Zakmes Action: Froyak zakmes van de Action, wel of niet kopen?

By | 27 februari 2019

In dit artikel ‘Zakmes Action: Froyak zakmes van de Action, wel of niet kopen?’ bespreek ik of ik het een goed idee vind om het Froyak zakmes van de Action te kopen.
Ik bespreek hieronder eerst waarom ik persoonlijk niet voor het Froyak zakmes van de Action zou kiezen, en vervolgens bespreek ik twee zakmessen die naar mijn mening betere opties zijn voor als je op zoek bent naar een goedkoop zakmes van degelijke kwaliteit.
De twee opties die naar mijn mening betere keuzes zijn dan het Action zakmes zijn:

Zakmes kopen Action: Froyak zakmes van de Action / Action zakmes

Zakmes Action Zakmes kopen Action Zakmes van de Action Froyak zakmes Action
Froyak zakmes van de Action
Verkrijgbaar in winkel Action en bij bol.com
Bekijk prijs bij bol.com

Het zakmes dat bij de Action verkocht wordt is het bovenstaande Froyak zakmes. Op de website van de Action staat dat je dit Froyak zakmes voor slechts € 3,33 kunt kopen in de winkel.

Is het een goed idee om het Froyak zakmes van de Action te kopen? Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik heb dit Froyak zakmes zelf niet in handen gehad, en ik heb dus geen gebruikservaring met dit Action zakmes. Wel denk ik dat je, gezien het onbekende merk en de extreem lage prijs, niet teveel van dit Froyak zakmes moet verwachten.
Ik koop zelf liever een zakmes van een merk en een type dat zichzelf al bewezen heeft.

Je kunt ervoor kiezen dit Froyak zakmes van de Action te kopen, en zelf te ondervinden of het een goed zakmes is. Dit Action zakmes is goedkoop, en als hij je niet bevalt is het geen financiële ramp.
Wel is het zo dat er ook goedkope zakmessen verkrijgbaar zijn van merken die bekend staan om hun goede en betrouwbare kwaliteit. Voor als je op zoek bent naar een goedkoop zakmes van goede kwaliteit, en je niet het risico wil nemen met het Action zakmes hierboven, bespreek ik hieronder twee andere zakmessen waarmee je sowieso goed zit.

Het eerste mes dat ik hieronder zal bespreken is van het Franse merk Opinel, het tweede is van Victorinox (bekend van de Zwitserse zakmessen). Beide merken staan al jaren bekend om hun goede kwaliteit.

Zakmes Action alternatief 1: een Opinel zakmes

Zakmes Action zakmes van de Action Zakmes kopen Action Froyak zakmes Action alternatief
Opinel no. 8 zakmes
Zowel in open als gesloten toestand veilig te vergrendelen
Lemmet van RVS
Handvat van hout
Bekijk prijs bij bol.com

Het bovenstaande mes van het Franse merk Opinel is een degelijk zakmes voor weinig geld.
Opinel is in 1890 begonnen met het maken van messen voor ‘de werkende man’ en boeren (bron), de messen van dit merk zijn dan ook echte ‘werkmessen’. Het merk staat bekend om haar betaalbare messen van goede kwaliteit.
Zoals je hier op bol.com in de reviews kunt zien zijn mensen die dit mes kochten erg tevreden over dit mes. Op het moment van schrijven scoort dit mes na 40 reviews 4.6 van de 5 sterren.

Het bovenstaande mes kun je op het moment van schrijven al voor € 12,95 kopen hier bij bol.com. Dit zakmes is wel iets duurder dan het Action zakmes, maar zeker voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt zeer gunstig geprijsd.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Bekijk dit mes hier op bol.com of lees meer in het artikel dat ik eerder over dit Opinel mes heb geschreven: Opinel no 8: deze Opinel 8 is betrouwbaar en betaalbaar!

Net als het Froyak zakmes van de Action heeft dit Opinel zakmes slechts één functie, namelijk: een mes.
Ben je op zoek naar een zakmes met meerdere functies, dan bespreek ik hieronder een goede en goedkope optie.

Zakmes Action alternatief 2: een Zwitsers zakmes van Victorinox

Zakmes Action zakmes alternatief zakmes van de Action Froyak zakmes Action Zakmes kopen Action
Victorinox Spartan zakmes
12 functies: groot lemmet, klein lemmet, kurkentrekker, blikopener met kleine schroevendraaier, een boor-steek-naai-priem, flesopener met schroevendraaier en draadstripper, sleutelring, tandenstoker en pincet.
Gemaakt van RVS
Bekijk prijs bij bol.com

Ben je op zoek naar het beste goedkope multifunctionele zakmes, dan kun je naar mijn mening het best kiezen voor het bovenstaande Victorinox Spartan zakmes.

Victorinox is een zeer bekend merk onder de zakmessen dat altijd garant staat voor goede kwaliteit. Victorinox is het merk als het gaat om Zwitserse zakmessen. Het is het enige merk dat de naam ‘Schweizer Messer’ (in het Nederlands: Zwitsers zakmes) mag gebruiken. Eerst mocht ook het merk Wenger deze benaming gebruiken, maar nadat Victorinox dit merk overnam is zij de enige die deze naam mag voeren (bron).

Het Action zakmes heeft maar 1 functie (een mes), dit Victorinox zakmes heeft 12 functies (zie de tabel hierboven) en de gereedschappen op het zakmes zijn allemaal gemaakt van RVS.

Hij is daarom wel wat duurder dat het Froyak zakmes van de Action, maar naar mijn mening nog zeer betaalbaar voor alle tools die hij in zich heeft.
Op het moment van schrijven kun je dit zakmes voor € 17,95 kopen hier bij bol.com. Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Dat mensen die dit product kochten tevreden zijn over dit zakmes kun je zien aan de positieve reviews die dit mes krijgt. Op deze pagina bij bol.com kun je een aantal reviews bekijken. Op het moment van schrijven scoort dit zakmes daar na 48 reviews 4.8 van de 5 sterren.

Als je mij vraagt wat het beste goedkope multifunctionele zakmes is dan noem ik dit Victorinox Spartan zakmes bij bol.com.
Ik heb deze ook als beste goedkope optie besproken in mijn artikel Zwitsers zakmes kopen: de 4 beste opties!

Conclusie Froyak zakmes Action: Action zakmes kopen of niet?

Het Froyak zakmes van de Action is wel erg goedkoop, je kunt er dus voor kiezen om een gokje te wagen en dit Action zakmes te kopen om te kijken of het je bevalt.

Wil je in plaats daarvan kiezen voor een bewezen en veilige optie, dan raad ik je aan om voor het hierboven door mij besproken Opinel no. 8 zakmes of Victorinox Spartan zakmes te kiezen. Met die twee opties ben je in ieder geval verzekerd van een goed en betaalbaar zakmes.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van een goed en betaalbaar zakmes!

2 thoughts on “Zakmes Action: Froyak zakmes van de Action, wel of niet kopen?

 1. Peter Klaaszen

  2,88 voor een zakmes dat met een praktisch aan je riem bevestigbaar nylon hoesje geleverd word en je hebt maar liefst keuze uit zes uiteen lopende modellen. Scharrelend in Action tussen de restanten met Kampeer spullen viel mijn oog op een zakmes met houten handvat inclusief nylon hoesje verpakt in blister. 2.88 Rare prijs, geen geld in alle opzichten en zag er best veel belovend uit voor die prijs. Thuis gekomen al spelend viel al meteen op dat ik een solide en veilig zakmes in mijn handen had en voor dat geld met oog voor detail mooi afgewerkt. Goed in de hand liggend, de juiste balans, vlijmscherp met een lemmet dat zo ontworpen is dat je me de duim extra kracht kan zetten en dat voor 2.88. Het hoesje is van een degelijke kwaliteit goed gestikt, handig voor aan je riem en heeft zelfs en een klein extra met klitten band afsluitbar compartiment. Soort holster denk ik voor als het mes is open geklapt.
  De verpakking bekijkend inmiddels enthousiast zag ik op de achterkant dat er nog 5 andere modellen a 2.88 per stuk verkocht werden. Kan niet anders dan de conclusie trekken dan dat elk model ten opzichte van elkaar stuk voor stuk interessante karakteristieken hebben. Twee die aluminium handvaten hebben waarbij het gewicht kennelijk een rol speelt met een fors lemmet waarvan een deel soort van zaag is, een sierlijk model bijvoorbeeld wat meer aan Puma doet denken dan aan een Buck en het heft daarvan is geklonken, twee (aluminium) zijn demonteerbaar en lijken meer voor de prep klanten. Eentje is bijvoorbeeld zwaar en robuust, lemmet kan los bij deze, echt een pracht van een zakmes hardhouten heft en stuk voor stuk wekken ze allemaal de indruk dat de kwaliteit van het staal niet onder doet met de goedkoopste messen van grote merken of zo. 2.88 voor een zakmes wat in ongekende massaproductie geproduceerd word . Okay de kwaliteit van het staal voor die prijs kan niet anders dan inferieur zijn, hoewel wie weet komt deze partij uit de ramsj en gaat het zwaar onder de marktprijs de deur. Maar aan iedereen die dit heeft gelezen ga als de bliksem naar Action en met een beetje mazzel liggen er nog een paar, 2,88 maar en 8 is voor Chinezen een geluks- getal

  Reply
  1. Willem Post author

   Beste Peter,
   Mooi dat het mes tot nu toe goed bevalt. Ik ben benieuwd hoe dit Action zakmes na een tijdje gebruik stand houdt, want zoals je al zegt: ‘de kwaliteit van het staal voor die prijs kan niet anders dan inferieur zijn’. Maar je weet maar nooit!

   Volgens mij moet je er inderdaad snel bij zijn als je nog zo’n Froyak zakmes van de Action op de kop wil tikken. Ik zie namelijk dat de Froyak zakmessen op dit moment niet meer op de website van de Action te vinden zijn, dus grote kans dat ze uit het assortiment gaan.

   Voor degene die dit leest en er misschien te laat bij is, of geen ‘gokje’ wil wagen maar liever meteen een bewezen kwaliteits-mes koopt, raad ik het Opinel no. 8 zakmes of het Victorinox Spartan zakmes aan.

   Groet,
   Willem

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *