Tent met verduisterende slaapcabine kopen? De 3 beste opties!

By | 22 mei 2019

Zoek je een goede tent met verduisterende slaapcabine? In dit artikel bespreek ik de drie beste opties!
Een goed verduisterde tent met donkere slaapcabine kan zeer bevorderlijk zijn voor je nachtrust tijdens het kamperen.

Er zijn verschillende soorten verduisterde tent verkrijgbaar. Welke verduisterde tent voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent:

Ik bespreek deze tenten met donkere slaapcabines hieronder alle drie apart.

Waarom een Coleman Blackout tent met verduisterende slaapcabine?

Het zal je zijn opgevallen dat de verduisterde tenten die ik hierboven aanraadt alle drie Coleman Blackout tenten zijn, en je vraagt je misschien af waarom dat zo is.

Het merk Coleman heeft de zogeheten Coleman Blackout tenten ontworpen om ervoor te zorgen dat kampeerders die normaal gesproken moeite hebben met slapen door daglicht dat door de tent schijnt te helpen aan een goede nachtrust.

Iedere Coleman Blackout tent is uitgerust met een goed verduisterende slaapcabine die tot wel 99 % van het daglicht tegenhoudt. Als je op zoek bent naar een goed verduisterde tent is een Coleman Blackout tent de beste optie.

Verduisterde tent met donkere slaapcabine – de 3 beste opties op een rij!

Hieronder bespreek ik de naar mijn mening drie beste opties voor als je op zoek bent naar een goede tent met verduisterende slaapcabine.
Welke verduisterde tent met donkere slaapcabine voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent.

Ik bespreek hieronder eerst de beste verduisterde koepeltent, vervolgens de beste verduisterde tunneltent en tot slot de beste verduisterde familietent.

Beste verduisterde koepeltent – Coleman Kobuk Valley Blackout tent kopen

 

 

 

Tent met verduisterende slaapcabine Verduisterde tent met donkere slaapcabine Coleman Blackout tent Coleman Kobuk Valley 3 Plus

Verkrijgbaar in verschillende soorten uitvoeringen:
Coleman Kobuk Valley 2: tweepersoons tent
Coleman Kobuk Valley 3 Plus: driepersoons tent
Coleman Kobuk Valley 4 Plus: vierpersoons tent (laatste is hiernaast afgebeeld)
Bekijk prijs 2 persoons tent bij bol.com Bekijk prijs 3 persoons tent bij bol.com Bekijk prijs 4 persoons tent bij bol.com

Ben je op zoek naar de beste koepel-tent met verduisterende slaapcabine, dan kom je uit bij de Coleman Kobuk Valley Blackout tent.

Er zijn drie verschillende uitvoeringen van de Coleman Kobuk Valley Blackout tent beschikbaar. Deze tenten zijn alle drie goed verduisterde tenten, die garant staan voor een goede nachtrust.

De Coleman Kobuk Valley 2 is een handige lichtgewicht trekkerstent, geschikt voor 2 personen, met aan de voorkant nog wat ruimte om bijvoorbeeld je schoenen neer te zetten. De tent is voorzien van ventilatiemogelijkheden voor de warmte, en de opening aan de voorkant van de tent is voorzien van gaas om insecten tegen te kunnen houden.
Er wordt een handige draagtas met de tent meegeleverd.

De Coleman Kobuk Valley 3 Plus is een tent van stevig polyester met goede ventilatiemogelijkheden, hij is gemaakt voor 3 personen maar ook aan te raden als ruime tent voor 2 personen.
De Coleman Kobuk Valley 3 Plus heeft een ruime voortent, voorzien van een vast grondzeil met een opstaande rand, die je voldoende opslagruimte biedt. Door de verduisterende slaapcabine blijft de tent overdag ook een stuk koeler dan een reguliere tent. De stahoogte van de tent bedraagt 1.3 meter.
De tent is eenvoudig op te zetten en wordt geleverd inclusief haringen, scheerlijnen en transporthoes.

De Coleman Kobuk Valley 4 Plus is een vierpersoons tent, die ook goed als ruime tent voor drie personen is te gebruiken. Deze tent is gemaakt van stevig polyester en voorzien van een handige voortent die je aardig wat opslagruimte biedt. Ook deze tent blijft overdag een stuk koeler door de verduisterende slaapcabine waar hij mee is uitgerust, en ook bij deze tent bedraagt de stahoogte 1.3 meter. Hij wordt verder geleverd inclusief draagtas.

Om een indruk te krijgen van hoe de Coleman Kobuk Valley 3 Plus in elkaar zit kun je het onderstaande filmpje kijken:

Op het moment van schrijven kun je de Coleman Kobuk Valley 2 tent voor € 89,99 kopen hier bij bol.com.

De Coleman Kobuk Valley 3 Plus tent is op dit moment voor € 109,95 verkrijgbaar hier bij bol.com, en de Coleman Kobuk Valley 4 Plus voor € 125 hier bij bol.com.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijzen te bekijken.

Meer lezen over deze tent met donkere slaapcabine? Bekijk hem hier bij bol.com.

Beste verduisterde tunneltent – Coleman Chimney Rock 3 Plus Blackout tent kopen

Verduisterde tent met donkere slaapcabine Tent met verduisterende slaapcabine Coleman Blackout tent Coleman Chimney Rock 3 Plus
Coleman Chimney Rock 3 Plus
Gemaakt voor 3 personen, maar ook goed als ruime tweepersoons tent te gebruiken.
Bekijk prijs bij bol.com

Zoek je de beste tunnel-tent met verduisterende slaapcabine, dan is de Coleman Chimney Rock 3 Plus Blackout tent de aangewezen keuze.

Deze Coleman Blackout tent is gemakkelijk op te zetten, en is geschikt voor 3 personen. Maar je kunt hem natuurlijk ook als lekker ruime tent voor twee personen gebruiken.
De tent heeft een stahoogte van 1.40 meter en heeft een ruime voortent, waardoor er in het ‘leefgedeelte’ veel ruimte vrij blijft.

Door de verduisterende slaapcabine wordt 99 % van het daglicht tegengehouden. Een mooie bijkomstigheid van de Blackout binnentent waar deze tent mee is uitgerust is dat deze ook helpt om de temperatuur in de tent aangenamer te houden. ‘S nachts is het door de binnentent tot 1 graad warmer, en overdag is de temperatuur tot 5 graden lager in de tent.

Om een goed idee te krijgen van de ruimte die deze tent biedt, en hoe hij eruit ziet, kun je het onderstaande filmpje kijken:

Op het moment van schrijven is deze goed verduisterde tent voor € 175 hier bij bol.com verkrijgbaar.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Meer lezen over deze tent met donkere slaapcabine? Bekijk deze goed verduisterde tent hier bij bol.com.

Beste verduisterde familietent – Coleman Spruce Falls 4 Blackout tent kopen

Verduisterde tent met verduisterende slaapcabine Tent met donkere slaapcabine Coleman Blackout tent Coleman Spruce Falls 4
Coleman Spruce Falls 4
Familietent voor 4 personen
Voorzien van 2 aparte slaapcabines
Bekijk prijs bij bol.com

Ben je op zoek naar de beste familie-tent met verduisterende slaapcabine, dan vind ik deze Coleman Spruce Falls 4 Blackout tent de beste keuze.
Met ‘familie tent’ bedoel ik een tent waar een heel gezin in kan slapen, en met gescheiden slaapcabines zodat ouders bijvoorbeeld apart van de kinderen kunnen slapen.

Deze tent is bestemd voor vier personen, en bestaat uit twee slaapcabines die tegenover elkaar liggen met daartussenin een ruimte van 1.80 meter lang in het midden van de tent.
In elk van de twee slaapcabines is ruimte voor twee personen, zo kunnen bijvoorbeeld ouders in de ene slaapcabine en kinderen in de andere slaapcabine overnachten.

Beide slaapcabines van deze Coleman Blackout tent zijn goed verduisterd en blokkeren 99 % van het daglicht.

Om een goed idee te krijgen van hoe deze tent in elkaar zit en hoe ruim hij is kun je het onderstaande filmpje kijken:

Op het moment van schrijven kun je deze Coleman Spruce Falls 4 Blackout tent kopen voor € 329,95 hier bij bol.com.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Meer lezen over deze verduisterde tent? Bekijk deze tent met donkere slaapcabines hier bij bol.com.

Welke tent met verduisterende slaapcabine moet ik kopen?

Welke tent met verduisterende slaapcabine voor jou persoonlijk de beste optie is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent, en het gebruik dat je met de tent voor ogen hebt.

Gaat je voorkeur uit naar een koepeltent, dan is de als eerst besproken Coleman Kobuk Valley Blackout tent de beste keuze. Deze is verkrijgbaar in een tweepersoons-variant, een driepersoons-variant of een vierpersoons-variant.

Zoek je een verduisterde tunnel-tent met donkere slaapcabine, dan is de Coleman Chimney Rock 3 Plus Blackout tent de beste optie.

Heeft een familietent met gescheiden slaapcabines jouw voorkeur, dan kom je uit bij de Coleman Spruce Falls 4 Blackout tent.

Naast de soort tent die je kiest is ook de maat van de tent afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
Ik vind het zelf altijd aan te raden om een tent als het ware een maat te groot te kiezen, zodat je wat meer leefruimte hebt aan de binnenkant.
Daarmee bedoel ik dat als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een goed verduisterde tent voor 2 personen, je er ook een die bedoeld is voor 3 personen zou kunnen kiezen, zoals bijvoorbeeld de Coleman Kobuk Valley 3 Plus.

Maar of het een goed idee is om een tent een maat groter te kopen is uiteraard ook afhankelijk van het gebruik dat je met de tent voor ogen hebt.

Als je op zoek bent naar een tent om mee te kamperen, dan is een ruime tent waarschijnlijk belangrijker dan wanneer je een tent met donkere slaapcabine zoekt om in te overnachten op een festival.
Op een festival zal je waarschijnlijk veel minder tijd in je tent doorbrengen, en is extra leefruimte misschien minder belangrijk, terwijl dat in het geval van kamperen juist andersom is.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de verduisterde tent die bij jou past.

Veel kampeerplezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *