Geocaching GPS kopen? Top 4 beste GPS voor geocaching!

By | 18 maart 2019

Ben je op zoek naar een goede geocaching GPS? In dit artikel bespreek ik de naar mijn mening top 4 beste GPS voor geocaching!
Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten geocaching GPS verkrijgbaar, en misschien zie je daardoor door de bomen het bos niet meer. Om je te helpen bij je keuze heb ik daarom een top 4 beste GPS voor geocaching samengesteld.

Deze GPS apparaten zijn bovendien zeker niet alleen voor de outdoor sport geocaching te gebruiken, maar ook voor allerlei andere outdoor activiteiten, zoals mountainbiken, survival, wandelen en bergbeklimmen (kies er in het geval van activiteiten in de bergen wel een met een hoogtemeter!).
Afhankelijk van waar je precies naar op zoek bent zijn de onderstaande vier naar mijn mening de beste opties:

  • De Garmin Oregon 750 is in het algemeen de beste geocaching GPS. Dit is de beste optie voor als je er een met zoveel mogelijk functionaliteiten zoekt, ongeacht de prijs.
  • De Garmin eTrex Touch 35 is de beste koop voor als je een geocaching GPS zoekt met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, en je deze ook in het buitenland wil gebruiken (deze heeft een barometrische hoogtemeter).
  • De Garmin eTrex Touch 25 is de beste koop als je op zoek bent naar een geocaching GPS met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding om in Nederland te gebruiken.
  • De Garmin eTrex 10 is de beste goedkope GPS voor geocaching.

Hieronder bespreek ik alle vier deze geocaching GPS varianten apart.

Waarom een Garmin geocaching GPS kopen? Over het merk Garmin

Het zal je waarschijnlijk zijn opgevallen dat alle vier de opties in mijn Top 4 beste GPS voor geocaching van het merk Garmin zijn. Je vraagt je misschien af waarom dit zo is.

Garmin specialiseert zich al jaren in het maken van GPS apparaten voor verschillende doeleinden, zowel voor auto’s, boten, vliegtuigen als voor outdoor- of sport-doeleinden (bron). Dit merk is uitgegroeid tot een van de vooraanstaande fabrikanten van GPS producten, en staat bekend om zijn goede kwaliteit. Vandaar dat de GPS producten van Garmin ook zeer geliefd zijn bij geocachers.
Met een Garmin geocaching GPS haal je kwaliteitsmateriaal in huis, en dat is dan ook de reden dat mijn top 4 volledig uit Garmins bestaat.

Geocaching GPS kopen: Top 4 beste GPS voor geocaching!

Hieronder bespreek ik alle vier de apparaten uit mijn top 4 beste GPS voor geocaching apart, daarbij zal ik ook aangeven waar je ze kunt kopen.
Mocht je niet meteen duidelijk worden welke geocaching GPS voor jou persoonlijk de beste GPS voor geocaching is, dan vat ik aan het einde van dit artikel nogmaals samen wanneer het naar mijn mening voor de hand ligt om voor een bepaalde GPS uit mijn top 4 te kiezen.

1. Beste geocaching GPS algemeen: Garmin Oregon 750 geocaching GPS kopen

 

Geocaching GPS kopen Garmin Oregon 750 Garmin geocaching GPS Beste GPS voor geocaching Beste geocaching GPS

Afmetingen scherm: 8 cm (3 inch) diagonaal
Afmetingen apparaat: 6.1 × 11.4 × 3.3 cm
Kleuren-touchscreen (staand en liggend te gebruiken)
Dual-band GPS- en GLONASS-satellietontvangst
Kompas, versnellingsmeter en hoogtemeter
Ingebouwde camera (met automatische geotags)
Uitgebreide draadloze connectiviteitsmogelijkheden
Inclusief 1-jarig abonnement op BirdsEye satellietbeelden
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je de beste geocaching GPS die echt alles heeft, dan kom je uit bij de Garmin Oregon 750.
De Garmin Oregon 750 is voorzien van een goed kleuren-touchscreen (8 cm diagonaal) dat zowel in staande als liggende stand is te gebruiken, en ook in zonlicht duidelijk is te lezen.

Hij is uitgerust met Dual-band GPS- en GLONASS-satellietontvangst, wat in lastige omgevingen voor betere prestaties zorgt. GLONASS is de Russische variant van het Amerikaanse GPS (bron), beide satellietsystemen worden door dit apparaat gebruikt om je positie te bepalen.
Om je plaats nog beter te kunnen bepalen is deze geocaching GPS verder uitgerust met een barometrische hoogtemeter, een versnellingsmeter en een 3-assig kompas.
Het voordeel van zo’n kompas is dat dit apparaat daardoor ook de correcte kompasrichting aangeeft als je stilstaat, terwijl een GPS apparaat dat met een goedkopere kompas is uitgerust dat alleen doet als je in beweging bent.

Deze Garmin Oregon 750 heeft een 8 megapixel digitale camera. Iedere foto die je maakt krijgt automatisch een geotag, zodat je de plek waar je een foto hebt genomen eenvoudig terug kunt vinden.
Ook kun je zonder een foto te maken locaties markeren waar je later naar terug wil kunnen keren, en zit er op deze Garmin Oregon 750 een ‘TracBack’-functie waarmee je via dezelfde route de weg terug kunt vinden om weer bij je startpunt uit te komen.

Daarnaast is deze geocaching GPS ook voorzien van uitgebreide draadloze connectiviteitsmogelijkheden (wifi, Bleutooth en ANT+ ondersteuning), en wordt hij geleverd met een 1-jarig abonnement op BirdsEye satellietbeelden.

Vanwege zijn vele functionaliteiten is deze Garmin Oregon 750 naar mijn mening de beste GPS voor geocaching. Dit is vanwege de vele opties die hij heeft wel een wat duurder model.
Op het moment van schrijven kun je deze geocaching GPS kopen voor € 449 hier bij bol.com.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Bekijk de Garmin Oregon 750 geocaching GPS op bol.com >>>

2. Beste koop voor in het buitenland: Garmin eTrex Touch 35 geocaching GPS kopen

 

Geocaching GPS kopen Beste GPS voor geocaching Garmin etrex touch 35 geocaching GPS Garmin geocaching GPS Beste geocaching GPS

Afmetingen scherm: 6.6 cm (2.6 inch) diagonaal
Afmetingen apparaat: 5.8 × 10.2 × 3.3 cm
Kleuren-touchscreen
GPS- en GLONASS- satellietontvangst
3-assig kompas en barometrische hoogtemeter
Vooraf geïnstalleerde TopoActive Europe kaarten
Inclusief fietssteun
Ondersteuning voor smartphonemeldingen en ANT+ sensoren
Bekijk prijs bij bol.com

De nummer twee geocaching GPS is naar mijn mening de Garmin eTrex Touch 35 geocaching GPS.
De Garmin eTrex Touch 35 heeft een kleuren-touchscreen met een diagonaal van 6.6 cm.
Ook dit apparaat ontvangt zowel het Amerikaanse GPS als het Russische GLONASS om je locatie te kunnen bepalen.

Verder is deze geocaching GPS uitgerust met een 3-assig kompas (geeft ook de juiste kompasrichting aan als je stilstaat) en een barometrische hoogtemeter, wat hem ook goed geschikt maakt voor in de bergen. Dat laatste maakt hem ook zeer handig voor als je een geocaching GPS zoekt die je ook in het buitenland (waar misschien bergen zijn) wil gaan gebruiken.
Deze GPS is niet alleen geschikt voor geocaching maar ook voor andere outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld bergbeklimmen of mountainbiken. Er wordt dan ook een fietssteun voor de Garmin eTrex Touch 35 meegeleverd.

Bij de levering zijn er al TopoActive Europe kaarten op deze Garmin geïnstalleerd, en verder is deze Garmin eTrex Touch 35 voorzien van ondersteuning voor smartphonemeldingen en ANT+ sensoren. Als je een smartphone hebt die compatibel is met dit apparaat kun je meldingen van je smartphone op deze GPS ontvangen (zoek wel eerst uit of je smartphone compatibel is met dit apparaat, want deze Garmin eTrex Touch 35 werkt niet met alle smartphones samen).

Aangezien dingen zoals bijvoorbeeld een camera bij deze geocaching GPS ontbreken is hij wat lager geprijsd dan de hiervoor besproken optie. Hierdoor heeft hij een wat scherpere prijs-kwaliteitsverhouding.

Zoek je een GPS voor geocaching die je niet alleen in Nederland, maar misschien ook in het buitenland wil gaan gebruiken, dan vind ik deze Garmin eTrex Touch 35 vanwege zijn vele functies en zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding de beste koop.

Op het moment van schrijven kun je deze Garmin eTrex Touch 35 geocaching gps kopen voor € 249 hier bij bol.com.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Bekijk de Garmin eTrex Touch 35 geocaching GPS op bol.com >>>

3. Beste koop voor in Nederland: Garmin eTrex Touch 25 geocaching GPS kopen

Geocaching GPS kopen Beste GPS voor geocaching Garmin etrex touch 25 geocaching Garmin geocaching GPS Beste geocaching GPS
Afmetingen scherm: 6.6 cm (2.6 inch) diagonaal
Afmetingen apparaat: 5.8 × 10.2 × 3.3 cm
Kleuren-touchscreen
GPS- en GLONASS- satellietontvangst
3-assig kompas
Vooraf geïnstalleerde TopoActive Europe kaarten
Inclusief fietssteun
Bekijk prijs bij bol.com

Deze Garmin eTrex Touch 25 is de nummer drie in mijn top 4 beste GPS voor geocaching.
Net als de hiervoor besproken Garmin GPS, die ook uit de eTrex Touch-serie komt, heeft deze Garmin eTrex Touch 25 een kleuren-touchscreen met een diagonale afmeting van 6.6 cm. En ook dit apparaat gebruikt zowel het Amerikaanse GPS- als het Russische GLONASS-satellietsysteem om je positie te bepalen.

Verder is ook deze Garmin eTrex Touch 25 uitgerust met een 3-assig kompas, dat ook als je niet in beweging bent de juiste kompasrichting aangeeft.
In tegenstelling tot de hiervoor besproken Garmin eTrex Touch 35 heeft deze geocaching GPS geen hoogtemeter. Op zich maakt dit niet uit als je van plan bent de GPS bijvoorbeeld alleen in het vlakke Nederland te gebruiken, want met name in berggebied is een hoogtemeter natuurlijk van belang.

Er wordt net als bij het hiervoor besproken model een fietssteun meegeleverd, zodat je deze Garmin GPS ook eenvoudig op de fiets kunt gebruiken, en ook zijn er vooraf al TopoActive Europe kaarten op het apparaat geïnstalleerd.
In tegenstelling tot het het hiervoor besproken model heeft dit model geen ondersteuning voor smartphone meldingen of ANT+ sensoren.

Deze goede geocaching GPS is wat betaalbaarder dan de hiervoor besproken variant, natuurlijk onder andere door het ontbreken van de hoogtemeter (die je in Nederland misschien niet zal missen) en de afwezigheid van ondersteuning voor smartphone meldingen en ANT+ sensoren. Hierdoor is hij wat zachter geprijsd en heeft hij een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Zoek je een geocaching GPS met een goede prijs-kwaliteitsverhouding voor gebruik in Nederland (en heb je dus geen hoogtemeter nodig), dan vind ik deze Garmin eTrex Touch 25 de beste koop.

Je kunt op het moment van schrijven deze geocaching GPS kopen voor € 199 hier bij bol.com.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Bekijk de Garmin eTrex Touch 25 geocaching GPS op bol.com >>>

4. Beste goedkope GPS voor geocaching: Garmin eTrex 10 geocaching GPS kopen

Geocaching GPS kopen Goedkope GPS voor geocaching Beste geocaching GPS Beste GPS voor geocaching Garmin etrex 10 geocaching Garmin geocaching GPS

 

Afmetingen scherm: 5.6 cm (2.2 inch) diagonaal
Afmetingen apparaat: 5.4 × 10.3 × 3.3 cm
Bediening middels knoppen
GPS- en GLONASS- satellietontvangst
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je de beste goedkope GPS voor geocaching, dan is deze Garmin eTrex 10 geocaching GPS de beste optie.
Hij zit iets simpeler in elkaar dan de duurdere modellen, in die zin dat hij wat minder functies heeft dan de hiervoor besproken modellen, maar hij doet wat hij moet doen.
Ook dit model maakt gebruik van zowel GPS- als GLONASS-satellietplaatsbepaling, zodat je positie accuraat kan worden vastgesteld.

De Garmin eTrex 10 heeft in tegenstelling tot de drie hiervoor besproken modellen geen kleurenscherm en geen touchscreen. Het scherm heeft een diagonaal van 5.6 cm en de bediening gaat bij dit apparaat met knoppen.

Aangezien dit model minder functies heeft, en gestript is van een aantal duurdere extra’s, zoals bijvoorbeeld een touchscreen, is deze een stuk goedkoper dan de drie hiervoor besproken modellen.

Als je niet te veel uit wil geven, maar wel op zoek bent naar goede kwaliteit, dan is deze Garmin eTrex 10 de beste optie. Naar mijn mening is dit de beste goedkope GPS voor geocaching, hij heeft geen dure extra’s en alle basisfuncties zijn aanwezig.

Op het moment van schrijven kun je deze geocaching GPS kopen voor € 95 hier bij bol.com.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Bekijk de Garmin eTrex 10 geocaching GPS op bol.com >>>

Geocaching GPS kopen: wat is voor mij de beste GPS voor geocaching?

Welke geocaching GPS voor jou persoonlijk de beste optie is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent.
Kom je er na het bekijken van de bovenstaande top 4 beste GPS voor geocaching niet meteen uit wat voor jou persoonlijk de beste geocaching GPS is, dan zet ik hieronder nog eens uiteen wanneer het naar mijn mening voor de hand ligt om voor een bepaalde GPS uit mijn top 4 te kiezen.

Speelt de prijs geen rol, en wil je simpelweg de in het algemeen beste geocaching GPS, dan is de uitgebreide Garmin Oregon 750 naar mijn mening de beste optie. Hij is het meest compleet, heeft het grootste scherm en de meeste functionaliteiten. Zo heeft hij bijvoorbeeld zelfs een ingebouwde camera die bij iedere foto die je neemt automatisch een geotag aanmaakt, zodat je altijd terug kunt keren naar de plaats van de foto.

Vind je de Garmin Oregon 750 iets te prijzig, en ben je op zoek naar een geocaching GPS om niet alleen in Nederland maar misschien ook in het buitenland te gebruiken, dan is de Garmin eTrex Touch 35 de beste keuze. Deze heeft onder andere een barometrische hoogtemeter, wat goed van pas komt bij activiteiten in de bergen. Daarmee is deze GPS niet alleen geschikt voor geocaching, maar ook voor gebruik bij bijvoorbeeld mountainbiken of bergbeklimmen.

Zoek je de beste koop voor gebruik in Nederland, dan kom je uit bij de Garmin eTrex Touch 25. Hierop ontbreekt wel een hoogtemeter, maar in het vlakke Nederland zal je die waarschijnlijk niet missen. Denk je echter dat het waarschijnlijk is dat je hem ook eens in de bergen wil gebruiken (bijvoorbeeld op vakantie) dan is het misschien handiger om voor de Garmin eTrex Touch 35 (met hoogtemeter) te kiezen.

Zoek je de beste goedkope GPS voor geocaching, dan is de Garmin eTrex 10 geocaching GPS de beste optie. Deze is uitgerust met de basisfuncties, en is gestript van de duurdere extra’s. Zo heeft hij bijvoorbeeld in tegenstelling tot de drie duurdere opties geen touchscreen, maar kun je hem alleen met knoppen bedienen. Hierdoor is hij een stuk goedkoper.
De Garmin eTrex 10 is ook een goede keuze voor mensen die het fijner vinden om een GPS te kunnen bedienen met knoppen in plaats van een touchscreen.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste GPS voor geocaching.

Veel plezier met geocachen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *