Tarp Action – is de Action tarp een goede keuze?

By | 8 november 2019

In dit artikel bespreek ik of de tarp die bij de Action wordt verkocht een goede keuze is.
Eerst bespreek ik hieronder de voor- en nadelen van de Action tarp. Vervolgens bespreek ik een naar mijn mening beter alternatief, en geef ik aan waarom dat een betere keuze is.

Camouflage tarp Action

Camouflage Tarp Action Tarp kopen Action
Camouflage Action tarp
Afmetingen: ca. 2 × 3 meter
Materiaal: polyethyleen
Verkrijgbaar:
– In de winkel van de Action
– Online hier bij bol.com

Voordelen Camouflage tarp Action

✔ Een voordeel van de bovenstaande Action tarp kan, als je een beperkt budget hebt, de lage prijs zijn. In de winkel van de Action is hij op het moment van schrijven voor € 4,99 te koop (zie website Action), en hier bij bol.com is hij voor € 14,49 verkrijgbaar.

✔ Volgens de beschrijving op de site van de Action is de tarp gemaakt van waterdicht materiaal.

Nadelen Camouflage tarp Action

? Deze Action tarp is gemaakt van polyethyleen. Dit materiaal wordt vaker gebruikt voor ‘budget’-tarps, en heeft als nadeel dat het nogal kraakt, met name als er een beetje wind staat kan dit veel lawaai maken. Dit is niet bepaald ideaal voor een outdoor shelter.

? Afgaande op de productomschrijving op de website van de Action en op bol.com lijken er alleen bevestigingspunten aan de uiteindes van de tarp te zitten. Dit beperkt je aanzienlijk in je mogelijkheden om verschillende soorten shelters te maken.

Beter alternatief voor camouflage tarp Action – DD Hammocks 3×3 Tarp

Alternatief Tarp ActionAlternatief Action tarp

 

DD Hammocks 3×3 Tarp
Afmetingen: 3 × 3 meter
Materiaal: PU gecoat polyester (waterdicht)
Voorzien van 19 bevestigingspunten
Wordt geleverd inclusief 4 spanlijnen en 4 haringen
Verkrijgbaar in verschillende kleurenvariaties:
Bekijk prijs groen (Bushcraftshop.nl) Bekijk prijs bruin (Bushcraftshop.nl) Bekijk prijs camo (Bushcraftshop.nl) Bekijk prijs groen (bol.com) Bekijk prijs bruin (bol.com) Bekijk prijs camo (bol.com)

Deze DD Hammocks tarp heeft een formaat van 3 × 3 meter, en is bestand tegen ruigere weersomstandigheden. Hij is gemaakt van stevig polyester dat waterdicht is gemaakt met een polyurethaan (PU) coating.

Hij is in verschillende kleurenvarianten verkrijgbaar bij bol.com en Bushcraftshop.nl.
Klik op de oranje knoppen hierboven om de meest actuele prijs van de verschillende kleurenvarianten te bekijken.

Op het moment van schrijven zijn de bruine en groene variant hier bij Bushcrafthop.nl met € 49,99 het laagst geprijsd. Dit is natuurlijk duurder dan de tarp van de Action, maar dit is dan ook een uitstekende tarp met behoorlijk wat voordelen ten opzichte van de Action tarp.

Voordelen van de DD Hammocks 3×3 ten opzichte van de Action tarp

✔ Door het materiaal waar de DD Hammocks tarp van is gemaakt heb je geen last van hard gekraak in de wind.

✔ Deze tarp is voorzien van wel 19 bevestigingspunten, waarvan 16 stevige bevestigingspunten zich aan de zijkanten bevinden en 3 bovenop de tarp. Je hebt daardoor veel ruimere mogelijkheden om verschillende soorten shelters te bouwen.

In het onderstaande filmpje van de camo-variant van de DD Hammocks 3×3 Tarp zie je hoe veelzijdig deze shelter is op te zetten door zijn vele bevestigingspunten.

✔ Er worden 4 spanlijnen en 4 haringen meegeleverd. Als je voor de Action tarp kiest moet je deze er nog zelf bij kopen.

✔ Deze tarp is met 3 × 3 meter wat groter dan de Action tarp van ca. 2 × 3 meter. Met de Action tarp wordt het daardoor eerder een beetje aan de krappe kant als je een shelter voor twee personen wil maken, terwijl je met deze tarp dan nog prima uit de voeten kunt.

Conclusie – tarp kopen van de Action of niet?

Het is aan jou om te kiezen of je het erop wil wagen met de tarp van de Action.

Naar mijn mening is het, de voor- en nadelen afwegend, een betere optie om voor de DD Hammocks 3×3 Tarp te gaan als je een degelijke tarp zoekt voor outdoor gebruik.

Met name de lawaaierige eigenschappen van het materiaal en de beperkte bevestigingspunten maken dat ik niet voor de tarp van de Action zou kiezen.

Kies je voor de DD Hammocks 3×3 Tarp, dan geef je iets meer uit, maar heb je wel meteen kwaliteitsmateriaal in huis waar je nog lang plezier van zal hebben.
Zoals je hier bij Bushcraftshop.nl en hier bij bol.com onder ‘Reviews’ ziet zijn mensen die deze tarp kochten er ook erg tevreden over.

Ik heb de DD Hammocks 3×3 Tarp in mijn Tarp kopen-artikel dan ook benoemd als de tarp met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen helpen bij de keuze voor een tarp die bij jou past!

Update 8 juni 2020 – Ga je deze zomer naar de camping? Tot 1 juli zijn de openbare sanitaire voorzieningen op alle kampeerterreinen gesloten.

Wil je daarom weten hoe je toch voor je eigen sanitair kan zorgen op de camping? Lees dan verder in mijn artikel: Zelfvoorzienend kamperen? 5 handige items die je daarbij helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *