Brandblusser Hema – een goede keuze?

By | 18 mei 2019

In dit artikel ‘Brandblusser Hema – een goede keuze?‘ bespreek ik of ik een Hema brandblusser een goede keuze vind.
In dit artikel bespreek ik eerst:

  • De Hema brandblusser – een kleine brandblusser op basis van poeder met een inhoud van 1 kg.

Daarna bespreek ik twee naar mijn mening voor bepaalde situaties betere alternatieven, namelijk:

  • De Alecto ABP-6 – een brandblusser van dezelfde soort als de brandblusser die bij de Hema wordt verkocht (poederblusser), maar dan met een hogere bluskans vanwege zijn grotere inhoud (6 kg).
  • De Smartwares SB6NL – een betere brandblusser voor gebruik in huis, omdat deze brandblusser minder nevenschade aan zal richten bij het blussen.

Ik bespreek alle drie de brandblussers hieronder apart.

Brandblusser Hema – over de Hema brandblusser

Hema brandblusser Hema

 

 

Hema brandblusser
Poederblusser
Inhoud: 1 kg
Brandklassen: A, B en C
Bekijk prijs op Hema.nl

Deze Hema brandblusser is een zogenaamde ‘poederblusser’, dat wil zeggen dat het blusmiddel uit poeder bestaat.
De brandblusser heeft een inhoud van 1 kg, en is geschikt voor brandklassen A, B en C.

Brandklasse A ziet op branden van vaste stoffen, denk bijvoorbeeld aan materialen als hout, papier en textiel en voorwerpen zoals meubels en gordijnen (bron).
Brandklasse B ziet op vloeistofbranden en branden van stoffen die bij hoge temperatuur vloeibaar worden, zoals kaarsen, wasbenzine en dieselolie (bron).
Brandklasse C geeft aan dat de blusser een blusstof heeft die geschikt is om branden van gassen te blussen, zoals branden van aardgas of propaan (bron).

Verder is deze brandblusser zeer betaalbaar, je kunt hem op het moment van schrijven voor € 17,50 kopen hier bij Hema.nl.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Denk hieraan bij de aanschaf van een poederblusser voor gebruik binnenshuis!

Deze brandblusser van de Hema is een poederblusser. Er kleven enkele nadelen aan het binnenshuis gebruiken van een poederblusser.

Zo kan een poederblusser je in kleine ruimtes het zicht tijdens het blussen ontnemen, omdat er een grote wolk poeder ontstaat.

Verder staan poederblussers erom bekend dat ze bij gebruik in huis nogal wat nevenschade kunnen veroorzaken.
De chemicaliën in het poeder zijn zeer schadelijk voor o.a. elektrische apparaten, en de kans is groot dat er tijdens het blussen poeder terecht komt op elektrische apparaten die in de buurt staan. Houd er rekening mee dat deze dan kapot kunnen gaan.

Verder is het poeder na het blussen zeer moeilijk op te ruimen, volgens de brandweer dien je hier nooit water voor te gebruiken, maar altijd een industriële stofzuiger (bron).

Denk je dat een poederblusser daarom niet geschikt is voor jouw doeleinden? Dan raadt ik je aan om voor een schuimblusser te kiezen, zoals de hieronder als laatst te bespreken Smartwares SB6NL.

Zorg dat de inhoud van je brandblusser toereikend is om een goede bluspoging mee te doen!

Een ander punt dat van groot belang is bij het uitkiezen van een geschikte brandblusser is de inhoud hiervan.

De brandweer raadt aan om altijd te kiezen voor een brandblusser met een inhoud van 6 liter of 6 kg, omdat je dat volgens de brandweer nodig hebt om een serieuze bluspoging te kunnen doen. Brandblussers met een inhoud van 1 kg zijn volgens de brandweer erg snel leeg (bron).

De bovenstaande Hema brandblusser heeft een inhoud van slechts 1 kg. Of dit voor jou een goede optie is ligt eraan waar je de blusser precies voor wil gebruiken.
Zoek je een brandblusser waarmee je een serieuze bluspoging kunt doen, dan is een blusser met een inhoud van 6 liter of 6 kg dus aan te raden.
Hieronder bespreek ik daarom 2 alternatieven met een inhoud van 6 liter of 6 kg.

Eerst bespreek ik de Alecto ABP-6 poederblusser met een inhoud van 6 kg.
Daarna bespreek ik de Smartwares SB6NL schuimblusser met een inhoud van 6 liter.

Alternatief voor brandblusser Hema met grotere bluskans!

Brandblusser Hema brandblusser alternatief Alecto ABP-6

 

Alecto ABP-6
Poederblusser
Inhoud: 6 kg
Brandklassen: A, B en C
Inclusief ophangbeugel
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je een poederblusser met een toereikende inhoud om een serieuze bluspoging mee te kunnen doen, dan is deze Alecto ABP-6 een goede optie.
Hij heeft een inhoud van 6 kg, precies de hoeveelheid die de brandweer aanraadt om een serieuze bluspoging mee te kunnen doen (bron).

Net als de hierboven besproken Hema brandblusser is deze poederblusser geschikt voor brandklassen A, B en C.
De Alecto ABP-6 wordt geleverd met een ophangbeugel, zodat je hem ergens op kunt hangen waar je er altijd makkelijk bij kan.

Dat mensen die deze blusser kochten zeer tevreden zijn over dit product kun je zien aan de positieve reviews die deze blusser krijgt.
Op deze pagina bij bol.com scoort hij na 9 reviews 5 van de 5 sterren.

Wil je deze brandblusser in actie zien, dan kun je als je op deze pagina bij bol.com op ‘Bekijk video’ klikt een kort filmpje van deze brandblusser bekijken.

Vanwege zijn grotere inhoud is hij wel iets duurder dan de hiervoor besproken Hema brandblusser. Op het moment van schrijven kun je deze Alecto ABP-6 kopen voor € 49,99 hier bij bol.com.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Zoals ik hierboven eerder heb vermeld kleven er wel enkele nadelen aan het gebruik van een poederblusser binnenshuis, met name het feit dat poederblussers vaak nogal wat nevenschade veroorzaken.

Zoek je daarom een alternatief voor binnenshuis dat minder nevenschade veroorzaakt, dan bespreek ik hieronder een goede schuimblusser met een inhoud van 6 liter.

Alternatief voor brandblusser Hema voor gebruik in huis

Brandblusser Hema brandblusser alternatief Smartwares SB6NL

 

Smartwares SB6NL
Schuimblusser
Inhoud: 6 liter
Brandklassen: A en B
Inclusief ophangbeugel
Bekijk prijs bij bol.com

Voor als je op zoek bent naar een goede schuimblusser met een inhoud die toereikend is om een serieuze bluspoging mee te doen, dan is deze Smartwares SB6NL een goede optie.
Deze schuimblusser heeft een inhoud van 6 liter, exact de hoeveelheid die door de brandweer wordt aangeraden om een goede bluspoging mee te kunnen ondernemen (bron).

Het grote voordeel van een schuimblusser is de geringe hoeveelheid nevenschade die deze oplevert in vergelijking met een poederblusser.

Een verschil met de hiervoor besproken poederblussers is dat deze schuimblusser alleen voor brandklasse A (branden van vaste stoffen, zoals hout, papier en textiel. Denk aan meubels, gordijnen etc.) en brandklasse B (vloeistofbranden en branden van stoffen die bij hoge temperatuur vloeibaar worden zoals kaarsen, dieselolie en wasbenzine) geschikt is.

Je kunt deze blusser dus niet gebruiken om branden van gassen (brandklasse C), zoals propaan of aardgas mee te blussen. Wil je dergelijke branden wel kunnen blussen, dan kun je voor de hiervoor besproken poederblusser kiezen.

Deze Smartwares SB6NL wordt geleverd met een ophangbeugel, zodat je de blusser op een tactische plaats kunt hangen waar je in geval van nood makkelijk bij kan.

Op het moment van schrijven kun je deze Smartwares SB6NL kopen voor € 59,99 hier bij bol.com.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Dat mensen die deze brandblusser kochten tevreden zijn over dit product kun je zien aan de positieve reviews die deze brandblusser krijgt.
Op deze pagina bij bol.com scoort deze brandblusser na 11 reviews 4.7 van de 5 sterren.

Brandblusser Hema conclusie: Hema brandblusser kopen of niet?

Of de besproken brandblusser van de Hema voor jou persoonlijk een goede keuze is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent.
Ben je specifiek op zoek naar een brandblusser van zeer klein formaat, dan is de Hema brandblusser misschien een goede optie.

Zoek je een brandblusser waarmee je een serieuze bluspoging kunt ondernemen, dan raadt de brandweer aan om er een te kiezen met een inhoud van 6 liter of 6 kg (bron).
Een blusser met een inhoud van slechts 1 kg, zoals de Hema brandblusser, is volgens de brandweer niet toereikend.

Ik heb in dit artikel daarom twee goede alternatieven voor de Hema brandblusser besproken die beide een inhoud van 6 liter of 6 kg hebben. De ene optie is een poederblusser die geschikt is voor brandklassen A, B en C, en de andere optie is een schuimblusser die geschikt is voor brandklassen A en B.
Welke van deze twee voor jou persoonlijk het beste alternatief is hangt af van jouw voorkeuren, en het gebruik dat je voor ogen hebt.

De besproken Alecto ABP-6 poederblusser heeft een inhoud van 6 kg en is geschikt voor brandklassen A, B en C, maar veroorzaakt zoals iedere poederblusser bij gebruik binnenshuis veel nevenschade.
De besproken Smartwares SB6NL schuimblusser heeft een inhoud van 6 liter, en is geschikt voor brandklassen A en B, en heeft veel geringere nevenschade dan een poederblusser tot gevolg.

Het is aan jou om af te wegen welke van deze twee voor jou persoonlijk de beste keuze is.

Ik hoop dat ik je met dit artikel ‘Brandblusser Hema – een goede keuze?‘ heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste brandblusser.

Denk naast de aanschaf van een brandblusser ook aan andere brandveiligheidsproducten. Lees bijvoorbeeld verder in mijn rookmelder-artikel.

Bekijk het assortiment brandblussers bij bol.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *