6 persoons tent met 3 slaapcabines – de 2 beste opties!

By | 27 mei 2019

Ben je op zoek naar een 6 persoons tent met 3 slaapcabines? In dit artikel bespreek ik de naar mijn mening twee beste opties.
Wat voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent:

6 persoons tent met 3 slaapcabines: dit zijn de 2 beste opties!

Een tent met gescheiden slaapcabines is een goede keuze voor als je met een wat grotere groep of het hele gezin gaat kamperen.

Met gescheiden slaapcabines heeft iedereen zijn privacy, zo kunnen ouders bijvoorbeeld in een andere cabine dan de kinderen slapen.

Hieronder bespreek ik de naar mijn mening twee beste opties voor als je op zoek bent naar een 6 persoons tent met 3 slaapcabines.

Welke van de twee voor jou de beste keuze is hangt ervan af waar je naar op zoek bent.
De eerste tent is naar mijn mening simpelweg de beste optie als je op zoek bent naar een 6 persoons tent met 3 slaapcabines.
De tweede tent is gelet op de prijs-kwaliteitsverhouding de ‘beste koop’. Dat is een goede optie voor een lagere prijs.

1. Coleman Vespucci 6 tunneltent – beste 6 persoons tent met 3 slaapcabines

6 persoons tent met 3 slaapcabines 6 persoons tent 3 slaapcabines Coleman Vespucci 6 tunneltent
6 persoons tent 3 slaapcabines
3 ruime slaapcabines (1.40 × 2.10 meter)
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je simpelweg de beste 6 persoons tent met 3 slaapcabines, dan kom je uit bij deze Coleman Vespucci 6 tunneltent.

Aan de achterkant van deze tent zitten 3 ruime tweepersoons-slaapcabines van 1.40 × 2.10 meter. In elk van de 3 slaapcabines passen makkelijk twee luchtbedden.
Daarnaast heeft de tent een zeer ruime leefruimte van 2.70 × 4.45 meter, je zet hier gemakkelijk een tafel met zes stoelen in.
Ook heeft de tent overal volledige stahoogte, zodat je comfortabel in de tent kunt staan.

Je kunt de scheidingswand tussen twee van de slaapcabines weghalen, zodat je die twee cabines kunt samenvoegen tot één grote cabine.
De derde slaapcabine kun je als je wil in zijn geheel weghalen om meer ruimte in de tent te creëren. Dat is bijvoorbeeld handig voor als je de tent ook weleens wil gebruiken voor minder dan 6 personen, je kunt de leefruimte in de tent dan extra groot maken door de verwijderbare slaapcabine weg te halen.

Verder is deze tent gemaakt van waterdicht en UV-werend materiaal, en is hij eenvoudig op te zetten.

Om een goede indruk te krijgen van hoe deze tent eruit ziet, wat de mogelijkheden zijn met deze tent en hoe hij moet worden opgezet kun je het onderstaande filmpje bekijken:

Op het moment van schrijven is deze 6 persoons tent met 3 slaapcabines voor € 450 verkrijgbaar hier bij bol.com.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Op deze pagina bij bol.com kun je verder een afbeelding vinden met daarop alle afmetingen van de tent.

2. Coleman Cook 6 tunneltent – 6 persoons tent 3 slaapcabines beste koop

6 persoons tent 3 slaapcabines 6 persoons tent met 3 slaapcabines Coleman Cook 6 tunneltent
6 persoons tent 3 slaapcabines
Twee slaapcabines van 1.30 × 2.10 meter en een verwijderbare slaapcabine van 1.40 × 2.10 meter
Bekijk prijs bij bol.com

Ben je op zoek naar een 6 persoons tent met 3 slaapcabines, en zoek je de beste koop (de tent met de beste prijs-kwaliteitsverhouding)? Dan is de Coleman Cook 6 tunneltent de beste keuze.

Net als de hiervoor besproken tent is ook deze tent met 3 slaapcabines uitgerust die elk groot genoeg zijn voor twee personen. Wel zijn de afmetingen van de cabines iets anders dan bij de vorige optie.

Aan de achterkant van de tent zitten twee slaapcabines van elk 1.30 × 2.10 meter (deze zijn dus net iets kleiner dan bij de hiervoor besproken tent), en daarnaast is er een derde verwijderbare cabine die je in de leefruimte van de tent kunt plaatsen van 1.40 × 2.10 meter (dezelfde afmeting als de drie cabines bij de hiervoor besproken tent).

De twee slaapcabines aan de achterkant van de tent kun je door de scheidingswand te verwijderen eenvoudig transformeren tot 1 grote slaapcabine, en de derde ‘verwijderbare slaapcabine’ kun je wanneer dat beter uitkomt (bijvoorbeeld als je de tent ook weleens met 4 personen of minder gebruikt) weglaten om een grotere leefruimte in de tent te creëren.
Zonder deze slaapcabine in de leefruimte bedraagt de leefruimte 3.90 × 2.80 meter. Wanneer je de derde slaapcabine daarin opzet gaat daar dus 1.40 × 2.10 meter van af.

De tent is eenvoudig op te zetten, en is gemaakt van waterdicht en UV-werend materiaal.

Om een goede indruk te krijgen van hoe deze tent eruit ziet, hoe hij opgezet dient te worden en de indeling van de tent, kun je het onderstaande filmpje kijken:

Op het moment van schrijven kun je deze tent voor € 349 kopen hier bij bol.com. Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Deze tent heeft wat minder grote slaapcabines en een minder grote leefruimte dan de hiervoor besproken optie, maar is wel lager geprijsd. Vanwege zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding vind ik dit de ‘beste koop’ als het gaat om een 6 persoons tent met 3 slaapcabines.

Dat mensen die deze tent kochten zeer tevreden zijn over deze tent kun je zien aan de positieve reviews die deze tent krijgt. Hier op bol.com krijgt de tent na 12 reviews 4.8 van de 5 sterren.

Verder kun je hier bij bol.com een afbeelding vinden waarop alle afmetingen van de tent gespecificeerd staan.

Welke 6 persoons tent met 3 slaapcabines moet ik kopen?

Welke van de twee besproken opties voor jou persoonlijk de beste 6 persoons tent met 3 slaapcabines is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent.

Wil je gewoon de beste optie, met de grootste leefruimte en de ruimste slaapcabines, dan is de als eerst besproken Coleman Vespucci 6 tunneltent de beste keuze.

Zoek je een goed alternatief voor een lagere prijs, dan vind ik de als tweede besproken Coleman Cook 6 tunneltent de beste keuze. Deze tent verdient naar mijn mening vanwege zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding de titel ‘beste koop’.
Twee van de 3 slaapcabines zijn bij deze optie van kleiner formaat dan bij de Coleman Vespucci 6, en de leefruimte is wat kleiner, maar hij heeft wel een gunstigere prijs.

Als de Coleman Vespucci 6 dus niet binnen je budget past dan is de Coleman Cook 6 een goed alternatief. Verder is dit ook gewoon een goede keuze als je niet perse zoveel ruimte als bij de Coleman Vespucci 6 nodig hebt.
Het zijn allebei tenten van hoogwaardige kwaliteit, en gelet op de kwaliteit zijn het allebei goede keuzes. Het verschil zit met name in de ruimte die je in de tenten hebt.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de 6 persoons tent met 3 slaapcabines die het best bij jou past.

Update 8 juni 2020 – Van plan om deze zomer te gaan kamperen? Tot 1 juli zijn de openbare sanitaire voorzieningen op alle campings gesloten.

Gelukkig kun je zelf voor alternatief camping-sanitair zorgen. Wil je weten hoe? Lees dan verder in mijn artikel: Zelfvoorzienend kamperen? 5 handige items die je daarbij helpen!

Veel kampeerplezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *