Survivalbroek kopen? De 3 beste opties!

By | 18 november 2019

Ben je op zoek naar een goede survivalbroek? In dit artikel bespreek ik de drie beste opties! Welke van deze survivalbroeken voor jou de beste keuze is ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Naar mijn mening zijn de onderstaande drie, afhankelijk van waar je naar op zoek bent, de beste opties:

Kenmerken van een goede survivalbroek

Stevig en duurzaam – Een goede survivalbroek slijt niet snel en gaat niet snel kapot, en moet dus van stevig materiaal zijn gemaakt dat niet makkelijk scheurt. Ook zijn broeken met extra verstevigingen rond bijvoorbeeld de knieën aan te raden om plekken die normaal gesproken snel slijten bij survivalactiviteiten te beschermen.

De drie broeken die ik in dit artikel bespreek zijn alle drie gemaakt van TC-1200, een stof die bestaat uit 65 % polyester en 35 % katoen. Het is een zeer stevige, strak geweven en slijtvaste stof die winddicht en sneldrogend is. Perfect materiaal voor een survivalbroek!

Bestand tegen de elementen – Wat voor jou een goede survivalbroek is wordt onder andere bepaald door de weersomstandigheden waarin jij je zal bevinden.

Voor een koud en nat klimaat is een warm gevoerde wind- en waterdichte survivalbroek een must. Past een waterdichte survivalbroek niet binnen je budget, dan is een sneldrogende survivalbroek een goed alternatief. Bij warmer weer heb je misschien graag een survivalbroek die ook muskieten-dicht is, zodat je er niet doorheen wordt gestoken.

Goede zakken – Misschien heb je altijd een survival rugzak bij je, maar het is zeker handig om een aantal belangrijke items wat makkelijker bij de hand te kunnen hebben. Het is daarom belangrijk dat een survivalbroek goede zakken heeft.

Kleur – Het spreekt misschien voor zich, maar met een goede survivalbroek val je niet op en trek je niet de aandacht.

Bij het selecteren van de drie survivalbroeken die ik hieronder bespreek heb ik uiteraard rekening gehouden met al deze kenmerken.

De 3 beste survivalbroeken op een rij!

Welke survivalbroek het best bij jou past ligt eraan waar je precies naar op zoek bent. Hieronder bespreek ik eerst de naar mijn mening beste budget survivalbroek, daarna de survivalbroek met de beste prijs-kwaliteitsverhouding en vervolgens de beste survivalbroek in het algemeen, ongeacht de prijs.

Beste budget survivalbroek – Pinewood Finnveden Outdoor Pants

Beste budget survivalbroek Pinewood Finnveden Outdoor Pants

Pinewood Finnveden Outdoor Pants
Materiaal: TC-1200
Winddicht
Sneldrogend
Muskieten-dicht
Zakken: cargozakken met drukkerssluiting, binnenzak en een zak met rits op de broekspijp.
Kleur: olijfgroen
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl

De bovenstaande Pinewood Finnveden Outdoor Pants survivalbroek is gemaakt van stevig en slijtvast TC-1200. De broek is niet waterdicht gecoat, maar het TC-1200 materiaal heeft als voordeel dat het zeer sneldrogend is.

Deze survivalbroek is winddicht, muskieten-dicht en ademend. Hij is voorzien van zakken in de vorm van cargozakken met drukkerssluiting, een binnenzak en een zak met een rits op de broekspijp.

Hij heeft een elastieken heupband en is extra versterkt bij de knieën, zodat de slijtage die hier bij survivalactiviteiten snel optreedt tegen wordt gegaan.

Omdat hij niet waterdicht is (wel sneldrogend) is deze survivalbroek misschien niet de beste keuze voor in heel regenachtig weer, maar omdat hij muskieten-dicht en sneldrogend is, is deze broek een prima optie voor in de (warmere) maanden waarin je geen extreme neerslag verwacht.

Verder is deze survivalbroek vrij betaalbaar. Op het moment van schrijven kun je hem voor € 59 hier bij bol.com en voor € 59,99 hier bij Bushcraftshop.nl kopen.

Dit is naar mijn mening de beste ‘budget’ survivalbroek, omdat je voor een vrij zachte prijs goed en stevig materiaal terugkrijgt. Deze broek is namelijk net als de duurdere modellen van Pinewood gemaakt van het stevige TC-1200 materiaal, hij mist alleen wat extra’s zoals waterdichte coating.

Beste prijs-kwaliteitsverhouding – Pinewood Lappland Outdoorbroek

Beste prijs-kwaliteitsverhouding Pinewood Lappland Outdoorbroek

Pinewood Lappland Outdoorbroek
Materiaal: TC-1200
Gevoerd met wind- en waterdicht ademend membraan en voorzien van getapete naden
Versterkte stukken op knie en zitvlak
Broekspijpen zijn verstelbaar
Veel handige zakken
Kleur: mosgroen met zwart
Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl Bekijk prijs bij bol.com

Net als de hiervoor besproken survivalbroek is deze Pinewood Lappland Outdoorbroek gemaakt van TC-1200, maar in tegenstelling tot het hiervoor besproken model is deze broek gevoerd met een wind- en waterdicht ademend membraan en voorzien van getapete naden om regenwater buiten te houden.

Deze survivalbroek is voorzien van versterkte stukken op de knieën en het zitvlak, zodat de broek minder snel zal slijten bij gebruik voor survivalactiviteiten.

Verder is de broek voorzien van verstelbare broekspijpen en veel handige zakken.

Op het moment van schrijven is deze survivalbroek verkrijgbaar voor € 79,99 hier bij Bushcraftshop.nl en voor € 73 hier bij bol.com.

Dit is naar mijn mening de survivalbroek met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Vanwege de versterkte stukken op de knieën en op het zitvlak zal deze broek minder snel slijten dan bijvoorbeeld de hiervoor besproken optie.

Verder maakt het feit dat hij gevoerd is met een wind- en waterdicht ademend membraan, en dat de naden zijn afgetapete, dat hij echt voor alle weersomstandigheden goed geschikt is. Een stevige broek van dezelfde kwaliteit vind je niet snel voor dezelfde prijs.

Beste survivalbroek in het algemeen – Pinewood Lappland Extreme Pants

 

Beste survivalbroek in het algemeen Pinewood Lappland Extreme Pants

Pinewood Lappland Extreme Pants
Materiaal: TC-1200
Wind- en waterdicht + warm gevoerd
Dubbellaags ademend membraan
Teflon vuil- en waterafstotende coating
Getapete naden
Muskieten-dicht
Versterkte stukken op knie en zitvlak
Verstelbare enkels
Veel handige zakken
Kleur: donkergroen met zwart
Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je simpelweg de beste survivalbroek, dan kom je uit bij deze Pinewood Lappland Extreme Pants.

Dit is een stevige wind- en waterdichte broek. De stof is goed strak geweven en voorzien van een teflon vuil- en waterafstotende coating. Daarnaast zijn de naden getapete, zodat die ook niets doorlaten.

Deze survivalbroek is warm gevoerd, en daarmee goed geschikt voor de koudere dagen. Daarnaast is hij muskieten-dicht, wat in de warmere seizoenen juist weer goed uitkomt. Bovendien beschermt de stof waarvan de broek is gemaakt tegen uv-straling.

Om slijtage door survivalactiviteiten zoveel mogelijk tegen te gaan is deze broek uitgerust met versterkte kniestukken en een versterkt zitvlak. Daarnaast heeft hij veel handige zakken en verstelbare enkels.

Al met al is dit een zeer stevige survivalbroek waarmee je goed bestand bent tegen de elementen, ongeacht de weersomstandigheden. Deze veelzijdigheid maakt dat ik dit de beste survivalbroek in het algemeen vind.

Op het moment van schrijven is deze survivalbroek hier bij Bushcraftshop.nl voor € 79,99 verkrijgbaar, en kun je hem hier bij bol.com voor € 125 kopen.

Welke survivalbroek moet ik kopen?

Welke survivalbroek voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent.

De Pinewood Finnveden Outdoor Pants survivalbroek is naar mijn mening de beste keuze voor als je een beperkt budget hebt, en op zoek bent naar een goede broek die niet al te duur is. Deze survivalbroek is stevig, winddicht, ademend, muskieten-dicht en voorzien van goede zakken.

Een van de redenen dat hij wat betaalbaarder is, is het feit dat hij niet waterdicht is. Daar staat tegenover dat hij wel van sneldrogend materiaal is.

Deze broek kan ook gewoon een goede keuze zijn als je weet dat je hem tijdens een niet al te regenachtige periode zal gebruiken. Wil je een broek die beter bestand is tegen water, dan kun je beter kiezen voor een van de volgende opties.

De Pinewood Lappland Outdoorbroek is de beste keuze als je op zoek bent naar de survivalbroek met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Deze is in tegenstelling tot de vorige broek wel voorzien van een wind- en waterdicht membraan en getapete naden om water buiten te houden. Ook heeft deze broek zowel op de knieën als op het zitvlak extra versterkte stukken, zodat hij minder snel zal slijten.

Deze survivalbroek is voor € 79,99 hier bij Bushcraftshop.nl en voor € 73 hier bij bol.com verkrijgbaar, en een broek van vergelijkbare kwaliteit vind je niet snel voor die prijs.

Zoek je de beste survivalbroek ongeacht de prijs, dan is de Pinewood Lappland Extreme Pants naar mijn mening de beste optie. Dit is van de drie opties de meest stevige, veelzijdige en weerbestendige broek. Hij is warm gevoerd, wind- en waterdicht, heeft een water- en vuil afstotende coating en getapete naden, zodat die ook niets doorlaten.

Daarnaast heeft ook deze broek versterkte kniedelen en een versterkt zitvlak. Hij is verder niet alleen goed geschikt voor een koud klimaat, hij is ook muskieten-dicht voor als het wat warmer is en beschermt tegen uv-straling.

Met deze broek ben je beschermd tegen de elementen ongeacht de weersomstandigheden. Vanwege deze veelzijdigheid vind ik dit de beste survivalbroek in het algemeen.

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen helpen bij het vinden van een survivalbroek die bij jou past!

Toevallig ook op zoek naar goede survival handschoenen? Lees dan verder in mijn Survival handschoenen-artikel, waarin ik enkele goede opties bespreek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *