Lichtgewicht trekkerstent – dit zijn de 3 beste opties!

By | 29 mei 2019

Voor als je op zoek bent naar een lichtgewicht trekkerstent bespreek ik in dit artikel de naar mijn mening 3 beste opties.
Afhankelijk van waar je naar op zoek bent zijn dat de volgende:

Waarom een trekkerstent lichtgewicht en compact moet zijn!

Een tent die je als trekkerstent gebruikt zal je veel bij je dragen wanneer je er niet in aan het slapen bent.
Dan is het natuurlijk fijn als de tent een beetje compact en licht van gewicht is.

Omdat het voor je trekking plezier veel fijner is als je trekkerstent lichtgewicht is, zijn alle drie de opties die ik hieronder bespreek daarop uitgekozen.

De eenpersoons tent die ik hieronder als eerst bespreek weegt slechts 1.82 kg, de tweepersoons tent die daarna aan bod komt weegt 3.2 kg en de driepersoons tent die ik als laatst bespreek weegt 4.9 kg.
Alle drie de tenten zijn dus echte lichtgewicht trekkerstenten die eenvoudig zijn mee te nemen.

De beste lichtgewicht trekkerstent opties op een rij!

Hieronder bespreek ik de naar mijn mening drie beste opties voor als je op zoek bent naar een lichtgewicht trekkerstent.

Welke van de drie opties voor jou persoonlijk de beste lichtgewicht trekkerstent is hangt ervan af waar je naar op zoek bent.
De eerste tent die ik bespreek is naar mijn mening de beste optie voor als je op zoek bent naar een eenpersoons tent, de tweede is de beste keuze voor als je op zoek bent naar een tweepersoons tent en de derde is de beste optie voor als je op zoek bent naar de beste lichtgewicht trekkerstent voor 3 personen.

Beste lichtgewicht trekkerstent 1 persoon – Vango Soul 100 tent

Trekkerstent lichtgewicht Beste lichtgewicht trekkerstent 1 persoon Vango Soul 100 tent
Vango Soul 100 tent
Lichtgewicht trekkerstent 1 persoon
Gewicht: 1.82 kg
Bekijk prijs bij bol.com

Ben je op zoek naar de beste lichtgewicht trekkerstent voor 1 persoon, dan is deze Vango Soul 100 tent een goede optie.

Deze lichtgewicht tunneltent weegt slechts 1.82 kg, en is daarom zeer makkelijk mee te nemen.
Hij is gemaakt van stevig lichtgewicht en waterdicht materiaal, en is eenvoudig in je eentje op te zetten.

Verder is hij vrij betaalbaar. Op het moment van schrijven kun je deze lichtgewicht trekkerstent kopen voor € 64,99 hier bij bol.com. Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

In het onderstaande filmpje kun je zien hoe iemand deze Vango Soul 100 tent opzet:

Je kunt hier bij bol.com een afbeelding vinden waarop de afmetingen van de tent gespecificeerd staan.

Als je liever meer ruimte wil dan deze tent je biedt, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de hieronder te bespreken tweepersoons tent als ruime eenpersoons tent te gebruiken.

Beste lichtgewicht trekkerstent 2 personen – Coleman Kobuk Valley 2 tent

Lichtgewicht trekkerstent lichtgewicht Coleman Kobuk Valley 2 tent Beste lichtgewicht trekkerstent 2 personen
Coleman Kobuk Valley 2 tent
Lichtgewicht trekkerstent 2 personen
Gewicht: 3.2 kg
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je de beste lichtgewicht trekkerstent voor 2 personen, dan is deze Coleman Kobuk Valley 2 tent de beste optie.

Deze tweepersoons koepeltent heeft een gewicht van slechts 3.2 kg, wat licht is voor een tweepersoons tent. Je draagt ook deze tent daarom zeer makkelijk met je mee in de meegeleverde draagtas.

De tent is voorzien van ventilatiemogelijkheden, en voordeur van de tent is voorzien van gaas om insecten tegen te houden.
Aan de voorkant van de tent is er wat ruimte waar bijvoorbeeld schoenen neergezet kunnen worden.

Een bijzondere eigenschap van deze tent is dat deze is voorzien van de door het merk Coleman bedachte ‘Blackout Bedroom’-technologie, wat inhoudt dat 99 % van het daglicht door de tent wordt tegengehouden.
Hierdoor ben je verzekerd van een goede nachtrust, en zul je niet meteen wakker worden wanneer het buiten licht wordt.

Een bijkomend voordeel van de Blackout Bedroom-technologie is dat het daardoor overdag tot wel 5 graden kouder blijft in de tent, en ’s nachts tot wel 1 graad warmer.

De tent is gemaakt van stevig waterdicht materiaal dat bovendien UV-werend is. Verder is het een goede compacte tent, en is hij makkelijk op te zetten. Ideaal voor trekking.

Op het moment van schrijven is deze tent hier bij bol.com extra laag geprijsd en is hij voor € 89,99 verkrijgbaar. Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Om een betere indruk te krijgen van deze Coleman Kobuk Valley 2 tent, hoe hij eruit ziet, en hoe hij opgezet moet worden, kun je het onderstaande filmpje kijken:

Op deze pagina bij bol.com kun je bij de afbeeldingen een afbeelding vinden met alle maten van deze lichtgewicht trekkerstent.

Zoek je toch een ruimere tent voor twee personen? Dan kun je overwegen om de hieronder te bespreken driepersoons tent als ruime tweepersoons tent te gebruiken.

Beste lichtgewicht trekkerstent 3 personen – Coleman Darwin 3 Plus tent

Lichtgewicht trekkerstent lichtgewicht Coleman Darwin 3 Plus tent Beste lichtgewicht trekkerstent 3 personen
Coleman Darwin 3 Plus tent
Lichtgewicht trekkerstent 3 personen
Gewicht: 4.9 kg
Bekijk prijs bij bol.com

Ben je op zoek naar de beste lichtgewicht trekkerstent voor 3 personen dan kom je uit bij deze Coleman Darwin 3 Plus tent.

Ondanks dat dit een tent is voor drie personen is deze compacte tent nog steeds licht van gewicht. De tent weegt slechts 4.9 kg.

Deze lichtgewicht trekkerstent is voorzien van een handige voorruimte van 110 cm waar je schoenen en andere spullen in kunt opbergen, zodat er in het slaapgedeelte van de tent meer ruimte over blijft.

Hij is gemaakt van stevig waterdicht materiaal dat tevens UV-werend is, en is voorzien van ventilatieopeningen om de temperatuur in de tent aangenaam te houden.

Deze tent is eenvoudig op te zetten en wordt geleverd inclusief transporthoes, haringen en sheerlijnen.

Op het moment van schrijven is deze tent hier bij bol.com extra laag geprijsd, en is hij voor € 79,99 verkrijgbaar. Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Om een goede indruk te krijgen van alle ins en outs van deze Coleman Darwin 3 Plus tent, hoe hij eruit ziet en hoe hij opgezet moet worden, kun je het onderstaande filmpje kijken:

Verder kun je op deze pagina bij bol.com tussen de afbeeldingen een plaatje vinden met alle afmetingen van deze lichtgewicht trekkerstent.

Wat is voor mij de beste lichtgewicht trekkerstent?

Wat voor jou persoonlijk de beste lichtgewicht trekkerstent is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent.

Wil je gewoon een goede tent die zo licht mogelijk en compact mogelijk is, zodat je deze eenvoudig bij je kan dragen, dan vind ik de Vango Soul 100 tent de beste eenpersoons optie.
De beste lichtgewicht trekkerstent voor 2 personen vind ik in dat geval de Coleman Kobuk Valley 2 tent, en de beste lichtgewicht trekkerstent voor 3 personen is dan de Coleman Darwin 3 Plus tent.

Wel is het zo dat de lichtgewicht opties die ik hier heb besproken zo licht en compact mogelijk zijn.
Als je zelf liever veel ruimte hebt in een tent dan is het daarom aan te raden om een tent als het ware ‘een maat te groot’ te kiezen.
Zo kun je de besproken tweepersoons optie heel goed als ruime eenpersoons tent gebruiken, en kun je de besproken driepersoons optie heel goed als ruime tweepersoons tent gebruiken.

Als je besluit om een tent ‘een maat te groot’ te kiezen, dan wordt het gewicht van de tent uiteraard wel iets hoger. De besproken tweepersoons tent weegt bijvoorbeeld 3.2 kg. Besluit je in plaats daarvan de als laatst besproken driepersoons tent als ruime tweepersoons tent te gebruiken, dan is die optie wel iets zwaarder. De driepersoons tent weegt namelijk 4.9 kg.
Uiteraard is dit nog steeds niet zwaar, maar het is wel iets om rekening mee te houden voor als je het belangrijk vind dat je tent zo licht mogelijk is.

De afweging tussen hoe ruim je de tent wil kiezen en het gewicht ervan is er een die je zelf moet maken, dit is natuurlijk vooral afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste lichtgewicht trekkerstent.

Update 8 juni 2020 – Ga je deze zomer kamperen? Tot 1 juli zijn de openbare sanitaire voorzieningen op alle kampeerterreinen gesloten.

Wil je daarom weten hoe je voor alternatief camping-sanitair kan zorgen? Lees dan verder in mijn artikel: Zelfvoorzienend kamperen? 5 handige items die je daarbij helpen!

Veel kampeerplezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *