Noodrantsoen kopen: dit zijn de beste noodrantsoenen!

By | 29 oktober 2018

Een noodrantsoen kan in een rampscenario van essentieel belang zijn, wil je een noodrantsoen kopen of een noodvoorraad voedsel aanleggen dan zet ik in dit artikel de beste noodrantsoenen voor je op een rij.
Ik zal hieronder eerst kort ingaan op het belang voor een noodrantsoen, en daarna zal ik enkele goede noodrantsoenen bespreken.

Noodrantsoen samenstellen: het belang van een noodvoorraad voedsel

Eten en drinken zijn essentieel om te overleven. Als je in een rampscenario of noodsituatie terecht komt waarin je geen water of voedsel voorhanden hebt dan nemen je overlevingskansen sterk af. Enkele dagen zonder water kan een mens al fataal worden. Een mens kan wat langer zonder eten, maar na een paar dagen zal je al zeer ernstig verzwakken.
Heb je goede noodrantsoenen voorhanden of heb je een noodvoorraad voedsel aangelegd dan nemen je overlevingskansen, en die van dierbaren waarmee je jouw noodvoorraad voedsel deelt, sterk toe.
Noodrantsoen kopen is een eenvoudige en zeer effectieve maatregel om goed voorbereid te zijn op een situatie waarin je geen voedsel kunt kopen in de supermarkt.

Zeer lang houdbaar voedsel kopen: Mountain House of Seven Oceans noodrantsoen kopen

Je kunt verschillende soorten zeer lang houdbaar voedsel kopen. In dit artikel bespreek ik eerst de noodrantsoenen van Seven Oceans en daarna die van Mountain House.
Zowel de voedsel- als de waterrantsoenen van Seven Oceans zijn 5 jaar houdbaar. Het voordeel van de Seven Oceans rantsoenen is dat ze heel compact zijn, en daarom zijn ze bijvoorbeeld makkelijk mee zijn te nemen in een bug out bag.
De Mountain House rantsoenen zijn gevriesdroogde maaltijden, en zitten in een blik. De vriesdroogmaaltijden van Mountain House zijn minstens 20 jaar houdbaar. Ben je op zoek naar zeer lang houdbaar voedsel dan zijn Mountain House maaltijden dus een goede optie.

Seven Oceans noodrantsoenen kopen

Seven Oceans is de standaard fabrikant van noodrantsoenen voor in de scheepvaartwereld. Van Seven Oceans zijn goede voedselrantsoenen en waterrantsoenen verkrijgbaar, beide bespreek ik hieronder.
De noodrantsoenen van Seven Oceans zijn compact, en daarom bijvoorbeeld ook goed geschikt voor in je bug out bag.

Noodrantsoen voedsel: Seven oceans noodrantsoen kopen

Seven Oceans noodrantsoen kopen Noodrantsoenen kopen Zeer lang houdbaar voedsel kopen Noodvoorraad voedsel Noodrantsoen aanleggen Noodrantsoen samenstellen
Noodrantsoen van 500 gram bevat 2.502 kcal, verdeeld in 9 repen van 278 kcal
Iedere reep is onderverdeeld in 2 tabletten
5 jaar houdbaar
Bekijk prijs bij Prepz.nl

Dit Seven Oceans noodrantsoen bevat in totaal 2.502 kilocalorieën (kcal). Deze 2.502 kcal zijn onderverdeeld in 9 repen van elk 278 kcal. Alle repen zijn vervolgens weer onderverdeeld in 2 tabletten, waardoor het makkelijk is om de voeding te doseren.
Je krijgt dus zeer veel calorieën in een klein formaat, ideaal voor in bijvoorbeeld je bug out bag.

Dit noodrantsoen is gemaakt van tarwe, suiker en plantaardige vetten. De smaak van dit rantsoen is cookie dough/beschuit-achtig. Op deze pagina bij Prepz kun je als je klikt op ‘Lees de volledige productomschrijving’ een video-review van dit noodrantsoen bekijken.

Op het moment van schrijven kun je dit noodrantsoen kopen bij Prepz voor € 5,95, als je meerdere rantsoenen in een keer bestelt ligt de prijs per stuk lager. Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs van dit noodrantsoen te bekijken.

Lees meer over dit noodrantsoen bij Prepz.nl >>>

NRG 5 noodrantsoen: een iets duurdere optie van hogere kwaliteit
Een vergelijkbaar soort product van hogere kwaliteit zijn de rantsoenen van NRG 5, deze zijn onder andere veel langer houdbaar.
Als je meer wil weten over de verschillende soorten NRG 5 noodrantsoen, en waar je ze kunt kopen, dan kun je daar meer over lezen in mijn artikel:

NRG 5 kopen? Dit zijn verschillende goede opties! >>>

Noodrantsoen water: Seven Oceans water noodrantsoen kopen

Noodrantsoen water Seven Oceans noodrantsoen kopen Noodrantsoenen kopen Seven Oceans water Noodrantsoen samenstellen Noodrantsoen aanleggen
Per 500 ml verpakt in 10 zakjes van 50 ml
Stevige en flexibele verpakking
5 jaar houdbaar
Bekijk prijs bij Prepz.nl

Water is belangrijk om te kunnen drinken en om je te kunnen wassen. Een Seven Oceans water rantsoen is per 500 ml verpakt in 10 zakjes van 50 ml, hierdoor kun je het water makkelijk doseren en voorkom je verspilling. De zakjes zijn stevig en flexibel, waardoor ze bijvoorbeeld ook makkelijk mee zijn te nemen in je bug out bag.
Als je op deze pagina bij Prepz over het hierboven besproken noodrantsoen op ‘Lees de volledige productomschrijving’ klikt kun je een review filmpje bekijken waarin dit noodrantsoen water van Seven Oceans aan bod komt.

Op het moment van schrijven kun je dit 500 ml noodrantsoen kopen voor € 2,99 bij Prepz, als je meerdere rantsoenen tegelijk bestelt ligt de prijs per stuk lager. Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Lees meer over dit noodrantsoen water bij Prepz.nl >>>

Zeer lang houdbaar voedsel kopen: gevriesdroogde maaltijden Mountain House kopen

 Update 22-1-2019: momenteel zijn Mountain House rantsoenen slecht verkrijgbaar. Ik heb daarom enkele goede alternatieven uitgezocht die momenteel wel goed verkrijgbaar zijn: 

Als je op zoek bent naar noodrantsoen dat zo lang mogelijk houdbaar is dan spant Mountain House de kroon. Mountain House maaltijden zijn in blik verpakte vriesdroogmaaltijden en zijn minstens 20 jaar houdbaar. Als je op zoek bent naar zeer lang houdbaar voedsel dan kun je het best gevriesdroogde maaltijden kopen.
In tegenstelling tot het hiervoor besproken Seven Oceans noodrantsoen zijn de Mountain House maaltijden geen repen maar volwaardige vriesdroogmaaltijden in blik.
Er zijn veel verschillende soorten Mountain House maaltijden verkrijgbaar, waardoor je met alleen al Mountain House eten een gevarieerde noodvoorraad voedsel aan kunt leggen. Je kunt de gevriesdroogde maaltijden van Mountain House in Nederland hier bij bol.com of hier bij prepz.nl kopen.

Mountain House noodrantsoenen kopen: noodrantsoen blik

Noodrantsoen kopen Mountain House maaltijden Mountain House eten Mountain House Nederland Noodrantsoen blik Zeer lang houdbaar voedsel kopen Mountain house kopen

De noodrantsoenen van Mountain House zijn minimaal 20 jaar houdbaar.
Je hoeft alleen heet water toe te voegen om de maaltijden te bereiden.
Er zijn veel verschillende soorten Mountain House maaltijden verkrijgbaar, van custard met fruit to chili con carne.
Klik op de onderstaande knoppen om de verkrijgbare Mountain House maaltijden te bekijken.
Bekijk het assortiment bij Prepz.nl Bekijk het assortiment bij bol.com

Mountain House maaltijden zijn gevriesdroogde maaltijden die zijn verpakt in blik, deze rantsoenen zijn minimaal 20 jaar houdbaar. De Mountain House maaltijden zijn eenvoudig te bereiden, je hoeft alleen heet water aan deze vriesdroogmaaltijden toe te voegen.
Er zijn aardig wat verschillende soorten Mountain House maaltijden beschikbaar, van chili con carne tot custard met fruit. Zo kun je aardig wat variatie aanbrengen in je noodvoorraad voedsel.
Wil je misschien een van deze gevriesdroogde maaltijden kopen? Hieronder zet ik verschillende varianten op een rij. Klik op de namen van de Mountain House maaltijden om ze bij bol.com of prepz.nl te bekijken:

Chili con carne
Scrambled eggs, ham and potato (roerei, ham en aardappels)
White rice (witte rijst)
Schrimps (garnalen)
Custard met fruit
Rice pudding with strawberries (rijstpudding met aardbeien)
Sweetcorn (suikermaïs)
Green peas (groene erwten)

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van een geschikt noodrantsoen.

Veel succes met het samenstellen van je noodvoorraad voedsel!

2 thoughts on “Noodrantsoen kopen: dit zijn de beste noodrantsoenen!

 1. Herman de Groot

  Jammer dat u bij de voedingswaarde calorieën gebruikt en niet kilocalorieën.
  met vriendelijke groet
  H de Groot

  Reply
  1. Willem Post author

   Beste Herman,

   Bedankt voor je reactie! Er wordt uiteraard het aantal kilocalorieën (kcal) bedoeld in plaats van het aantal calorieën (1 kcal = 1.000 calorieën).

   Ik heb het in de tekst hierboven even verduidelijkt!

   Groet,
   Willem

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *