Mondkapjes Action – een goede keuze?

By | 1 april 2019

In dit artikel Mondkapjes Action – een goede keuze? bespreek ik of de mondkapjes die bij de Action worden verkocht naar mijn mening een goede keuze zijn.
Eerst bespreek ik of ik de Action mondkapjes een goede deal vind, en welk beschermingsniveau een Action stofmasker biedt. Daarna bespreek ik twee naar mijn mening betere (veiligere) alternatieven voor de Action mondkapjes.
Deze betere en veiligere opties zijn naar mijn mening de volgende:

Op zoek naar de mondkapjes die vanaf de persconferentie van 14 januari 2022 worden aangeraden? Lees dan verder in mijn artikel:
Welke mondkapjes voor in het ov? (en andere openbare ruimtes) Dit zijn je opties!

Mondkapjes Action: Stofmasker Action – een goede deal?

Mondkapjes Action mondkapjes Stofmasker Action stofmasker Stofkapjes Action stofkapjes Mondkapjes kopen Action Mondkapje ActionDe mondkapjes die op het moment van schrijven bij de Action worden verkocht zijn de hiernaast afgebeelde mondkapjes van het merk Spectrum.
Deze Action mondkapjes zijn zeer voordelig geprijsd, je kunt op het moment van schrijven bij de Action een pakje van 5 stuks kopen voor € 1,86.

Puur op de prijs gelet zijn de Action mondkapjes dus een zeer goede deal.

Nu is de prijs bij het aanschaffen van een product als dit natuurlijk niet het enige dat telt. Met name de veiligheid, ofwel de mate van bescherming die de Action mondkapjes je bieden, is natuurlijk iets waar je meer over wil weten.

Mondkapjes Action: het beschermingsniveau van de Action mondkapjes

Omdat bij een product als dit de veiligheid van groot belang is zal ik nu ingaan op het beschermingsniveau van de Action mondkapjes.
De Europese norm EN 149 verdeelt mondkapjes in drie verschillende klassen: FFP1, FFP2 en FFP3.
FFP1 biedt de minste bescherming van de drie, en FFP3 biedt de beste bescherming (bron).
De Action mondkapjes vallen onder categorie FFP2. Dit betekent dus dat de Action mondkapjes van het middelste beschermingsniveau zijn.

Misschien is het FFP2 beschermingsniveau van de Action mondkapjes voor sommige situaties of werkzaamheden wel voldoende, maar wil je liever optimale bescherming en dus mondkapjes van de FFP3-klasse, dan raad ik je aan om voor een van de twee alternatieven die ik hieronder zal bespreken te kiezen.

Stofmasker Action: 2 betere alternatieven voor mondkapjes Action!

Ik bespreek hieronder twee naar mijn mening betere en veiligere alternatieven voor de Action mondkapjes. Beide opties zijn van het FFP3 beschermingsniveau, en bieden dus betere bescherming dan de Action mondkapjes.

Het beste alternatief voor de Action stofkapjes zijn naar mijn mening de als eerst te bespreken 3M Aura 9332+ FFP3 stofmaskers (5 stuks): ook los per stuk verkrijgbaar hier bij Conrad.
Mocht je die te prijzig vinden, en zoek je een goedkoper alternatief dat ook van het FFP3 beschermingsniveau is, dan zijn de daarna te bespreken Climax mondmaskers (12 stuks) de beste keuze.

Mondkapjes Action alternatief 1: 3M Aura 9332+ FFP3 stofmaskers

Mondkapjes Action mondkapjes Stofmasker Action stofmasker Stofkapjes Action stofkapjes Mondkapjes kopen Action mondkapje alternatief 3M Aura 9332+ FFP3

 

3M Aura 9332+ FFP3 stofmaskers
FFP3-bescherming
Bekijk prijs per stuk bij Conrad.nl
Update 10-3-2020: Op dit moment zijn deze mondkapjes door de grote vraag zeer beperkt verkrijgbaar. Ze zijn hier bij Amazon.nl en hier bij Conrad.nl nu nog op voorraad. Je kunt het hier bij Amazon.de ook nog proberen.

De bovenstaande 3M Aura 9332+ FFP3 serie stofmaskers zijn van het hoogste beschermingsniveau, namelijk FFP3.
Op het moment van schrijven kun je 10 stuks voor € 69,99 kopen hier bij Conrad. Ook kun je ze los per stuk kopen voor € 6,99 hier bij Conrad.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijzen te bekijken.

3M is een merk dat inmiddels wel bekend staat om zijn goede veiligheidsproducten, en is een betrouwbare keuze.
Je bent wel wat duurder uit dan bij de zeer voordelig geprijsde Action mondkapjes, maar je krijgt daar wel betere bescherming voor terug.

Mocht je dit eerste alternatief voor de Action mondkapjes toch iets te prijzig vinden, dan kun je ook voor de onderstaande optie kiezen.

Mondkapjes Action (stofkapjes Action) alternatief 2: Climax FFP3 mondmaskers

Mondkapjes Action mondkapjes Stofmasker Action stofmasker Stofkapjes Action stofkapjes Mondkapjes kopen Action mondkapje alternatief Climax mondkapjes

 

 

Climax mondmaskers
FFP3-bescherming
Bekijk prijs 12 stuks bij Prepz.nl

Vind je het hiervoor besproken alternatief te prijzig en zoek je een goedkoper alternatief voor de Action mondkapjes, maar wil je wel FFP3 bescherming, dan zijn deze Climax mondmaskers een goede optie.

Op het moment van schrijven kun je 12 stuks kopen voor € 31,95 hier bij Prepz, wat neer komt op een prijs per stuk van € 2,66. Dit is natuurlijk lang niet zo goedkoop als de Action mondkapjes, maar wel een stuk goedkoper dan de hiervoor besproken optie, en je hebt met deze stofmaskers wel de hogere FFP3 bescherming.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs van deze Climax mondmaskers te bekijken.

Mondkapjes Action conclusie: mondkapjes kopen Action?

In dit artikel heb ik bekeken of de mondkapjes van de Action naar mijn mening een goede keuze zijn. De mondkapjes die op het moment van schrijven bij de Action worden verkocht zijn mondkapjes van het merk Spectrum.

Ik heb eerst bekeken of de Action mondkapjes wat betreft de prijs een goede deal zijn, en dit bleek zeker het geval. De mondkapjes worden bij de Action in een pakje van 5 stuks verkocht voor € 1,86.

Daarna bekeek ik het beschermingsniveau van de Action mondkapjes. De Europese norm EN 149 kent drie beschermingsniveaus voor mondkapjes, namelijk: FFP1, FFP2 en FFP3, waarbij FFP1 het laagste beschermingsniveau is en FFP3 het hoogste.

De Action stofkapjes zijn van beschermingsniveau FFP2. Weet je zeker dat dit beschermingsniveau voor jou volstaat, dan kun je dus de Action mondkapjes kopen.
Weet je dit niet zeker, of wil je voor de zekerheid gewoon het beste beschermingsniveau, dan kun je dus beter mondkapjes van het FFP3 beschermingsniveau kiezen.

Als je besluit dat je stofkapjes van het FFP3-beschermingsniveau wil kopen, dan is een pakketje 3M Aura 9332+ FFP3 stofmaskers (5 stuks) naar mijn mening de beste keuze. Deze zijn ook los per stuk verkrijgbaar hier bij Conrad.
Een tweede alternatief dat wat voordeliger is geprijsd is een pakketje Climax mondmaskers (12 stuks), ook deze bieden FFP3 bescherming.

Afsluitende tip: het ligt misschien voor de hand, maar lees bij dit soort veiligheidsproducten altijd goed de handleiding door en zorg dat je de producten op de juiste wijze gebruikt!
Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet te lang met één mondkapje doet, en zorg dat je een mondkapje steeds op tijd vervangt.
Verkeerd gebruik van een veiligheidsproduct als dit kan natuurlijk nare gevolgen hebben.

Ik hoop dat ik je met dit artikel Mondkapjes Action – een goede keuze? heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste mondkapjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *