Sleutelkluis met Politiekeurmerk kopen? Een veilige optie!

By | 4 december 2019

Wil je een sleutelkluis met Politiekeurmerk kopen om buiten veilig een sleutel in te kunnen bewaren? Hieronder bespreek ik eerst wat het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) inhoudt en wat het belang van een SKG keurmerk is. Daarna bespreek ik een goede veilige sleutelkluis met Politiekeurmerk en SKG certificering.

Waarom een sleutelkluis met Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat aan woningen wordt gegeven die aan bepaalde eisen op het gebied van inbraakpreventie en veiligheid voldoen. Het gaat dan om een heel pakket aan maatregelen, van rookmelders tot goede sloten.

Als je aan alle gestelde eisen voldoet geeft een PKVW-adviseur jouw woning het PKVW-certificaat. Sommige verzekeraars belonen het behalen van dit certificaat met een korting op je inboedelverzekering.

Het gebruik van goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk is een van de onderdelen waar je aan moet voldoen om voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen in aanmerking te komen. Alle sleutelkluisjes die aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen voldoen zijn te vinden op een door het PKVW opgestelde lijst (de lijst kun je hier vinden).

Een sleutelkluis met Politiekeurmerk heeft altijd een SKG keurmerk!

Alleen sleutelkluisjes met een SKG keurmerk maken kans om op de lijst van goedgekeurde producten van het Politiekeurmerk terecht te komen. Een SKG keurmerk is een keurmerk dat wordt afgegeven door SKG-IKOB, een onafhankelijke instantie die de inbraakwerendheid van verschillende producten test.

Hoe inbraakwerend een sleutelkluisje is wordt aangegeven met twee verschillende certificaties, namelijk:

  • SKG**: een SKG** certificatie betekent dat de sleutelkluis minstens 3 minuten bestand is tegen gangbaar inbrekersgereedschap.
  • SKG***: een SKG*** certificering houdt in dat de kluis het minstens 5 minuten tegen gangbaar inbrekersgereedschap volhoudt. (bron: overzicht kwaliteitseisen KE-470 op skgikob.nl)

Puck sleutelkluis met SKG** en Politiekeurmerk Veilig Wonen kopen

Sleutelkluis met politiekeurmerk kopen Puck Keysafe sleutelkluis met skg en pkvw
Puck Keysafe sleutelkluis
Politiekeurmerk Veilig Wonen
SKG** certificatie
Robuuste stalen behuizing
Afmetingen: ca. 12 × 12 × 5 cm
Inclusief bevestigingsmateriaal voor op betonnen of stenen muur
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je een veilige sleutelkluis met Politiekeurmerk en SKG-keurmerk, dan is deze Puck Keysafe sleutelkluis een goede optie. Deze Puck sleutelkluis staat op de lijst van goedgekeurde producten van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (je kunt de lijst hier vinden).

Hij heeft een SKG** certificatie, en is dus minstens 3 minuten bestand tegen gangbaar inbrekersgereedschap. Dit is zeer lang voor een inbreker. Die wil namelijk zo snel mogelijk binnen zijn, en daarom is de kans groot dat hij de inbraakpoging zal staken.

Het SKG** keurmerk staat verplicht op de buitenkant van de sleutelkluis. Dit kan inbrekers ook afschrikken, omdat die dan weten dat het een moeilijk open te breken kluis is. Ze gaan dan natuurlijk liever op zoek naar een makkelijker kluisje.

Om het afkijken van de cijfercode moeilijker te maken is de sleutelkluis voorzien van een privacykap. Ook verdraait de code automatisch na het openen van het kluisje zodat een dief deze dan ook niet af kan lezen.

Op het moment van schrijven kun je deze sleutelkluis met Politiekeurmerk kopen voor € 158,50 hier bij bol.com. Dit is natuurlijk wat duurder dan een goedkoop sleutelkluisje zonder enig keurmerk, maar je bent dan ook veel beter beveiligd.

Als je bedenkt wat voor materiële en emotionele schade je ermee kunt voorkomen is het natuurlijk altijd een goede keuze om in een goede veilige sleutelkluis te investeren. Het is een (kleine) investering vooraf om veel grotere schade achteraf te voorkomen.

Bekijk het onderstaande filmpje voor een goede indruk van hoe sterk deze sleutelkluis is.

Wat als ik een goedkope sleutelkluis zonder SKG- en Politiekeurmerk koop?

Er zijn veel goedkope sleutelkluisjes op de markt die geen SKG- of Politiekeurmerk hebben. Een voorbeeld hiervan heb ik besproken in mijn artikel over de MasterLock 5401D sleutelkluis. Deze sleutelkluis zie je vaak hangen, maar is zeer onveilig. Hij is al binnen 15 seconden met gereedschap open te breken. Zijn lage prijs is de enige reden dat mensen hem toch gebruiken.

Kies je voor een sleutelkluis met Politiekeurmerk en SKG keurmerk, dan duurt het dus veel langer om de kluis open te breken. Verder maak je met een sleutelkluis zonder Politiekeurmerk natuurlijk ook geen kans op korting op je inboedelverzekering.

Een goedkope sleutelkluis kan zelfs averechts werken. Inbrekers weten welke kluisjes makkelijk open zijn te breken, en komen daar juist op af! Een veiligheidsproduct als dit is niet iets om op te bezuinigen.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je keuze voor een veilige sleutelkluis met Politiekeurmerk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *