Beste rugzak voor trekking – de 2 beste opties!

By | 4 juni 2019

Ben je op zoek naar de beste rugzak voor trekking? In dit artikel bespreek ik de naar mijn mening twee beste trekking rugzakken!
Welke van deze twee voor jou persoonlijk de beste rugzak voor trekking is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent:

Beste rugzak voor trekking: dit zijn de 2 beste trekking rugzakken!

Hieronder bespreek ik eerst de Osprey Aether AG, naar mijn mening over het algemeen de beste rugzak voor trekking.

Daarna bespreek ik de The North Face Banchee, wat naar mijn mening de beste keuze is voor als je specifiek naar een lichtgewicht trekking rugzak op zoek bent.

Beste rugzak voor trekking in het algemeen – Osprey Aether AG

Ben je op zoek naar de beste rugzak voor trekking, dan is de Osprey Aether AG naar mijn mening de beste allrounder. Dit is een mooie complete rugzak waarbij aan alles is gedacht!

De Osprey Aether AG draagt comfortabel. Hij is uitgerust met een verstelbaar Anti Gravity rugsysteem en een rugpand met 3D mesh dat voor een goede luchtcirculatie zorgt.
De heup- en schouderbanden zijn goed verstelbaar en voorzien van schuim zodat ze comfortabel aanvoelen.

De rugzak is voorzien van zeer veel opbergmogelijkheden, zodat je jouw spullen handig en naar eigen wens in kunt delen.
Naast het mooie grote hoofdcompartiment zijn er vele andere opbergmogelijkheden.

De bovenkant van de rugzak is afneembaar, zodat je die als kleinere tas om bijvoorbeeld belangrijke spullen in op te bergen kunt gebruiken. Aan de binnenkant daarvan zit ook een sleutelclip.

Deze trekking rugzak heeft elastische zijvakken aan allebei de kanten, waar je bijvoorbeeld een drinkfles in kan doen.
Ook is er een groter elastisch voorvak waar je bijvoorbeeld een jas in op kan bergen.

Op de verstelbare heupbanden zit aan allebei de kanten een klein ritsvak, deze zijn handig om bijvoorbeeld snacks in op te bergen of andere items die je snel bij de hand wil kunnen hebben.

Verder is er aan van alles gedacht, zo zijn er ook bevestigingspunten voor bijvoorbeeld wandelstokken en ijsbijlen aanwezig, en is hij voorzien van compressiebanden aan de voor- en zijkant.
De rugzak is ook goed te gebruiken met een drinksysteem.

Om een goede en volledige indruk te krijgen van de indeling van deze trekking rugzak kun je het onderstaande filmpje bekijken:

De Osprey Aether AG is in drie verschillende maten verkrijgbaar, namelijk een 60-, 70- en 85 liter uitvoering.
Klik op de knoppen in de tabel hierboven om de meest actuele prijs van de verschillende maten te bekijken.

Dat mensen die deze rugzak kochten tevreden zijn over deze rugzak kun je zien aan de positieve reviews die deze krijgt.
Hier bij bol.com en hier bij Backpackspullen.nl kun je enkele reviews vinden.

Deze trekking rugzak is vanwege zijn veelzijdigheid en de ruimte die hij biedt perfect voor meerdaagse trektochten.

Beste lichtgewicht rugzak voor trekking – The North Face Banchee

Beste rugzak voor trekking The North Face Banchee Lichtgewicht trekking rugzak Beste trekking rugzak

 

The North Face Banchee
Lichtgewicht trekking rugzak
Verkrijgbaar in twee maten: 50- of 65 liter
Bekijk prijs bij bol.com – 50l Bekijk prijs bij bol.com – 65l

Voor als je op zoek bent naar de beste lichtgewicht rugzak voor trekking is deze The North Face Banchee een aanrader.

Deze rugzak is verkrijgbaar in twee verschillende maten (50- of 65 liter), en zelfs de grootste variant weegt volgens de site van de fabrikant slechts rond de 1,5 kg. Een echte lichtgewicht trekking rugzak dus!

Hij is voorzien van meer dan genoeg vakken, zodat je ook bij deze lichtgewicht trekking rugzak je spullen handig kunt ordenen. Ook zijn er zijzakken van stretch-materiaal aanwezig waar je eenvoudig waterflessen in kwijt kunt.
Verder heeft deze trekking rugzak een verstelbaar rugpaneel met ademend vermogen, en is hij voorzien van een heup- en borstriem.

Hij is licht van gewicht en comfortabel te dragen. Als je op zoek bent naar een comfortabele lichtgewicht trekking rugzak voor een trektocht van een weekend, of een langere minimalistische trektocht, dan is dit voor jou naar mijn mening de beste rugzak voor trekking.

Deze lichtgewicht trekking rugzak is verkrijgbaar in twee verschillende maten en twee verschillende kleurenuitvoeringen.
Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijzen van de verschillende maten en kleuren te bekijken.

Wat is voor mij de beste rugzak voor trekking?

Wat voor jou persoonlijk de beste rugzak voor trekking is ligt eraan waar je precies naar op zoek bent.

Zoek je de beste rugzak voor trekking in het algemeen, dan moet je naar mijn mening voor de als eerst besproken Osprey Aether AG gaan. Deze rugzak is zowel voor meerdaagse trektochten als wat kortere uitstapjes naar mijn mening de beste trekking rugzak. Hij draagt comfortabel en biedt ruime mogelijkheden om je spullen goed te ordenen.

Ben je specifiek op zoek naar de beste lichtgewicht rugzak voor trekking, dan is de als tweede besproken The North Face Banchee naar mijn mening de beste keuze. Dit is een goede lichtgewicht trekking rugzak die perfect geschikt is voor een korte trektocht van een weekend, of bijvoorbeeld een wat langere trektocht met een wat minimalistische insteek.

Welke rugzak voor jou persoonlijk de beste trekking rugzak is hangt er natuurlijk vooral vanaf hoe je het normaal gesproken aanpakt tijdens je trekking tochten. Neem je altijd aardig wat spullen mee, dan is de Osprey Aether AG in een van de grotere maten misschien de beste optie.

Maar ga je bijvoorbeeld juist graag minimalistisch te werk, en heb je dus wat minder ruimte nodig, dan is de The North Face Banchee misschien wel de beste keuze. Het komt uiteindelijk allemaal neer op persoonlijke voorkeur.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste trekking rugzak.

Veel trekking-plezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *