Noodradio kopen: dit zijn de 3 beste noodradio’s!

By | 7 november 2018

Wil je een noodradio kopen, dan bespreek ik in dit artikel de drie beste noodradio’s. Hieronder bespreek ik de verschillende noodradio’s uitgebreider, maar de onderstaande drie zijn, afhankelijk van het gebruik, naar mijn mening de drie beste opties:

 • De Totle Essential is de noodradio met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
 • De Totle Ultimate is de beste noodradio om als bug out bag radio te gebruiken.
 • De Totle Superior is over het algemeen de beste noodradio.

Deze noodradio’s zijn allemaal multifunctioneel, en zijn voorzien van meerdere handige functies, zo hebben ze onder andere een ingebouwde zaklamp en een ingebouwde powerbank.
Een noodradio kopen is een zeer goede uitbreiding op je prep- of survivaluitrusting. Een noodradio kan van essentieel belang zijn in een noodsituatie. Door je noodradio te gebruiken kun je er in een rampscenario bijvoorbeeld op tijd achter komen wat er aan de hand is, zodat je vervolgens je handelen daarop kan aanpassen.

Hier vind je met je noodradio de rampenzenders in Nederland!

Het is bij het gebruik van een noodradio in een rampsituatie natuurlijk belangrijk om te weten waar je de rampenzenders in Nederland kunt vinden.
In een rampsituatie worden in Nederland de regionale omroepen gebruikt als rampenzenders. Deze zenders zitten allemaal op een FM-frequentie, en daarom moet je als noodradio dus altijd een radio kiezen die FM-zenders kan ontvangen. De drie radio’s die ik in dit artikel bespreek kunnen dit uiteraard allemaal!

Op deze pagina op Rijksoverheid.nl kun je een pdf-bestand vinden waarin de frequenties van alle rampenzenders in Nederland staan. Ik raad je aan om deze te printen en bij je noodradio te bewaren voor het geval dat er zich een noodsituatie voordoet. Mocht je een bug out bag hebben, dan raad ik je aan de noodradio samen met het overzicht van de rampenzenders daarin te bewaren.

De drie radio’s die ik in dit artikel bespreek kun je ook gebruiken als powerbank voor je telefoon of tablet. Zolang er in een noodsituatie nog internet is kun je dan je telefoon of tablet gebruiken om de actuele ontwikkelingen in de gaten te houden op bijvoorbeeld crisis.nl. De overheid adviseert je in geval van een ramp zowel de regionale rampenzenders als crisis.nl in de gaten te houden (zie deze pagina op rijksoverheid.nl).

Noodradio op batterijen of opwindradio kopen (noodradio zonder batterijen)?

Er zijn noodradio’s die alleen op batterijen werken, en er zijn noodradio’s die (daarnaast) zonder batterijen kunnen werken middels een opwindbare accu of een zonnepaneel. Ik vind het af te raden om voor een noodradio te kiezen die alleen op batterijen werkt. Als de batterijen opraken heb je dan niets meer aan je radio, en dan kan het zo zijn dat je geen informatie meer kan verkrijgen over een bepaalde noodsituatie met alle gevolgen van dien.
Ik vind daarom dat je altijd moet kiezen voor een radio die (ook) zonder batterijen kan functioneren, bijvoorbeeld een opwindbare radio met een ingebouwd zonnepaneel.

Van de drie noodradio’s die ik in dit artikel bespreek hebben de Totle Ultimate en de Totle Superior alle drie de genoemde mogelijkheden: je kunt de noodradio op batterijen laten werken, maar ook kun je de noodradio zonder batterijen laten werken door de accu met de hand op te winden of het ingebouwde zonnepaneel te gebruiken.
De Totle Essential is een opwindbare radio die je ook kan opladen door middel van het ingebouwde zonnepaneel. Je kunt deze niet voeden met batterijen.

Noodradio kopen: de 3 beste noodradio’s (opwindbare radio’s) op een rij!

Wil je een noodradio kopen, dan zet ik hieronder de naar mijn mening 3 beste opties op een rij zodat je de voor jou beste noodradio kunt vinden.
De beste noodradio wat betreft prijs-kwaliteitsverhouding is naar mijn mening de Totle Essential.
De beste noodradio om als bug out bag radio te fungeren is de Totle Ultimate.
Zoek je de beste noodradio in het algemeen, dan kun je het best voor de Totle Superior gaan.
Ik zal alle drie de opwindbare radio’s hieronder apart bespreken.

Beste noodradio kopen prijs-kwaliteit: Totle Essential opwindradio (dynamo radio)

Beste noodradio kopen Noodradio zonder batterijen Beste opwindbare radio zaklamp telefoon oplader Opwindradio kopen Radio opwindbaar Dynamo radio Opdraaibare radio Nood radio
Zonnepaneel en opwindradio
AM, FM en WB-radio
Opwindbare radio, zaklamp, telefoon oplader
Powerbank, 1000mAh accu
Mini usb-uitgang en koptelefoon aansluiting
Grootte (b×h×d): 4 × 6.5 × 13 cm
Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com
Update – Is de bovenstaande noodradio niet goed verkrijgbaar op het moment dat je dit leest? Dan kun je hier bij Amazon.nl een vergelijkbaar alternatief vinden.

Wil je de noodradio kopen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan is deze Totle Essential voor jou de beste noodradio. Dit is een scherp geprijsde noodradio die je zeer veel mogelijkheden biedt.
Dit is een opwindradio, ook wel ‘dynamo radio’ of ‘opdraaibare radio’ genoemd, die je behalve door hem op te winden ook op kunt laden middels het ingebouwde zonnepaneel. Je kunt deze opwindradio daarnaast ook via de usb aansluiting thuis alvast opladen.

Met deze opwindradio kun je AM, FM en WB-radio ontvangen. Verder is dit een opwindbare radio, zaklamp, telefoon oplader (ofwel powerbank) in één. Valt je telefoon uit, dan gebruik je deze noodradio dus gewoon om hem weer op te laden!
Als de radio 1 uur in de zon heeft gelegen werkt deze circa 15 minuten. Als je hem opwind dan werkt de radio na 1 minuut opwinden ongeveer 5 minuten en kun je ongeveer 30 minuten de ingebouwde zaklamp gebruiken.

Op het moment van schrijven is deze Totle essential opwindbare radio bij Prepz.nl het goedkoopst. Je kunt daar op het moment van schrijven deze noodradio kopen voor € 32,95. Bij bol.com is hij iets duurder, maar als je daar meer exemplaren in één keer besteld gaat de prijs per stuk omlaag.
Deze noodradio is betaalbaar en goed, hij heeft alle essentiële functies die je wil hebben in een noodsituatie voor een zeer zachte prijs.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van deze opwindradio te bekijken.

Bekijk deze noodradio bij Prepz.nl >>>

Totle Ultimate noodradio kopen: beste bug out bag radio / noodpakket radio

 

 

 

Beste noodradio kopen Bug out bag radio Noodpakket radio Beste opwindbare radio zaklamp telefoon oplader Opwindradio kopen Noodradio op batterijen Dynamo radio opwindbaar

Opwindbare radio met zonnepaneel
Mogelijkheid om batterijen te gebruiken
AM en FM-radio
Opwindbare radio, (zoom) zaklamp, telefoon oplader
Powerbank, 2000mAh
SOS-functie
USB, micro usb, AUX en hoofdtelefoon-uitgang
Grootte (b×h×d): 4.5 × 8 × 15.5 cm
Bekijk prijs bij Prepz.nl (kleur geel) Bekijk prijs bij Prepz.nl (kleur groen) Bekijk prijs bij Prepz.nl (kleur rood) Bekijk prijs bij bol.com
Update – Is deze Totle Ultimate noodradio niet verkrijgbaar bij de bovenstaande winkels op het moment dat je dit leest? Dan kun je hier bij Amazon.nl een vergelijkbaar alternatief vinden.

Ben je op zoek naar de beste bug out bag radio of noodpakket radio, dan is de Totle Ultimate voor jou de beste noodradio.
Net als de hiervoor besproken opdraaibare radio kun je deze noodradio niet alleen als opwindradio of dynamo radio opladen door hem aan te zwengelen, maar kun je hem ook opladen door middel van het ingebouwde zonnepaneel. Je kunt dus ook deze noodradio zonder batterijen gebruiken.
Maar in tegenstelling tot het hiervoor besproken model kun je daarnaast deze noodradio op batterijen laten werken. Hiervoor zijn drie (oplaadbare) AAA-batterijen nodig. Ben je door je batterijen heen, dan kun je dus overstappen op zonne-energie of de radio met de hand opwinden.

Met deze noodradio ontvang je AM en FM zenders. Net als de hiervoor besproken radio is ook dit een opwindbare radio, zaklamp, telefoon oplader (powerbank) in één, maar daarnaast is deze noodradio ook voorzien van een SOS-functie. Wanneer je die activeert begint de lamp te knipperen en maakt de noodradio een hard geluid zodat je in geval van nood de aandacht kunt trekken.

Verder is deze Totle Ultimate op alle fronten een stap beter dan de hiervoor besproken Totle Essential.
Bij de Totle Ultimate bestaat de ingebouwde zaklamp bijvoorbeeld uit 4 LED’s (bij de Totle Essential zijn dat er 3), en kun je de zaklamp in- en uitzoomen. Ook is het vermogen van de accu/powerbank bij de Totle Ultimate twee keer zo hoog (2000mAh), waardoor je apparaten zoals een mobiele telefoon sneller op zal kunnen laden. Daarnaast is de Totle Ultimate zoals gezegd voorzien van een SOS-functie en kun je deze noodradio op batterijen laten werken.
Daar komt ook nog bij dat de Totle Ultimate stevig is gebouwd en spatwaterdicht is, wat natuurlijk goed uit komt bij een survival radio.

Vanwege de vele mogelijkheden en zijn beperkte omvang (4.5 × 8 × 15.5 cm) vind ik dit op dit moment de beste bug out bag radio of noodpakket radio. Daarnaast is hij voor de vele functies die je ervoor terugkrijgt ook nog zeer vriendelijk geprijsd.

Op het moment van schrijven is deze noodradio het goedkoopst bij Prepz.nl. Je kunt daar deze noodradio kopen voor € 69,95. Bij bol.com is hij iets duurder.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van deze noodradio te bekijken.

Bekijk deze noodradio / beste bug out bag radio bij Prepz.nl >>>

Totle Superior noodradio kopen: beste noodradio / survival radio algemeen

 

Beste noodradio kopen Survival radio Beste opwindbare radio zaklamp telefoon oplader Noodradio op batterijen Noodradio zonder batterijen Opwindradio kopen Dynamo radio

Opwindbare radio met zonnepaneel
Werkt ook op batterijen
AM en FM-radio
Opwindbare radio, zaklamp, telefoon oplader
Powerbank, 4000mAh
SOS-functie
USB, micro usb en AUX-uitgang
Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com
Update – Is de bovenstaande noodradio niet verkrijgbaar op het moment dat je dit leest? Dan is deze radio bij Amazon.nl een goed alternatief met vergelijkbare functies.

Ben je op zoek naar de beste noodradio in het algemeen, dan kun je het best deze Totle Superior noodradio kopen.
Ook dit is een opwindbare radio, zaklamp, telefoon oplader (powerbank) in één. Daarnaast heeft deze noodradio, net als de hiervoor besproken opwindradio, een SOS-functie die wanneer je hem activeert het licht doet knipperen en een hard geluid maakt. Dit kan goed van pas komen wanneer je in een noodsituatie de aandacht moet trekken.

Net als de hiervoor besproken survival radio kun je deze noodradio op batterijen laten werken (3 AAA-batterijen), en kun je de noodradio zonder batterijen gebruiken als je hem opwind of als je hem oplaadt door middel van het ingebouwde zonnepaneel.
De powerbank/accu van deze Totle Superior noodradio heeft echter een twee keer zo groot vermogen als die van de hiervoor besproken Totle Ultimate, namelijk 4000mAh. Gemiddeld gezien is de batterij van een smartphone ongeveer 2500mAh, dus die kan je met deze noodradio eenvoudig volladen.

Je kunt deze noodradio voordat je op pad gaat ook opladen via de USB-aansluiting. Als je hem zeven uur oplaadt, dan kun je ongeveer vijf of zes uur radio luisteren en ongeveer twintig uur de zaklamp gebruiken.
Als je deze opwindbare radio 1 minuut met de hand opwind dan kun je ongeveer een kwartier of twintig minuten radio luisteren en een half uur de zaklamp gebruiken.
Wil je deze noodradio volledig opladen via het zonnepaneel, dan duurt dit tussen de 20 en 30 uur.

Verder is de Totle Superior noodradio, zoals je verwacht bij een goede survival radio, stevig gebouwd en spatwaterdicht.

Je kunt hier bij Prepz.nl of hier bij bol.com deze noodradio kopen. Bij Prepz.nl is deze noodradio op het moment van schrijven het goedkoopst, namelijk € 74,95. Dat is slechts 5 euro duurder dan de hiervoor besproken Totle Ultimate noodradio, terwijl je daar een accu/powerbank met de dubbele capaciteit voor terugkrijgt, waarmee je veel eerder je smartphone of andere apparaten hebt opgeladen.
Als je meerdere exemplaren tegelijk besteld wordt de prijs per stuk bij bol.com lager.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Bekijk deze beste noodradio bij Prepz.nl >>>

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou beste noodradio.
Een noodradio kopen kan een goede uitbreiding zijn op je prep- of survivaluitrusting. Het is een item dat in vrijwel alle bug out bags voor komt.
Ben je toevallig bezig met het samenstellen van een bug out bag? Dan kun je meer handige items vinden in mijn artikel Bug out bag: waar kun je een bug out bag kopen en wat moet erin?

2 thoughts on “Noodradio kopen: dit zijn de 3 beste noodradio’s!

 1. Dick

  Geen enkele opmerking over de FM band die over een paar jaar in NL wordt opgeheven.
  Gaat dat het gebruik niet beperken?
  Zijn er al digitale (DAB) opwindradio’s of wordt er verwacht dat dit niet zal werken tijdens een crisis ?

  Reply
  1. Willem Post author

   Beste Dick,
   Er is nog geen definitieve einddatum voor FM-radio in Nederland bekend gemaakt. Het is dus nog niet zeker of, en wanneer, dit zal verdwijnen.
   De rampenzenders zitten nu ook nog steeds allemaal op een FM-frequentie, en ook daar is nog geen verandering in aangekondigd.

   Mocht je toch voor de zekerheid alvast een radio aan willen schaffen die zowel DAB+ als FM kan ontvangen, dan kun je voor de POWERplus Stork Solar radio kiezen.
   Deze radio is niet opwindbaar, maar hij kan wel worden opgeladen met zonne-energie.

   Groet,
   Willem

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *