Survival kit kopen of samenstellen? Dit zijn je opties!

By | 13 april 2019

Wil je een survival kit kopen of een survival pakket samenstellen? In dit artikel bespreek ik de verschillende opties!
Er zijn survival kits verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Wat voor jou persoonlijk de beste survival kit of survival set is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent.
In dit artikel bespreek ik de volgende opties:

  • De 72 hour BCB survival kit: een survival pakket verpakt in een emmer, dat is samengesteld voor het geval dat je in een noodsituatie in je huis zou stranden.
  • De Gerber Bear Grylls Ultimate Survival kit: een basis survival pakket in een handige kleine zak.
  • De Fosco survival kit – aluminium: een survival pakket dat verpakt is in een compact aluminium doosje.
  • Zelf een survival kit samenstellen: je kunt dit doen door zelf een heel survival pakket samen te stellen of door een survival kit te kopen en deze vervolgens naar je eigen wensen en behoeftes aan te vullen. Ik bespreek verderop in dit artikel een aantal items die naar mijn mening niet mogen ontbreken in je survival set.

Survival kit kopen: 3 verschillende survival pakket / survival set opties

Ik bespreek nu eerst drie verschillende ‘kant-en-klare’ survival kits. Het staat je natuurlijk vrij om deze survival sets naar je eigen wensen aan te vullen, het is altijd aan te raden om je survival kit zoveel mogelijk af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren en benodigdheden.

72 hour BCB survival kit kopen: uitgebreid survival pakket in emmer

Survival kit kopen Survival pakket kopen Survival set kopen BCB survival kit

 

 

72 hour BCB survival kit emmer
Bekijk prijs bij Prepz Bekijk prijs bij bol.com

Deze 72 hour BCB survival kit is een vrij uitgebreide 72-uurs survival kit. Dit survival pakket is samengesteld met het oog op een situatie waarin je door een noodsituatie in je eigen huis zou stranden, en bevat allerlei dingen die je in zo’n soort situatie nodig zou kunnen hebben.

Dit 72-uurs overlevingspakket heeft een behoorlijke inhoud, en is verpakt in een handige emmer.
Klik op de spoiler hieronder om de inhoud van deze survival kit te bekijken, of bekijk de inhoud hier bij Prepz in de productomschrijving.

Bekijk inhoud van deze survival kit
FireDragon Folding cooker
Mayday signal mirror (noodsignaal spiegel)
Space blanket (reddingsdeken tegen onderkoeling)
24 in 1 tool kit
Lucifers
Flint & striker (vuursteen en strijker)
FireDragon gel fuel 250 ml
Paracord
Noodponcho
Lifesaver 1 EHBO kit
Insectenwerend middel
Ducttape
Notepad en pencil
Blikopener
Draadzaag
Snijbestendige handschoenen
Vochtige reinigingsdoekjes
Solar lantaarn met opwindradio
1 meter wit nylon koord
Single edged scheermesjes
SAS survival guide (boek)
Survival instructies
Naaiset
Visset
Noodfluit
Veiligheidsspelden
Grip seal bag
Emmer
en meer…

Op het moment van schrijven kun je deze survival kit kopen voor € 149,95 hier bij Prepz en voor € 169,44 hier bij bol.com.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijzen van deze survival set te bekijken.

Wil je voorbereid zijn op een noodsituatie waarin je thuis moet zien te overleven, en is dit het soort survival pakket dat je zoekt, dan vind ik het aan te raden om te zorgen dat je ook noodrantsoenen in huis hebt. Je kunt daar meer over lezen in mijn noodrantsoen-artikel.

Gerber Bear Grylls Ultimate Survival kit kopen: basis survival pakket in een kleine zak

Survival kit kopen Survival pakket kopen Survival set kopen Gerber Bear Grylls Ultimate Survival kit

 

 

Gerber Bear Grylls Ultimate Survival kit
Bekijk prijs bij bol.com

Deze Gerber Bear Grylls Ultimate Survival kit is een lichtgewicht survival set verpakt in een kleine zak, die je bijvoorbeeld eenvoudig mee kunt nemen in je rugzak. Dit survival pakket bevat een aantal basis-survivaltools.

Deze survival kit bestaat onder andere uit: een waterbestendige zak, een Gerber mini multi-tool, een mini lamp, een noodfluit, een firestarter, waterbestendige lucifers, tondel (een katoenen bal), een survival deken, een vis-kit, een naai-kit, draadzaag en noodkoord.

Op het moment van schrijven kun je deze survival kit kopen voor € 51,70 hier bij bol.com.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs van dit survival pakket te bekijken.

Fosco Survival kit kopen: survival pakket in compact aluminium doosje

Survival kit kopen Survival pakket kopen Survival set kopen Fosco survival kit kopen Survival kit cadeau

 

 

Fosco Survival kit in aluminium doosje
Bekijk prijs bij Prepz

De bovenstaande Fosco survival kit in aluminium doosje is een compacte survival set met daarin aardig wat basisbenodigdheden.

Deze survival set bevat: een multi-tool (met mesje, schaar en vijl), een kompas, een firestarter met schraper, stormlucifers, een kaarsje, tondel, een zakje papier, een draadzaag, een fluit, een waterdichte koker met een papiertje om belangrijke info op te schrijven, een potlood, een naai-set, een vis-set, een scheermesje, een zakje verband, een rol pleisters, een condoom, een zakje zout en vier veiligheidsspelden.

Deze survival kit heeft daarbij een grootte van slechts 9.5 × 3.5 × 14 cm, en is verpakt in een handig aluminium doosje.

Op het moment van schrijven kun je deze survival kit kopen voor € 34,95 hier bij Prepz.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs van deze survival set te bekijken.

Dit soort compacte survival kits kun je ook goed als basis aanschaffen, om ze vervolgens uit te breiden naar je persoonlijke behoeftes of voorkeuren.
Wil je meer van dit soort survival sets bekijken?
Bekijk het hele assortiment survival kits bij Prepz >>

Survival kit cadeau tip: zoek je toevallig een leuk cadeau voor een survivalist, dan kan het leuk zijn om een survival kit zoals deze Fosco survival kit cadeau te doen.

Survival kit samenstellen: wat moet je voor in je survival kit kopen?

Je kunt ervoor kiezen om zelf een survival kit samen te stellen, of om bijvoorbeeld een van de voorgaande survival kits te kopen en die naar je eigen wensen aan te vullen.
Hieronder zal ik daarom een aantal items bespreken die naar mijn mening niet mogen ontbreken in een goed survival pakket.

1. Noodvoedsel, water en waterzuivering voor in je survival kit kopen

Water en voedsel is iets dat je niet tegenkomt in de hiervoor besproken kant-en-klare survival sets, maar om te overleven zijn deze van essentieel belang.

Je zou er daarom voor kunnen kiezen om lang houdbaar noodvoedsel, dat je direct uit de verpakking (zonder enige bereiding) kunt eten, voor in je survival pakket te kopen. NRG 5 is daarvoor een goede optie.
NRG 5 is verkrijgbaar in twee varianten. De reguliere (vegan) variant is hier bij Prepz verkrijgbaar. De glutenvrije variant (NRG 5 ZERO) kun je hier bij Prepz vinden.
Ik heb de verschillende soorten en hoeveelheden waarin dit noodvoedsel verkrijgbaar is eerder besproken in mijn NRG 5-artikel.

Naast voedsel is ook water van groot belang om te overleven. Als je daarom wat waterrantsoenen in je survival pakket zou willen hebben, dan zijn de uit de scheepvaartwereld bekende Seven Oceans water rantsoenen aan te raden. Deze zijn hier bij Prepz verkrijgbaar.

Wil je niet alleen afhankelijk zijn van rantsoenen, en wil je ook zelf water kunnen filteren tot drinkwater, dan kun je ervoor kiezer om een waterfilter aan je survival kit toe te voegen. Je kunt daar meer over lezen in mijn survival waterfilter-artikel.

 

Survival kit samenstellen Survival pakket samenstellen waterzuivering Survival kit kopen Survival set kopen Survival pakket kopen Survival kit maken

Sawyer mini, de beste goedkope waterzuiveringsoptie voor in je survival kit!

Bekijk prijs bij Prepz Bekijk prijs bij bol.com

2. Items om vuur te maken voor in je survival kit kopen

Vuur kan van groot belang zijn in survival situaties. Items om vuur mee te maken mogen dan ook niet ontbreken in je survival pakket. Je kunt in eerste instantie voor het gemak van een aansteker kiezen, maar het is altijd aan te raden om te zorgen dat je meer dan 1 manier om vuur te maken tot je beschikking hebt. Voeg daarom nog iets toe, zoals bijvoorbeeld deze water- en windbestendige BCB lucifers en/of deze Fosco firestarter kit.

Survival kit samenstellen Survival kit kopen Fosco Firestarter kit Survival pakket samenstellen Survival kit maken Survival set kopen Survival pakket kopen

 

 

Fosco firestarter kit
Bekijk prijs bij Prepz

3. Items voor navigatie en informatievoorziening voor in je survival kit kopen

Navigatie is in survival scenario’s natuurlijk van essentieel belang. Een simpel kaartkompas, zoals dit glow in the dark Fosco kaartkompas, kan daarvoor uitkomst bieden.

Survival kit kopen Survival pakket samenstellen Fosco glow in the dark kaart kompas Survival kit samenstellen Survival pakket kopen Survival set kopen Survival kit maken
Fosco glow in the dark kaartkompas
Bekijk prijs bij Prepz

Wil je ook goed voorbereid zijn op een rampscenario, dan is een radio waarmee je de rampenzenders in Nederland kunt ontvangen ook van groot belang, je kunt daar meer over lezen in mijn noodradio-artikel.

4. Zaklamp voor in je survival kit kopen

Een goede zaklamp mag natuurlijk ook niet ontbreken in je survival pakket. De Cree Pocketman Ultrafire Mini is een goede optie voor weinig geld. Hij is compact, makkelijk mee te nemen door hem te bevestigen aan je broekriem en heeft slechts 1 batterij nodig om te werken.
Op het moment van schrijven is deze zaklamp voor € 12,95 hier bij Prepz en voor € 19,89 hier bij bol.com verkrijgbaar.

5. Mes voor in je survival kit kopen

Een goed survival mes hoort natuurlijk ook in iedere survival kit. Een degelijk survival mes is bijvoorbeeld dit Morakniv mes met slijpsteen en firestarter.

Gaat je voorkeur uit naar een Zwitsers zakmes, dan kun je daar meer over lezen in mijn Zwitsers zakmes-artikel.

6. EHBO set voor in je survival kit kopen

Het is altijd aan te raden om een EHBO set in je survival pakket te hebben.
Goede opties zijn bijvoorbeeld de Care Plus Basic EHBO set, hier bij bol.com en hier bij Prepz verkrijgbaar, of deze Care Plus Compact EHBO set.

7. Bescherming tegen de elementen voor in je survival kit kopen

Er zijn verschillende items die handig zijn ter bescherming tegen de elementen. Denk bijvoorbeeld aan een isolatiedeken om onderkoeling tegen te gaan, maar ook bijvoorbeeld aan een noodtent zoals de Fosco emergency tent.

Ook kan een multifunctionele poncho zoals de BonQ poncho tarp, die je als poncho maar ook als afdekzeil voor een shelter kunt gebruiken, handig zijn.

Survival kit kopen Survival kit samenstellen Survival pakket kopen poncho tarp Survival set kopen Survival pakket samenstellen Survival kit maken

 

 

Multifunctionele poncho
Ook als tarp of shelter te gebruiken!
Bekijk prijs bij Prepz

8. Paracord voor in je survival kit kopen

Paracord is een item dat voor veel verschillende dingen goed van pas kan komen, of het nu gaat om het maken van een shelter, het repareren van een rugzak of simpelweg het handig samenbinden van spullen.

Een goede optie is bijvoorbeeld dit Fosco paracord van 15 meter dat MIL-C-5040H gecertificeerd is, wat inhoudt dat het voldoet aan de eisen van het Amerikaanse leger.

Je kunt ook de verschillende soorten paracord bekijken in mijn paracord-artikel.

9. Persoonlijke verzorgingsproducten voor in je survival pakket

Gebruik je medicatie of draag je bijvoorbeeld contactlenzen, dan is het handig om daar altijd een (reserve)voorraad van in je survival pakket te hebben.

Ik vind dat je nooit ruimte in je survival pakket moet besparen door verzorgingsproducten achterwege te laten. Een gezond gebit is bijvoorbeeld belangrijk voor je algehele gezondheid, en iets als een tandenborstel is maar een klein item. De kleine hoeveelheid ruimte die zoiets inneemt hoef je dus niet voor iets anders te reserveren.
Wil je zoveel mogelijk ruimte besparen, dan kun je er ook voor kiezen een inklapbare Fostex outdoor tandenborstel te kopen. Zo neemt een tandenborstel helemaal weinig ruimte in beslag!

Survival kit kopen Survival kit samenstellen Survival pakket samenstellen Survival pakket kopen Survival set kopen inklapbare fostex outdoor tandenborstel Survival kit maken

 

Inklapbare Fostex outdoor tandenborstel
Bekijk prijs bij Prepz

Afhankelijk van hoe uitgebreid je jouw survival kit wil maken kan het ook handig zijn schone kleding in te pakken. Het is bij flinke regen bijvoorbeeld fijn als je droge sokken bij je hebt.

10. Een goede rugzak voor je survival kit kopen

Je moet je hele survival kit natuurlijk wel handig bij je kunnen dragen. Als je nog geen goede rugzak in huis hebt voor je survival pakket kun je bijvoorbeeld denken aan deze Fosco rugzak met een inhoud van 25 liter.
Of als je meer ruimte nodig hebt: de onderstaande 101inc rugzak met een inhoud van 45 liter, verkrijgbaar in het zwart en in het groen.

Moet ik een survival kit kopen of zelf een survival kit samenstellen?

Een survival kit kopen of zelf een survival kit samenstellen? De keuze is aan jou.

Aangezien jij degene bent voor wie het survival pakket bedoeld is, vind ik dat je een survival kit altijd zoveel mogelijk moet personaliseren. Maar ook dan kan een kant en klaar survival pakket kopen handig zijn om als basis te gebruiken, om deze vervolgens naar je eigen wensen aan te passen of uit te breiden.

Je kunt dus zelf van begin tot eind een hele survival kit maken, of je kunt een bestaande survival kit kopen en deze als basis gebruiken die je vervolgens aan kunt vullen. Dit zijn naar mijn mening beide goede opties, en het is een kwestie van persoonlijke voorkeur waar je voor kiest.

Als het jou fijner lijkt om eerst gewoon een goede basis in huis te halen in plaats van zelf een heel survival pakket samen te stellen, dan zou ik dus eerst gewoon een survival kit kopen. Eventueel kun je dan ook meteen al wat items die je als persoonlijke aanvulling in gedachte hebt aanschaffen.

Zelf een survival kit maken kan verder een leuk project zijn, of je nu het volledige survival pakket zelf maakt of begint met een bestaande kit en deze aanvult.

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen helpen bij het vinden en/of samenstellen van een goede survival kit!

Ben je toevallig ook geïnteresseerd in het kopen of samenstellen van een bug out bag of een EDC? Of in een Denk Vooruit noodpakket? Lees dan eventueel verder in mijn bug out bag-artikel, mijn EDC (every day carry)-artikel of mijn Denk Vooruit noodpakket-artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *