2 slaapzakken aan elkaar ritsen? Met deze opties kan het!

By | 22 november 2019

Wil je 2 slaapzakken aan elkaar ritsen? In dit artikel bespreek ik twee verschillende aan elkaar ritsbare slaapzakken (koppelbare slaapzakken) waarmee dat kan. Welke van deze opties voor jou de beste keuze is hangt af van waar je naar op zoek bent:

  • Wil je een goedkope oplossing voor bij het kamperen in de zomer of voor bij het logeren, dan kun je voor het Abbey Camp slaapzak 2-pack aan elkaar ritsbare slaapzakken kiezen.
  • Zoek je een koppelbare slaapzak van hoge kwaliteit die voor alle seizoenen geschikt is, dan kun je het best voor de Nomad Blazer Classic gaan.

2 slaapzakken aan elkaar ritsen? Verschillende koppelbare slaapzakken!

Wil je 2 slaapzakken aan elkaar ritsen dan zijn dekenmodel slaapzakken, zoals de opties die ik hieronder bespreek, daarvoor naar mijn mening de beste keuze. Door de rechthoekige vorm van deze slaapzakken heb je dan het meeste ruimte. Bij ovale modellen wordt het vooral met de beenruimte bijvoorbeeld al snel te krap.

Of je nu 2 slaapzakken aan elkaar wil ritsen tot een tweepersoonsslaapzak of twee koppelbare slaapzakken wil gebruiken om een grote slaapzak voor jezelf te maken, voor beide gevallen zijn de opties die ik hieronder bespreek een goede keuze.

Eerst bespreek ik een goedkope koppelbare slaapzak die je in een zeer betaalbare 2-pack van aan elkaar ritsbare slaapzakken kan kopen, en vervolgens bespreek ik een high-end koppelbare slaapzak die de beste keuze is voor als je op zoek bent naar een optie van hoge kwaliteit voor het serieuze kampeerwerk.

Goedkope aan elkaar ritsbare slaapzakken – Abbey Camp slaapzak 2-pack

2 slaapzakken aan elkaar ritsen Abbey Camp 2-pack aan elkaar ritsbare slaapzakken

 

Abbey Camp slaapzak 2-pack
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je een paar koppelbare slaapzakken, en wil je het vooral betaalbaar houden, dan is het bovenstaande 2-pack aan elkaar ritsbare slaapzakken een goedkope oplossing. Op het moment van schrijven kun je deze 2-pack voor € 49,99 hier bij bol.com kopen.

Voor deze prijs krijg je twee slaapzakken van allebei 210 × 85 cm die prima zijn te gebruiken om te kamperen in de zomer, of als je ergens gaat logeren.

Zoek je een paar aan elkaar ritsbare slaapzakken voor wat koudere weersomstandigheden dan kun je naar de onderstaande optie kijken.

High-end koppelbare slaapzak – Nomad Blazer Classic

2 slaapzakken aan elkaar ritsen Nomad Blazer Classic koppelbare slaapzak
Nomad Blazer Classic koppelbare slaapzak
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je een goede koppelbare slaapzak van hoge kwaliteit, dan is deze Nomad Blazer Classic een goede optie.

Deze slaapzak is voor alle seizoenen geschikt. Voor de warme periodes is hij voorzien van twee ritsen, zodat je extra kunt ventileren, en voor de koudere dagen is hij voorzien van een trekkoord zodat je juist zoveel mogelijk warmte vast kunt houden.

Hij heeft een voering van microkatoen waardoor de binnenkant van de slaapzak zacht aanvoelt voor een hoog slaapcomfort.

De slaapzak heeft een grootte van 210 × 80 cm, en is op het moment van schrijven voor € 84,99 per stuk hier bij bol.com verkrijgbaar. In tegenstelling tot de hiervoor besproken optie is dit geen 2-pack, en je dient dus twee exemplaren van deze slaapzak te kopen als je de slaapzakken aan elkaar wil kunnen ritsen.

Hierdoor valt het natuurlijk wat duurder uit dan de hiervoor besproken optie, maar je krijgt daar wel een kwaliteitsslaapzak voor terug die in alle seizoenen te gebruiken is.

Het merk Nomad staat er ook om bekend dat het altijd duurzame kwaliteitsslaapzakken levert. Dit Nederlandse outdoor merk begon in 1978 dan ook als slaapzakkenspecialist, en deze jaren ervaring zie je gewoon terug in de producten die ze leveren.

Ook zie je aan de positieve reviews die deze Nomad Blazer Classic koppelbare slaapzak krijgt dat mensen die deze slaapzak kochten er zeer tevreden over zijn. Hier bij bol.com krijgt hij op dit moment na 30 reviews 4.8 van de 5 sterren. Vooral de goede kwaliteit, het comfort van de slaapzak en het feit dat de slaapzak goed isoleert worden vaak genoemd in de reviews.

Conclusie – welke 2 slaapzakken aan elkaar ritsen?

Voor als je 2 slaapzakken aan elkaar wil kunnen ritsen heb ik hierboven twee verschillende opties besproken. Welke van de twee opties voor jou de beste keuze is ligt aan het gebruik dat je ermee voor ogen hebt.

De Abbey Camp slaapzak 2-pack die ik als eerst besprak is een goedkope oplossing om te gebruiken bij het kamperen in de zomer of voor bij het logeren. Deze 2-pack aan elkaar ritsbare slaapzakken is op het moment van schrijven voor € 49,99 hier bij bol.com verkrijgbaar, en is een prima optie voor als je een beperkt budget hebt of gewoon niet te veel geld uit wil geven.

Wil je een koppelbare slaapzak van hoge kwaliteit, die je in alle seizoenen kunt gebruiken bij het kamperen, dan is de Nomad Blazer Classic de beste optie en kun je niet met de hiervoor genoemde 2-pack uit de voeten.

Als je budget het toelaat zou ik voor de Nomad Blazer Classic kiezen. Dit is namelijk een goede, stevige slaapzak die lang mee gaat en waar je op kunt vertrouwen. Je hebt dan meteen een goede slaapzak voor alle seizoenen in huis, terwijl je als je voor de goedkope optie gaat een nieuwe slaapzak zal moeten kopen als je een keer in wat kouder weer wil gaan kamperen.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de koppelbare slaapzak die bij jou past.

Veel kampeerplezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *