Flightbag (vliegtuighoes backpack) kopen? De 3 beste opties!

By | 12 mei 2019

In dit artikel ‘Flightbag (vliegtuighoes backpack) kopen? De 3 beste opties!‘ bespreek ik de naar mijn mening drie beste opties voor als je op zoek bent naar een goede flightbag.
Er zijn verschillende soorten flightbags, namelijk: flightbags die alleen als backpack transporthoes dienen, en zogenaamde ‘combicover’ flightbags, die behalve als transporthoes ook als regenhoes voor je backpack zijn te gebruiken.

Afhankelijk van waar je precies naar op zoek bent (standaard flightbag of combicover) zijn de onderstaande drie opties naar mijn mening de beste keuze:

Ik bespreek alle drie de flightbags verderop in dit artikel apart.

Waarom een backpack beschermhoes of flightbag (vliegtuighoes backpack) kopen?

Een flightbag, ook wel ‘vliegtuighoes’ genoemd, is ervoor gemaakt om je backpack te beschermen tijdens het transport bij een vliegreis.
Flightbags zijn ontwikkeld als backpack beschermhoes om te voorkomen dat er onderdelen van je backpack in bijvoorbeeld transportbanden blijven haken. Ook beschermt een flightbag daarnaast tegen bijvoorbeeld vuil.

Je kunt de drie flightbags die ik in dit artikel bespreek afsluiten met een hangslotje (niet meegeleverd). Het is natuurlijk fijn als er tijdens het vervoer niemand zomaar bij je spullen kan om daar iets weg te nemen of in te doen.
Maar ook is het handig om een slot bij je vliegtuighoes te hebben voor als je tijdens je reis bijvoorbeeld ergens in een gemeenschappelijke ruimte verblijft, en je jouw spullen veilig wil kunnen opbergen zonder dat iedereen zomaar in je tas kan kijken.

Er wordt bij deze backpack beschermhoezen geen hangslot meegeleverd, dus je dient zelf een slot aan te schaffen. Ik vind het aan te raden om daar een TSA slot voor te gebruiken. Hier bij Backpackspullen.nl kun je een assortiment aan TSA sloten vinden.

Normale flightbag of combicover vliegtuighoes voor je backpack kopen?

Combicover backpack Vliegtuighoes backpack Flightbag kopen Backpack beschermhoes Backpack transporthoes Beste flightbag Fjallraven flightbagEr zijn verschillende soorten flightbags verkrijgbaar, namelijk flightbags die alleen als backpack transporthoes of backpack beschermhoes dienen en zogenaamde combicovers, die behalve als transporthoes ook als regenhoes gebruikt kunnen worden.

Je kunt een combicover als regenhoes gebruiken door de hoes om je rugzak te doen op zo’n manier dat het draagsysteem van je rugzak vrij blijft.

De Fjallraven flightbag die hiernaast is afgebeeld is een voorbeeld van een combicover. Op de afbeelding is hij als regenhoes op een backpack bevestigd. Zoals je ziet is hij op zo’n manier op een backpack te bevestigen dat het draagsysteem van de backpack vrij blijft.

Vliegtuighoes backpack kopen: de 3 beste flightbag opties!

Ik bespreek de naar mijn mening drie beste flightbags hieronder alle drie apart. Welke flightbag voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent en welk gebruik je met de vliegtuighoes voor ogen hebt.

Gaat je voorkeur uit naar een combicover (een backpack transporthoes en regenhoes ineen), dan is de beste goedkope optie de hieronder als eerst te bespreken Sarhino Shield flightbag.
Zoek je de beste combicover ongeacht de prijs, dan vind ik de daarna te bespreken Fjallraven flightbag de beste keuze.

Ben je niet perse op zoek naar een combicover, maar wil je simpelweg de beste flightbag (de stevigste backpack transporthoes) dan vind ik de als laatst te bespreken Osprey Airporter flightbag de beste optie.

Beste goedkope flightbag combicover backpack – Sarhino flightbag kopen

Flightbag kopen Beste flightbag Vliegtuighoes backpack Combicover backpack beschermhoes Backpack transporthoes Goedkope flightbag Sarhino flightbag Sarhino shield

 

Sarhino Shield combicover backpack
Verkrijgbaar in twee maten: 70- en 100 liter
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs 70L bij Backpackspullen.nl Bekijk prijs 100L bij Backpackspullen.nl

Zoek je de beste goedkope flightbag combicover, dan is deze Sarhino Shield naar mijn mening de beste keuze.

De ritsen van deze flightbag zijn af te sluiten met een hangslotje (er wordt geen hangslot meegeleverd, ik vind het aan te raden om hier een TSA slot voor aan te schaffen), zodat er niemand zomaar bij je spullen kan.

Voor wanneer je deze combicover als regenhoes besluit te gebruiken is hij voorzien van een handig trekkoord waarmee je de maat van de hoes kunt verstellen zodat hij goed aansluit op je backpack.
Verder heeft deze Sarhino flightbag vliegtuighoes een handige draaghendel en is hij verkrijgbaar in twee verschillende maten, namelijk 50-70 liter en 80-100 liter.

Op het moment van schrijven kun je deze Sarhino flightbag kopen voor € 24,95 hier bij Backpackspullen.nl, en voor € 29,95 hier bij bol.com.
Als je bij Backpackspullen.nl meerdere exemplaren van deze vliegtuighoes in één keer besteld dan is de prijs per stuk nog voordeliger.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van de verschillende maten te bekijken.

Deze vliegtuighoes is van goede kwaliteit en is daarnaast zeer vriendelijk geprijsd. Er zijn wel goedkopere combicovers te vinden, maar dan is de kans groot dat je er een van mindere kwaliteit koopt, en dat risico wil je natuurlijk niet nemen.

Deze Sarhino flightbag is vanwege zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding naar mijn mening de beste goedkope flightbag.

Beste flightbag combicover backpack ongeacht prijs – Fjallraven flightbag kopen

Zoek je de beste flightbag combicover ongeacht de prijs, dan vind ik deze Fjallraven flightbag de beste optie.

De ritsen van deze vliegtuighoes zijn voorzien van oogjes waar je een hangslot doorheen kunt doen om de flightbag veilig af te sluiten (er wordt geen hangslot meegeleverd, ik vind het aan te raden hier een TSA slot voor te kopen).
Deze combicover is voorzien van waterafstotende coating, zodat je hem ook als regenhoes voor je backpack kunt gebruiken.

De flightbag is gemaakt van slijtvast nylon (210D 100% polyamide). Het is een stevige vliegtuighoes die goede bescherming biedt voor je backpack en de spullen die daarin zitten.

Voor tijdens het reizen is deze vliegtuighoes voorzien van handgrepen aan onder- en bovenkant waar je hem aan kunt dragen.
Verder is deze flightbag voorzien van een transparant vakje voor bijvoorbeeld een bagagelabel.

Deze combicover vliegtuighoes is verkrijgbaar in drie verschillende maten, namelijk: 50-65 liter, 70-85 liter en 90-100 liter.
Afhankelijk van de maat die je kiest kun je op het moment van schrijven deze flightbag kopen voor een bedrag tussen de 50 en 60 euro.
Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijzen van de verschillende maten te bekijken bij Backpackspullen.nl en bol.com.

Zoek je de beste combicover flightbag, die dus zowel als regenhoes en als backpack transporthoes is te gebruiken, dan vind ik deze stevige vliegtuighoes de beste keuze.

Simpelweg de beste vliegtuighoes voor je backpack – Osprey flightbag kopen

 

Flightbag Vliegtuighoes backpack Beste flightbag kopen Backpack beschermhoes Backpack transporthoes Osprey flightbag Osprey Airporter flightbag

Osprey Airporter flightbag
Verkrijgbaar in drie maten:
– S: 10-50 liter
– M: 45-75 liter
– L: 75-110 liter
Bekijk prijs bij Backpackspullen.nl Bekijk prijs maat S bij bol.com Bekijk prijs maat M bij bol.com Bekijk prijs maat L bij bol.com

Ben je simpelweg op zoek naar de beste vliegtuighoes voor je backpack (geen combicover, maar gewoon de beste backpack transporthoes) dan vind ik deze Osprey Airporter flightbag de beste keuze.

Deze Osprey flightbag is in tegenstelling tot de hiervoor besproken opties geen combicover, en je kunt hem dus niet als regenhoes over je backpack dragen wanneer je jouw backpack op je rug hebt, maar van de drie flightbags die ik in dit artikel behandel is dit wel de stevigste vliegtuighoes.

Deze vliegtuighoes is gemaakt van stevig dubbel ripstop nylon. Ripstop nylon is op een bepaalde manier geweven waardoor dit steviger en scheurbestendiger is (bron).
Verder heeft de gehele cover, inclusief de naden, een waterproof coating.

De rits van deze Osprey flightbag is afsluitbaar met een slotje (er wordt geen slotje meegeleverd, het is aan te raden om hier een TSA slot voor aan te schaffen), zodat je kunt zorgen dat iemand anders niet zomaar bij de spullen in je backpack kan.
Verder is hij voorzien van stevige handgrepen en een schouderband, en zit er een transparant raampje op deze vliegtuighoes waar je bijvoorbeeld een identiteitskaart in kunt doen.

Deze Osprey flightbag is verkrijgbaar in drie verschillende maten: maat S (10-50 liter), maat M (45-75 liter) en maat L (75-110 liter).
Je kunt deze verschillende maten hier bij Backpackspullen.nl bekijken door aan de rechterkant de verschillende maten te selecteren.

Op het moment van schrijven kun je, afhankelijk van de maat die je kiest en waar je hem koopt, deze Osprey flightbag kopen voor een bedrag tussen de 49 en 58 euro.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van de verschillende maten bij Backpackspullen.nl en bol.com te bekijken.

Dit is een goede flightbag van stevig materiaal, die daarom zeker een tijd mee gaat.
Als je bijvoorbeeld vaak reist en een goede stevige vliegtuighoes zoekt die wel tegen een stootje kan, dan is dit een zeer goede keuze.

Vliegtuighoes backpack tip: koop een goed slot voor je flightbag!

Alle drie de flightbags die ik hierboven heb besproken zijn af te sluiten met een slotje, maar er wordt geen slot meegeleverd.
Het is daarom natuurlijk aan te raden om er meteen een goed slot bij te kopen.

Ik vind het aan te raden om voor een TSA slot te kiezen voor je flightbag.

Bekijk het assortiment TSA sloten bij Backpackspullen.nl

Vliegtuighoes backpack conclusie – welke flightbag moet ik kopen?

Wat voor jou persoonlijk de beste flightbag is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent.

Zoek je een flightbag die je behalve als backpack transporthoes ook als regenhoes voor je backpack kan gebruiken, dan is het aan te raden om voor een combicover te kiezen.
Ben je op zoek naar de beste goedkope flightbag combicover, dan vind ik de Sarhino Shield de beste keuze.
Zoek je de beste combicover ongeacht de prijs dan is naar mijn mening de Fjallraven flightbag de beste optie.

Ben je niet op zoek naar een combicover, maar simpelweg de beste stevige vliegtuighoes, dan vind ik dat je het best de Osprey Airporter flightbag kunt kopen. Deze stevige Osprey flightbag is gemaakt van dubbel ripstop nylon, en gaat zeker een tijd mee. Als je vaak reist, en hij daarom zeker wat te verduren krijgt, is een stevige hoes als dit zeker aan te raden.

Als je hebt bepaald wat voor soort flightbag voor jou de beste keuze is, dan is het nog de vraag welke maat je moet kiezen.
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon een vliegtuighoes te kopen in de maat van je backpack, maar je kunt er ook voor kiezen om een hoes van een maat groter aan te schaffen, zodat je er bijvoorbeeld nog een extra jas of een extra paar schoenen in kwijt kunt als je hem incheckt op het vliegveld.

Ik hoop dat ik je met dit artikel ‘Flightbag (vliegtuighoes backpack) kopen? De 3 beste opties!‘ heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste flightbag.

Veel reisplezier gewenst!

Ben je benieuwd naar andere handige items voor bij het backpacken?
Lees verder in mijn handige backpack spullen-artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *