Bivi tent kopen? Deze Defcon 5 bivi tent is de beste optie!

By | 1 maart 2019

Ben je op zoek naar een goede bivi tent, ook wel ‘bivy tent’, ‘bivi bag tent’, ‘bivy bag tent’ of ‘bivy shelter tent’ genoemd? In dit artikel bespreek ik de beste optie!
Dat is naar mijn mening de Defcon 5 bivi tent die je hier bij bol.com kunt kopen.
Hij is beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: camo en groen.

Eerst bespreek ik kort waarom een bivi bag tent van het merk Defcon 5 een goede keuze is, vervolgens bespreek ik de Defcon 5 bivi tent, en tot slot komen er Defcon 5 bivi tent review filmpjes aan de orde.

Bivi tent Defcon 5: waarom een Defcon 5 bivi tent kopen?

Een Defcon 5 bivi tent is een goede keuze, omdat het merk Defcon 5 garant staat voor goede kwaliteit.
Defcon 5 is een merk dat is opgericht door mensen met ervaring in de militaire bedrijfssector, en staat sinds 2007 op de lijst van officiële leveranciers voor NAVO legers (bron).
Ze maken daarom materiaal waar je op kunt vertrouwen.

De Defcon 5 bivi tent die ik hieronder bespreek is voorzien van een NSN (NATO Stock Number). Dat is een 13-cijferige code die wordt gegeven aan uitrusting die door de NAVO-landen zijn goedgekeurd (bron). Je bent met deze tent daarom verzekerd van goede kwaliteit.

Bivi tent Defcon 5: Defcon 5 bivi tent / bivi bag tent kopen

 

Bivi tent Defcon 5 bivi tent review Bivy tent Bivi bag tent Bivy bag tent Bivy shelter tent

Geschikt voor 1 persoon
Waterdicht
Bovenzijde gemaakt van 100 % polyamide
Onderzijde gemaakt van 75 Denier nylon
Hoofdeinde voorzien van muggennet
Licht van gewicht: 1700 gram
Afmetingen: 230 × 50 × 80 cm
Compact op te vouwen in meegeleverde tas
NSN code: 8340-15-193-4874
Verkrijgbaar in twee verschillende kleurenvarianten:
Bekijk prijs bij bol.com (camo) Bekijk prijs bij bol.com (groen)

Deze Defcon 5 bivi tent is een goede shelter van compact formaat, waarin één persoon met een slaapzak goed kan bivakkeren.
Zoals ik hierboven al vermeldde is deze bivi tent voorzien van een NSN code, wat inhoudt dat deze uitrusting door de NAVO-landen is goedgekeurd. Je weet hierdoor dat je kwaliteitsmateriaal in huis haalt.

Bivi tent Defcon 5 Bivi bag tent Defcon 5 bivi tent review Bivy shelter tent Bivy tent Bivy bag tent

De Defcon 5 bivi tent mooi compact opgevouwen in de meegeleverde tas.

De Defcon 5 bivi tent is licht van gewicht, hij weegt slechts 1700 gram.
Wanneer je hem opzet bedraagt de grootte 230 × 50 × 80 cm.
De tent is mooi compact mee te nemen, hij is eenvoudig op te vouwen in een meegeleverde tas ter grootte van 35 × 15 × 13 cm.

De bovenzijde van de Defcon 5 bivi tent is gemaakt van 100 % polyamide met waterdichte en ademende coating, de onderzijde is gemaakt van 75 Denier nylon. De naden zijn waterdicht getapet.

Twee meegeleverde aluminium tentstokken houden de bivi tent op spanning bij het hoofdeinde. Het hoofdeinde is verder voorzien van een muggennet (klamboe) om ervoor te zorgen dat je geen last hebt van muggen of andere insecten. Dit is bijvoorbeeld handig als het ’s nachts warm is, zodat je kunt ventileren zonder dat je last hebt van muggen.
Andersom is het bij slechte weersomstandigheden mogelijk om de hele bovenkant af te sluiten, en omdat hij waterdicht is ben je altijd goed beschermd tegen de regen.
Je kunt met deze Defcon 5 bivi tent dus in allerlei soorten weersomstandigheden goed en droog overnachten.
Al met al is deze bivi bag tent een handige en compacte shelter.

Deze bivy tent staat prima op zichzelf, maar aan de voor- en achterkant van deze bivy shelter tent zitten lussen waarmee je de tent eventueel strakker op kan spannen en aan de grond vast kunt zetten. Hiervoor heb je wel haringen nodig en deze worden niet meegeleverd, voor als je die niet al in huis hebt kun je hier het assortiment tentharingen bij bol.com bekijken.

Deze bivy bag tent is verkrijgbaar in twee verschillende kleurenvarianten: hier bij bol.com in camo en hier bij bol.com in het groen. Op het moment van schrijven zijn beide uitvoeringen van deze Defcon 5 bivi tent hier bij bol.com voor € 139,95 verkrijgbaar.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijzen van beide varianten te bekijken.

Op deze pagina bij bol.com kun je de verschillende kleurenvarianten selecteren en kun je een aantal foto’s van deze Defcon 5 bivi tent bekijken, zodat je een goede impressie krijgt van hoe hij eruit ziet.

Bivi tent Defcon 5: Defcon 5 bivi tent review filmpje

Hieronder kun je een tweedelig Defcon 5 bivi tent review filmpje bekijken.
In het eerste deel hieronder zie je hoe deze tent door iemand wordt opgezet.

Zoals je in het bovenstaande filmpje kunt zien is deze bivi bag tent eenvoudig en snel op te zetten. Aan het begin van het filmpje kun je ook zien hoe compact deze bivy tent is als hij opgevouwen in de bijgeleverde tas zit. Hij is daarin dan ook makkelijk te vervoeren.
In het filmpje hieronder krijg je ook de binnenkant van deze bivy shelter tent te zien.

Zoals je ziet kan één persoon hier prima in bivakkeren, en is er genoeg ruimte voor een slaapmat, een slaapzak en andere benodigdheden om de nacht door te komen.

Het enige kleine minpuntje dat ik kan bedenken bij deze bivi bag tent heb ik hierboven al genoemd, en dat is het feit dat er geen tentharingen bij worden geleverd. Aan de voorkant en de achterkant zitten lussen waarmee je de bivy tent met tentharingen vast kunt zetten aan de grond, maar je krijgt er geen tentharingen bij. 
Dat is geen ramp, en zeker geen ‘dealbreaker’, deze Defcon 5 bivi tent kan prima op zichzelf staan. In principe heb je dus niet perse tentharingen nodig. Maar wil je hem voor de zekerheid aan de grond bevestigen dan moet je dus, net als de persoon in de bovenstaande Defcon 5 bivi tent review filmpjes, de tentharingen zelf verzorgen. Misschien heb je die al in huis van een andere tent, en anders kun je die er gelijk bij bestellen.
Je kunt hier bij bol.com het assortiment tentharingen bekijken.

Defcon 5 bivi tent: conclusie

Kort samengevat komt het erop neer dat je met deze Defcon 5 bivi tent kwaliteitsmateriaal in huis haalt, dat blijkt ook uit het goedkeuringsnummer (NSN code) dat dit product van de NAVO heeft gekregen.
Deze bivy tent is bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden en is, zoals we in het eerste filmpje zagen, eenvoudig op te zetten.
Daarnaast biedt hij genoeg ruimte om er een slaapmat, slaapzak en andere benodigdheden in kwijt te kunnen. En verder is hij zeer compact op te vouwen, zodat je hem in de bijgeleverde tas eenvoudig kunt vervoeren.

De bivi bag tent kan prima op zichzelf staan, maar is daarnaast aan de beide uiteindes (voor- en achterkant) ook voorzien van lussen waarmee je hem extra stevig aan de grond zou kunnen bevestigen.
Hier hangt het enige kleine minpuntje dat ik heb kunnen ontdekken mee samen: er worden geen tentharingen meegeleverd. Maar dat is natuurlijk totaal geen ‘dealbreaker’. Gelukkig is dat eenvoudig op te lossen door gewoon de tentharingen te gebruiken van een tent die je al in bezit hebt, of door er gewoon een paar tentharingen bij te bestellen, bekijk hier het assortiment tentharingen op bol.com.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je zoektocht naar een goede bivi tent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *