EHBO kit op reis: dit is een goede kleine EHBO kit voor op reis!

By | 17 februari 2019

Voor als je een EHBO kit op reis mee wil nemen bespreek ik in dit artikel een goede kleine EHBO kit voor op reis.

Eerst bespreek ik hieronder kort waar een EHBO kit voor op reis of vakantie aan moet voldoen, en vervolgens bespreek ik de naar bij mening beste optie: de Care Plus Basic First Aid Kit.
Deze kleine EHBO travel kit is hier bij bol.com en hier bij Prepz verkrijgbaar.

EHBO kit op reis: waar moet een EHBO kit voor op reis aan voldoen?

Als je op zoek bent naar een EHBO kit voor op reis, dan zijn een aantal eigenschappen van belang. De belangrijkste zijn naar mijn mening: dat de EHBO kit een compact formaat heeft, makkelijk is mee te nemen en ook voldoende (basis)benodigdheden bevat.
Daarnaast is het natuurlijk fijn als de prijs ook een beetje meevalt.

Met de voorgaande kenmerken in gedachte ben ik op zoek gegaan naar een kleine EHBO kit die aan deze eisen voldoet. De onderstaande EHBO kit is naar mijn mening op grond van deze kenmerken de beste optie.

EHBO kit op reis: Care Plus Basic First Aid Kit kleine EHBO kit voor op reis

 

EHBO kit op reis Kleine EHBO kit voor op reis Care plus basic first aid kit EHBO travel kit EHBO kit vakantie EHBO tasje voor op reis

Inhoud: 5 × kompres (5×5 cm), 1 × hydrofiel windsel (5 cm × 4 m), 5 × wondpleisters (1.9 × 3.8 cm), 5 × wondpleisters (2.5 × 7.2 cm), 6× wondpleisters (6 × 10 cm), 1× snelverband (12 × 12 cm), een rol fixeertape (1.25 cm × 1 m), 4 × alcoholdoekjes, een paar vinyl handschoenen, 1 × pincet, 6 × veiligheidsspelden en een eerste hulp schaar.
Compact formaat
Gewicht: 150 gram
Bekijk prijs bij Prepz Bekijk prijs bij bol.com

De Care Plus Basic First Aid Kit is een ideaal EHBO tasje voor op reis. Deze kleine EHBO kit heeft een compact formaat, is licht van gewicht (150 gram), en is daardoor zeer makkelijk mee te nemen op reis of vakantie.
Verder bevat deze kleine EHBO kit alle basisbenodigdheden (zie beschrijving in tabel hierboven) en is hij ook nog eens zacht geprijsd.
Op het moment van schrijven kun je deze goede EHBO kit voor op reis hier bij bol.com voor € 14,34 en hier bij Prepz voor € 14,25 kopen.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van deze EHBO travel kit te bekijken.

EHBO kit op reis kleine EHBO kit voor op reis EHBO tasje voor op reis Care plus basic first aid kit EHBO travel kit EHBO kit vakantieZoals je in de tabel hierboven kunt zien zijn alle basisbenodigdheden aanwezig: zestien wondpleisters van drie verschillende formaten, een hydrofiel windsel, vijf kompressen, een rol fixeertape, een snelverband, alcoholdoekjes, een pincet, een EHBO-schaar, veiligheidsspelden en een paar vinyl handschoenen.

Vanwege zijn inhoud in combinatie met zijn compacte formaat en zijn lichte gewicht is dit naar mijn mening de ideale EHBO kit voor op reis. Hij neemt niet teveel ruimte in, maar toch heb je de basisbenodigdheden bij je.

Dat mensen die deze handige EHBO travel kit kochten tevreden zijn over dit product kun je zien aan de positieve beoordelingen die dit product krijgt. Op deze pagina bij bol.com kun je reviews lezen van mensen die deze Care Plus Basic First Aid Kit kochten.

EHBO kit op reis / EHBO kit vakantie: enkele tips voor je EHBO travel kit!

Mocht je besluiten de hierboven besproken Care Plus Basic First Aid Kit te kopen, dan sluit ik hier af met enkele tips met betrekking tot je EHBO travel kit.

Het is altijd aan te raden om je EHBO kit voor op reis aan te passen aan de omstandigheden die je verwacht tegen te komen en je persoonlijke behoeftes.
Gebruik je bijvoorbeeld medicijnen, dan is het handig deze (en voor de zekerheid een eventuele noodvoorraad daarvan) bij je te hebben in je EHBO kit.
Weet je bijvoorbeeld dat je veel zal gaan wandelen op vakantie, dan kan het bijvoorbeeld handig zijn een item als blaarpleisters toe te voegen.
Andere extra’s, zoals een EHBO reddingsdeken (foliedeken), kunnen ook nooit kwaad om voor de zekerheid toe te voegen.

Iets anders dat je naar mijn mening vooral op reis altijd bij je moet hebben is een lijst met telefoonnummers van personen en instanties die je wil kunnen bereiken in het geval van nood. Je kunt deze nummers in je telefoon zetten, maar ik raad je aan om ze ook op papier bij je te dragen voor het geval dat je in een situatie terecht komt waarin je de telefoon van iemand anders moet gebruiken.

Verder is het aan te raden om altijd de houdbaarheidsdatum van de spullen in je EHBO kit te controleren voordat je deze meeneemt op reis, en spullen die over datum zijn zo nodig te vervangen.

Als je de besproken EHBO kit mee wil nemen in het vliegtuig, dan mag dat vanwege de schaar die erin zit waarschijnlijk niet in de handbagage. In de ruimbagage is dit waarschijnlijk wel toegestaan, maar wil je zeker weten of dit op jouw specifieke vlucht mag dan kun je dit het best even navragen bij de luchtvaartmaatschappij. De regels over wat er wel en niet mee mag kunnen ook per land verschillen.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met het vinden van de juiste EHBO kit voor op reis.
Hopelijk hoef je hem niet te gebruiken. Moet dit wel, dan heb je hem in ieder geval tot je beschikking!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *