Sleutelkluis Hornbach – Veilig? Een beter alternatief!

By | 26 november 2019

Bij Hornbach worden sleutelkluisjes verkocht die buiten kunnen worden bevestigd om bijvoorbeeld de thuiszorg of andere hulpverleners binnen te laten.

In dit artikel geef ik eerst aan waarom een sleutelkluis van de Hornbach voor buiten geen veilige keuze is. Vervolgens bespreek ik een beter en veiliger alternatief, namelijk: de Puck Keysafe sleutelkluis.

Sleutelkluis Hornbach – de drie bestverkochte Hornbach sleutelkluisjes onder de loep!

De belangrijkste eigenschap van een goede sleutelkluis is een SKG keurmerk. Dit keurmerk wordt afgegeven door SKG-IKOB, een onafhankelijke instantie die producten op hun inbraakwerendheid test. Met dit keurmerk wordt aangegeven of (en hoe lang) een kluis bestand is tegen gangbaar inbrekersgereedschap

Er worden bij Hornbach aardig wat verschillende sleutelkluizen voor buiten verkocht. Deze zijn van twee verschillende merken, namelijk: MasterLock en ABUS.

Hieronder bespreek ik de drie bestverkochte modellen bij Hornbach, en geef ik aan waarom dit voor buiten in ieder geval geen goede en veilige opties zijn.

1. Masterlock 5425EURD sleutelkluis

Sleutelkluis Hornbach sleutelkluis MasterLock 5425EURDDe hiernaast afgebeelde Masterlock 5425EURD is op dit moment bij Hornbach het bestverkochte model sleutelkluis voor buiten.

Deze sleutelkluis is op dit moment voor € 42,50 verkrijgbaar bij Hornbach, en dat lijkt in eerste instantie een hele vriendelijke prijs. Helaas laat de veiligheid van deze Hornbach sleutelkluis te wensen over.

De MasterLock 5425EURD heeft geen SKG keurmerk!

En de sleutelkluis is, zoals je in het onderstaande filmpje kunt zien, zelfs zonder enig gereedschap zeer eenvoudig te openen.

Inbrekers weten natuurlijk ook welke kluisjes makkelijk te openen zijn, en als ze deze zien hangen breng je ze waarschijnlijk juist in de verleiding!

2. MasterLock 5401D sleutelkluis

Sleutelkluis Hornbach sleutelkluis MasterLock 5401DDit is een populair model dat je vaak ziet hangen, maar die populariteit dankt hij alleen aan zijn lage prijs en niet aan zijn veiligheid.

Deze sleutelkluis is bij Hornbach voor € 34,55 verkrijgbaar, en hier bij bol.com zelfs al voor € 21. Hij is erg goedkoop, maar helaas is ook dit geen veilige keuze.

Deze MasterLock sleutelkluis heeft, net als de vorige, geen SKG certificering.

Ik heb deze sleutelkluis eerder in mijn MasterLock 5401D-artikel besproken. En zoals ik daar besprak bleek in een uitzending van het televisieprogramma ‘Kassa’ dat dit kluisje met gereedschap binnen 15 seconden opengebroken kan worden (bron).

Ook blijkt deze kluis eenvoudig op een stille manier te openen, zoals je in het onderstaande filmpje kunt zien.

3. ABUS 787B sleutelkluis

Hornbach sleutelkluis Hornbach ABUS 787BDeze ABUS 787B is de nummer drie bestverkochte Hornbach sleutelkluis voor buiten.

Deze sleutelkluis is bij Hornbach voor € 35,95 verkrijgbaar en hier bij bol.com zelfs al voor € 29. Helaas is dit, net als de andere Hornbach sleutelkluisjes, geen goede optie voor buiten.

Net als de hiervoor besproken opties heeft deze sleutelkluis geen SKG certificering. Met een SKG certificering wordt aangegeven of een kluis bestand is tegen gangbaar inbrekersgereedschap.

Kies je voor een sleutelkluis zonder SKG certificering, dan heb je geen idee hoe snel deze te openen is. Misschien wel binnen 15 seconden, net als de hiervoor besproken MasterLock sleutelkluis die ook geen SKG keurmerk heeft.

Waarom zou je het risico nemen, en kiezen kiezen voor een sleutelkluis zonder SKG-certificering, als er ook veiligere opties zijn?

Beter en veiliger alternatief voor sleutelkluis Hornbach – de Puck Keysafe!

Beter alternatief voor sleutelkluis Hornbach Puck Keysafe
Puck Keysafe sleutelkluis
SKG**-certificering
Opgenomen op de lijst van gecertificeerde sleutelkluizen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen
Code verdraait automatisch na openen
Afmetingen: ca. 12 × 12 × 5 cm
Inclusief bevestigingsmateriaal voor op stenen of betonnen muur
Bekijk prijs bij bol.com

De bovenstaande Puck Keysafe heeft een SKG**-certificering. Een kluis met een SKG**-certificering is minstens 3 minuten bestand tegen gangbaar inbrekersgereedschap!

Drie minuten is behoorlijk lang voor een inbreker, een inbreker wil namelijk zo snel mogelijk binnen zijn. Hoe langer het duurt om de kluis te openen, hoe groter de kans dat hij afhaakt.

Omdat het SKG-keurmerk verplicht op de buitenkant van het product zichtbaar is, kan het ook een afschrikkende werking op dieven hebben. Een inbreker ziet dit keurmerk, en weet dan dat het langer zal duren om de kluis open te krijgen. Grote kans dat hij dan liever naar een makkelijkere kluis op zoek gaat.

De hiervoor besproken kluisjes kunnen juist het tegenovergestelde effect hebben. Inbrekers weten natuurlijk ook welke kluisjes juist makkelijk te openen zijn, en komen daar juist op af!

Een andere handigheid van dit kluisje is dat hij voorzien is van een privacykap die het afkijken van de cijfercode moeilijker maakt, en dat de code automatisch verdraait na het openen van de kluis.

Dat dit een kwaliteitskluis is wordt ook bevestigd door het feit dat hij op de lijst van gecertificeerde sleutelkluizen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen staat (lijst is hier te vinden).

Deze sleutelkluis is wel wat duurder dan de Hornbach sleutelkluisjes. Op het moment van schrijven kun je hem hier bij bol.com voor € 154,50 kopen. Misschien vind je dat veel geld, maar bedenk goed wat voor materiële- en emotionele schade je kunt voorkomen door in een goede sleutelkluis te investeren.

Als je de kans op een inbraak zo klein mogelijk wil maken is een goede sleutelkluis het geld natuurlijk dubbel en dwars waard. Koop je een goedkope en makkelijk open te breken kluis, dan kan dat inbrekers juist aantrekken. Dus waarom zou je op zo’n belangrijk veiligheidsproduct bezuinigen?

Bekijk het onderstaande filmpje om te zien hoe stevig deze sleutelkluis is, en waar deze allemaal tegen bestand is.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je keuze voor een veilige sleutelkluis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *