Every day carry Nederland: 8 handige everyday carry items!

By | 21 november 2018

In dit artikel ‘Every day carry Nederland: 8 handige everyday carry items!’ bespreek ik acht handige everyday carry items.
Je ‘every day carry’ (vaak afgekort tot: EDC) bestaat uit items die je dagelijks bij je draagt. Onder preppers is de inhoud van de every day carry een veelbesproken onderwerp: wat zijn handige items om altijd bij je te dragen? De kunst bij het samenstellen van een every day carry is dat je voldoende items bij je wil hebben om op zoveel mogelijk problemen die je tegen kan komen voorbereid te zijn, maar dat je de items wel iedere dag compact bij je moet kunnen dragen.
Dit is een groot verschil met bijvoorbeeld een bug out bag, waarin je een uitgebreidere uitrusting kwijt kunt, en die je ergens ten alle tijde stand by hebt staan.

Every day carry Nederland / EDC prepper: 8 handige everyday carry (EDC) items!

Wat je bij je draagt als every day carry, ofwel EDC, is enigszins persoonlijk, maar er zijn een aantal dingen die voor bijna iedereen wel handig zijn om bij zich te hebben. (Bijna) Iedereen draagt tegenwoordig bijvoorbeeld wel een telefoon bij zich. Iets anders wat men nu steeds minder vaak bij zich heeft is contant geld, er wordt vaker betaald met een pasje. Ik vind het aan te raden om als every day carry altijd contant geld bij je te hebben. Mocht je in een noodsituatie terecht komen dan kan geld goed van pas komen om bijvoorbeeld iemand te kunnen betalen voor een lift of andere hulp (men kan in een noodsituatie misschien niet altijd wisselen, dus zorg ervoor dat je dit geld verdeeld over meerdere kleinere briefjes).
Het is ook altijd handig om een lijst (op papier) bij je te hebben met telefoonnummers van mensen waarmee je in geval van nood contact wil kunnen opnemen. Het is handig om dit op papier bij je te dragen, aangezien je telefoon bijvoorbeeld leeg kan zijn of gestolen kan worden. Je zou deze lijst bijvoorbeeld bij je kunnen dragen in een regenbestendig Rite in the Rain notebook, die ik hieronder ook zal bespreken. 

Wat betreft sommige items is de invulling van je every day carry heel persoonlijk. Gebruik je bijvoorbeeld medicijnen, dan vind ik het aan te raden om daar extra voorraad van bij je te dragen. Mocht zich dan een situatie voordoen waardoor je onverwachts langer van huis bent, dan heb je altijd je reservemedicijnen nog bij je.

Hieronder bespreek ik 8 handige every day carry items die volgens mij voor iedereen wel van pas kunnen komen.

1. EDC kit kopen: een goede basis voor je persoonlijke every day carry Nederland

Every day carry Nederland EDC kit EDC prepper Everyday carry Nederland EDC Nederland
Fosco EDC kit
Bevat: kompas, 10 stormlucifers (met aansteekkarton), vis-set (haakjes en draad), firestarter met schraper, multitool (met schaar, mesje en vijl), fluit, zakje verband, 4 veiligheidsspelden, condoom, potlood, scheermesje, naai setje, rol pleisters, kaarsje, draadzaag, waterdichte koker (met papier om persoonlijke info te noteren), zakje papier, zakje zout en tondel
Afmetingen: 9,5 × 3,5 × 14 cm
Bekijk prijs bij Prepz

Je kunt tegenwoordig ook een kant en klare EDC kit kopen, zoals deze Fosco EDC kit. Nu is wat je bij je wil dragen in je every day carry altijd wel een kwestie van persoonlijke benodigdheden, maar een EDC kit als dit biedt wel een goede basis die je vervolgens zelf aan kunt vullen. Aangezien deze EDC kit zo compact is, is het eenvoudig om deze altijd bij je te dragen, bijvoorbeeld in je binnenzak.
Bekijk deze EDC kit op Prepz >>>

2. EDC zaklamp: Olight S1 Mini HCRI, kleine zaklamp voor every day carry Nederland

Every day carry Nederland EDC zaklamp Olight S1 mini EDC prepper EDC Nederland Everyday carry Nederland
Olight S1 Mini HCRI
450 lumen, 130 meter bereik
Slechts 5,4 cm lang
Oplaadbaar via micro-usb poort
Bekijk prijs bij Prepz Bekijk prijs bij bol.com

Een goede en compacte lichtbron mag natuurlijk niet ontbreken in je every day carry. Deze Olight S1 mini HCRI is de ultieme EDC zaklamp. Hij is slechts 5,4 cm lang, is erg vel en heeft een behoorlijk bereik.
Deze Olight S1 mini heeft vijf verschillende licht-standen, en is oplaadbaar via de micro-usb poort. Verder kun je deze ultieme EDC zaklamp met de dubbelzijdige clip eenvoudig bevestigen aan je riem of op een pet. Ook zit er op de achterkant van de zaklamp een magneet waardoor je hem eenvoudig op een metalen oppervlak kunt klikken.
Deze Olight S1 mini HCRI is op het moment van schrijven voor € 59,95 verkrijgbaar bij Prepz.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs bij bol.com en Prepz te bekijken.

Vind je deze EDC zaklamp iets te prijzig, en zoek je een goedkope optie, dan vind ik op het moment van schrijven deze Cree Pocketman Ultrafire Mini voor € 12,95 bij Prepz de beste keuze. Je kunt deze hier bij Prepz bekijken en hier bij bol.com. Deze zaklamp is wel wat langer (hij is 10 cm), maar is ook eenvoudig aan je riem te bevestigen en daarmee bij je te dragen als every day carry.

3. EDC multitool: Leatherman Squirt PS4 kopen, multitool every day carry Nederland

Every day carry Nederland EDC prepper Leatherman squirt ps4 kopen Leatherman squirt ps4 multitool Everyday carry Nederland EDC Nederland multitool EDC multitool
Leatherman Squirt PS4 multitool
Bevat: mes, schaar, langbektang, normale tang, draadschaar, medium schroevendraaier, platte schroevendraaier, flesopener en een hout/metaal-vijl
Lengte ingeklapt: 5,72 cm
Gewicht: 56.4 gram
Heeft sleutelring
Bekijk prijs bij Prepz Bekijk prijs bij bol.com

Deze handige Leatherman Squirt PS4 multitool is slechts 5,72 cm lang als hij is ingeklapt, en bevat 9 soorten gereedschap (mes, langbektang, normale tang, schaar, draadschaar, platte schroevendraaier, medium schroevendraaier, hout/metaal-vijl en flesopener). De Leatherman Squirt PS4 is met zijn formaat en veelzijdigheid een zeer handige everyday carry multitool / EDC multitool.
Je kunt deze Leatherman Squirt PS4 kopen bij Prepz en bij bol.com. Op het moment van schrijven is hij bij Prepz het goedkoopst met € 54,95.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van deze Leatherman Squirt PS4 te bekijken.

Let er met messen altijd op dat het niet overal toegestaan is deze bij je te dragen!

4. EDC zakmes / EDC mes: Victorinox Huntsman kopen, every day carry Nederland

Every day carry Nederland EDC Nederland EDC zakmes Victorinox huntsman kopen Victorinox huntsman zakmes EDC prepper Everyday carry Nederland EDC mes
Victorinox Huntsman zakmes
Bevat: klein mes, groot mes, blikopener met kleine schroevendraaier, kurkentrekker, flesopener met draadstripper en schroevendraaier, schaar, houtzaag, boorpriem met naai oog, tandenstoker, pincet en multifunctionele haak
Gemaakt van roestvrij staal
Lengte ingeklapt: 9,1 cm
Heeft sleutelring
Bekijk prijs bij bol.com

Is de hiervoor besproken Leatherman multitool je iets te duur, dan is een degelijk en vertrouwd Zwitsers zakmes, zoals dit Victorinox Huntsman zakmes, altijd een goede optie om als EDC zakmes te gebruiken.
Dit goede EDC zakmes heeft 15 verschillende gereedschappen in zich, van draadstripper tot boorpriem (zie tabel). Alle onderdelen van dit EDC mes zijn gemaakt van roestvrij staal.
Wel is dit Victorinox Huntsman zakmes in ingeklapte toestand iets langer dan de hiervoor besproken Leatherman, namelijk 9,1 cm. Maar daar staat weer tegenover dat de prijs van dit EDC mes een stuk lager ligt.

Op het moment van schrijven kun je deze Victorinox Huntsman kopen bij bol.com voor € 27.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs van dit Victorinox Huntsman zakmes te bekijken.

Let er met messen altijd op dat het niet overal toegestaan is deze bij je te dragen!

 Meer EDC messen bekijken? Lees verder in mijn EDC mes-artikel waarin ik de 6 beste opties bespreek! 

5. Tactische pen kopen / tactical pen kopen voor every day carry Nederland

Every day carry Nederland Tactische pen kopen Tactical pen kopen Every day carry Nederland EDC prepper EDC Nederland
Multifunctioneel: pen en glasbreker in één
Gemaakt van gehard RVS (roestvrij staal)
Hervulbaar
Lengte: 14.5 cm
Bekijk prijs bij Prepz Bekijk prijs bij bol.com

Een pen is altijd handig in je every day carry, bijvoorbeeld om iets belangrijks op te schrijven wat je niet wil vergeten, maar ook in noodsituaties kan een pen handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het achterlaten van een briefje voor reddingswerkers, of het uittekenen van je omgeving zodat je duidelijk hebt waar alles is.
Nog handiger voor in survival situaties is een pen met meer functies dan alleen schrijven, de bovenstaande LAIX tactische pen is behalve een hervulbare pen ook een glasbreker. Hierdoor kan deze tactische pen dus een essentiële rol vervullen bij het ontsnappen aan een noodsituatie.
Op het moment van schrijven kun je deze tactische pen kopen bij Prepz voor € 14,95.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs bij bol.com en Prepz te bekijken.

6. Every day carry Nederland essential: All weather notebook Rite in the Rain kopen

Every day carry Nederland All weather notebook rite in the rain kopen Rite in the rain notebook EDC Nederland EDC prepper Everyday carry Nederland
3-pack: 3 notitieboekjes met een flexibele kaft
12 pagina’s/24 bladzijden
Gebonden met nietjes
Weersbestendig: schrijf eenvoudig in de regen!
Bekijk prijs bij bol.com

Het is altijd handig om iets bij je te hebben om op te schrijven. Een weersbestendig Rite in the Rain notebook van klein formaat past dan ook perfect in de every day carry / EDC van een prepper.
In het onderstaande filmpje zie je hoe goed het papier van de Rite in the Rain notebooks regendruppels doorstaat (in het filmpje heeft het notebook een ringband, de notebooks die ik hier bespreek zijn geniet).

Een notebook dat zo goed tegen de regen kan is natuurlijk ideaal voor in je every day carry in Nederland. Ik raadde eerder in dit artikel al aan om altijd een lijst met telefoonnummers van mensen die je wil kunnen bereiken in een noodsituatie bij je te dragen (op papier, voor het geval dat je telefoon niet werkt of gestolen wordt), en daar is dit weersbestendige notebook natuurlijk perfect voor.

De bovenstaande 3-pack kun je op het moment van schrijven hier bij bol.com voor € 14,75 kopen.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

7. Paracord armband kopen voor every day carry Nederland

Every day carry Nederland Paracord armband EDC prepper EDC Nederland Everyday carry Nederland
Met deze multifunctionele paracord armband heb je altijd paracord, een firestarter, een kompas en een noodfluit bij de hand
In groen en zwart verkrijgbaar
Bekijk bij Prepz in groen Bekijk bij Prepz in zwart

Paracord is een populair item onder preppers, de meeste preppers hebben wel paracord in huis of in hun bug out bag. Met deze paracord armband draag je dit ook makkelijk bij je als every day carry. Daarnaast is deze paracord armband ook voorzien van een firestarter, een kompas en een noodfluit.
Op het moment van schrijven is deze multifunctionele paracord armband voor € 5,99 hier in het groen en hier in het zwart verkrijgbaar bij Prepz.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs te bekijken van dit handige every day carry item.

8. Every day carry Nederland aansteker: soms is simpel houden de beste oplossing

Every day carry Nederland EDC prepper EDC Nederland Aansteker Everyday carry Nederland

 

Bic mini aansteker: 50 stuks
Bekijk prijs bij bol.com

Het is altijd handig om een manier om vuur te maken in je every day carry te hebben, een simpele aansteker is daarvoor de makkelijkste manier. Bovenstaande mini Bic aanstekers zijn zeer compact en daarom makkelijk bij je te dragen.
Je kunt op het moment van schrijven hier bij bol.com 50 stuks kopen voor € 30,99. Dat is slechts 62 cent per aansteker, en je hebt dan meteen een hele voorraad.
Door in een keer zo’n voorraad in te slaan kun je zorgen dat je altijd een aansteker voorhanden hebt, doe er een in iedere jas die je hebt, in iedere tas, leg er een in je auto, in je bureau etc.

Every day carry Nederland: hoe bepaal je wat er in je everyday carry moet?

Ik heb in dit artikel ‘Every day carry Nederland: 8 handige everyday carry items!’ acht items besproken die volgens mij voor iedereen wel handig kunnen zijn voor bij de every day carry. Maar hoe stel je de voor jou persoonlijk beste every day carry samen?

Als eerste is het handig om te bedenken waar je dagelijks komt, en wat voor situaties zich daar voor zouden kunnen doen. Dit is een goed vertrekpunt om te bepalen wat je nodig zou kunnen hebben. Maak een lijst van alles wat er in je opkomt, en kijk vervolgens of je al deze items bij je zou kunnen dragen.
Heb je teveel items op je lijst staan, die je niet allemaal kwijt kunt in je every day carry, dan kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar kleinere versies van de items die je hebt bedacht. Is een zakmes of multitool die je hebt bijvoorbeeld net iets te groot voor in je zak, dan is de Leatherman Squirt PS4 multitool met zijn lengte van 5,72cm misschien een beter alternatief.
Heb je een zaklamp die net iets te groot is om comfortabel bij je te dragen, dan kan de kleine Olight S1 mini HCRI (5,4 cm lang) een betere keuze zijn.

Verder kan ook bijvoorbeeld het seizoen bepalen wat je in je every day carry bij je draagt. Als het koud weer is, dan is het bijvoorbeeld aan te raden om een compact reddingsdeken (isolatiedeken) bij je te dragen, terwijl je die midden in de zomer misschien niet per se bij je hoeft te hebben.

Every day carry Nederland: bekijk het ruimer, van EDC tas tot auto

Nu wordt met de term ‘every day carry’ hoofdzakelijk gedoeld op de spullen die je dicht bij je draagt (in je broek, jas of misschien een kleine tas), maar voor sommige items kun je het ook wat ruimer bekijken.
Rijd je iedere dag met je auto naar je werk, dan kun je daar natuurlijk ook items in kwijt die misschien te groot zijn om de hele dag met je mee te dragen. Dit kunnen uiteenlopende dingen zijn, bijvoorbeeld een compacte EHBO set, een noodradio, een gasmasker, een paracord, noodrantsoenen of misschien zelfs een waterfilter.
Nu behoren items die je in je voertuig bewaart strikt genomen misschien niet tot je ‘every day carry’, maar waarom zou je de mogelijkheid niet benutten?

Ik hoop dat ik je met dit artikel ‘Every day carry Nederland: 8 handige everyday carry items!’ op weg heb kunnen helpen met je every day carry.
Succes bij het samenstellen en optimaliseren van jouw persoonlijke EDC!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *