Kabelslot fiets – gebruik NOOIT een kabel fietsslot!

By | 3 december 2019

Denk je er misschien aan om een kabelslot voor je fiets te kopen? Hieronder leg ik eerst uit waarom je nooit voor een kabel fietsslot moet kiezen. Daarna bespreek ik een beter en veiliger alternatief.

Het probleem met een kabelslot voor je fiets? Een kabel fietsslot is onveilig!

kabelslot fiets kabel fietsslot

Een kabelslot voor je fiets lijkt in eerste instantie misschien best handig. Ze zijn goedkoop, licht van gewicht, makkelijk mee te nemen en flexibel.

Helaas is een kabel fietsslot ook zeer makkelijk open te knippen. Met een betonschaar ga je in één keer door een kabelslot heen. Maar een groot stuk gereedschap zoals een betonschaar is niet eens nodig, met vrijwel alle kleine kabelscharen lukt het ook.

In het onderstaande filmpje laat iemand zien hoe makkelijk het is om met een kleine kabelschaar door vier kabelsloten tegelijk te knippen.

Een kleine kabelschaar zoals in het filmpje is zeer makkelijk en onopvallend mee te nemen. Een fietsendief kan dit stuk gereedschap eenvoudig verbergen als hij op je fiets afgaat.

Je ziet ook met hoe weinig inspanning hij door vier kabels tegelijk knipt. Er is helemaal geen grof geweld voor nodig om door de kabels heen te komen. Verder is deze methode vrijwel geluidloos, en dat maakt het nog aantrekkelijker voor een fietsendief.

Een kabel fietsslot is een regelrechte uitnodiging voor fietsendieven!

Staat jouw fiets vast met een kabel fietsslot, dan is je fiets dus een makkelijke keuze voor een fietsendief. Hij steelt dan eerder jouw fiets dan een fiets die vaststaat met een stevig kettingslot.

Veiliger alternatief voor een kabel fietsslot – een goed kettingslot!

Een kabel fietsslot is gewoon geen veilige optie, en waarschijnlijk trek je er eerder fietsendieven mee aan dan dat je ze afschrikt. Het beste alternatief voor een kabelslot is een goed kettingslot.

Omdat een kettingslot ook heel flexibel is, is ook dit type slot overal makkelijk aan vast te maken. In tegenstelling tot een kabelslot is een goed kettingslot juist moeilijk open te breken.

De meeste kabelsloten zijn vrij goedkoop, en misschien dat je daarom in eerste instantie een kabel fietsslot op het oog had. Maar een goed kettingslot hoeft ook niet duur te zijn. Hieronder bespreek ik een zeer robuust en betaalbaar kettingslot.

Onguard Mastiff kettingslot – een zeer robuust en betaalbaar alternatief!

Kabelslot fiets alternatief OnGuard Mastiff kettingslot alternatief voor kabel fietsslot

 

OnGuard Mastiff kettingslot
Dikte schakels: 8 mm
Lengte: 80 cm
5 sleutels meegeleverd: 1 met LED-verlichting en 4 normale
Bekijk prijs bij bol.com

Dit OnGuard Mastiff kettingslot is gemaakt van zeer stevig gehard staal en heeft sterke schakels met een dikte van 8 mm. Met zijn lengte van 80 cm heb je voldoende bewegingsvrijheid om hem in elk fietsenrek vast te kunnen zetten.

Dit kettingslot is zeer sterk en moeilijk open te breken. In het onderstaande filmpje zie je hoe iemand dit kettingslot uitgebreid test. Vanaf 9:50 gaat hij de ketting te lijf met een handzaag, een betonschaar en een haakse slijper.

Zoals je in het filmpje ziet komt hij met de handzaag en de betonschaar niet door de ketting heen, en zelfs met de haakse slijper duurt het vrij lang voordat de ketting door is.

Met een haakse slijper is ieder fietsslot uiteindelijk open te krijgen, maar de drempel om zo’n lawaaierig en opvallend stuk gereedschap te gebruiken ligt natuurlijk iets hoger voor een fietsendief. Die knippen veel liever even snel een kabelslot door!

Nu zou je denken dat zo’n sterk slot als dit meteen heel duur is, maar dat valt behoorlijk mee. Deze OnGuard Mastiff is op het moment van schrijven hier bij bol.com al voor € 24,50 verkrijgbaar. Hij is dus niet alleen heel robuust, maar ook zeer betaalbaar!

Toch een goedkoper alternatief kopen?

Het kan zijn dat je in eerste instantie voor een kabelslot wilde kiezen omdat je een beperkt budget hebt. Het besproken OnGuard Mastiff kettingslot is een zeer sterk en veilig alternatief, en heeft een hele zachte prijs voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

Mocht hij toch niet binnen je budget passen, dan kun je kijken naar goedkopere kettingsloten. Je levert dan misschien wel in aan kwaliteit, maar een goedkoop kettingslot is altijd beter dan een kabelslot.

Je kunt hier bij bol.com aardig wat goedkope opties vinden.

Welk slot je uiteindelijk ook kiest, koop in ieder geval geen kabelslot voor je fiets!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *