Isolatiedeken kopen: de beste opties reddingsdeken of nooddeken!

By | 4 november 2018

Wil je een isolatiedeken kopen, dan bespreek ik in dit artikel de beste opties. Er zijn veel verschillende benamingen waarmee isolatiedekens worden aangeduid, zo staat een isolatiedeken ook wel bekend als: reddingsdeken, nooddeken, thermodeken, reddingsfolie, survival deken, isoleerdeken, ehbo reddingsdeken, aluminium reddingsdeken, foliedeken, onderkoelingsdeken, spaceblanket, hittedeken, aluminium deken of alu deken.

Ik bespreek in dit artikel zilverkleurige isolatiedekens en goud zilver folie dekens. Vanwege zijn omvang en lage prijs is dit BonQ nooddeken bij Prepz.nl naar mijn mening het beste zilverkleurige reddingsdeken. Het beste reddingsdeken in goud zilver uitvoering is naar mijn mening dit Medzorg isolatiedeken bij bol.com. Ik vind die laatste de veiligste optie van de twee omdat de gouden kant van dat thermodeken goed op zal vallen in een besneeuwde omgeving, terwijl er bij het eerste nooddeken in een besneeuwde omgeving het risico bestaat dat de zilveren kleur juist camoufleert.

Een isolatiedeken kopen kan een zeer goede aanvulling zijn op je EHBO, prep- of survivaluitrusting. Het is een simpel en goedkoop item, maar kan een zeer belangrijke rol vervullen in een noodsituatie. Reddingsdekens nemen ook zeer weinig ruimte in, omdat ze zeer compact verpakt zijn. Een nooddeken is daarom een item dat je ook gemakkelijk mee kan dragen in bijvoorbeeld je bug out bag.

Isolatiedeken, nooddeken of EHBO reddingsdeken waar te koop?

Je kunt bij verschillende winkels een nooddeken, reddingsdeken of isolatiedeken kopen. Hier bij bol.com en hier bij Prepz.nl kun je verschillende soorten reddingsdeken kopen.

Hieronder bespreek ik de naar mijn mening beste nooddekens, en ook geef ik daarbij telkens aan waar deze reddingsdekens te koop zijn.

EHBO isolatiedeken kopen: aluminium deken (alu deken) / EHBO foliedeken

Wil je een reddingsdeken, nooddeken of isolatiedeken kopen, dan zijn er enkele verschillende opties. Zo kun je een helemaal zilverkleurig foliedeken kopen, of een goud zilver deken.
Hieronder bespreek ik eerst een zilverkleurig EHBO foliedeken, en daarna bespreek ik enkele goud zilver folie dekens.

Isolatiedeken kopen: EHBO foliedeken BonQ zilverkleurig nooddeken kopen

Isolatiedeken kopen Nooddeken kopen Reddingsdeken kopen Thermodeken kopen Reddings deken Isolatiedekens Aluminium deken Ehbo foliedeken alu deken Reddingsdeken waar te koop
Zilverkleurig foliedeken
Extra groot nooddeken
Afmetingen: 130 × 210 cm
Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com

Dit BonQ zilverkleurig foliedeken is een extra groot nooddeken. De afmetingen van dit thermodeken bedragen 130 × 210 cm. Dit nooddeken is groter dan de meeste reddingsdekens, wat een groot voordeel is omdat je jezelf zo beter in kunt pakken. Door een nooddeken om te doen verwarm je jezelf met je eigen stralingswarmte, en voorkom je onderkoeling. Het liefst heb je zo’n aludeken dus zo groot mogelijk.

Op het moment van schrijven is dit reddingsdeken hier bij Prepz.nl en hier bij bol.com verkrijgbaar. Bij Prepz.nl is dit isolatiedeken veruit het goedkoopst. Je kunt daar op het moment van schrijven dit isolatiedeken kopen voor € 2,95. Als je daar meerdere reddingsdekens in één keer besteld is de prijs per stuk lager. Koop je er bijvoorbeeld 10, dan betaal je op dit moment slechts € 2,50 per stuk.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van dit isolatiedeken te bekijken.

Isolatiedeken kopen: reddingsdeken goud zilver / EHBO deken goud zilver

Naast isolatiedekens die helemaal bestaan uit zilverkleurig reddingsfolie zie je ook vaak reddingsdekens met een goud- en zilver kleurige kant. Hieronder bespreek ik eerst de gedachte achter deze goud zilver foliedekens, en vervolgens bespreek ik de naar mijn mening beste opties, en waar je deze kunt kopen.

Reddingsdeken goud zilver werking: welke kant waarvoor gebruiken, en wat is beter?

Een goud zilver deken heeft een zilverkleurige- en een goudkleurige kant. De gouden kant van het isolatiedeken is om zonlicht te absorberen, de zilveren kant is om warmte te reflecteren.
Bij onderkoeling draag je het nooddeken met de zilveren kant naar binnen en de gouden kant naar buiten, zodat de stralingswarmte van het lichaam het eigen lichaam kan verwarmen en de gouden kant aan de buitenkant de warmte van het zonlicht op kan nemen. Bij oververhitting doet men het tegenovergestelde: de gouden kant naar binnen en de zilveren kant naar buiten.

Is een goud zilver deken dan veel beter dan het hiervoor besproken isolatiedeken? Een zilverkleurig nooddeken, zoals het hiervoor besproken reddingsdeken, voldoet eigenlijk ook prima om onderkoeling te voorkomen. Het verschil in warmte is minimaal, maar toch vind ik een goud zilver deken aan te raden, en dan met name voor het geval dat je het isolatiedeken ooit in een besneeuwde omgeving zou moeten gebruiken. Een zilver foliedeken camoufleert in zo’n omgeving, met een zilverkleurig nooddeken kan het voor bijvoorbeeld hulpdiensten dan vrij moeilijk zijn om je te vinden. Reddingsdekens die goud zijn aan de buitenkant vallen juist heel erg op tussen de sneeuw. Naar mijn mening kun je daarom altijd beter een goud zilver isolatiedeken kopen.

Isolatiedeken kopen: isolatiedeken goud zilver reddingsfolie thermodeken kopen

Isolatiedeken kopen Reddingsdeken kopen Nooddeken kopen Reddingsdeken goud zilver deken EHBO deken goud zilver Isolatiedeken goud zilver Goud zilver folie dekens nooddekens

 

 

Reddingsdeken goud zilver
Extra groot nooddeken
Afmetingen: 160 × 210 cm
Bekijk prijs bij bol.com

Dit goud zilver deken kan gebruikt worden bij onderkoeling of bij oververhitting. Het is een groot nooddeken van 160 × 210 cm, zodat je jezelf of iemand anders goed kunt inpakken.
Verder is dit reddingsdeken vrij betaalbaar, je kunt op het moment van schrijven dit isolatiedeken kopen voor € 4,99 hier bij bol.com. Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Mocht je meteen een voorraad goud zilver folie dekens aan willen leggen dan kan het een stuk voordeliger zijn om een wat groter pakket reddingsdekens aan te schaffen, daarom bespreek ik hieronder een 4 pack isolatiedekens en een pakket met 200 stuks goud zilver folie dekens. De prijs per isolatiedeken ligt een stuk lager als je ze in zo’n grote hoeveelheid koopt.

Isolatiedeken kopen 4 pack EHBO deken goud zilver: vier goud zilver folie dekens

Nooddeken kopen Reddingsdeken kopen Isolatiedeken kopen Thermodeken kopen EHBO foliedeken Reddingsdeken goud zilver EHBO deken goud zilver Isolatiedeken goud zilver deken

 

 

4 stuks reddingsdeken goud zilver
Extra groot nooddeken
Afmetingen: 160 × 210 cm
Bekijk prijs bij bol.com

Je kunt natuurlijk één enkel isolatiedeken kopen, maar als je meerdere reddingsdekens tegelijk koopt ligt de prijs per stuk vaak een stuk lager. Met het bovenstaande pakket koop je op het moment van schrijven 4 goud zilver folie dekens voor € 11,95, dat komt neer op € 2,99 per nooddeken.
Verder zijn de afmetingen van deze reddingsdekens hetzelfde als die van het hiervoor besproken isolatiedeken.
Je kunt hier bij bol.com dit 4 pack isolatiedeken kopen. Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Isolatiedeken kopen in bulk: thermo deken pakket, 200 goud zilver folie dekens

Reddingsdeken kopen Isolatiedeken kopen Thermodeken kopen Nooddeken kopen Reddingsdeken goud zilver folie dekens EHBO foliedeken EHBO deken goud zilver deken Reddingsdekens

 

 

200 stuks reddingsdeken goud zilver
Extra groot nooddeken
Afmetingen: 160 × 210 cm
Bekijk prijs bij bol.com

Wil je meteen echt groot inslaan en een flinke, waarschijnlijk levenslange, voorraad reddingsdekens voorhanden hebben, dan kun je hier bij bol.com 200 goud zilver folie dekens kopen voor € 156,09. Je betaald dan slechts 78 cent per isolatiedeken.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs van dit pakket goud zilver folie dekens te bekijken.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van een goed isolatiedeken.
Ben je toevallig een bug out bag aan het samenstellen, en ben je naast een reddingsdeken ook op zoek naar andere handige items, dan kun je daar meer over lezen in mijn artikel Bug out bag: waar kun je een bug out bag kopen en wat moet erin?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *