Outdoor cadeau: 24 leuke cadeaus voor een outdoor liefhebber!

By | 30 oktober 2020

Ben je op zoek naar een outdoor cadeau voor een èchte outdoor liefhebber? In dit artikel heb ik 24 leuke cadeau ideeën voor een outdoor liefhebber op een rij gezet. Of je nu een cadeau zoekt voor een bushcrafter of op zoek bent naar een survival cadeau, hieronder vind je een cadeau voor ieder buitenmens!

Ik heb de verschillende outdoor cadeau ideeën onderverdeeld in drie verschillende prijscategorieën, namelijk:

Zo kun je eenvoudig een leuk outdoor cadeau vinden dat binnen je budget past!

Outdoor cadeau tot en met 25 euro

1. Firestarter op zonne-energie

Outdoor cadeau Firestarter op zonne-energie

 

 

BonQ Zonne-energie Firestarter
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Prepz.nl

Zoek je een goedkoop en leuk outdoor cadeau? Dan is deze BonQ Zonne-energie Firestarter een leuke optie.

Zoals je in het onderstaande filmpje kunt zien werkt deze firestarter doordat je met de ‘schaal’ het zonlicht op de veer kunt richten. Hierdoor kun je een brandbaar object (in het filmpje een stukje katoen) dat je op de veer vast hebt gemaakt aansteken.

Je kunt deze Firestarter op zonne-energie op het moment van schrijven hier bij Prepz.nl al voor € 4,95 kopen. Daarnaast is hij ook hier bij bol.com verkrijgbaar.

2. Wallet Ninja – multitool in creditcard formaat!

 

Outdoor cadeau idee Wallet Ninja

Wallet Ninja multitool pasje
Multitool in creditcard formaat
Bevat o.a.: een flesopener, blikopener, briefopener, doosopener, liniaal (in inches en cm), 4 verschillende maten schroevendraaier en 6 verschillende maten van een tool waarmee je zeskant moeren en bouten los of vast kunt draaien.
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je een goedkoop en bijzonder outdoor cadeautje? Dan is deze Wallet Ninja een leuk idee. Dit is een multitool in creditcard formaat.

Met deze Wallet Ninja heb je altijd allerlei handige tools in klein formaat op zak. Op het moment van schrijven kun je deze Wallet Ninja hier bij bol.com voor € 3,99 kopen. Leuk voor als je een goedkoop en bijzonder cadeautje zoekt!

Een iets duurder alternatief van hogere kwaliteit is een Victorinox SwissCard. Die kun je hier bij bol.com voor € 18,09 kopen.

3. Light My Fire Firesteel 2.0 Scout

Outdoor cadeau Light My Fire Firesteel 2.0 Scout survival cadeau bushcraft
Light My Fire Firesteel 2.0 Scout
Maakt vonken van 2.980 graden
Goed voor ca. 3.000 strikes
Weegt slechts 29 gram
Schraper heeft een ingebouwd noodfluitje
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl

Vuur maken is een essentiële skill voor iedere outdoor fanaat, of het nu gaat om bushcraft of survival. Een degelijke firesteel is daarom altijd een goed cadeau!

Door met de schraper langs de magnesiumstaaf te strijken maak je vonken die heet genoeg zijn om vuur mee te maken. Deze firesteels van het merk Light My Fire staan bekend om hun goede kwaliteit. Ze werden in eerste instantie ontworpen voor het Zweedse leger, maar zijn inmiddels zeer populair bij iedere bushcraft-, survival- en outdoor liefhebber.

Met deze Light My Fire Firesteel 2.0 Scout maak je vonken van 2.980 graden. Hij weegt slechts 29 gram, en is goed voor wel 3000 strikes. Een veel compactere optie dan 3000 lucifers!

Verder is de strijker voorzien van een ingebouwd noodfluitje. Hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Maar het is handig om voor een felle kleur te kiezen, want die raak je niet zo snel kwijt in een groene omgeving!

De bovenstaande Light My Fire Firesteel 2.0 Scout is hier bij bol.com en hier bij Bushcraftshop.nl verkrijgbaar.

Er zijn firesteels verkrijgbaar in allerlei verschillende formaten en kleuren. Wil je ook andere opties bekijken? Dan kun je hier bij bol.com en hier bij Bushcraftshop.nl een uitgebreid assortiment vinden.

4. Kompas

Survival cadeau bushcraft kompas outdoor cadeau
Highlander kompas
Stevige metalen behuizing
Inklapbaar, en daardoor makkelijk bij je te dragen zonder hem te beschadigen
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl

Tegenwoordig vertrouwen veel mensen op hun telefoon voor de navigatie, maar bij een èchte outdoor liefhebber mag een goede kompas ook niet in zijn of haar uitrusting ontbreken.

Hier kun je altijd op terugvallen als je telefoon geen bereik heeft, of wanneer deze leeg is gegaan. Verder is navigeren met een kompas natuurlijk een vaardigheid die iedere serieuze survival- of bushcraft beoefenaar moet beheersen!

Deze Highlander kompas is inklapbaar, en voorzien van een stevige metalen behuizing. Daardoor is de kompas altijd makkelijk bij je te dragen zonder dat hij beschadigt.

Op het moment van schrijven kun je deze Highlander kompas hier bij bol.com voor € 19,95 kopen. Ook is hij op dit moment hier bij Bushcraftshop.nl al voor € 9,99 verkrijgbaar!

5. Wind- en waterbestendige lucifers

Outdoor cadeau Wind- en waterbestendige lucifers survival cadeau bushcraft
BCB lucifers
Wind- en waterbestendig
Waterdichte verpakking met een schroefdop
50 lucifers verdeeld over twee verpakkingen van 25 stuks

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Prepz.nl

In outdoor situaties kan het door de weersomstandigheden af en toe wat lastig zijn om vuur te maken. Wind- en waterbestendige lucifers zoals deze BCB lucifers bieden dan een uitkomst.

Dit is een simpel en praktisch outdoor cadeau dat altijd wel van pas komt. Deze BCB lucifers worden per 50 stuks verkocht, verdeeld over twee verpakkingen van 25 stuks.

De verpakkingen zijn waterdicht en voorzien van een schroefdop. Hierdoor zijn ze ook eenvoudig bij je te dragen tijdens een bushcraft- of survival tocht.

Op het moment van schrijven kun je deze BCB lucifers hier bij bol.com voor € 18,49 kopen, en zijn ze hier bij Prepz.nl al voor € 9,99 verkrijgbaar.

6. Survival kit cadeau

Survival kit cadeau

 

Survival kit cadeau doen?
Er zijn aardig wat verschillende soorten noodpakketten en survival kits verkrijgbaar. Klik op de onderstaande knop om een uitgebreid assortiment aan survival kits te bekijken:
Bekijk het assortiment bij Prepz.nl

Wil je een survival kit cadeau doen? Dan zijn er aardig wat verschillende opties. Hier bij Prepz.nl kun je een heel assortiment aan kant-en-klare noodpakketten en survival kits vinden.

Zoals je daar kunt zien zijn er survival kits in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Ook wat betreft de prijs lopen ze uit elkaar van € 11,99 tot € 149,99. Zoek dus een leuke survival kit uit die binnen je budget past om cadeau te doen!

7. Paracord armband

 

 

Paracord armband outdoor cadeau bushcraft survival

Highlander Paracord Bracelet met Firesteel
Van paracord geweven armband
Voorzien van een kunststof sluiting
Geïntegreerde firesteel en noodfluitje
Beschikbaar in de kleuren zwart en groen:
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl Bekijk prijs bij Backpackspullen.nl

Een paracord armband kan een leuk outdoor cadeau zijn voor een survival- of bushcraft liefhebber die altijd met paracord in de weer is.

Deze paracord armband van Highlander is geweven van paracord, en is voorzien van een makkelijke kunststof sluiting. In de kunststof sluiting zit ook een firesteel en een noodfluitje verwerkt, zo heb je naast paracord deze items ook altijd bij je om je pols.

Deze Highlander Paracord Bracelet met firesteel en noodfluitje is in twee verschillende kleuren verkrijgbaar (groen en zwart). Je kunt beide kleuren hier bij bol.com vinden.

Daarnaast kun je de groene variant ook hier bij Bushcraftshop.nl en hier bij Backpackspullen.nl vinden. En kun je de zwarte variant hier bij Bushcraftshop.nl bekijken.

8. Het SAS Survival Handboek – beste boek om een survivalist cadeau te doen!

Het SAS Survival Handboek survival cadeau outdoor
SAS Survival Handboek
Druk: 36, uitgave: mei 2020
Auteur: John Lofty Wiseman
Nederlandstalige uitgave
Bindwijze: paperback
672 pagina’s
Bekijk prijs bij bol.com

Het SAS Survival Handboek is inmiddels een echte klassieker onder de survival boeken. Dit wordt door vrijwel iedere survival liefhebber als de ultieme survival gids beschouwd. Dit SAS Survival Handboek verscheen voor het eerst in 1986, en de bovenstaande versie is inmiddels de 36ste druk uit mei 2020.

De schrijver van het SAS Survival Handboek is John ‘Lofty’ Wiseman. Wiseman is een voormalig Britse SAS commando die 26 jaar bij de SAS (Special Air Service) heeft gediend. Dit boek is gebaseerd op de technieken die door deze elite-eenheid worden gebruikt.

Het is een zeer uitgebreid handboek waarin overlevingstechnieken voor in iedere situatie aan bod komen. Het boek beslaat allerlei verschillende scenario’s. Of het nu gaat om het overleven op zee, in de woestijn, in de jungle of in de stad, om het opzetten van een kamp of om welke planten je wel en niet kunt eten.

Met zijn 672 pagina’s is het SAS Survival Handboek de ultieme gids voor de èchte survival fanaat. Zoek je een survival cadeau voor iemand die ook graag nieuwe kennis uit boeken opdoet? Dan is dit een heel goed cadeau!

Op het moment van schrijven kun je het SAS Survival Handboek hier bij bol.com voor € 25 kopen. Ook is hij hier bij Amazon.nl verkrijgbaar.

Ook benieuwd naar andere survival boeken? Lees dan verder in mijn survival boek-artikel.

9. Bushcraft 101 – beste boek om cadeau te doen aan een beginnende bushcrafter!

Outdoor boek cadeau Bushcraft 101

 

Bushcraft 101
Auteur: Dave Canterbury
Engelstalig
256 pagina’s
Bekijk prijs bij bol.com

Ben je op zoek naar een cadeau voor een beginnende bushcrafter? Dan is Bushcraft 101 een heel goed cadeau!

Dit boek is geschreven door Dave Canterbury. Je kent deze overlevingsexpert misschien van het programma ‘Dual Survival’ van Discovery Channel, of van het programma ‘Dirty Rotten Survival’ op National Geographic Channel.

Zoals je aan de hand van de titel ‘Bushcraft 101’ zal vermoeden, brengt dit boek je de basis van het bushcraften bij.

In het boek concentreert Dave Canterbury zich daarbij op wat hij de ‘Five C’s’ noemt. Deze vijf aspecten (five C’s) zijn: Cutting tools (snijgereedschappen), Cover elements (afdekkingsmiddelen waarmee je jezelf tegen de elementen kunt beschermen), Combustion devices (middelen om vuur mee te maken), Containers (voor het opslaan van voedsel en water) en Cordages (koorden en touwen).

Omdat de hele basis van het bushcraften wordt behandeld is het niet alleen een goed cadeau voor iemand die net begint met bushcraft. Het is ook een leuk cadeau voor iemand met al wat meer outdoor ervaring, omdat een boek als dit je helpt om het meeste uit je bushcraft avonturen te halen.

Dit boek is verder zeer betaalbaar. Op het moment van schrijven kun je Bushcraft 101 hier bij bol.com al voor € 10,66 kopen. Verder is hij hier bij Amazon.nl vaak ook heel voordelig geprijsd.

10. Rite in the Rain weersbestendig notebook – schrijven in de regen!

Outdoor cadeau Rite in the Rain

 

Rite in the Rain notebook
Weersbestendig schrijfblok
Schrijf zonder problemen in de regen!
Schrijfblok met spiraal aan de zijkant
32 pagina’s (64 bladzijden)
Afmetingen: 18 × 12,5 cm
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je een outdoor cadeau voor een echt buitenmens, die zich niet tegen laat houden door de weersomstandigheden? Dan is een Rite in the Rain notebook een leuk cadeau!

Een Rite in the Rain notebook is weersbestendig, je kunt er zelfs midden in de regen in schrijven! In het onderstaande filmpje kun je dat goed zien:

Het groene Rite in the Rain notebook dat op de afbeelding hierboven te zien is, kun je op het moment van schrijven hier bij bol.com voor € 15,40 kopen. Dit schrijfblok is aan de zijkant voorzien van een spiraal, en heeft 32 pagina’s. Dat komt neer op 64 bladzijden. De afmetingen van dit notitieboek bedragen 18 × 12,5 cm.

Geef je liever een Rite in the Rain notebook met een andere kleur of een ander formaat cadeau? Dan kun je hier bij bol.com het assortiment van verschillende Rite in the Rain notebooks bekijken.

11. Windbestendige Zippo aansteker

Windbestendige Zippo aansteker outdoor cadeau bushcraft survival cadeau
Zippo aansteker
Windbestendige aansteker
Materiaal: metaal
Werkt op Zippo aanstekerbenzine. Benodigde aanstekerbenzine is hier bij bol.com verkrijgbaar.
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl

Of het nu gaat om bushcraft, survival of andere outdoor activiteiten, het is altijd aan te raden om meerdere manieren om vuur te maken voorhanden te hebben.

Nu zijn hierboven al een Light My Fire Firesteel 2.0 Scout en wind- en waterbestendige lucifers aan bod gekomen, maar ook in outdoor situaties is de eenvoudigste manier om vuur te maken gewoon het gebruik van een goede aansteker.

De bekende windbestendige benzine aanstekers van Zippo zijn daarvoor een hele goede optie. Op een goede Zippo aansteker kun je altijd vertrouwen. In het onderstaande filmpje legt iemand (in het Engels) het voordeel van een Zippo ten opzichte van een BIC wegwerpaansteker uit. Ook demonstreert hij hoe je op een creatieve manier een vuurtje kunt maken met een Zippo aansteker.

Op het moment van schrijven kun je deze Zippo aansteker hier bij bol.com al voor € 16,99 kopen. Daarnaast is hij ook hier bij Bushcraftshop.nl voor € 39,99 verkrijgbaar. Klik op de oranje knoppen hierboven om de meest actuele prijzen en beschikbaarheid te bekijken.

Een Zippo aansteker werkt op benzine. Je moet een Zippo aansteker dus vullen met Zippo benzine om hem te laten werken. Het is daarom leuk als je de benodigde benzine er meteen bij geeft. Je kunt de Zippo benzine voor in deze aansteker hier bij bol.com vinden.

12. Cadeaubon voor een outdoor winkel!

Outdoor cadeaubon of bushcraft cadeaubon

Als je er zelf niet zo makkelijk uit komt wat een goed outdoor cadeau is voor iemand, dan kun je natuurlijk altijd nog voor een cadeaubon kiezen. Omdat je dan wel moet weten voor welke winkel je moet kiezen, zet ik hieronder verschillende goede opties op een rij. Bij alle drie de winkels worden er cadeaubonnen verkocht vanaf 10 euro.

Zoek je een cadeau voor een reislustige outdoor liefhebber, of een echte backpacker? Dan is een cadeaubon bij Backpackspullen.nl een goede optie.

Zoek je een cadeau voor iemand die graag gaat kamperen, en altijd wel nieuwe kampeerspullen kan gebruiken? Dan is een cadeaubon bij Kampeerwereld.nl een goede keuze.

En ben je op zoek naar een cadeau voor een echte bushcraft liefhebber? Dan moet je voor een cadeaubon bij Bushcraftshop.nl kiezen!

Outdoor cadeau tussen de 25 – 50 euro

13. Sawyer Mini Waterfilter SP128 – je eigen water filteren in outdoor situaties!

 

 

Outdoor cadeau sawyer mini waterfilter survival cadeau bushcraft

Sawyer Mini Waterfilter SP128
0.1 micron filtermembraan
Filtert 99,99999 % van de bacteriën
Kan 375.000 liter water filteren
Waterzak, reinigingsspuit en drinkrietje meegeleverd
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Prepz.nl

Dit Sawyer Mini Waterfilter SP128 is een perfect outdoor cadeau voor een echte bushcraft- of survival liefhebber. Dit kleine portable waterfilter draag je eenvoudig bij je in je rugzak, en je kunt met dit waterfilter in survival situaties eenvoudig water tot drinkwater filteren.

Het Sawyer Mini Waterfilter is voorzien van een filtermembraan van 0.1 micron. Daarmee houdt het alle bacteriën en protozoën die groter zijn dan 0.1 micron tegen. Op deze manier filtert de Sawyer Mini 99,99999 % van de bacteriën uit het water.

Er wordt een waterzak, een drinkrietje en een reinigingsspuit met dit Sawyer Mini Waterfilter SP128 meegeleverd. Het waterfilter is op verschillende manieren te gebruiken.

Je kunt de meegeleverde waterzak vullen met water dat je wil filteren, en daarna kun je de zak op het filter aansluiten. Vervolgens kun je ervoor kiezen om het water direct uit het filter te drinken, of je kunt het bijvoorbeeld eerst opvangen in een fles. Als je het meegeleverde drinkrietje op de Sawyer Mini aansluit, dan kun je ook direct door het filter heen uit het water drinken.

Daarnaast kun je het Sawyer Mini Waterfilter ook op de meeste PET-flessen (standaard frisdrankflessen) draaien. Je kunt daardoor ook een frisdrankfles vullen met water dat je wil filteren, en het water vervolgens door het filter heen knijpen zodat je het kunt drinken.

De reinigingsspuit wordt meegeleverd zodat je het waterfilter goed kunt onderhouden. Wanneer na intensief gebruik het water wat langzamer door het filter begint te lopen, dan kun je het filter met de reinigingsspuit goed doorspoelen om hem weer helemaal schoon te maken.

In het onderstaande filmpje zie je hoe iemand dit outdoor waterfilter op verschillende manieren gebruikt. Zo krijg je een goede indruk van hoe compact en veelzijdig het Sawyer Mini Waterfilter is.

Het is een bijzonder compact en veelzijdig outdoor waterfilter, en daarom is het erg leuk om hem cadeau te doen. Op het moment van schrijven kun je dit Sawyer Mini Waterfilter hier bij bol.com voor € 42,99 kopen. Daarnaast is hij hier bij Prepz.nl op dit moment al voor € 34,95 verkrijgbaar.

Verder is hij hier bij Amazon.nl en hier bij Bushcraftshop.nl vaak ook vrij voordelig te vinden.

14. Doe een echt Zwitsers zakmes cadeau!

 

Outdoor cadeau Zakmes cadeau voor buitenmens

Victorinox Huntsman zakmes
Zwitsers zakmes met 15 functies
Bevat: een groot mes, een klein mes, een houtzaag, een schaar, een boorpriem met naaioog, een blikopener met kleine schroevendraaier, een flesopener met draadstripper en schroevendraaier, een kurkentrekker, een tandenstoker, een pincet, een multifunctionele haak en een sleutelring
Alle tools zijn van roestvrij staal
Ingeklapte lengte: 9.1 cm
Bekijk prijs bij bol.com

Als je iemand zijn of haar eerste Zwitsers zakmes kunt geven, dan is dat altijd een goed outdoor cadeau! Met een Zwitsers zakmes heb je allerlei handige tools altijd in compact formaat bij de hand. Dat is natuurlijk een perfect cadeau voor een buitenmens die er graag op uit gaat, en de bepakking een beetje licht wil houden.

Èchte Zwitserse zakmessen zijn van het merk Victorinox. De term ‘Zwitsers zakmes’ of in het Duits: ‘Schweizer Messer’, is een beschermde naam. Zowel deze benaming als het kenmerkende Zwitserse kruis op de messen mocht alleen gebruikt worden door de Zwitserse merken Victorinox en Wenger. Victorinox nam Wenger uiteindelijk over, en daardoor is het Zwitsers zakmes zoals we dat nu kennen van Victorinox. (bron)

Zoals je in de bovenstaande tabel ziet staan heeft dit Victorinox Huntsman zakmes vijftien verschillende functies. Daarmee zijn alle belangrijke tools aanwezig. De tools zelf zijn gemaakt van roestvrij staal, en met zijn ingeklapte lengte van 9,1 cm is hij vrij compact in je zak bij je te dragen.

Op het moment van schrijven kun je dit Victorinox Huntsman zakmes hier bij bol.com voor € 33,99 kopen. Daarmee is dit zakmes zeer vriendelijk geprijsd voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Ik heb hem vanwege zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding eerder in mijn Zwitsers zakmes-artikel als ‘beste koop’ bestempeld.

Zoek je een goedkoper zakmes om cadeau te doen? Dan is het Victorinox Spartan zakmes dat je op het moment van schrijven hier bij bol.com voor € 18,19 kunt kopen het beste alternatief.

Wil je juist een nog uitgebreidere optie cadeau geven? Dan kun je voor het Victorinox SwissChamp zakmes met 33 functies kiezen (hier bij bol.com verkrijgbaar).

Op een goed Victorinox zakmes kun je altijd vertrouwen. Welke Victorinox je ook kiest, je doet iemand hiermee een zakmes cadeau waar diegene een leven lang plezier van heeft!

15. Een goede outdoor zaklamp!

 

 

 

Outdoor cadeau zaklamp

Noctic Focus zaklamp
Voorzien van een CREE XM-LT T6 LED
Krachtige lichtbundel van 500 lumen
Schijnt op felste stand ca. 200 meter ver
5 verschillende standen
S.O.S. lichtsignaal functie
Schokbestendig
IPX5 certificatie: sproeidicht en bestand tegen regen
Afmetingen: 13,5 × 3,5 cm
Bekijk prijs bij bol.com

Een goede zaklamp is natuurlijk altijd een mooi outdoor cadeau. De bovenstaande Noctic Focus zaklamp is daarom een hele goede optie.

Deze Noctic Focus zaklamp is voorzien van een CREE XM-LT T6 LED. Hierdoor heeft deze zaklamp een krachtige lichtbundel van 500 lumen. Op de felste stand schijnt hij ongeveer 200 meter ver!

De zaklamp heeft vijf verschillende standen, namelijk: een felle strongbeam stand, een medium beam stand, een soft beam stand, een S.O.S. lichtsignaal-functie en een stroboscopische flits-stand. Daarnaast kun je de lichtstraal in de verschillende standen ook nog eens in- en uitzoomen.

Hij is robuust uitgevoerd, en is schokbestendig. Laat je hem tijdens een survival tocht een keer uit je handen vallen dan is er niets aan de hand.

Daarnaast is hij IPX5 gecertificeerd. Dit betekent dat hij sproeidicht is, en bestand tegen regen. Dat is natuurlijk wel zo handig als je hem aan een outdoor liefhebber cadeau doet!

Deze outdoor zaklamp werkt op een meegeleverde herlaadbare Litium-Ion batterij (2.400 mAh). Maar daarnaast kun je hem ook gebruiken met drie AAA-batterijen, en is hij met alle 18650-batterijen te gebruiken.

Op het moment van schrijven is hij hier bij bol.com voor € 49,99 verkrijgbaar. Dat is eigenlijk vrij betaalbaar voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Doe je deze zaklamp aan een survival- of outdoor liefhebber cadeau, dan heeft diegene er nog heel lang plezier van!

Meer weten over deze Noctic Focus zaklamp? Je kunt hier bij bol.com een vrij uitgebreide product-beschrijving lezen. Ook kun je daar een filmpje van deze zaklamp vinden.

16. Handschoenen van possum- en merino wol – blijven warm als ze nat worden!

 

 

Handschoenen outdoor cadeau voor buitenmens

Weft Possum / Merino handschoenen
Gemaakt van possum- en merino wol
Voorzien van een polypropylene buitenlaag
Zeer sterk, en goede geschikt voor outdoor activiteiten
Strakke pasvorm zorgt voor goede grip en bewegingsvrijheid
Blijven warm als ze nat zijn
Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl Bekijk prijs bij bol.com maat M / L / XL Bekijk prijs bij bol.com maat S

Zoek je een cadeau voor een buitenmens die ongeacht de weersomstandigheden graag actief is in de buitenlucht? Dan zijn goede warme handschoenen natuurlijk altijd een goed outdoor cadeau.

Deze Weft Possum / Merino handschoenen zijn gemaakt van zeer goed isolerende possum vacht in combinatie met zacht merino wol. Door het gebruik van deze materialen zijn de handschoenen erg warm, maar zijn ze nog steeds licht van gewicht.

Het bijzondere aan possum vacht is dat de vezels een holle kern hebben. Deze holle kern vormt een tunnel van lucht die de warmte erg goed vasthoudt, en tegelijkertijd is dit type vacht daardoor licht van gewicht.

De handschoenen zijn voorzien van een polypropylene buitenlaag die de handschoenen extra stevig maakt, en ervoor zorgt dat ze minder pluizen. De handschoenen zitten stevig in elkaar, en ze blijven ook warm aanvoelen als ze nat zijn.

Deze handschoenen zijn gemaakt om gebruikt te worden bij werkzaamheden in de buitenlucht. Ze hebben daarom een strakke pasvorm waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt, en je veel grip houdt tijdens je werkzaamheden.

Het zijn echte outdoor werkhandschoenen, en daarom doe je een survival-, bushcraft- of outdoor liefhebber er zeker een plezier mee als je ze cadeau doet!

De bovenstaande handschoenen in de kleur Black Charcoal zijn hier bij Bushcraftshop.nl verkrijgbaar voor € 27,99. Daarnaast kun je deze handschoenen hier bij bol.com ook in de maten M, L en XL vinden. En hier bij bol.com zijn ze in de maat S verkrijgbaar.

Om de juiste maat te kiezen kun je de maattabel die je hier bij Bushcraftshop.nl kunt vinden gebruiken.

Liever een andere kleur? Deze handschoenen zijn ook in de kleur Black Marl verkrijgbaar. Je kunt deze uitvoering: hier bij Bushcraftshop.nl, hier bij bol.com in maat XL en hier bij bol.com in maat S vinden.

17. Outdoor hoofdlamp

 

 

Hoofdlamp outdoor cadeau voor buitenmens survival of bushcraft

Petzl Actik Hoofdlamp
Verschillende witte lichtstanden: o.a. voor dichtbij en veraf
Rode stand voor behoud van nachtzicht
IPX4 certificatie: is bestand tegen regen
Te gebruiken met oplaadbare CORE batterij (niet meegeleverd) of de drie meegeleverde AAA-batterijen
Bekijk prijs bij bol.com

Een goede hoofdlamp is altijd een praktisch outdoor cadeau. Met een goede hoofdlamp heb je twee handen vrij om bijvoorbeeld een tent op te zetten, een kampvuur te maken of eten te bereiden. Daarnaast hoef je ook niet de hele tijd een zaklamp vast te houden als je door een onverlicht gebied loopt.

Deze Petzl Actik hoofdlamp heeft verschillende witte lichtstanden (o.a. voor dichtbij en veraf). Daarnaast is hij ook voorzien van een rode lichtstand. De rode lichtstand zorgt ervoor dat je je nachtzicht behoud wanneer je de lamp gebruikt.

Verder is de hoofdlamp IPX4 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij bestand is tegen regen. De hoofdlamp is te gebruiken met een oplaadbare CORE batterij (niet meegeleverd), of met de drie meegeleverde AAA-batterijen.

Op het moment van schrijven is deze Petzl Actik hoofdlamp hier bij bol.com voor € 39,95 in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zoals je daar in de reviews ziet zijn mensen die deze hoofdlamp kochten er ook zeer tevreden over. Het is een goede no-nonsense outdoor hoofdlamp voor een vriendelijke prijs.

Wil je meer weten over deze Petzl Actik hoofdlamp? Als je hier bij bol.com op ‘Bekijk de handleiding’ klikt dan kun je de handleiding van deze hoofdlamp doornemen.

18. Wilma’s of Sweden Elddon Vuurslag set – op een historische manier vuur maken!

Outdoor cadeau bushcraft of survival liefhebber vuurslag set

 

Wilma’s of Sweden Elddon Vuurslag set
Vuurslag set geleverd in geschenkverpakking
Set bestaat uit: vuurslag, vuursteen en diverse tondels
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl

Een vuurslag set zoals deze Wilma’s of Sweden Elddon Vuurslag set is een heel leuk outdoor cadeau voor iemand die naast de moderne technieken ook graag de primitieve methoden beheerst.

Met deze vuurslag set kun je vuur maken zoals je voorouders dat ooit deden. De vuurslag set wordt geleverd in een geschenkverpakking, en bestaat uit een vuurslag, een vuursteen en diverse tondels.

Hoe het werkt? Je slaat met de stalen vuurslag tegen het scherpe stuk vuursteen, zodat er vonken ontstaan. Met die vonken laat je vervolgens takjes of een stukje koolstofdoek gloeien. Daarna leg je het gloeiende geheel in iets dat goed brand, zoals bijvoorbeeld een bosje droog gras. En dan blaas je totdat het vuur steeds verder oplaait.

Deze manier van vuur maken heeft enkele voordelen ten opzichte van het gebruik van een aansteker of (normale) lucifers. De materialen gaan veel langer mee, en het werkt ook als het nat is! Daarom is het een mooie alternatieve methode om naast de moderne technieken onder de knie te hebben.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe het maken van vuur met een vuursteen en vuurslag in zijn werk gaat. In het filmpje wordt een andere vuurslag-set gebruikt dan de set die ik hier behandel, maar het principe blijft hetzelfde.

Op het moment van schrijven is de Wilma’s of Sweden Elddon Vuurslag set hier bij bol.com voor € 42,99, en hier bij Bushcraftshop.nl voor € 34,99 verkrijgbaar. Klik op de oranje knoppen hierboven om de meest actuele prijzen en beschikbaarheid te bekijken.

Zoals je hier bij Bushcraftshop.nl in de reviews kunt zien zijn mensen die deze Wilma’s of Sweden Elddon Vuurslag set daar kochten er ook zeer tevreden over. Het is een leuk cadeau voor iedere survival-, bushcraft- of outdoor liefhebber die de primitievere methoden kan waarderen!

19. Fiskars X7 XS – een goede outdoor bijl om cadeau te geven!

 

Outdoor cadeau goede bijl survival cadeau bushcraft

Fiskars X7 XS
Steel gemaakt van stevig FiberComp kunststof
Bijlkop is geïntegreerd in de steel
Lengte: 35,5 cm
Gewicht: ca. 650 gram
Met kunststof beschermhouder voor het snijvlak
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Conrad.nl

Wil je een goede outdoor bijl cadeau doen? Dan is de bovenstaande Fiskars X7 XS een hele goede optie! Deze bijl van het Finse merk Fiskars is ideaal om tijdens bushcraft of survival tochten bij je te dragen.

Hij is uitgevoerd als een handbijl, wat betekent dat je de bijl met één hand kunt gebruiken voor de kleinere hakklusjes. Hij is daarbij goed onder controle te houden. De bijl heeft een lengte van 35,5 cm en hij weegt ongeveer 650 gram.

Omdat hij compact en licht van gewicht is draag je hem eenvoudig bij je, bijvoorbeeld in of aan je rugzak. Op de onderstaande afbeelding zie je deze bijl aan een rugzak bevestigd zitten.

Deze Fiskars X7 XS heeft een zeer stevige steel van FiberComp kunststof. Dat is steviger dan veel van de houten bijlstelen. Zeker als het gaat om de stelen van bijlen uit dezelfde prijsklasse.

De kop van de bijl is voor extra stevigheid geïntegreerd in de steel. De kop kan hierdoor niet van de steel loskomen.

Daarnaast is de FiberComp steel heel goed in het opvangen van schokken en vibraties, waardoor de bijl ook voor langere tijd comfortabel te hanteren is. Het einde van de steel is voorzien van een oog waarmee je hem ergens aan kunt ophangen of vastbinden.

De bijl wordt geleverd met een kunststof beschermhouder voor het snijvlak. Op de afbeelding hierboven (waarop hij aan de rugzak bevestigd is) zie je deze beschermhouder op de bijlkop zitten. Hiermee bescherm je het snijvlak wanneer je de bijl bij je draagt.

Je kunt deze Fiskars X7 XS bijl op het moment van schrijven hier bij bol.com voor € 41 kopen. Daarnaast is hij op dit moment hier bij Conrad.nl voor € 34,99 te vinden. En vaak is hij hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de nog voordeliger verkrijgbaar.

Heb je misschien ook interesse in andere handbijlen of survival bijlen? Dan kun je verder lezen in mijn handbijl kopen-artikel of mijn survival bijl-artikel.

Outdoor cadeau boven de 50 euro

20. Leatherman Squirt PS4 – kleine multitool

Leatherman multitool outdoor cadeau voor buitenmens
Leatherman Squirt PS4 multitool
Bevat 9 tools: mes, schaar, normale tang, langbektang, draadschaar, platte schroevendraaier, medium schroevendraaier, flesopener en een hout/metaal-vijl
Ingeklapte lengte: 5,72 cm
Gewicht: 56,4 gram
Voorzien van een sleutelring
Past aan je sleutelbos, of in het muntzakje van je broek
Bekijk prijs bij bol.com

Deze Leatherman Squirt PS4 is een zeer kleine multitool met een ingeklapte lengte van slechts 5,72 cm, en een gewicht van slechts 56,4 gram. Daarmee is deze multitool nog makkelijker bij je te dragen dan het gemiddelde zakmes.

Met de sleutelring kun je hem eenvoudig aan je sleutelbos bevestigen. Omdat hij zo compact is kun je hem ook eenvoudig in het ‘muntzakje’ van je broek dragen.

Zoals je in de tabel hierboven kunt zien bevat deze Leatherman Squirt PS4 multitool negen verschillende tools. Van mes, schaar en tang tot schroevendraaier en hout/metaal-vijl, je hebt de belangrijkste tools allemaal in zeer compact formaat bij je.

Vanwege zijn kleine formaat en veelzijdigheid is deze Leatherman Squirt PS4 multitool een mooi cadeau voor de outdoor liefhebber die vaak buiten (of binnen) in de weer is met verschillende klusjes. Hiermee heb je allerlei handige tools dan meteen bij de hand.

Op het moment van schrijven is deze Leatherman Squirt PS4 multitool hier bij bol.com voor € 55 verkrijgbaar.

21. WakaWaka Power 10 Outdoor Powerbank

Outdoor cadeau powerbank cadeau voor buitenmens
WakaWaka Power 10 Outdoor Powerbank
Batterijcapaciteit: 10.000 mAh
Uitgangen: 3 × USB out 2.1A
Gewicht: 283 gram
Afmetingen (L × B × H): 12,2 × 8 × 2,8 cm
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl

Ook in outdoor situaties is het altijd handig om een goede powerbank bij je te hebben. Zo kun je daarmee niet alleen je telefoon opladen, maar bijvoorbeeld ook een zaklamp of een camera. Deze WakaWaka Power 10 Outdoor Powerbank is daarom altijd een goed outdoor cadeau.

De WakaWaka Power 10 Outdoor Powerbank heeft een batterijcapaciteit van 10.000 mAh. Je kunt deze outdoor powerbank opladen via de micro usb poort. Hij is voorzien van drie usb poorten waarmee je vervolgens andere apparaten op kunt laden.

Daarnaast heeft hij een aparte ingang waar je WakaWaka zonnepanelen op aan kunt sluiten om de powerbank mee op te laden. Er worden geen WakaWaka zonnepanelen meegeleverd. Als je zonnepanelen wil kunnen gebruiken dan zal je deze er dus apart bij moeten kopen. Je kunt de zonnepanelen hier bij bol.com en hier bij Bushcraftshop.nl vinden.

De WakaWaka Power 10 Outdoor Powerbank is klein van formaat (12,2 × 8 × 2,8 cm), en is daardoor altijd eenvoudig bij je te dragen. Verder is hij stevig uitgevoerd, en licht van gewicht (283 gram).

De bovenstaande WakaWaka Power 10 powerbank is op het moment van schrijven hier bij bol.com voor € 69,45, en hier bij Bushcraftshop.nl voor € 69,99 verkrijgbaar.

Wil je meer weten over deze WakaWaka Power 10 Outdoor Powerbank? Als je hier bij bol.com op ‘Bekijk de handleiding’ klikt, dan kun je een korte handleiding doornemen.

22. Mora Bushcraft Survival mes – goed outdoor mes om cadeau te doen!

 

 

 

Outdoor cadeau Mora Bushcraft Survival mes

Mora Bushcraft Survival mes
Lemmet van carbon
Lemmet is voorzien van roestvrijstalen zwarte coating
Lengte lemmet: 10,5 cm
Dikte lemmet: 3,2 mm
Lengte gehele mes: 23,5 cm
Inclusief schede met firestarter en messenslijper
Bekijk prijs bij Prepz.nl

Wil je een goed outdoor mes cadeau doen? Dan is dit Mora Bushcraft Survival mes van het Zweedse merk Morakniv een hele goede optie! Dit is een zeer stevig vaststaand mes.

Dit Mora Bushcraft Survival mes is uitgevoerd met een stevig lemmet van carbon. Het lemmet heeft een dikte van 3,2 mm, en de totale lengte van het lemmet bedraagt 10,5 cm. De lengte van het gehele mes is 23,5 cm. Daarmee is hij groot genoeg voor het zware werk, maar ook nog compact genoeg om bij je te dragen.

Er wordt een handige schede meegeleverd met daarin een messenslijper en een firestarter. Zo heb je tijdens bushcraft- of survival avonturen altijd een manier om vuur te maken bij de hand, en kun je het mes altijd ter plekke slijpen wanneer dat nodig is. Een ideaal outdoor mes om cadeau te doen!

Op het moment van schrijven kun je dit Mora Bushcraft Survival mes hier bij Prepz.nl voor € 72,95 kopen. Vaak is hij hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de nog voordeliger te vinden.

23. Opwindbare noodradio met zonnepaneel, zaklamp en powerbank!

 

 

 

Multifunctionele Totle radio outdoor cadeau

Totle Ultimate Noodradio
Opwindbare noodradio
Ook op te laden met zonnepaneel
Mogelijkheid om batterijen te gebruiken
AM en FM-radio
Ingebouwde zaklamp met zoom-functie
Ingebouwde powerbank van 2.000 mAh
SOS-functie (met licht en geluid)
USB, micro usb, AUX en hoofdtelefoon-uitgang
Grootte: 15,7 × 7,4 × 5,3 cm
Bekijk prijs bij Prepz.nl (kleur geel) Bekijk prijs bij Prepz.nl (kleur groen) Bekijk prijs bij Prepz.nl (kleur rood) Bekijk prijs bij bol.com

Deze Totle Ultimate Noodradio is een leuk multifunctioneel outdoor cadeau. Dit is een radio, zaklamp en powerbank in één.

Je kunt de Totle Ultimate op verschillende manieren van energie voorzien. Allereerst kun je hem opladen door hem op te winden met de zwengel aan de zijkant van het apparaat. Daarnaast is hij voorzien van een zonnepaneel, waarmee je hem op een zonnige dag op kunt laden door hem in de zon te leggen.

Ook kun je het apparaat via de usb ingang thuis alvast opladen met je computer. En verder is er ook de mogelijkheid om hem op 3 AAA-batterijen te laten werken (batterijen worden niet meegeleverd).

De Totle Ultimate heeft verschillende functies. Allereerst is het een noodradio. De radio ontvangt AM- en FM frequenties, en is geschikt om in geval van nood de rampenzenders mee te ontvangen.

Ook is hij voorzien van een ingebouwde zaklamp die je in- en uit kunt zoomen, en heeft hij een ingebouwde powerbank van 2.000 mAh. Je kunt deze powerbank gebruiken voor het opladen van je telefoon en het opladen van andere apparaten met een usb ingang, zoals een tablet of camera.

Omdat de radio met het oog op survival situaties is ontworpen, is hij ook voorzien van een SOS-functie. Wanneer je het SOS alarm met de knop onderaan de radio activeert geeft hij een luid alarm en begint het licht te knipperen. Zo kun je in geval van nood de aandacht trekken.

Hij is daarnaast vrij compact uitgevoerd waardoor je hem eenvoudig bij je draagt. Verder is hij robuust gebouwd en spatwaterdicht. Perfect om mee te nemen bij je outdoor avonturen!

Meer weten over deze Totle Ultimate Noodradio? In het onderstaande filmpje worden de belangrijkste kenmerken belicht, en krijg je een goed idee van hoe compact hij is.

Op het moment van schrijven kun je deze Totle Ultimate Noodradio hier bij Prepz.nl voor € 69,95 kopen. Ook is hij hier bij bol.com voor € 80,64 verkrijgbaar. Dit is vanwege zijn veelzijdigheid en de extra functies (zaklamp, powerbank, SOS-alarm) een leuke outdoor radio om cadeau te doen.

Ben je misschien toch ook benieuwd naar andere noodradio’s? Dan kun je verder lezen in mijn noodradio-artikel, of je kunt hier bij Prepz.nl het hele assortiment noodradio’s bekijken.

24. BioLite Campstove 2 – off grid kooktoestel dat hitte omzet in elektriciteit!

Outdoor cadeau voor buitenmens Biolite Campstove 2 survival cadeau bushcraft
BioLite Campstove 2
Off grid kooktoestel, werkt op hout
Creëert rookloze vlammen
Thermo-elektrische generator zet hitte om in elektriciteit
Geschikt om elektrische apparaten (bijv. telefoon) op te laden
Door de accu van 2.600 mAh is de opgeslagen energie ook later te gebruiken
Gewicht: ca. 1 kg
Afmetingen: 21 × 12,7 cm
Bekijk prijs bij bol.com

Dit is een wel heel bijzonder outdoor cadeau. Deze BioLite Campstove 2 is een off grid kooktoestel dat tegelijkertijd bruikbare elektriciteit genereert uit de hitte van het vuur.

Je hebt geen enkele aansluiting voor dit kookstoestel nodig. Je gebruikt de BioLite Campstove door er hout in te verbranden. Je kunt hiervoor gewoon droge takjes die je onderweg vindt gebruiken.

Er komt geen vervuilende brandstof aan te pas, en je hoeft dan ook geen brandstoffen bij je te dragen als je de BioLite Campstove gebruikt.

De Campstove creëert rookloze vlammen, en is te gebruiken om maaltijden op te koken. De BioLite Campstove 2 genereert met een thermo-elektrische generator elektriciteit uit de hitte van het vuur. De elektriciteit kun je vervolgens gebruiken om apparaten mee op te laden. Zo kun je het vuur gebruiken om te koken en laadt je tegelijkertijd je telefoon, zaklamp of camera op!

Je hoeft niet per se tijdens het branden van de Campstove je apparaten op te laden. De accu van 2.600 mAh slaat de energie op, zodat je die ook later kunt gebruiken.

De hoogte van het vuur regel je eenvoudig met een ingebouwde ventilator die is voorzien van vier verschillende standen. Hij is daarnaast vrij compact (21 × 12,7 cm) en licht van gewicht, waardoor hij eenvoudig mee is te nemen tijdens bushcraft of survival avonturen.

Om een beter beeld te krijgen van deze BioLite Campstove 2 en wat er allemaal mee mogelijk is, kun je het onderstaande filmpje bekijken.

De BioLite Campstove 2 is een perfect outdoor cadeau voor iemand die graag zo onafhankelijk mogelijk (off grid) kampeert. Met dit kooktoestel ben je niet alleen voorzien van een mogelijkheid om je eten te bereiden, maar is er ook altijd een manier bij de hand om apparaten zoals een telefoon op te laden (ook belangrijk voor noodgevallen!).

Op het moment van schrijven kun je deze BioLite Campstove 2 hier bij bol.com voor € 149,45 kopen.

Daarnaast is hij ook in een uitgebreidere bundel verkrijgbaar, waarbij je naast de BioLite Campstove 2 ook een BioLite Portable Grill en een BioLite Kettle Pot krijgt. Op het moment van schrijven is deze BioLite Campstove 2 Bundle hier bij bol.com voor € 249 verkrijgbaar.

Toch op zoek naar een ander outdoor cadeau?

Weet je nog niet wat voor outdoor cadeau je wil geven, en wil je toch nog even verder kijken? Dan zijn de onderstaande webshops aanraders om verder te zoeken:

Prepz.nl – als je een cadeau voor een prepper of survivalist zoekt.

Bushcraftshop.nl – als je een cadeau voor een bushcraft liefhebber zoekt.

Backpackspullen.nl – voor alle backpack gerelateerde cadeaus.

Kampeerwereld.nl – voor als je een cadeau zoekt voor een buitenmens die graag gaat kamperen.

De Kamperen & outdoor categorie hier bij bol.com of hier bij Amazon.nl – voor allerlei kampeer en outdoor gerelateerde producten.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van een leuk outdoor cadeau!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *