Waterdichte rugzak fiets – de 2 beste waterdichte fietsrugzakken!

By | 5 juni 2019

In dit artikel ‘Waterdichte rugzak fiets – de 2 beste waterdichte fietsrugzakken!’ bespreek ik de naar mijn mening twee beste waterdichte fietsrugzakken.
Welke van deze twee opties voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt ervan af hoe groot je wil dat de inhoud van de rugzak is:

Waterdichte rugzak fiets: de twee beste waterdichte fietsrugzakken!

Voor als je op zoek bent naar een waterdichte rugzak voor op de fiets bespreek ik hieronder de naar mijn mening beste opties.

De eerst rugzak die ik bespreek, de Ortlieb Velocity is de beste waterdichte fietsrugzak van 24 liter.
Ben je op zoek naar wat groters? Dan is de professionele waterdichte koerierstas met een inhoud van 39 liter die daarna aan de orde komt, de Ortlieb Messenger Bag Pro, de beste keuze.

Waterdichte rugzak fiets 24 liter – Ortlieb Velocity fietsrugzak waterdicht

Voor als je op zoek bent naar een waterdichte rugzak voor op de fiets met een inhoud van 24 liter is deze Ortlieb Velocity de beste keuze.
Dit is een goede stevige en waterdichte rugzak.

Het hoofdvak is mooi groot. In het hoofdvak zit een organizer vak dat met drukkers vastzit (deze is uitneembaar). Het organizer vak heeft drie open vakjes en een vak met een rits om bijvoorbeeld belangrijke spullen in te bewaren.
Het hoofdvak beschikt over een zogenaamde ‘rolltop’, je sluit hem af door de bovenkant van de tas op te rollen en vervolgens vast te maken met klittenband. Door deze manier van afsluiten komt er zeker geen water meer binnen.

De Ortlieb Velocity heeft een draagsysteem van goede kwaliteit. Hij heeft comfortabele schouderbanden, een rugpand voorzien van schuim, en daarnaast zijn er ook een borst- en heupband aanwezig.
De bodem heeft twee beschermpunten, waarmee slijtage aan de bodem wordt tegengegaan. Aan de bovenkant van de rugzak zit verder een draaghendel.

Deze waterdichte fietsrugzak heeft een grootte van 47 × 28 × 15 cm en heeft een gewicht van slechts 1010 gram.
Hij is gemaakt van PD620 en PS490 polyesterweefsel dat gecoat is met PVC, en hij heeft een waterkolom van 100.000. Daarmee is deze fietsrugzak waterdicht!

Het is een goede waterdichte fietsrugzak die comfortabel draagt, en is geschikt voor verschillende doeleinden. Of je nu sportkleding, boodschappen of een laptop droog wil kunnen vervoeren, met deze rugzak zijn je spullen goed beschermd en draag je ze comfortabel mee.

Op het moment van schrijven is deze Ortlieb Velocity voor € 99,95 verkrijgbaar hier bij Backpackspullen.nl.
Hij is daar verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, wit, groen en geel.

Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van de verschillende kleurenuitvoeringen te bekijken, en om meer te lezen over deze waterdichte fietsrugzak.

Waterdichte rugzak fiets 39 liter – Ortlieb Messenger Bag Pro waterdichte koerierstas

Waterdichte rugzak fiets Waterdichte fietsrugzak waterdicht Ortlieb Messenger Bag Pro waterdichte koerierstas

 

 

Ortlieb Messenger Bag Pro
Professionele waterdichte koerierstas
Bekijk bij Backpackspullen.nl

Zoek je een ruimere waterdichte rugzak voor op de fiets dan de hiervoor besproken optie, dan is deze Ortlieb Messenger Bag Pro met een inhoud van 39 liter de beste optie.
Zoals de naam doet vermoeden is dit een professionele waterdichte koerierstas.

Deze waterdichte fietsrugzak heeft een behoorlijk ruim hoofdvak, met daarin een binnentas met rits die je los kunt klikken. Deze binnentas is handig om belangrijke spullen in te bewaren, zoals bijvoorbeeld een portemonnee of telefoon.
Niet alleen is deze fietsrugzak waterdicht, de tas draagt ook comfortabel. Hij is voorzien van een verstelbare heup- en borstband, en heeft een ventilerend rugpand.

Je sluit het hoofdvak van de tas af door de bovenkant van de tas op te rollen en deze vervolgens vast te maken met klittenband.

De Ortlieb Messenger Bag Pro heeft een grootte 50 × 39 × 15.5 cm en weegt 1950 gram.
Deze waterdichte fietsrugzak is gemaakt van PD620 polyesterweefsel en PS620C Cordura met een PVC coating.

Aan de bovenkant van de rugzak zit een draaggreep, en de bodem van de rugzak is voorzien van beschermende noppen om slijtage van de tas tegen te gaan.
Verder zijn er een paar reflectoren aangebracht om je beter zichtbaar te maken in het verkeer.

De Ortlieb Messenger Bag Pro is op het moment van schrijven voor € 149,95 verkrijgbaar hier bij Backpackspullen.nl.
Deze waterdichte rugzak voor op de fiets is dus wel wat duurder dan de hiervoor besproken optie, maar hij biedt je wel 15 liter meer bergruimte.

Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs te bekijken, en om meer te lezen over deze waterdichte fietsrugzak.

Waterdichte rugzak fiets – wat is voor mij de beste waterdichte fietsrugzak?

Welke van de twee besproken waterdichte fietsrugzakken voor jou persoonlijk de beste waterdichte rugzak voor op de fiets is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent, en met name hoeveel ruimte je in je rugzak nodig denkt te hebben.

Beide opties zijn van hoge kwaliteit, goed waterdicht en dragen comfortabel. Afgezien van de uiterlijke verschillen is het voornaamste verschil de inhoud van de tassen.
Ik zou mijn keuze dus vooral baseren op het aantal liters aan inhoud die je nodig denkt te hebben.

Zoek je een waterdichte rugzak voor op de fiets die je bijvoorbeeld voor dagelijkse boodschappen, het vervoeren van sportkleding of studiespullen kan gebruiken, dan is de als eerst besproken Ortlieb Velocity met een inhoud van 24 liter waarschijnlijk wel groot genoeg.

Maar denk je meer ruimte nodig te hebben, dan is de daarna besproken Ortlieb Messenger Bag Pro met een inhoud van 39 liter een aanrader. Deze professionele waterdichte koerierstas is wel wat duurder dan de Ortlieb Velocity, maar biedt je wel 15 liter meer bergruimte.

Ik hoop dat ik je met dit artikel ‘Waterdichte rugzak fiets – de 2 beste waterdichte fietsrugzakken!’ heb kunnen helpen bij het vinden van de waterdichte fietsrugzak die het best bij je past!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *