Militaire rugzak kopen? De 2 beste tactical rugzak opties!

By | 17 april 2019

Wil je een tactical rugzak of militaire rugzak kopen? In dit artikel bespreek ik de naar mijn mening twee beste opties!
Je kunt een militaire rugzak (ook wel: leger rugzak, tactical rugzak of tactische rugzak genoemd) gebruiken voor verschillende doeleinden. Of je nu gewoon een goede outdoor-, survival- of bushcraft backpack zoekt of een stevige tas om als get home bag of go bag voor noodsituaties te gebruiken.
Welk gebruik je ook voor ogen hebt, het moet in ieder geval een stevige tas zijn van goede kwaliteit, en materiaal waar je op kunt vertrouwen.

Ik bespreek hieronder eerst waarom ik vind dat je het best voor een door de NAVO-landen goedgekeurde rugzak (met NSN-nummer) kunt kiezen als je een militaire rugzak wil kopen. Vervolgens bespreek ik andere hoofdkenmerken die belangrijk zijn bij het kiezen van een militaire rugzak, en daarna bespreek ik de naar mijn mening twee beste opties.

Deze twee opties zijn beide goedgekeurd door de NAVO-landen en voorzien van een NSN-nummer:

Ik bespreek deze twee militaire rugzakken verderop in dit artikel.

Een echte militaire rugzak of leger rugzak heeft een NSN-nummer!

Een militaire rugzak, leger rugzak of ’tactical rugzak’ is geen gewone tas, maar een multifunctionele tas die gemaakt is voor het zwaardere werk. Het is een rugzak van militair kaliber. Een tactische rugzak is een goede stevige tas die niet zomaar kapot gaat. Het moet kwaliteitsmateriaal zijn, en je moet op de rugzak kunnen vertrouwen!

Veel rugzakken worden tegenwoordig als ’tactische rugzak’ verkocht, maar zijn eigenlijk niet echt een tactische rugzak te noemen. Om te zorgen dat je daarom niet een rugzak koopt die eigenlijk geen tactisch- of militaire rugzak te noemen is zou ik je aan willen raden om te kiezen voor een rugzak met een NSN-nummer.

NSN staat voor ‘NATO Stock Number’, dit is een code die wordt gegeven aan door de NAVO landen goedgekeurde uitrusting (bron). Niet alle tactische rugzakken hebben een NSN code, maar beide militaire rugzakken die ik in dit artikel bespreek hebben er een, en daardoor weet je dat je goed materiaal in huis haalt.

Daarnaast zal het je misschien opvallen dat beide leger rugzakken die ik bespreek van het merk Defcon 5 zijn. Het merk Defcon 5 staat al meer dan 10 jaar op de lijst van officiële leveranciers voor de NAVO-legers (bron), en hierdoor kun je van dat merk altijd kwaliteitsmateriaal verwachten.

Ik bespreek hieronder eerst nog enkele andere hoofdkenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van van de voor jou beste militaire rugzak, en vervolgens zal ik de twee naar mijn mening beste tactical rugzakken bespreken.

Wat is nog meer belangrijk bij kopen tactical rugzak of militaire rugzak?

Welke militaire rugzak voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt af van verschillende factoren.
Een militaire rugzak kan verschillende kenmerken hebben, en om je te helpen bij het bepalen van wat voor jou de beste tactical rugzak is zet ik de belangrijkste hoofdkenmerken van de verschillende leger rugzakken hieronder op een rij.

De volgende dingen zijn punten om op te letten bij het maken van de keuze voor een bepaalde rugzak:

 • Beste Militaire rugzak kopen MOLLE rugzak Leger rugzak kopen militaire rugtas Tactical rugzak kopen Defcon 5 Tactical Backpack kopen Tactische rugzak

  MOLLE-systeem op de Defcon 5 Tactical Backpack.

  Een MOLLE rugzak-systeem:
  MOLLE staat voor MOdular Lightweight Load-carrying Equipment (bron). Dit is een systeem van stevige nylon straps aan de buitenkant van de rugzak, en stelt je in staat om items die compatibel zijn met het MOLLE-systeem aan je rugzak te bevestigen.

  Niet alle rugzakken zijn van dit systeem voorzien, dus als je hier gebruik van wil kunnen maken zal dat je keuze voor een bepaalde tas bepalen. De twee opties die ik in dit artikel bespreek hebben beide een MOLLE-systeem.

 • Compatibiliteit met een drinksysteem:
  Afhankelijk van het gebruik dat je met de rugzak voor ogen hebt wil je misschien ook een drinksysteem in de rugzak kwijt kunnen. Dit is handig als je wil kunnen drinken tijdens het lopen in plaats van iedere keer te moeten stoppen om een fles uit je rugzak te halen.
  Alle twee de rugzakken die ik in dit artikel bespreek zijn in combinatie met een drinksysteem te gebruiken.
 • Meerdere compartimenten:
  Als je meerdere compartimenten tot je beschikking hebt kun je de inhoud van je rugzak beter indelen. Je kunt zo bijvoorbeeld eenvoudig gereedschap van voeding scheiden, en zorgen dat het ene item het andere niet beschadigd.
 • Inhoud:
  Ook is de hoeveelheid ruimte die je nodig denkt te hebben bepalend bij je keuze voor een bepaalde rugzak. De opties die ik hieronder bespreek hebben een inhoud van 35 en 45 liter.
 • Kleur:
  Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar ook kan een bepaalde kleur afhankelijk van het gebruik dat je met de rugzak voor ogen hebt meer voor de hand liggen. Als je een rugtas in een bosrijke omgeving wil gebruiken zal je misschien eerder voor een groene- of camo rugzak kiezen.

  Wil je de rugzak gebruiken als bug out bag of get home bag dan kan het, om bijvoorbeeld in een stedelijke omgeving niet teveel de aandacht te trekken, misschien beter zijn om voor een zwarte rugzak te kiezen.

Militaire rugzak kopen: de 2 beste tactical rugzak (tactische rugzak) opties!

Hieronder bespreek ik de naar mijn mening twee beste tactical rugzakken.
Eerst bespreek ik de beste militaire rugzak met een inhoud van 35 liter: de Defcon 5 Tactical Backpack.
Daarna bespreek ik de beste optie voor als je een militaire rugzak met een inhoud van 45 liter zoekt: de Defcon 5 Easy Pack.

Beide kleurenvarianten van de als eerst te bespreken militaire rugzak, de Defcon 5 Tactical Backpack, zijn voorzien van een NSN-nummer, en zijn dus goedgekeurd voor gebruik door de NAVO-landen.
Van de als tweede te bespreken Defcon 5 Easy Pack heeft alleen de zwarte variant een NSN-nummer.

Beste 35 liter tactische militaire rugzak kopen – Defcon 5 Tactical Backpack kopen

Beste Militaire rugzak kopen Tactical rugzak kopen Tactische rugzak Leger rugzak kopen Defcon 5 Tactical Backpack kopen MOLLE rugzak Militaire rugtas

– Inhoud: 35 liter
– Grootte: 25 × 45 × 27 cm
– Meerdere compartimenten
– Compressiebanden aan onder-, zij- en bovenkant
– MOLLE-systeem op voorkant, zijkant en schouderbanden
– Compatibel met een drinksysteem
NSN-nummer: goedgekeurd door NAVO-landen
– Materiaal: 1000 denier
– Kleur: verkrijgbaar in camo of in het zwart
Bekijk prijs bij bol.com (camo) Bekijk prijs bij bol.com (zwart)

Zoek je een NATO approved militaire rugzak met een inhoud van 35 liter, dan is deze Defcon 5 Tactical Backpack een zeer goede optie.

Deze tactical rugzak is voorzien van een NSN-code, wat betekent dat hij door de NAVO-landen voor gebruik is goedgekeurd. Je bent er met deze rugzak dus van verzekerd dat je kwaliteitsmateriaal in huis haalt!

Deze militaire rugtas is gemaakt van 1000 denier, waterafstotend en stevig materiaal zoals je bij een leger rugzak mag verwachten.

Deze tactische rugzak heeft een grootte van 25 × 45 × 27 cm, en is ingedeeld in meerdere compartimenten, zodat het eenvoudig is om je spullen handig in te delen.
Ook is deze militaire rugzak aan de voorkant, zijkant én op de schouderbanden voorzien van een MOLLE rugzak-systeem (stevige nylon straps waar je items aan vast kunt maken). Je kunt dus eenvoudig items die compatibel zijn met het MOLLE rugzak-systeem aan de tas bevestigen, zoals dat hoort te kunnen bij een militaire rugzak!

Deze leger rugzak is verder o.a. voorzien van verstelbare borst-, heup- en schouderbanden, compressiebanden aan de onder-, zij- en bovenkant, een transportgreep, waterafstotende YKK-ritsen en is te gebruiken samen met een drinksysteem.

Deze militaire rugzak is verkrijgbaar in verschillende kleurenvarianten, zo is er een camo-variant met een vegetato italiano-camouflage patroon en een zwarte-variant.
Naast het feit dat dit kwalitatief gezien een zeer goede keuze is, is deze militaire rugzak ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd.

Op het moment van schrijven kun je hier bij bol.com de camo-variant, en hier bij bol.com de zwarte-variant van deze militaire rugzak kopen voor € 59,95.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van beide varianten te bekijken.

Meer lezen over deze tactical rugzak? Bekijk deze leger rugzak hier bij bol.com.

Beste 45 liter tactische militaire rugzak – Defcon 5 Easy Pack leger rugzak kopen

Beste militaire rugzak kopen Tactical rugzak kopen Leger rugzak kopen Defcon 5 Easy Pack tactische rugzak MOLLE rugzak Militaire rugtas Tactical backpack kopen
– Inhoud: 45 liter
– Grootte: 50 × 32 × 28 cm
– Meerdere compartimenten
– Compressiebanden aan de zijkant
– MOLLE-systeem
– Compatibel met een drinksysteem (ophanglus voor hydrationbladder)
Zwarte variant heeft NSN-nummer
– Materiaal: 1000 denier
– Kleur: verkrijgbaar in groen of zwart
Bekijk prijs bij bol.com (groen) Bekijk prijs bij bol.com (zwart)

Zoek je een stevige tactische leger rugzak met wat meer ruimte dan de vorige, dan is deze Defcon 5 Easy Pack met een inhoud van 45 liter een goede optie.

Deze militaire rugzak is gemaakt van stevig 1000 denier, heeft een grootte van 50 × 32 × 28 cm, en is ingedeeld in meerdere handige compartimenten zodat je verschillende soorten items op een handige manier kunt indelen.
Het hoofdcompartiment van deze tactische rugzak is daarbij onder andere voorzien van een ophanglus voor een drinksysteem zoals een hydrationbladder, zodat je tijdens het lopen kunt drinken als je besluit een drinksysteem mee te nemen.

Verder is deze militaire rugzak onder andere voorzien van compressiebanden aan de zijkant, verstelbare schouder- en heupbanden, YKK-ritsen en een transport-handgreep.

Deze tactical rugzak is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: een groene-variant en een zwarte-variant. De zwarte-variant van deze rugzak heeft een NSN-nummer en is goedgekeurd door de NAVO-landen, zodat je weet dat je een echte militaire rugzak in huis haalt.

Op het moment van schrijven kun je de zwarte variant van deze militaire rugzak kopen voor € 84,95 hier bij bol.com. En je kunt op dit moment hier bij bol.com de groene versie van deze stevige leger rugzak kopen voor € 79,95.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijzen te bekijken.

Meer lezen over deze militaire rugzak? Bekijk deze tactical rugzak hier bij bol.com.

Militaire rugzak of tactical rugzak kopen: conclusie

Een militaire rugzak of tactical rugzak kun je voor verschillende doeleinden gebruiken, van survival of bushcraft tot het maken van een get home bag of go bag. Een militaire rugzak is een stevige rugzak van goede kwaliteit, waar je op kunt vertrouwen en die je niet in de steek laat!

In dit artikel heb ik de naar mijn mening twee beste opties besproken, die beide zijn voorzien van een NSN-nummer, wat wil zeggen dat ze door de NAVO-landen goedgekeurd zijn voor gebruik.

Een tas die voorzien is van een NSN-nummer is dus een echte ‘leger rugzak’ of ‘militaire rugzak’ te noemen. Door voor een rugzak met een NSN-nummer te kiezen voorkom je dat je een rugzak koopt die wel een ’tactische rugzak’ of ‘militaire rugzak’ genoemd wordt, maar dat eigenlijk niet is.

Verder zijn beide door mij besproken opties van het merk Defcon 5, een merk dat al meer dan tien jaar een officiële leverancier voor de NAVO-legers is.

Eén van de aspecten die van belang zijn bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste militaire rugzak is natuurlijk de ruimte die de rugzak je biedt.
De Defcon 5 Tactical Backpack is naar mijn mening de beste keuze als je op zoek bent naar de beste militaire rugzak met een inhoud van 35 liter.
Wil je een tactical rugzak met een inhoud van 45 liter, dan is de Defcon 5 Easy Pack de beste keuze.

Een ander aspect waar je bijvoorbeeld goed over na moet denken is welke kleur het beste is voor het gebruik dat je voor ogen hebt. Voor outdooractiviteiten zoals bushcraft of survival wil je waarschijnlijk eerder een groene of camo rugzak, maar voor een get home bag of bug out bag kan een in stedelijk gebied minder opvallende zwarte rugtas een betere keuze zijn.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou beste militaire rugzak!

2 thoughts on “Militaire rugzak kopen? De 2 beste tactical rugzak opties!

 1. Armand

  Hoe zit het met het draagcomfort Vooral de rug Zijn gevoerde brede heupriemen niet comfortabeler?

  Reply
  1. Willem Post author

   Beste Armand,

   Een brede gevoerde heupriem is niet altijd comfortabeler. Bij veel activiteiten (zoals bijvoorbeeld fietsen) kan een brede heupband juist in de weg zitten. Bij dit soort tactische rugzakken is het de bedoeling dat je er genoeg bewegingsvrijheid mee behoudt, en daarom zijn de heupbanden op deze rugzakken niet te breed uitgevoerd.

   Er is verder op verschillende manieren gezorgd voor een goed draagcomfort. Zo zijn de schouder-, borst- en heupbanden op deze Defcon 5 rugzakken goed verstelbaar. Ook zijn de rugzakken uitgerust met compressiebanden, waarmee je kunt zorgen dat je bepakking niet teveel kan bewegen wanneer je de rugzak draagt. Voor extra draagcomfort bij de rug zijn de rugzakken daarnaast voorzien van comfortabel mesh-schuim in het rugpand.

   Groet,
   Willem

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *