Beste muggenspray – dit zijn de meest effectieve opties!

By | 2 juli 2019

Voor als je op zoek bent naar de beste muggenspray bespreek ik in dit artikel de meest effectieve opties.
De beste muggenspray is een muggenspray met DEET. Ik zal hieronder eerst uitleggen waarom dat zo is, daarna zal ik de verschillende sterktes waarin muggenspray met DEET verkrijgbaar is uiteenzetten en vervolgens zal ik aangeven waar je deze muggensprays kunt kopen.

De verschillende varianten muggenspray met DEET die ik in dit artikel bespreek zijn de volgende drie:

De beste muggenspray is een muggenspray met DEET!

DEET is een insecten-werend middel dat tot nu toe de enige stof blijkt te zijn die muggen echt goed afschrikt (bron), daarom wordt deze stof in veel soorten muggenspray verwerkt.

Het middel DEET werd door het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld, en werd na de oorlog voor het publiek vrijgegeven (bron). Sinds die tijd is er nog geen ander middel effectiever gebleken tegen muggen.

Er zijn wel muggensprays zonder DEET verkrijgbaar, maar ben je op zoek naar de beste muggenspray, dan moet je er dus een met DEET kiezen.
Voor gebieden waar bijvoorbeeld knokkelkoorts, malaria of zika voorkomt is een muggenspray met DEET zeker aan te raden.

Muggenspray met DEET – de verschillende sterktes

Muggenspray met DEET is verkrijgbaar in verschillende concentraties. Door het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering) wordt aangeraden om een muggenspray te kiezen met een concentratie van 30 %, 40 % of 50 % DEET (bron). Er zijn ook muggensprays met een lagere concentratie DEET verkrijgbaar, maar die werken minder goed.

Hoe hoger de concentratie DEET, hoe langer de muggenspray werkt:

  • Muggenspray met een concentratie van 50 % DEET is ongeveer 10 uur werkzaam tegen muggen.*
  • Muggenspray met een concentratie van 40 % DEET biedt je circa 8 uur bescherming tegen muggen.*
  • En muggenspray met 30 % DEET beschermt je ongeveer 6 uur.*

*Lees altijd goed de bijsluiter bij producten als dit, zodat je het op de juiste wijze gebruikt. De werkingsduur kan per muggensoort verschillen!

 LET OP! Muggenspray met DEET wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en kinderen! 

Beste muggenspray met DEET kopen – de 3 beste opties!

Voor als je een goede muggenspray met DEET wil kopen, zet ik hieronder voor alle drie de aangeraden sterktes (30-, 40- of 50 procent DEET) een goede optie uiteen en geef ik aan waar je deze kunt kopen.

Care Plus DEET 50 % kopen

Beste muggenspray met DEET Care Plus DEET 50
Care Plus DEET 50 % – 60 ml
Tot wel 10 uur werkzaam tegen muggen
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Prepz Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl

Deze Care Plus DEET 50 % is de beste muggenspray met DEET, in die zin dat dit de sterkste variant is waarmee je het best beschermd bent. Deze variant heeft met ongeveer 10 uur namelijk de langste werkingsduur van de verschillende soorten.

Zeker voor als je naar een tropische bestemming gaat waar bijvoorbeeld malaria, zika of knokkelkoorts heerst is deze muggenspray de beste keuze. Het is aan te raden om dan altijd voor de best mogelijke bescherming te kiezen!

Deze muggenspray is goed en zeer betaalbaar. Op het moment van schrijven is deze spray in 60 ml verpakking verkrijgbaar voor € 12,15 hier bij bol.com, voor € 10,50 hier bij Prepz en voor € 11,99 hier bij Bushcraftshop.nl.
Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijzen te bekijken.

Care Plus DEET 40 % kopen

Beste muggenspray met DEET Care Plus DEET 40
Care Plus DEET 40 % – 60 ml
Tot 8 uur bescherming tegen muggen
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl

Deze Care Plus DEET 40 % is een goede muggenspray met DEET, en is van de middelste sterkte die ik hier bespreek. Aangezien dit de 40 %- variant is, is de werkingsduur wat korter dan bij de hiervoor besproken 50 %- variant. Deze muggenspray biedt ongeveer 8 uur bescherming tegen muggen.

Op het moment van schrijven kun je deze Care Plus DEET 40 % muggenspray in 60 ml verpakking kopen voor € 11,15 hier bij bol.com en voor € 11,99 hier bij Bushcraftshop.nl.
Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijzen te bekijken.

Care Plus DEET 30 % kopen

Care Plus DEET 30 Beste muggenspray met DEET

 

 

Care Plus DEET 30 % – 60 ml
6 uur bescherming tegen muggen
Bekijk prijs bij bol.com

Van de drie varianten die ik bespreek biedt deze Care Plus DEET 30 % de minst lange bescherming omdat hij de laagste concentratie DEET bevat, maar alsnog ben je met deze spray ongeveer 6 uur beschermd tegen muggen.

Op het moment van schrijven kun je deze Care Plus DEET 30 % muggenspray in 60 ml sprayflesje kopen voor € 13,95 hier bij bol.com.
Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Denk naast muggenspray ook aan andere beschermingsmiddelen!

Een goede muggenspray met DEET is een belangrijk beschermingsmiddel tegen muggen, maar dat is natuurlijk niet het enige wat je tegen muggen kunt doen.

Voor hier in Nederland is alleen een muggenspray misschien al voldoende, maar als je naar een tropische bestemming gaat waar ziektes die door muggen worden overgedragen (zoals knokkelkoorts, malaria en zika) voorkomen, dan is het ook zeker aan te raden om een goede klamboe mee te nemen om onder te slapen.
Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je er een kiest die genoeg bescherming biedt! Je kunt daar meer over lezen in mijn reisklamboe-artikel.

Ook kun je meer goede middelen tegen muggen bekijken in mijn Wat te doen tegen muggen?-artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *