Mondkapjes tegen virus kopen? Dit zijn goede opties!

By | 28 januari 2020

Wil je mondkapjes tegen een virus kopen? Hieronder leg ik eerst uit wat de beste soort mondkapjes tegen virussen zijn. Vervolgens behandel ik twee goede opties voor als je mondkapjes tegen virussen wil kopen.

Beide opties zijn van het hoogste beschermingsniveau (FFP3). Wat voor jou persoonlijk de beste keuze is, hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent:

Omdat het ook verstandig is om je handen goed te desinfecteren om besmetting te voorkomen, behandel ik daarna ook een goede desinfectie lotion. Namelijk: Sterillium Med desinfectie lotion.

Tot slot noem ik ook een paar zwaardere ademhalingsbeschermingsmiddelen, waarmee je je nog beter voor kunt bereiden op een noodsituatie waarin een virus een rol speelt.

Op zoek naar de mondkapjes die sinds de persconferentie van 14 januari 2022 worden geadviseerd? Daar lees je meer over in mijn artikel:
Welke mondkapjes voor in het ov? (en andere openbare ruimtes) Dit zijn je opties!

Wat zijn de beste mondkapjes tegen virussen? FFP1, FFP2 of FFP3?

Als je al het een en ander hebt opgezocht over mondkapjes, dan heb je waarschijnlijk de termen FFP1, FFP2 en FFP3 weleens voorbij zien komen. Met die verschillende termen wordt de veiligheidsklasse van mondkapjes aangegeven.

De betekenis van die verschillende veiligheidskassen is vastgesteld in de Europese standaard EN 149. De verschillende veiligheidsklassen hebben de volgende betekenis:

  • FFP1 mondkapjes bieden de minste bescherming. Deze mondkapjes filteren minstens 80 % van de zwevende deeltjes uit de lucht. En de lekkage naar binnen toe is minder dan 22 %.
  • FFP2 mondkapjes zijn van het middelste beschermingsniveau, en filteren minstens 94 % van de in de lucht zwevende deeltjes. De lekkage naar binnen is minder dan 8 %.
  • FFP3 mondkapjes bieden de beste bescherming. Deze mondkapjes filteren minstens 99 % van de zwevende deeltjes in de lucht. De lekkage naar binnen is kleiner dan 2 %. (bron)

Zoek je de beste mondkapjes tegen virussen, dan kom je dus uit bij de FFP3 mondkapjes. Het is niet aan te raden om het risico te nemen met een mondkapje van mindere filterkwaliteit. Daarom behandel ik hieronder alleen FFP3 mondkapjes!

Mondkapjes tegen virussen kopen – 2 goede opties!

Voor als je mondkapjes tegen virussen wil kopen bespreek ik hieronder twee goede opties. Beide mondkapjes zijn van de hoogste veiligheidsklasse (FFP3).

Alle mondkapjes zijn in principe wegwerpmaskers. Wil je zo goed mogelijk beschermd zijn, dan kun je een mondkapje het best weggooien nadat je het een volle dag gedragen hebt. Vervolgens kun je de volgende dag weer veilig een nieuwe op doen.

Het is met het oog op een noodsituatie dus vooral aan te raden om wat groter in te slaan.

3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes

Mondkapjes tegen virus kopen 3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes

 

3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes
FFP3: hoogste veiligheidsklasse voor mondkapjes
In pakket van 10 stuks of los verkrijgbaar:
Bekijk prijs per stuk bij Conrad.nl
Update 10-3-2020: Bij de meeste winkels zijn deze mondkapjes op dit moment zeer beperkt verkrijgbaar. Op het moment van schrijven zijn ze hier bij Conrad.nl en hier bij Amazon.nl het best verkrijgbaar. Daarnaast kun je hier bij Amazon.de de actuele verkrijgbaarheid bekijken.

Deze 3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes zijn van het hoogste beschermingsniveau, namelijk FFP3.

3M is al een lange tijd een van de marktleiders als het gaat om ademhalingsbescherming. Dat zie je ook weer terug in de kwaliteit van deze mondkapjes. De mondkapjes zijn gemaakt volgens een driedelig ontwerp dat de gezichtsbewegingen heel goed volgt. Rond de neus zijn de mondkapjes op zo’n manier vormgegeven dat ze ook voor brildragers comfortabel te dragen zijn.

Het is dus aan te raden om mondkapjes wat groter in te slaan. Omdat het in principe wegwerpmaskers zijn, is een pakket van tien stuks zoals je bij de bovenstaande winkels kunt vinden zeker aan te raden.

De mondkapjes in dat pakket zijn bovendien hygiënisch afzonderlijk verpakt. Daardoor wordt voorkomen dat de mondkapjes met iets besmet raken voordat je ze gebruikt. Je haalt ze pas uit de verpakking wanneer je ze nodig hebt.

Climax FFP3 mondkapjes

Mondkapjes tegen virussen kopen Climax FFP3 mondkapjes

 

Climax FFP3 mondkapjes
FFP3: hoogste veiligheidsklasse voor mondkapjes
Verkrijgbaar in pakket van 12 stuks
Bekijk prijs 12 stuks bij Prepz.nl

Zoek je de voordeligste mondkapjes van het hoogste beschermingsniveau, dan kom je uit bij deze mondkapjes van het merk Climax.

Net als de hiervoor behandelde 3M mondkapjes zijn ook deze Climax mondkapjes van de hoogste beschermingsklasse (FFP3). Ze zijn alleen een stuk voordeliger geprijsd, omdat ze iets eenvoudiger zijn uitgevoerd dan de 3M mondkapjes.

Op het moment van schrijven kun je deze Climax FFP3 mondkapjes voor € 32,95 per 12 stuks hier bij Prepz.nl kopen. Daarmee ben je het voordeligst uit. Je betaald dan slechts € 2,75 per mondkapje.

Ontsmet je handen met desinfectiemiddel voordat je een mondkapje opzet!

In een situatie waarin je een mondkapje als bescherming tegen een virus draagt is het verstandig om je handen eerst goed te ontsmetten voordat je het mondkapje opzet. Daarmee voorkom je dat er ongewenste elementen op het mondkapje terecht komen nog voordat je hem op zet.

De onderstaande Sterillium Med desinfectie lotion is daarvoor een goede oplossing. Dit is een sterk desinfectiemiddel op basis van alcohol. Er zitten geen geur- en kleurstoffen in. Daarmee is hij ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Sterillium MED desinfectiemiddel tegen virus

Sterillium Med desinfecterende lotion
Sterk desinfectie middel op basis van alcohol.
Geen geur- en kleurstoffen toegevoegd. Ook geschikt voor de gevoelige huid.
Update 15 maart 2020: Mochten de bovenstaande opties niet meer beschikbaar zijn op het moment dat je dit leest, dan kun je op Amazon.nl of Amazon.de de zoekbalk gebruiken om te kijken of er inmiddels nieuwe verkopers zijn die deze Sterillium Med desinfectie lotion daar aanbieden.

Deze Sterillium Med desinfectie lotion is heel eenvoudig in gebruik. Je doet het desinfectie middel onverdund op je handen, en zorgt vervolgens dat je je hele handen ermee bedekt. Besteed ook vooral aandacht aan je duimen en vingertoppen, want hier raak je het meeste mee aan.

Binnen 30 seconden werkt deze lotion tegen virussen, bacteriën, mycobacteriën, gisten en schimmels.

Het is een goed en snel werkend desinfectiemiddel dat onder andere geschikt is voor in operatiekamers. Sterillium Med desinfecterende lotion is in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Klik op de oranje knoppen hierboven voor de actuele prijzen en beschikbaarheid van de verschillende opties.

Lees de handleiding goed door voordat je een mondkapje gebruikt!

De effectiviteit van een mondkapje valt of staat met de manier waarop je hem gebruikt. Gebruik je een mondkapje niet op de juiste wijze, dan kan dat natuurlijk hele nare gevolgen hebben. Neem daarom altijd goed de handleiding door voordat je de mondkapjes gebruikt. En zorg ervoor dat je weet hoe je ze op de juiste wijze op zet.

Ook zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten als je een mondkapje gebruikt. Zo moet je er bijvoorbeeld altijd voor zorgen dat je glad geschoren bent. Gezichtsbeharing (ook stoppels) kunnen er namelijk voor zorgen dat een mondkapje niet goed afsluit, met alle gevolgen van dien.

Denk naast mondkapjes tegen virussen ook aan andere middelen!

Hierboven gaf ik al aan dat het een goed idee is om je handen te reinigen met desinfecterende lotion voordat je een mondkapje op zet. Als je besmetting met een virus wil voorkomen, is het verstandig om je handen regelmatig te desinfecteren. Hiervoor is een sterk desinfectiemiddel op basis van alcohol zoals Sterillium Med altijd de beste keuze.

Je kunt ter voorbereiding op een mogelijke noodsituatie naast mondkapjes ook aan ‘zwaardere’ middelen zoals een halfgelaatsmasker of een gasmasker denken.

Een gasmasker is het meest effectieve ademhalingsbeschermingsmiddel. Een gasmasker heeft namelijk als voordeel dat ook je ogen beschermd zijn tegen virussen. Dat is met een mondkapje natuurlijk niet het geval. Tenzij je daar een afsluitende bril bij zou dragen.

Hopelijk hoef je de mondkapjes en andere middelen tegen virussen nooit daadwerkelijk te gebruiken. Maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *