamp eenvoudig met de rubberachtige drukknop die je bovenop de lamp ziet zitten.

Je gebruikt deze drukknop eenvoudig om tussen de verschillende standen te schakelen. Als je één keer op de knop drukt, dan gaat het middelste lampje aan. Deze geeft een wat kleinere lichtstraal om voor dichtbij te gebruiken.

Druk je een tweede keer op de knop, dan gaat ook het andere witte lampje ernaast aan. Dit is de zogeheten ‘movement’ (of: verplaatsing)-stand. Hiermee kun je wat verder voor je uit zien.

Klik je een derde keer, dan gaan de twee witte lampjes op de felste stand (300 lumen) en schakel je de ‘ver zicht’ modus in.

Je kunt de rood licht-stand inschakelen door de knop wat langer ingedrukt te houden. Deze stand gebruik je bijvoorbeeld als je ondertussen even op een kaart wil kunnen kijken. Je bent dan niet meteen je nachtzicht kwijt, omdat je ogen niet helemaal opnieuw aan het donker hoeven te wennen.

Verder is het rode licht ook fijner voor als je samen met anderen bent. Als je in elkaars richting kijkt verblind je elkaar hiermee niet zo snel als met een felle witte lamp.

Druk je wanneer je eenmaal in de rood licht stand bent nogmaals op de knop, dan gaat de stroboscoop functie aan. De hoofdlamp zal dan rood knipperen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen om de aandacht te trekken in een noodsituatie.

Deze hoofdlamp maakt gebruik van wat Petzl het ‘hybrid concept’ noemt. Dat houdt in dat je kunt kiezen of je hoofdlamp op een Petzl CORE oplaadbare accu of op drie AAA batterijen laat werken.

Er worden drie AAA batterijen meegeleverd. Er zit geen oplaadbare Petzl CORE accu bij. Als je die wil kunnen gebruiken, dan kun je de accu op het moment van schrijven hier bij bol.com voor € 25,20 vinden. Wil je de aanschaf wat goedkoper houden, dan kun je dus ook prima met alleen de batterijen uit de voeten.

De hoofdlamp is IPX4 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij ‘plensdicht’ is. Je kunt deze hoofdlamp zonder problemen in de regen dragen.

Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk dat een hoofdlamp licht van gewicht is om hem lang en comfortabel op je hoofd te kunnen dragen. Deze Petzl hoofdlamp weegt (met drie AAA batterijen erin) slechts 92 gram.

Verder is deze Petzl Actik hoofdlamp voorzien van een makkelijk verstelbare hoofdband. In de hoofdband zit een noodfluitje verwerkt, die je in geval van nood zou kunnen gebruiken om de aandacht te trekken (eventueel in combinatie met de rode stroboscoopstand!).

Op het moment van schrijven kun je deze Petzl Actik hoofdlamp hier bij bol.com voor € 39,95 kopen. Daarnaast is hij hier bij Kampeerwereld.nl op het moment van schrijven al voor € 32,50 verkrijgbaar. Verder kun je deze hoofdlamp hier bij Amazon.nl ook vaak vrij voordelig vinden.

Deze Petzl Actik hoofdlamp is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, namelijk: in het zwart, in het groen en in het blauw. De prijs kan per kleur verschillen. Klik op de oranje knoppen hierboven om de meest actuele prijzen en beschikbaarheid van de verschillende kleurenvarianten te bekijken.

De Petzl Actik hoofdlamp heeft alle belangrijke eigenschappen voor een goede outdoor hoofdlamp, en is zeer vriendelijk geprijsd. Voor dezelfde prijs vind je niet snel een hoofdlamp van dezelfde kwaliteit. Zoek je dus een goede hoofdlamp met rood licht functie, dan is deze Petzl Actik hoofdlamp de beste koop!

Meer weten over deze Petzl Actik hoofdlamp met rood licht functie? Als je hier bij bol.com op ‘Bekijk de handleiding’ klikt, dan kun je een korte handleiding van deze hoofdlamp doornemen.

Beste hoofdlamp met rood licht functie in het algemeen – Petzl Actik Core Hoofdlamp

 

 

 

 

Beste hoofdlamp met rood licht functie in het algemeen Petzl Actik Core hoofdlamp rood en wit licht

Petzl Actik Core Hoofdlamp
Diverse witte lichtstanden: o.a. voor dichtbij en veraf
Rode stand voor behoud van nachtzicht
450 lumen op de maximale stand
IPX4 gecertificeerd: is bestand tegen regen
Oplaadbare Petzl CORE accu meegeleverd
Eenvoudig op te laden via USB aansluiting
Daarnaast ook te gebruiken met drie AAA batterijen
Gewicht: 75 gram
Verkrijgbaar in verschillende kleuren (zwart en rood)
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Kampeerwereld.nl

Ben je op zoek naar de beste hoofdlamp met rood licht functie? Dan moet je voor deze Petzl Actik Core hoofdlamp kiezen!

Deze Petzl Actik Core hoofdlamp is uitgerust met drie verschillende lampjes die je zowel van wit als rood licht voorzien. Je ziet deze lampjes op de onderstaande afbeelding van de rode variant van deze Petzl Actik Core hoofdlamp (hier bij bol.com te vinden) duidelijk zitten. De middelste lamp en de linker lamp zijn wit, en de rechter lamp met het rode randje is de rode lamp.

Petzl Actik Core hoofdlamp met rood licht en wit licht

Op de bovenkant van deze hoofdlamp zit een rubberachtige drukknop waarmee je eenvoudig tussen de verschillende lichtstanden kunt schakelen. Hij heeft verschillende witte lichtstanden. Zo is er de ‘proximity’-stand die voor dichtbij is bedoeld. Deze stand kun je bijvoorbeeld goed gebruiken voor als je in de tent iets wil lezen.

Voor op de lange afstand is hij voorzien van een ‘distance’-stand, en voor als je in beweging bent is hij uitgerust met een ‘Rapid movement’-stand die neerkomt op een combinatie tussen de hiervoor genoemde standen.

In de felste stand schijnt deze Petzl Actik Core hoofdlamp met 450 lumen, dat is 150 lumen meer dan de hiervoor behandelde hoofdlamp. Je kunt met deze hoofdlamp op de 450 lumen stand ongeveer 90 meter ver schijnen.

Om te zorgen dat je je nachtzicht behoud is deze hoofdlamp voorzien van een rood licht functie. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld even op een kaart wil kijken. Je ogen hoeven daarna niet opnieuw aan het donker te wennen.

Daarnaast heeft de rood licht functie ook een voordeel voor als je samen met anderen op pad bent. Je verblind elkaar met het rode licht namelijk minder snel als je per ongeluk elkaars richting op kijkt.

Ook is deze Petzl Actik Core hoofdlamp uitgerust met een rode stroboscoopstand. Je kunt het rode knipperende licht bijvoorbeeld in een noodsituatie gebruiken om de aandacht te trekken.

Om deze hoofdlamp van energie te voorzien wordt er een oplaadbare Petzl CORE accu meegeleverd. Deze is eenvoudig op te laden via de USB ingang. Je ziet de Petzl CORE accu op de onderstaande afbeelding in de hoofdlamp zitten terwijl hij wordt opgeladen.

Petzl Actik Core oplaadbare hoofdlamp met rood licht en wit licht

Je kunt de accu eenvoudig uit de hoofdlamp halen, en in plaats van de accu kun je er ook voor kiezen om de hoofdlamp op drie AAA batterijen te laten werken. Deze passen op dezelfde plek als de accu. Je hebt daar geen adapter of iets dergelijks voor nodig.

Het feit dat je tussen die verschillende energiebronnen kunt kiezen wordt door Petzl aangeduid als het ‘hybrid concept’. Dit is met name handig voor als je bijvoorbeeld een wat langere tocht maakt. Als je niet zeker weet of je ergens de mogelijkheid zal hebben om via de USB aansluiting op te laden, dan kun je als ‘backup’ mogelijkheid wat AAA batterijen meenemen.

Verder is de Petzl Actik Core hoofdlamp licht van gewicht. Hij weegt slechts 75 gram. Daar komt met de meegeleverde Petzl CORE accu nog een klein beetje gewicht bij, maar ook daarmee is hij nog steeds licht genoeg om comfortabel op je hoofd te dragen.

Deze Petzl Actik Core is IPX4 gecertificeerd. Dit houdt in dat de hoofdlamp bestand is tegen de regen.

De hoofdband is verder eenvoudig verstelbaar, en in de hoofdband zit een noodfluitje verwerkt. Deze kun je gebruiken om in een noodsituatie de aandacht te trekken. Eventueel in combinatie met de rode stroboscoopstand!

De Petzl Actik Core heeft verschillende extra’s ten opzichte van de hiervoor behandelde hoofdlamp. Zo schijnt hij met 150 lumen meer dan de vorige hoofdlamp, en wordt hij geleverd met de Petzl CORE accu die je eenvoudig via de USB poort op kunt laden. Hij is door de extra’s ten opzichte van het vorige model iets duurder, maar daar krijg je wel een hoger gebruiksgemak voor terug.

Op het moment van schrijven kun je deze Petzl Actik Core hoofdlamp hier bij bol.com voor € 52,95 kopen. Ook is hij hier bij kampeerwereld.nl voor € 59,99 verkrijgbaar.

Daarnaast is hij hier bij Amazon.nl in het rood en hier bij Amazon.nl in het zwart vaak nog voordeliger te vinden.

Naast een hoofdlamp met rood licht ook op zoek naar een goede zaklamp?

Een hoofdlamp met rood licht is natuurlijk een goede oplossing voor situaties waarin je je handen vrij wil houden. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om het maken van een wandeling, het opzetten van een tent of het lezen van een kaart.

In andere situaties waarin je niet per se je handen vrij hoeft te houden kan een goede zaklamp ook erg handig zijn. Omdat je een hoofdlamp op je hoofd draagt mag deze natuurlijk niet al te groot zijn, en moet deze ook licht van gewicht zijn.

Met een zaklamp heb je niet te maken met dat soort ‘beperkingen’, en daardoor kun je voor een krachtigere zaklamp met meer lumen en een grotere batterij- of accucapaciteit kiezen.

Het kan daarom handig zijn om naast een hoofdlamp ook een goede zaklamp bij je te dragen. Heb je nog geen goede zaklamp in huis? Dan kun je verschillende goede opties vinden in mijn tactische zaklamp-artikel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van een goede hoofdlamp met rood licht functie!

Veel outdoor plezier gewenst!

2 thoughts on “Hoofdlamp met rood licht functie kopen? De 2 beste opties!

 1. Tristan floris

  Een goed alternatief hierop is de nitecore nu25, supperlicht, 3 emmitters: eentje in een reflector met 360 lumens, en onder een TIR lens voor mooi versprijd licht heb je de keuze uit rood en high cri licht. Ongeveer 50gram uit mijn hoofd en usb oplaadbaar voor minder dan 50 euro

  Reply
  1. Willem Post author

   Beste Tristan,

   Bedankt voor je toevoeging! De Nitecore NU25 is zeker een goed alternatief. Vooral mooi compact en licht van gewicht! Wel kan het feit dat de Nitecore NU25 erg compact is (en vooral ook heel plat) de bediening soms wat lastiger maken.

   De Nitecore NU25 bedien je met twee erg kleine knoppen die vlak naast elkaar liggen. Daardoor is hij wat lastiger te bedienen als je handschoenen draagt of wat grotere handen hebt. Dat is geen probleem bij de Petzl hoofdlampen, omdat je die met één grote knop bovenop de hoofdlamp bedient. Zelfs met handschoenen aan kun je die niet missen!

   De Nitecore NU25 is inderdaad ook via usb oplaadbaar. Maar in tegenstelling tot de Petzl Actik Core hoofdlamp is de accu van de Nitecore NU25 niet uitneembaar, en kun je hem daarnaast niet op batterijen laten werken.

   Als de accu van de Petzl Actik Core leeg is, dan hoef je niet te wachten tot hij weer opgeladen is. Je kunt de Petzl dan ondertussen gewoon met drie AAA-batterijen gebruiken. Omdat je bij de Nitecore NU25 geen batterijen kunt gebruiken, zal je bij een lege accu dus altijd moeten wachten tot hij weer is opgeladen. Dit kan een nadeel zijn als je de hoofdlamp langere tijd achter elkaar nodig hebt.

   Deze dingen hoeven natuurlijk helemaal geen ‘dealbreaker’ te zijn. Maar het zijn wel aspecten om rekening mee te houden bij de keuze tussen de hoofdlampen.

   Groet,
   Willem

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *