Opinel no 8: deze Opinel 8 is betrouwbaar en betaalbaar!

By | 26 februari 2019

In dit artikel bespreek ik het Opinel no 8 mes, ook wel aangeduid als ‘Opinel nr 8’, ‘Opinel No. 8’, ‘Opinel No. 08’, ‘Opinel N 08’, ‘Opinel N 8’ of kortweg ‘Opinel 8’.

Eerst zeg ik kort iets over het merk Opinel, en daarna bespreek ik het Opinel no 8 mes en waar je hem kunt kopen.
Vervolgens komt er een Opinel no 8 review filmpje aan de orde en bespreek ik de beoordelingen die dit mes krijgt van mensen die de Opinel nr 8 kochten.

  • Het Opinel no 8 mes is op het moment van schrijven voor € 12,95 hier bij bol.com verkrijgbaar.

Opinel no 8: over het merk Opinel

Het hoofdkwartier van Opinel is gevestigd in Savoie (in de Franse Alpen), en sinds 1890 legt het bedrijf zich toe op het maken van messen. Het idee van de oprichter, Joseph Opinel, was het maken van een degelijk mes voor de werkende man en de boeren in de omgeving (bron).

Het soort messen dat gemaakt wordt door Opinel is dan ook echt van het type ‘no-nonsense werkmes’. Met het kopen van een mes van Opinel, zoals de hieronder te bespreken Opinel no 8, haal je een robuust en praktisch mes in huis.

Opinel no 8, Opinel 8 of Opinel nr 8 zakmes kopen

Opinel no 8 review Opinel 8 Opinel nr 8 Opinel no. 08 Opinel no. 8 Opinel zakmes nr 8 Opinel n 8 Opinel n 08 Opinel mes nr 8
Opinel zakmes nr 8
Virobloc vergrendeling: zowel in open als gesloten toestand kun je het mes vergrendelen
Lemmet is gemaakt van RVS en spiegel gepolijst
Heft van hout
Totale lengte van het zakmes: 19.5 cm
Traditionele Franse Opinel vormgeving
Bekijk prijs bij bol.com

De bovenstaande Opinel no 8, soms ook wel ‘Opinel 8’ of ‘Opinel nr 8’ genoemd, is een echt lichtgewicht werk-mes. Dit Opinel 8 mes heeft een spiegel gepolijst lemmet dat gemaakt is van roestvrij staal, en is voorzien van een houten heft.
Wat betreft het uiterlijk heeft deze Opinel 8 echt de voor Opinel zo herkenbare traditionele Franse vormgeving.

De Opinel nr 8 is uitgerust met een ‘Virobloc vergrendeling’, wat inhoudt dat je dit mes zeer eenvoudig zowel in open als in gesloten toestand kan vergrendelen. Dit maakt het ook een veilig mes, zowel tijdens het gebruik ervan als wanneer je hem bijvoorbeeld vergrendeld in je zak doet. Je voorkomt daarmee dat je jezelf kunt snijden als je hem uit je zak pakt.

Je kunt het bovenstaande Opinel no 8 mes op het moment van schrijven voor € 12,95 hier bij bol.com kopen.
De Opinel nr 8 is in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Je kunt deze bekijken door hier bij bol.com onder de afbeelding de verschillende kleuren of uitvoeringen te selecteren. De prijs verschilt per uitvoering, de variant in de tabel hierboven is op dit moment de goedkoopste versie.

Voor een algemeen filmpje over Opinel, waarin je wat beelden van de productie van de messen kunt zien, kun je op deze pagina bij bol.com onder de afbeelding op ‘Bekijk video’ klikken.

Opinel no 8 review filmpje en klantbeoordelingen van de Opinel nr 8

Hieronder kun je een goed Opinel no 8 review filmpje bekijken. Het mes dat je in het filmpje ziet is de niet-RVS versie van het hierboven besproken Opinel mes nr 8.

Zoals je in het bovenstaande Opinel no 8 review filmpje kunt zien is de Opinel nr 8 een zeer degelijk mes, dat gemakkelijk door takken en touwen snijdt.
Op ongeveer 7:22 in het filmpje kun je zien hoe de Virobloc vergrendeling werkt waarmee je het lemmet van dit Opinel 8 mes vast kunt zetten. Je kunt het mes op diezelfde manier ook op slot zetten als het dichtgeklapt is, zodat je jezelf niet kunt snijden wanneer je het bijvoorbeeld uit je zak wil pakken.

Dat mensen die dit Opinel no 8 zakmes kochten tevreden zijn over dit mes kun je zien aan de positieve beoordelingen die dit product krijgt van mensen die het kochten.

Op deze pagina bij bol.com kun je behoorlijk wat reviews van de Opinel no 8 bekijken. Daar scoort de Opinel no 8 op het moment van schrijven na 40 klant-reviews 4.6 van de 5 sterren.

Bij het lezen van de reviews van de Opinel 8 valt op dat men zeer tevreden is over de kwaliteit van het mes, en dat de prijs-kwaliteitsverhouding vaak goed genoemd wordt. Veel mensen gebruiken in hun reviews de woorden ‘handig’ en ‘praktisch’, en ook vermelden veel mensen dat het mes goed scherp is, zoals ook in het bovenstaande Opinel no 8 review filmpje al bleek.
Samengenomen vat dat goed samen waar de kracht van dit Opinel nr 8 mes zit: hij is zacht geprijsd en van goede kwaliteit. Zowel betrouwbaar als betaalbaar.

Zoals iemand het in de reviews op bol.com zegt: ‘Opinel is een bewezen praktisch en oersterk mes. Door de eenvoud van het design is het mooi en oersterk. Het biedt een hoge kwaliteit voor een lage prijs

En iemand anders: ‘Dit zakmes biedt een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding voor al wie op zoek is naar een betrouwbaar zakmes

En weer iemand anders: ‘Geweldig product en erg goedkoop voor geweldige kwaliteit super scherp mes‘.

Opinel no 8 cadeautip: doe iemand een Opinel 8 (Opinel nr 8) cadeau!

De Opinel no 8, ‘Opinel nr 8’, of kortweg: ‘Opinel 8’, is een betrouwbaar, praktisch en zeer betaalbaar mes.
Vanwege zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding is het niet alleen leuk om er een voor jezelf te kopen, maar is het ook leuk om dit mes cadeau te doen aan iemand die wel een goed mes kan gebruiken. Ook is dit mes een aanrader om iemand als eerste mes cadeau te geven.

De Opinel 8 is zacht geprijsd, en kost je dus niet veel, maar je doet iemand hiermee wel een degelijk en betrouwbaar mes cadeau dat altijd wel van pas komt.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je keuze voor een Opinel no 8 mes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *