Beste tactische zaklamp: de 3 beste tactical zaklamp opties!

By | 20 november 2019

Ben je op zoek naar de beste tactische zaklamp? In dit artikel bespreek ik de naar mijn mening drie beste tactical zaklamp opties! Afhankelijk van waar je naar op zoek bent zijn de volgende drie de beste keuze:

Kenmerken van een goede tactische zaklamp

Met een tactische zaklamp wordt een zaklamp bedoeld die geschikt is voor professioneel gebruik, en met name voor beveiligings- of militaire doeleinden. Hiervoor zijn bepaalde eigenschappen vereist, want een tactische zaklamp moet materiaal zijn waar je op kunt vertrouwen.

Stevige bouwkwaliteit en bestand tegen de elementen – Een tactische zaklamp is gemaakt voor intensief en serieus gebruik, de bouwkwaliteit moet daarom goed zijn en de zaklamp moet tegen een stootje kunnen. Iedere goede tactische zaklamp is schokbestendig en kan tegen regen, de duurdere modellen zijn ook waterdicht.

Goede, krachtige en felle lamp – Een tactische zaklamp moet je in alle situaties voldoende licht verschaffen en moet dus zijn voorzien van een goede, krachtige en felle lamp met een flinke lichtsterkte en een groot bereik.

Verschillende licht-standen en functies voor verschillende situaties – Een goede tactical zaklamp is instelbaar op verschillende lichtsterktes en heeft verschillende tactische standen. Een kenmerkende functie van iedere goede tactische zaklamp is dat er een stroboscoop-functie op zit. Dit geeft een snel knipperend en fel licht waarmee je een aanvaller kunt verwarren zodat je de situatie kunt ontvluchten.

Andere functies die voorkomen op tactische zaklampen zijn een functie om S.O.S.-lichtsignalen af te geven of bijvoorbeeld een locatiebaken-functie.

Compact – Een tactical zaklamp moet eenvoudig bij je zijn te dragen, en dus niet al te groot zijn.

Ik heb bij het selecteren van de drie beste tactische zaklampen uiteraard rekening gehouden met al deze kenmerken, ik geef bij iedere optie aan welke functies ze allemaal bezitten.

Tactical zaklamp kopen – de 3 beste tactische zaklamp opties op een rij!

Ik bespreek hieronder de naar mijn mening beste tactical zaklamp opties. Eerst bespreek ik de beste budget tactische zaklamp, daarna de tactische zaklamp met de beste prijs-kwaliteitsverhouding en tot slot de beste tactische zaklamp in het algemeen, ongeacht de prijs.

Beste budget tactische zaklamp – Noctic Focus tactical zaklamp kopen

Beste tactische zaklamp budget Noctic Focus tactical zaklamp kopen
Noctic Focus zaklamp
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je de beste tactische zaklamp voor een beperkt budget, dan is deze Noctic Focus zaklamp een aanrader.

De lichtsterkte van deze tactical zaklamp is 500 lumen, en hij schijnt ongeveer 200 meter ver op de felste stand.

Hij is voorzien van 5 verschillende standen, namelijk: een felle strong beam-modus, een medium beam-modus, een soft beam-modus, een stroboscopische flits-stand waarmee je aanvallers kunt verwarren zodat je de situatie kunt ontvluchten en een S.O.S.-lichtsignaal functie.

Je kunt de lichtstraal in de verschillende standen ook nog eens in- en uitzoomen.

De zaklamp is goed stevig gebouwd en schokbestendig. Verder heeft de zaklamp een IPX5 certificatie, wat inhoudt dat hij sproeidicht is en bestand tegen regen. Hij is compact uitgevoerd, en heeft een grootte van 13,5 × 3,5 cm.

Deze zaklamp werkt op de meegeleverde herlaadbare Litium-Ion batterij (2400 mAh), maar is ook te gebruiken met 3 AAA-batterijen en met alle 18650-batterijen.

Op het moment van schrijven kun je deze Noctic Focus tactical zaklamp kopen voor € 49,99 hier bij bol.com. Daarmee is het een stevige en veelzijdige zaklamp voor niet al te veel geld, en naar mijn mening de beste tactische zaklamp voor een beperkt budget.

Als je hier bij bol.com op ‘Bekijk video’ klikt kun je een filmpje bekijken waarin alle functies van deze zaklamp duidelijk aan bod komen, zodat je een goede indruk krijgt van wat hij allemaal kan.

Tactische zaklamp met de beste prijs-kwaliteitsverhouding – Olight M2R Warrior

oplaadbare tactische zaklamp met beste prijs-kwaliteitsverhouding Olight M2R Warrior
Olight M2R Warrior oplaadbare tactische zaklamp
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je de beste tactische zaklamp wat betreft de prijs-kwaliteitsverhouding, dan is naar mijn mening deze Olight M2R Warrior de beste keuze. Op de felste stand is de lichtsterkte van deze zaklamp 1500 lumen en schijnt hij ongeveer 208 meter ver.

De zaklamp heeft 7 verschillende standen, namelijk:
– turbo (1500 lumen), brandduur: 3 minuten (hierna schakelt hij over naar 700 lumen)
– high (700 lumen), brandduur: 2 uur
– medium 1 (250 lumen), brandduur: 6 uur en 15 minuten
– medium 2 (60 lumen), brandduur: 20 uur
– low (15 lumen), brandduur: 70 uur
– moonlight (1 lumen), brandduur: 25 dagen
– een stroboscoop-stand

Deze zaklamp is voorzien van een zij- en achterschakelaar, en heeft als bijzonderheid dat je door die tegelijk in te drukken kan kiezen tussen twee verschillende bedieningsprogramma’s: standaard of tactisch.

Met het tactische bedieningsprogramma kun je door met je duim de achterschakelaar half in te drukken met de maximale 1500 lumen output schijnen. Druk je die schakelaar helemaal in, dan gaat de stroboscoop-functie aan waarmee je aanvallers kunt verwarren en je de situatie kunt ontvluchten.

In het standaard bedieningsprogramma gebruik je de achterschakelaar om de 1500 lumen stand aan en uit te zetten, en gebruik je de zij-schakelaar om tussen de rest van de standen te wisselen.

Deze tactical zaklamp is schokbestendig, is IPX8 gecertificeerd en waterdicht tot op 1,5 meter diepte.

Daarnaast is hij met 13 × 2,54 cm van goed compact formaat.

Je kunt deze oplaadbare tactische zaklamp opladen met de meegeleverde USB-kabel. Deze heeft een magnetische aansluiting waar je de achterkant van de zaklamp op klikt om hem op te laden.

Op het moment van schrijven kun je deze tactical zaklamp kopen voor € 99 hier bij bol.com. Dit is naar mijn mening de beste tactical zaklamp als het gaat om de prijs-kwaliteitsverhouding. Een tactische zaklamp van dezelfde kwaliteit met dezelfde hoeveelheid mogelijkheden vind je namelijk niet snel voor dezelfde prijs.

Beste tactische zaklamp in het algemeen – NiteCore R40 tactical zaklamp kopen

Beste tactische zaklamp in het algemeen NiteCore R40 tactical zaklamp kopen
NiteCore R40 oplaadbare tactische zaklamp
Bekijk prijs bij bol.com

Deze NiteCore R40 is naar mijn mening de beste tactische zaklamp in het algemeen, ongeacht de prijs.

Deze tactische zaklamp heeft 3 verschillende modi, namelijk: stroboscoop, locatie baken-modus en een S.O.S.-signaal modus.

Daarnaast heeft hij ook 5 verschillende standen:
– turbo (1000 lumen), brandduur: 1,5 uur
– hoog (420 lumen), brandduur: 4,5 uur
– middelhoog (200 lumen), brandduur: 10,5 uur
– middellaag (50 lumen), brandduur: 32 uur
– laag (1 lumen), brandduur: 1000 uur (ruim 21 dagen)

In de turbo stand schijnt deze zaklamp 520 meter ver. De turbo stand van 1000 lumen houdt hij 1,5 uur vol! De meeste zaklampen die een dergelijke turbo-stand hebben kunnen dat meestal maar een paar minuten volhouden. De hiervoor besproken Olight M2R Warrior houdt zijn turbo-stand bijvoorbeeld slechts 3 minuten vol, en daarna switcht hij vanzelf naar een lagere stand.

Een andere handigheid aan deze zaklamp is bijvoorbeeld ook dat je wanneer hij uit staat altijd snelle toegang hebt tot de laagste en de hoogste stand van de zaklamp. Houdt je de ‘powerswitch’ 1 seconde ingedrukt dan gaat hij aan in de lage (1 lumen) stand, druk je terwijl hij uitstaat de ‘mode-button’ in dan gaat de zaklamp direct aan in turbo-stand (1000 lumen).

Deze tactical zaklamp heeft een IPX8 certificatie en is waterdicht tot op 2 meter diepte. Hij is daarnaast gebouwd van stevig aluminium, heeft een robuust ontwerp en is daardoor schokbestendig.

De zaklamp heeft een lengte van 15,13 cm, en de diameter van de kop bedraagt 4 cm. Hij is daarmee wat groter dan de hiervoor besproken modellen maar nog steeds niet al te groot, en zeker niet voor alle functies die hij in zich draagt.

Dit is een oplaadbare tactische zaklamp die je op kunt laden met het meegeleverde oplaadstation, of via de micro usb-poort aan de achterkant van de zaklamp. Er wordt een speciale 26650 oplaadbare batterij (5000 mAh) van NiteCore meegeleverd die je altijd in de zaklamp moet gebruiken. Je kunt hier geen andere oplaadbare batterij voor gebruiken.

Deze tactische zaklamp wordt geleverd met de speciale NiteCore oplaadbare batterij die je nodig hebt, een vervangend kapje voor de usb-poort aan de achterkant van de zaklamp, een vervangende afdichtring, een polskoord, een nylon holster, een adapter, een wand-oplaadstation (is aan de muur te monteren), een tafel-oplaadstation (kun je ‘gewoon’ op tafel zetten) en een auto-adapter zodat je de zaklamp tijdens het kamperen bijvoorbeeld in de auto op kunt laden.

Op het moment van schrijven kun je deze tactical zaklamp kopen voor € 160,61 hier bij bol.com. Hij is een stuk duurder dan de hiervoor besproken modellen, maar het is een redelijke prijs voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

Dit is naar mijn mening op dit moment de beste tactische zaklamp in het algemeen. Naast het feit dat hij goed stevig, waterdicht en oplaadbaar is en alle modi heeft die voor survival-doeleinden van belang zijn (stroboscoop, locatie baken-functie en S.O.S.-functie), is deze zaklamp superieur ten opzicht van de anderen vanwege het feit dat hij wel anderhalf uur op de turbo-stand van 1000 lumen kan opereren, terwijl de meeste zaklampen een dergelijke modus slechts een paar minuten volhouden.

Het is gewoon een hele goede en complete tactische zaklamp met alle handige opties en specificaties die je op een tactical zaklamp wil hebben, en vanwege zijn veelzijdigheid betaal je gewoon iets meer.

Wat is voor mij de beste tactische zaklamp?

Wat voor jou persoonlijk de beste tactische zaklamp is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent en het gebruik dat je met de zaklamp voor ogen hebt.

Zoek je de beste tactical zaklamp voor een beperkt budget, dan is de Noctic Focus tactical zaklamp naar mijn mening de beste keuze. Het is een goede tactical zaklamp met een lichtsterkte van 500 lumen, 5 verschillende standen (waaronder een stroboscopische flits-stand en een S.O.S. signaal-functie), hij is stevige gebouwd en bestand tegen regen.

Alle basisfuncties voor een goede tactische zaklamp heeft hij in huis, en dat voor een zachte prijs.

Is je budget iets ruimer en zoek je de beste tactische zaklamp wat betreft de prijs-kwaliteitsverhouding, dan kom je uit bij de Olight M2R Warrior. Deze tactical zaklamp heeft een maximale lichtsterkte van wel 1500 lumen, 7 verschillende standen en een speciaal tactisch bedieningsprogramma.

Daarnaast is hij schokbestendig en zelfs waterdicht tot op 1,5 meter diepte. Naar mijn mening kent deze zaklamp op dit moment geen gelijke voor dezelfde prijs.

Is de beste tactische zaklamp in het algemeen, ongeacht de prijs, waar jij naar op zoek bent. Dan moet je naar mijn mening voor de NiteCore R40 kiezen. Deze tactical zaklamp is voorzien van 3 verschillende modi (stroboscoop, locatie-baken en S.O.S.-signaal), en heeft daarnaast 5 verschillende licht-standen.

Een bijzonderheid aan deze zaklamp is dat hij de felste lichtstand, de turbo-stand van 1000 lumen. wel 1,5 uur vol kan houden, terwijl de meeste zaklampen dat hooguit een paar minuten kunnen. De Olight M2R Warrior heeft weliswaar een maximale lichtsterkte van 1500 lumen, maar die schakelt na 3 minuten automatisch over naar een lagere stand. Met de NiteCore R40 kun je dus veel langer met de maximale lichtsterkte schijnen.

Daarnaast is de NiteCore R40 tactical zaklamp robuust, schokbestendig en waterdicht tot op een diepte van 2 meter. Verder schijnt deze zaklamp het verst van de drie. De Olight M2R Warrior komt bijvoorbeeld tot 208 meter, maar de NiteCore R40 haalt op de maximale stand wel 520 meter.

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste tactische zaklamp!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *