NRG 5 kopen? Dit zijn verschillende goede opties!

By | 13 februari 2019

Wil je NRG 5 kopen, dan bespreek ik in dit artikel verschillende goede opties. Je kunt NRG 5 kopen in verschillende varianten en in verschillende hoeveelheden. Koop je een groot pakket, dan is de prijs per stuk vaak veel voordeliger.

Er zijn twee verschillende soorten MSI NRG 5 verkrijgbaar, namelijk: NRG 5 en NRG 5 ZERO.
Ik zal hieronder eerst het verschil tussen beide varianten uitleggen, en vervolgens bespreek ik ze beiden apart. Ook geef ik daarbij aan waar en in welke hoeveelheden je ze kunt kopen.

NRG 5 kopen: standaard NRG 5 of NRG 5 ZERO bestellen?

NRG 5 is een zeer bekende soort noodvoedsel, het zijn samengeperste voedselrepen van compact formaat met een zeer lange houdbaarheid. Ze zijn goed te gebruiken voor noodsituaties, en vanwege hun lange houdbaarheid en compacte formaat zijn ze ook goed op te slaan ter voorbereiding op een noodsituatie. Ze zijn daarom ook ideaal voor in je bug out bag.

De NRG 5 rantsoenen worden geproduceerd door het Duitse MSI en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Het handige aan deze rantsoenen is dat ze zeer lang houdbaar, compact en ‘ready to eat’ (‘klaar om te eten’) zijn. Je hoeft ze niet te bereiden. Je maakt simpelweg de verpakking open, en je kunt gelijk eten.

NRG 5 is verkrijgbaar in twee verschillende varianten. De standaard MSI NRG 5-variant, en het glutenvrije NRG 5 ZERO. Bovendien zijn beide varianten lactose-vrij, vegan en GMO-vrij.

Hieronder bespreek ik eerst de reguliere MSI NRG 5-variant, en daarna bespreek ik het glutenvrije NRG 5 ZERO. Bij beide varianten geef ik aan waar je ze kunt kopen en in welke hoeveelheden ze voordelig verkrijgbaar zijn.

MSI NRG 5 kopen: standaard NRG 5 bestellen

 

NRG 5 kopen MSI NRG 5 bestellen

Dit NRG 5 rantsoen is tot wel 20 jaar houdbaar. Je kunt NRG 5 kopen in verschillende hoeveelheden:

Bekijk prijs 1 pakje bij Prepz.nl Bekijk prijs 24 stuks Bekijk prijs 90 stuks Bekijk prijs 180 stuks

Deze NRG 5 variant is tot wel 20 jaar houdbaar. Het wordt gemaakt van gebakken tarwe, plantaardige eiwitten, palmvet, suiker, soja, gerstemout-extract, vitaminen en mineralen. Het is lactose vrij, vegan en GMO-vrij.

Eén pakje is 500 gram, bevat 2300 calorieën en bestaat uit 9 repen.

Bekijk voedingswaarde per 100 gram
Energie: 1920 KJ / 460 kcal
Vetten: 17,3 g
    waarvan verzadigd: 8,6 g
Koolhydraten: 53,1 g
    waarvan suikers: 15,4 g
Eiwitten 14,5 g
Zout 0,5 g

Op het moment van schrijven kun je een pakje NRG 5 kopen voor € 7,95 hier bij Prepz.

Als je in één keer een grote hoeveelheid aanschaft, dan valt de prijs per stuk een stuk lager uit.
Je kunt op dit moment 24 stuks van deze MSI NRG 5 kopen voor € 169 hier bij Prepz. Dit komt neer op een prijs per pakje van € 7,04. Hier bij bol.com is ditzelfde pakket op het moment van schrijven ook verkrijgbaar, maar dan voor € 180.
Ook kun je hier bij Prepz 90 pakjes NRG 5 bestellen voor € 529,99, wat neerkomt op een prijs van € 5,89 per stuk.
Wil je helemaal groot inslaan, dan kun je hier bij Prepz 180 stuks kopen voor € 1.040, wat neer komt op een prijs per stuk van slechts € 5,78.

Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijzen van de verschillende pakketten te bekijken.

Lees meer over dit product >>>

Glutenvrije NRG 5 kopen: MSI NRG 5 ZERO bestellen

 

NRG 5 kopen NRG 5 ZERO MSI NRG 5 bestellen

NRG 5 ZERO is tot wel 15 jaar houdbaar. Je kunt deze glutenvrije variant van NRG 5 kopen in verschillende hoeveelheden:

Bekijk prijs 1 pakje bij Prepz.nl Bekijk prijs 24 stuks Bekijk prijs 90 stuks Bekijk prijs 180 stuks

Wil je glutenvrije NRG 5 kopen, dan is deze NRG 5 ZERO een goede optie. Dit rantsoen is tot wel 15 jaar houdbaar.
NRG 5 ZERO is glutenvrij, en is gemaakt van gebakken rijst, rijst-eiwitten, palmvet, suiker en natuurlijk aroma.
Verder is deze variant ook vegan, lactose vrij en GMO-vrij.

Eén pakje bevat 500 gram, verdeeld over 9 repen, en bevat 2325 calorieën.

Bekijk voedingswaarde per 100 gram
Energie: 1930 KJ / 465 kcal
Vetten:  17,1 g
    waarvan verzadigd:  8,9 g
Koolhydraten:  53,4 g
    waarvan suikers:  12,9 g
Vezels  7,4 g
Eiwitten  14,5 g
Zout  0,4 g

Een pakje NRG 5 ZERO kun je op het moment van schrijven hier bij Prepz kopen voor € 8,95 of hier bij bol.com voor € 15,29.

Ook voor NRG 5 ZERO geldt dat de prijs per stuk meestal veel voordeliger is als je in één keer een grotere hoeveelheid aanschaft.
Zo kun je op het moment van schrijven hier bij Prepz 24 stuks NRG 5 bestellen voor € 190, wat neerkomt op een prijs per stuk van € 7,92.
Ook kun je hier bij Prepz een pakket van 90 stuks kopen.

Zoek je het pakket met de voordeligste prijs per stuk, dan kun je hier bij Prepz 180 stuks voor € 1.400 kopen wat er op neer komt dat je € 7,78 per pakje betaald.

Klik om de meest actuele prijzen van de verschillende pakketten te bekijken op de knoppen in de tabel.

Lees meer over dit product >>>

NRG 5 kopen: moet ik NRG 5 bestellen in bulk?

Ik vind het als het gaat om noodvoedsel altijd aan te raden meteen een voorraad in te slaan. Het is lang houdbaar (de reguliere NRG 5 tot wel 20 jaar, en NRG 5 ZERO tot wel 15 jaar), en bij een noodvoorraad is het idee natuurlijk om vooral te zorgen dat je er genoeg van voorhanden hebt wanneer het nodig is.

Het aanleggen van een noodvoorraad moet je naar mijn mening zien als een investering, wil je goed voorbereid zijn op een noodsituatie waarin je met een tekort aan voedsel te maken zou kunnen krijgen dan heb je er meer aan als je veel hebt ingeslagen.
Ook is het handig om een wat grotere voorraad in huis te hebben voor als je in een noodsituatie familie, vrienden of andere naasten wil kunnen helpen.

Verder valt, zoals we hierboven zagen, de prijs per stuk vaak een stuk lager uit als je in één keer een flinke hoeveelheid aanschaft.

Zorg dat je ook iets anders dan MSI NRG 5 in huis hebt!

Ik vind het niet aan te raden om slechts één soort noodvoedsel in huis te hebben. Gevarieerde voeding is beter voor de gezondheid, en ook niet onbelangrijk: een beetje afwisseling is goed voor het moraal in moeilijke tijden.

Om te zorgen voor wat afwisseling in je noodvoorraad vind ik andere soorten rantsoenen zoals dit rantsoen voor zeven dagen van Katadyn of bijvoorbeeld de Survivor Food-rantsoenen die onder andere verkrijgbaar zijn in Noedels met groenten, Pasta in tomatensaus en Citroen crème aan te raden. De drie laatstgenoemde Survivor Food-rantsoenen hebben een houdbaarheid van wel 25 jaar!

Een afsluitende tip: zorg dat je de rantsoenen die je in huis hebt altijd op tijd vervangt. Maak een notitie in je agenda om ervoor te zorgen dat je de rantsoenen ruim voor de uiterste houdbaarheidsdatum vervangt.

Van sommige soorten rantsoenen wordt weleens gezegd dat ze tot ver na de uiterste houdbaarheidsdatum nog te eten zijn, en hoewel dit voor sommige producten waarschijnlijk ook wel het geval is vind ik het toch aan te raden om ervoor te zorgen dat je in een noodsituatie geen voedsel hoeft te eten wat over datum is.
Als je in een noodsituatie namelijk ook nog eens ziek wordt van iets dat je hebt gegeten maak je het jezelf, en eventuele andere personen waarmee je de voeding hebt gedeeld, natuurlijk onnodig lastig.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de juiste NRG 5 variant!

Wil je ook andersoortige rantsoenen bekijken? Lees dan mijn artikel daarover.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *