10 handige backpack spullen die je MOET hebben!

By | 18 augustus 2019

Ga je backpacken en ben je op zoek naar handige backpack spullen? In dit artikel bespreek ik 10 handige backpack spullen die naar mijn mening niet mogen ontbreken als je op reis gaat.

10 handige backpack spullen op een rij!

Hieronder bespreek ik 10 handige backpack spullen die je naar mijn mening als backpacker moet hebben. De handige backpack spullen die ik in dit artikel bespreek zet ik nu eerst onder elkaar.

Je kunt verder scrollen om alle items te bekijken, of je kunt op een van de onderstaande items klikken om meteen naar dat item toe te springen. Ik geef bij al deze handige backpack spullen aan waar je ze kunt kopen.

1. TSA reisslot
2. Flightbag
3. Packing cubes
4. EHBO kit
5. Goede muggenspray
6. Geïmpregneerde klamboe
7. Sneldrogende handdoek
8. Reisportemonnee (moneybelt)
9. Wereldstekker
10. Reisgids

1. TSA reisslot

Een TSA reisslot is een slot met een zogeheten Travel Sentry Approved certificatie. Een TSA slot kan door veiligheidsdiensten zoals de TSA (Transportation Security Administration) met een loper worden geopend (bron).

In bepaalde landen, zoals de V.S. en Canada, zijn TSA reissloten in principe verplicht. Het is wel toegestaan om een ander slot op je bagage te gebruiken, maar als een veiligheidsdienst er dan in wil kijken zullen ze het slot gewoon openbreken, terwijl ze een TSA slot gewoon even kunnen openen en daarna weer netjes kunnen sluiten.
Met een TSA reisslot voorkom je de situatie dat jouw bagage na een vliegreis opengebroken op de bagageband ligt, en daarom hoort dit item ook zeker thuis bovenaan een lijst met handige backpack spullen.

De hierboven afgebeelde optie heeft een cijferslot. Heb je liever een TSA reisslot met een sleutel, dan kun je hier bij bol.com en hier bij Backpackspullen.nl een goede optie bekijken.

2. Flightbag

Een flight bag dient ter bescherming van je backpack bij het reizen. Je voorkomt hiermee bijvoorbeeld dat je backpack vies wordt of dat hij in een transportband vast komt te zitten en daardoor kapot gaat.
De hierboven afgebeelde Sarhino Shield dient niet alleen als flightbag, maar is daarnaast ook nog eens als regenhoes te gebruiken. Eigenlijk heb je met deze Sarhino Shield dus twee handige backpack spullen in een.

Je kunt de Sarhino Shield afsluiten met een slotje. Ik vind het aan te raden om daarvoor een TSA reisslot zoals ik hierboven heb besproken te gebruiken.

De bovenstaande Sarhino Shield is naar mijn mening de beste goedkope optie onder de flight bags. Wil je ook andere flightbags bekijken, dan kun je verder lezen in mijn flightbag-artikel. Ik bespreek in dat artikel de naar mijn mening drie beste opties.

3. Packing cubes

Handige backpack spullen Packing cubes
Sunflake packing cube set (3-delig)
Set bevat:
– grote cube: 45 × 32 × 8 cm
– middelgrote cube: 35 × 26 × 7 cm
– kleine cube: 27 × 18 × 6.5 cm
Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Bekijk prijs bij bol.com

Op een lijst met handige backpack spullen mogen packing cubes zeker niet ontbreken. Packing cubes zijn kleine (vaak rechthoekige) tasjes die zijn bedoeld om de bagage in je backpack (of koffer) beter te kunnen ordenen, zodat je de ruimte in je backpack optimaal kunt benutten (bron).

Je pakt eerst de packing cubes in, en daarna doe je de cubes in je backpack. Het in- en uitpakken van je backpack wordt veel makkelijker en overzichtelijker door het gebruik van packing cubes, en je kunt de ruimte die je in je backpack hebt veel beter benutten en efficiënter indelen.
Daarnaast zijn er ook nog andere voordelen, zoals dat je door packing cubes te gebruiken kreukels of vouwen in je kleding voorkomt.

De hierboven afgebeelde packing cube set bestaat uit 3 packing cubes van verschillend formaat. Dat is zeer handig, omdat je items van verschillende grootte dan handig bij elkaar in kunt delen. Zo kun je de kleinste packing cube goed gebruiken voor ondergoed en zwemkleding, de middelgrote voor korte broeken en t-shirts en de grootste voor lange broeken, shirts en vesten.

Ik heb deze packing cubes eerder besproken in mijn beste packing cubes-artikel, daar kun je meer over deze packing cubes lezen.

Of bekijk ze hier bij bol.com. Zoals je daar op het moment van schrijven kunt lezen zijn dit daar nu de best verkochte en best beoordeelde packing cubes.

4. EHBO kit

Handige backpack spullen EHBO kit

 

 

Care Plus Basic First Aid kit
Alle essentiële benodigdheden in compact formaat in je backpack
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Prepz

Het is altijd verstandig om een EHBO kit mee te nemen als je op reis gaat, maar het is misschien wel een van de meest ‘vergeten’ handige backpack spullen. Je denkt er namelijk vaak pas aan als je hem nodig hebt.

De bovenstaande EHBO kit is van compact formaat en licht van gewicht (150 gram). Verder heb je met deze Care Plus Basic First Aid kit alle essentiële benodigdheden bij de hand, van wondpleisters van verschillend formaat tot fixeertape en alcoholdoekjes.
Als je op de onderstaande spoiler klikt kun je een lijst met de gehele inhoud van deze EHBO kit bekijken.

Klik hier voor een lijst van de inhoud van deze EHBO kit
5 × wondpleisters (1.9 × 3.8 cm)
5 × wondpleisters (2.5 × 7.2 cm)
6 × wondpleisters (6 × 10 cm)
5 × kompres (5×5 cm)
1 × hydrofiel windsel (5 cm × 4 m)
1 × snelverband (12 × 12 cm)
4 × alcoholdoekjes
een rol fixeertape (1.25 cm × 1 m)
een paar vinyl handschoenen
6 × veiligheidsspelden
een pincet
een eerste hulp schaar

Deze EHBO kit is niet alleen heel handig, maar ook zeer betaalbaar. Op het moment van schrijven kun je hem hier bij bol.com al voor € 11,99 kopen.

Het is altijd aan te raden om voordat je op reis gaat na te denken over overige EHBO-items die misschien van pas kunnen komen, zodat je deze aan je EHBO kit toe kunt voegen. Denk als je veel zal gaan wandelen bijvoorbeeld aan blaarpleisters.
Ook kan een EHBO reddingsdeken bijvoorbeeld nooit kwaad om voor de zekerheid toe te voegen.

Ik heb deze Care Plus Basic First Aid kit eerder besproken in mijn EHBO kit op reis-artikel.

5. Goede muggenspray

Het ligt natuurlijk aan je bestemming of je muggenspray nodig hebt, maar ga je ergens naartoe waar ziektes voorkomen die door muggen worden overgedragen (denk aan malaria, zika of bijvoorbeeld knokkelkoorts) dan is een goede muggenspray een van de meest handige backpack spullen die je bij je kunt hebben.

Het enige middel dat écht goed werkt tegen muggen is DEET (bron). Als je een zo effectief mogelijke muggenspray zoekt moet je daarom eigenlijk wel voor een muggenspray met DEET kiezen.

Muggenspray is met verschillende concentraties DEET verkrijgbaar. De hierboven afgebeelde spray is de sterkste variant met 50 % DEET waar je het best mee bent beschermd. Op het moment van schrijven kun deze hier bij bol.com al voor € 9,72 kopen. Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijzen bij de verschillende winkels te bekijken.

Naast deze 50 % variant is er ook muggenspray met 30 % DEET en muggenspray met 40 % DEET verkrijgbaar. Het verschil tussen deze verschillende soorten is de werkingsduur. Hoe hoger de concentratie DEET, hoe langer de muggenspray werkt. Met de hierboven afgebeelde Care Plus DEET 50 % ben je dus het langst (tot wel 10 uur) beschermd.

In mijn beste muggenspray-artikel bespreek ik alle drie deze varianten en geef ik aan waar ze verkrijgbaar zijn.

 LET OP! Muggenspray met DEET wordt afgeraden voor kinderen en zwangere vrouwen!  

6. Geïmpregneerde klamboe

Handige backpack spullen klamboe

 

 

 

Op zoek naar een goede reis-klamboe?
Lees mijn reisklamboe-artikel

Ik noemde de hiervoor besproken muggenspray al een van de meest handige backpack spullen die je bij je kunt hebben voor als je naar een land gaat waar ziektes voorkomen die door muggen worden overgedragen (zoals bijvoorbeeld zika, malaria of knokkelkoorts), maar het is dan ook zeker aan te raden om een goede klamboe mee te nemen.

Het is ten zeerste aan te raden om dan voor een geïmpregneerde klamboe te kiezen. Het verschil tussen een niet-geïmpregneerde en een geïmpregneerde klamboe is dat het net van een geïmpregneerde klamboe gif tegen muggen bevat. Hierdoor wordt voorkomen dat muggen op het net landen en je vervolgens door het net heen steken.

Ik bespreek de drie beste geïmpregneerde opties in mijn reisklamboe-artikel. De klamboes die ik in dat artikel bespreek zijn de volgende:

7. Sneldrogende handdoek

Handige backpack spullen Sneldrogende handdoek Travelsafe Traveltowel Microfibre Large

 

 

Travelsafe Traveltowel Microfibre
Maat: Large
Afmetingen: 85  × 150 cm
Bekijk prijs bij bol.com

Bij ‘handige backpack spullen’ denk je misschien niet meteen aan een handdoek, maar er is waarschijnlijk niet overal waar je komt tijdens je backpack trip een handdoek beschikbaar, en daarom is het handig om zelf een handdoek bij je te hebben. Je kunt ervoor kiezen om een normale handdoek mee te nemen, maar als je bij het backpacken af en toe wat kortere stops maakt is een sneldrogende handdoek een veel betere keuze.

Een nog niet helemaal opgedroogde handdoek in je backpack meenemen is namelijk een goed recept voor stinkende schimmel in je backpack. Met een sneldrogende handdoek voorkom je dat soort problemen.

De bovenstaande sneldrogende handdoek is de Travelsafe Traveltowel in de maat ‘large’ met een afmeting van 85 × 150 cm.
Je kunt deze op het moment van schrijven voor € 18,50 kopen hier bij bol.com.

Er zijn sneldrogende handdoeken van verschillende soorten en maten verkrijgbaar.
Wil je een andere maat dan de hierboven afgebeelde optie? Zoek dan verder in het assortiment reishanddoeken hier bij bol.com of het assortiment microvezel handdoeken hier bij Backpackspullen.nl.

8. Reisportemonnee (moneybelt)

Je wil tijdens het backpacken natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen dat belangrijke dingen, zoals geld, je bankpas en je paspoort, worden gestolen. Een moneybelt (geldriem), zoals de hierboven afgebeelde Travelsafe moneybelt, is een van de meest handige backpack spullen om dat te voorkomen. Hiermee draag je jouw waardevolle spullen namelijk eenvoudig onder je kleding.

De afgebeelde Travelsafe moneybelt heeft twee ritsvakken waar je jouw waardevolle spullen in kwijt kunt, een verstelbare elastische heupband en een zachte ‘Coolmax’ achterkant om het zo comfortabel mogelijk te maken voor op je huid.
Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs bij bol.com en bij Backpackspullen.nl te bekijken.

Er zijn naast moneybelts ook andere soorten reisportemonnees verkrijgbaar.
Bekijk hier bij Backpackspullen.nl het assortiment reisportemonnees, of bekijk hier bij bol.com het assortiment moneybelts.

9. Wereldstekker

Handige backpack spullen Travelmore wereldstekker

 

 

TravelMore wereldstekker
Geschikt voor 150+ landen
Bekijk prijs bij bol.com

Over de gehele wereld worden verschillende soorten stopcontacten gebruikt. Een wereldstekker is daarom een van die handige backpack spullen die in de uitrusting van iedere serieuze backpacker thuishoort.

De bovenstaande TravelMore wereldstekker is geschikt voor meer dan 150 landen. Je kunt hier in de productbeschrijving bij bol.com een lijst vinden van landen waar deze wereldstekker is te gebruiken.
LET OP! Er staat daar dat deze stekker ook in Namibië is te gebruiken, maar in de reviews die je op dezelfde pagina kunt vinden zeggen meerdere personen dat hij daar niet werkt. Het lijkt dus om een foutje in de productbeschrijving te gaan.

Deze TravelMore wereldstekker is naast een normale stekkeringang ook voorzien van 2 USB-aansluitingen, zodat je apparaten zoals telefoons, camera’s, laptops en e-readers altijd eenvoudig op kunt laden.

Deze wereldstekker kan niet schakelen tussen wattages, en is niet te gebruiken voor apparaten met een hoog wattage zoals een föhn of een krultang.

Hij is compact (4.8 × 7.6 × 3.8 cm) en licht van gewicht (101 gram), en daarom perfect voor bij het backpacken. Je kunt als je op deze pagina bij bol.com op ‘Bekijk video’ klikt een kort filmpje van deze wereldstekker bekijken, zodat je een goede indruk krijgt van hoe hij in elkaar zit.

Op het moment van schrijven kun je deze TravelMore wereldstekker hier bij bol.com voor € 21,95 kopen. Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Op zoek naar een net iets andere wereldstekker? Dan kun je hier bij bol.com een ruim assortiment aan wereldstekkers bekijken.

10. Reisgids

Als we het hebben over ‘handige backpack spullen’, dan mag een goede reisgids zeker niet ontbreken. Een goede reisgids bevat de nodige informatie en tips om je reiservaring compleet te maken, en helpt je bij het vinden van je weg. Ook voorkom je met een goede reisgids dat je allerlei leuke bezienswaardigheden en interessante plekjes mist of overslaat.

De bekende Lonely Planet reisgidsen, die in eerste instantie bedacht waren voor backpackers en inmiddels voor een veel ruimer reispubliek worden gemaakt, zijn altijd een goede optie.
Je kunt hier bij bol.com door een heel assortiment van Lonely Planet gidsen navigeren om er een te vinden voor jouw bestemming.

Over handige backpack spullen gesproken… Heb je al een goede backpack?

Ik heb hierboven een aantal handige backpack spullen besproken, en daarbij ben ik er vanuit gegaan dat je al een goede backpack in huis hebt.
Heb je nog geen (goede) backpack in huis? Dan kun je verder lezen in mijn beste backpack merken-artikel, ik bespreek daarin de naar mijn mening vijf beste merken.

Ik geef daarbij ook aan waar je van ieder merk een hele collectie kunt bekijken, en ik noem van ieder merk een goede backpack.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van handige backpack spullen voor je volgende reis.

Veel backpack-plezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *