Paracord kopen: de beste paracords en paracord items!

By | 21 oktober 2018

Een paracord kopen is een zeer goede aanvulling op je prep- of survivaluitrusting. Wil je een paracord kopen of bestellen, dan bespreek ik in dit artikel de beste opties. Of je nu op zoek bent naar paracord touw, een paracord armband of een paracord sleutelhanger. Al deze paracord varianten komen aan bod.
Eerst bespreek ik wat paracord is en waar je paracord kunt kopen. Daarna bespreek ik de beste opties paracord touw in verschillende diktes (2mm, 5mm, 7mm en 9mm), vervolgens bespreek ik een paar paracord armband varianten en tot slot komt er een paracord sleutelhanger aan bod. Een paracord armband of paracord sleutelhanger is met name handig als ‘every day carry’.
Bij ieder parakoord product geef ik aan waar je dit kunt kopen of bestellen.

Wat is paracord, en waarom parakoord, parachutetouw of parachutekoord?

Paracord is een ander woord voor parachutekoord of parachutetouw. Een paracord of parachutetouw is een koord dat een kern heeft die bestaat uit een aantal nylon draden, waaromheen een nylon mantel is geweven. Hierdoor is een paracord erg stevig.
Oorspronkelijk werd paracord of parachutekoord, zoals je al zult vermoeden, gebruikt als parachutetouw voor parachutes in het Amerikaanse leger, maar omdat het zo stevig is wordt paracord inmiddels voor allerlei doeleinden gebruikt waarbij een stevig koord nodig is.
Paracord kom je in bijna iedere bug out bag tegen, omdat het zeer stevig en multifunctioneel is.
In survivalsituaties kan paracord echt voor van alles gebruikt worden, bijvoorbeeld voor het bouwen van een shelter/schuilplaats, om te vissen (als je de draden uit elkaar haalt), om spullen bij elkaar te binden, het repareren van een kapotte rugzakband, het maken van een mitella of spalk voor een bezeerd lichaamsdeel of het vervangen van een kapotte schoenveter.
Vanwege het multifunctionele karakter vind ik een goed paracord kopen een must voor iedere prepper of survival liefhebber.

Paracord kopen Nederland: waar paracord kopen of paracord bestellen?

Wil je paracord kopen of bestellen voor prep- of surival doeleinden dan wil je natuurlijk een zo stevig mogelijk paracord touw kopen.
Op Prepz.nl verkopen ze verschillende typen paracord touw die MIL-C-5040H gecertificeerd zijn, dat wil zeggen dat ze voldoen aan de eisen die het Amerikaanse leger aan een paracord touw stelt. Wil je een zo stevig mogelijk paracord kopen, dan is een paracord touw met een MIL-C-5040H certificering aan te raden. Hier op Prepz.nl kun je een dergelijk paracord bestellen.
Bekijk het hele paracord assortiment op Prepz >>>

Hieronder bespreek ik de beste opties paracord touw van verschillende diktes (2, 5, 7 en 9mm), daarna bespreek ik twee soorten paracord armband en een paracord sleutelhanger.

Paracord touw kopen: paracord kopen in verschillende diktes (2, 5, 7, 9mm)

Wil je een paracord touw kopen, dan zijn er verschillende diktes beschikbaar. Ben je op zoek naar een paracord touw dat makkelijk is te vlechten om bijvoorbeeld zelf een paracord armband te kunnen maken (of een ander handig paracord item, zoals bijvoorbeeld een paracord sleutelhanger) dan is een paracord van 2 mm dikte zoals het dunne Fosco paracord dat ik hieronder als eerste bespreek aan te raden.
De paracords die ik daarna bespreek met een dikte van 5, 7 en 9mm hebben allemaal een MIL-C-5040H certificatie, en voldoen dus aan de kwaliteitseisen van het Amerikaanse leger. Die opties zijn allemaal erg sterk, maar wel geldt uiteraard hoe dikker, hoe steviger. Wil je echt het stevigste paracord kopen dan raad ik dit Fosco paracord van 9mm dikte aan.

Dun paracord kopen: paracord 2mm dikte, 15 meter lang

Paracord kopen Nederland Paracord touw kopen Paracord 2mm Paracord bestellen parachutetouw parachutekoord Parakoord kopen
Fosco Paracord 2mm
Dikte: 2mm
Lengte: 15 meter
Materiaal: nylon
Kleur: groen
Bekijk prijs bij Prepz

Voor bepaalde toepassingen kun je beter een dun paracord kopen. Een dun paracord touw, zoals dit Fosco paracord 2mm dikte, is omdat het zo’n dun paracord is eenvoudig te knopen en vlechten. Zoek je een paracord touw om bijvoorbeeld je eigen survival armband of andere handige items van paracord mee te knutselen dan kun je het best een dun paracord kopen zoals dit.
Op het moment van schrijven kun je dit 15 meter lange paracord kopen voor € 5,95.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs van dit paracord bij Prepz te bekijken.

Lees meer over dit paracord touw van 2mm dikte >>>

Paracord kopen 5mm dikte: verkrijgbaar als 15 meter of 60 meter lang paracord touw

Paracord kopen Nederland Paracord bestellen Paracord 5mm 15 meter Paracord touw kopen Parachutekoord Parachutetouw
Fosco Paracord 5mm
Dikte: 5mm
Lengte: 15 meter
Materiaal: nylon
MIL-C-5040H certificering
Kleur: verkrijgbaar in groen en zwart
Bekijk in groen bij Prepz Bekijk in zwart bij Prepz

Dit Fosco paracord is 5mm dik en is MIL-C-5040H gecertificeerd. Dit paracord touw voldoet dus aan de eisen van het Amerikaanse leger. De bovenstaande variant van dit paracord heeft een lengte van 15 meter. Je kunt dit paracord kopen in het groen of in het zwart.

Ook kun je dit paracord kopen op een rol van 60 meter (zie hieronder). Als je kijkt naar de prijs per meter dan is de 60 meter variant van dit paracord goedkoper. Op het moment van schrijven kun je de 15 meter-variant van dit paracord kopen voor € 4,99, en de 60 meter-variant voor € 9,95. Bij de 15 meter optie betaal je dus 33 cent per meter paracord, terwijl dat bij de 60 meter variant slechts 17 cent is.
Klik op de knoppen in de tabellen om de meest actuele prijs van het 15 meter paracord touw of het 60 meter paracord touw te bekijken.

Paracord kopen Nederland Paracord 5mm Paracord touw kopen Paracord op rol 60 meter parachutetouw Paracord bestellen Parachutekoord
Fosco Paracord op rol 5mm 60 meter
Dikte: 5mm
Lengte: 60 meter
Materiaal: nylon
MIL-C-5040H certificering
Bekijk prijs bij Prepz
Lees meer over dit paracord touw van 5mm dikte in 15 meter uitvoering >>>
Lees meer over dit paracord touw van 5mm dikte in 60 meter uitvoering >>>

Paracord kopen 7mm dikte: verkrijgbaar als 15 meter of 60 meter lang paracord touw

Paracord bestellen Paracord kopen Nederland Parachutetouw Paracord 7mm 15 meter paracord zwart parachutekoord Paracord touw kopen
Fosco Paracord 7mm
Dikte: 7mm
Lengte: 15 meter
Materiaal: nylon
MIL-C-5040H certificering
Kleur: verkrijgbaar in groen en zwart
Bekijk in groen bij Prepz Bekijk in zwart bij Prepz

Dit Fosco paracord van 7mm dikte heeft een MIL-C-5040H certificering en voldoet dus aan de standaard die het Amerikaanse leger aan een paracord stelt. Dit paracord touw heeft een lengte van 15 meter, en je kunt dit paracord kopen in de kleuren groen en zwart.

Voor als 15 meter voor jou te weinig is kun je dit paracord kopen op een rol van 60 meter (zie de tabel hieronder). Als je de voordeligste prijs per meter zoekt is het op het moment van schrijven de beste optie om dit paracord op een rol van 60 meter te kopen. Je kunt op het moment van schrijven de 60 meter-variant van dit paracord kopen voor € 18,40, je betaald dan dus slechts 31 cent per meter paracord touw. En je kunt de 15 meter-variant van dit paracord kopen voor € 7,95, wat betekent dat je 53 cent per meter paracord touw betaald. Met de 60 meter-variant ben je dus een stuk voordeliger uit.
Klik op de knoppen in de tabellen om de meest actuele prijs van de 15 meter variant van dit paracord touw of de 60 meter variant van dit paracord touw te bekijken.

Paracord kopen Nederland Paracord 7mm Paracord bestellen parachutekoord Paracord op rol 60 meter parachutetouw Paracord touw kopen
Fosco Paracord op rol 7mm 60 meter
Dikte: 7mm
Lengte: 60 meter
Materiaal: nylon
MIL-C-5040H certificering
Bekijk prijs bij Prepz

Lees meer over dit paracord touw van 7mm dikte in 15 meter uitvoering >>>
Lees meer over dit paracord touw van 7mm dikte in 60 meter uitvoering >>>

Paracord kopen 9mm dikte: zeer stevig paracord touw

Paracord kopen Nederland Paracord touw kopen Fosco 9mm 15 meter parachutekoord paracord bestellen parachutetouw Paracord zwart
Fosco Paracord 9mm
Dikte: 9mm
Lengte: 15 meter
Materiaal: nylon
MIL-C-5040H certificering
Kleur: verkrijgbaar in groen en zwart
Bekijk in groen bij Prepz Bekijk in zwart bij Prepz

Dit Fosco paracord heeft een dikte van 9mm en is daarmee erg stevig. Dit is een steviger paracord touw dan alle hiervoor besproken opties.
Je kunt dit Fosco paracord kopen in het groen of in het zwart. Voor als je liever een andere kleur hebt kun je dit BonQ camo paracord kopen in de kleur ‘camo’ met dezelfde lengte en dikte als het Fosco paracord.
Zowel het Fosco paracord als het BonQ paracord camo zijn MIL-C-5040H gecertificeerd, en voldoen dus aan de eisen van het Amerikaanse leger. Een garantie dat je een zeer sterk paracord touw in huis haalt.
Op het moment van schrijven kun je het BonQ paracord kopen voor € 7,95, en kun je het Fosco paracord kopen voor € 8,95. Als het je gaat om de laagste prijs dan ben je op dit moment met het BonQ paracord dus goedkoper uit.
Klik op de knoppen in de tabellen om de meest actuele prijs van het Fosco paracord touw of het BonQ paracord touw te bekijken.

Paracord touw kopen BonQ 9mm 15m camo paracord camo parachutetouw Paracord kopen Nederland Paracord bestellen parachutekoord
BonQ Paracord 9mm
Dikte: 9mm
Lengte: 15 meter
Materiaal: nylon
MIL-C-5040H certificering
Kleur: camo
Bekijk prijs bij Prepz

Lees meer over het Fosco paracord touw van 9mm dikte >>>
Lees meer over het BonQ paracord touw van 9mm dikte >>>

Paracord armband kopen: multifunctionele paracord armbanden

Een paracord armband, ofwel ‘parachute touw armband’, is een handige survival gadget. Er zijn verschillende paracord armbanden verkrijgbaar. Veel paracord armbanden bestaan behalve uit paracord ook uit enkele andere survival items, zoals bijvoorbeeld een vuurstarter.
Een paracord armband is voor survival doeleinden een handig item, maar daarnaast is het ook een item dat je als ‘every day carry’ iedere dag voor de zekerheid om je pols kan dragen.
Wil je misschien een paracord survival armband kopen, dan bespreek bespreek ik hieronder twee goede paracord armbanden.
Eerst bespreek ik een BonQ survival armband met vuurstarter, noodfluit en paracord, en daarna bespreek ik een BonQ survival armband met vuurstarter, noodfluit, kompas en paracord.
Een multifunctionele armband van paracord kopen kan een mooie aanvulling zijn op je prep- of survivaluitrusting.

Paracord armband kopen: 3 in 1 survival armband met vuurstarter en paracord kopen

Paracord kopen Nederland Paracord bestellen Paracord touw kopen Survival armband met vuurstarter Paracord armband kopen Paracord armband survival Survival armband kopen
BonQ Paracord armband
Bevat:
– paracord
– noodfluit
– firestarter
Kleur: zwart
Bekijk prijs bij Prepz

Door het dragen van deze BonQ paracord armband ben je er niet alleen van verzekerd dat je altijd paracord bij je hebt, ook is deze paracord armband voorzien van een noodfluit en vuurstarter.
Wil je deze survival armband met vuurstarter, noodfluit en paracord kopen? Hij is op dit moment zeer betaalbaar. Op het moment van schrijven kun je deze BonQ paracord armband kopen voor slechts € 3,99.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs van deze survival armband met vuurstarter, noodfluit en paracord bij Prepz te bekijken.

Lees meer over deze paracord armband / 3 in 1 survival armband met vuurstarter >>>

Paracord armband kopen: 4 in 1 survival armband met vuurstarter en paracord kopen

 

Survival armband met vuurstarter Paracord armband survival Survival armband kopen Paracord kopen Nederland Paracord armband kopen Paracord bestellen Paracord touw kopen

BonQ Paracord armband – 4 in 1
Bevat:
– paracord
– noodfluit
– kompas
– firestarter
Kleur: verkrijgbaar in groen en zwart
Bekijk in groen bij Prepz Bekijk in zwart bij Prepz

Deze BonQ paracord armband heeft net iets extra’s ten opzichte van de vorige paracord armband, hij bevat naast paracord, een noodfluit en vuurstarter namelijk ook een kompas.
Je kunt deze paracord armband kopen in het groen of in het zwart.
Je kunt deze 4 in 1 survival armband met vuurstarter en paracord kopen voor een zeer schappelijke prijs. Op het moment van schrijven kun je deze BonQ paracord armband kopen voor € 5,99.
Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze survival armband met vuurstarter, noodfluit, kompas en paracord bij Prepz te bekijken.

Lees meer over deze paracord armband / 4 in 1 survival armband met vuurstarter >>>

Paracord sleutelhanger kopen: sleutelhanger van paracord kopen

Paracord kopen Nederland Paracord sleutelhanger kopen Sleutelhanger paracord kopen Paracord touw kopen Paracord bestellen Parachutetouw Parachutekoord
BonQ Paracord Sleutelhanger
Materiaal: nylon
Lengte: 1.60 meter
Kleur: zwart
Bekijk prijs bij Prepz

Een paracord touw van een meter of 15, zoals dit Fosco paracord, is bijvoorbeeld handig voor in je bug out bag, maar voor je ‘every day carry’ is het handiger om iets van kleiner formaat bij je te hebben. Je kunt hiervoor een sleutelhanger van paracord kopen.
Deze BonQ paracord sleutelhanger is gemaakt van nylon en het paracord touw waar hij uit bestaat heeft een lengte van 1.60 meter. Aan deze paracord sleutelhanger zit een metalen ringetje waarmee je deze sleutelhanger van paracord eenvoudig aan je sleutelbos vastmaakt.
Je kunt deze BonQ paracord sleutelhanger kopen voor € 2,50 (dit is de prijs op het moment van schrijven).
Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze BonQ paracord sleutelhanger te bekijken bij Prepz.

Bekijk deze BonQ paracord sleutelhanger bij Prepz >>>

Paracord touw, parakoord armband of sleutelhanger van parakoord kopen: een goede aanwinst voor je prep- of survivaluitrusting!

Vanwege zijn multifunctionaliteit is het voor iedere prepper of survivalliefhebber aan te raden paracord touw in huis te hebben, of het nu een paracord rol van 60 meter is, een 15 meter lang paracord voor in je bug out bag of een paracord armband of paracord sleutelhanger voor je ‘every day carry’. Je weet nooit wanneer een paracord van pas komt. De mogelijke toepassingen van paracord touw zijn eindeloos: het maken van een shelter, het repareren van spullen (of bijvoorbeeld het vervangen van een schoenveter), vissen of misschien zelfs het spalken van een verwond lichaamsdeel.
Een paracord kopen is daarom altijd een goede keuze voor de compleetheid van je prep- of survivaluitrusting.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van een goed paracord!
Wil je een paracord kopen, maar ben je er nog niet uit welk paracord voor jou de juiste is?
Bekijk hier het hele paracord assortiment bij Prepz >>>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *