Survival eten – 4 goede soorten survival voeding!

By | 1 juli 2019

Voor als je op zoek bent naar survival eten bespreek ik in dit artikel vier goede soorten survival voeding.
Survival eten is er in verschillende soorten. Wat voor soort survival voeding voor jou persoonlijk de beste optie is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent.

In dit artikel bespreek ik:

Survival eten: 4 soorten survival voeding op een rij

Als je op zoek bent naar survival eten, dan zijn de onderstaande soorten survival voeding afhankelijk van waar je precies naar op zoek bent goede keuzes.

1. Survival eten van Voyager

Survival eten Voyager survival voeding eten tijdens survival
Voyager survival voeding
Compact en licht van gewicht
Biologisch afbreekbare verpakking
Zonder toevoegingen: geen E-nummers
Bekijk alle Voyager maaltijden bij Bushcraftshop.nl Bekijk alle Voyager maaltijden bij bol.com

Survival voeding van het merk Voyager is perfect om te eten tijdens survival. De verpakking is compact van formaat, licht van gewicht en de maaltijden zijn zeer eenvoudig te bereiden.

Voyager survival voeding is tegenwoordig verpakt in een biologisch afbreekbare verpakking (ECO-BAG). Je kunt deze verpakking bijvoorbeeld verbranden in je kampvuur zonder dat dit schade doet aan het milieu.
Een voordeel hiervan is ook dat je de verpakking van je survival eten dus niet mee terug hoeft te nemen in je rugzak.

Er zijn aardig wat verschillende varianten Voyager survival voeding verkrijgbaar. Je kunt hier bij Bushcraftshop.nl een ruim assortiment aan verschillende soorten Voyager maaltijden vinden.
Ook zijn er hier bij bol.com enkele varianten verkrijgbaar.

Zoals je zult zien is Voyager survival eten ook zeer betaalbaar. Op het moment van schrijven zijn alle Voyager maaltijden die bij Bushcraftshop.nl verkrijgbaar zijn verkrijgbaar voor een bedrag onder de € 7.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van de verschillende maaltijden te bekijken.

2. Survival eten in blik van Survivor Food

Survival eten Survival voeding in blik Survivor Food
Survivor Food survival voeding
Zeer lange houdbaarheid: 15 tot 25 jaar (verschilt per maaltijd)
Verkrijgbaar in verschillende varianten:
Bekijk pasta in tomatensaus bij Prepz Bekijk noedels met groenten bij Prepz Bekijk citroen crème bij Prepz Bekijk volle melkpoeder bij Prepz

Ben je op zoek naar zeer lang houdbaar survival eten in blik, dan is een blik Survivor Food een goede optie. Deze variant survival voeding is lang houdbaar en eenvoudig te bereiden. Afhankelijk van de maaltijd-variant die je kiest is de maaltijd te bereiden met warm of koud water.

De houdbaarheid van de maaltijden verschilt per variant, en varieert van 15 tot 25 jaar. De drie eerstgenoemde maaltijden in de bovenstaande tabel zijn 25 jaar houdbaar, en de als laatst genoemde volle melkpoeder 15 jaar.

Vanwege de lange houdbaarheid is deze soort survival voeding ook ideaal voor als je voorbereid wil zijn op een situatie waarin er geen voeding in de supermarkt verkrijgbaar is.

Op het moment van schrijven zijn de verschillende varianten verkrijgbaar voor een bedrag tussen de 30 en 40 euro bij Prepz. Je kunt daar de meest actuele prijzen bekijken door op de knoppen in de bovenstaande tabel te klikken.

Ook zijn deze Survivor Food blikken voor een bedrag tussen de 40 en 50 euro verkrijgbaar bij bol.com. Klik op een van de volgende varianten om de prijs daarvan bij bol.com te bekijken: Pasta in tomatensaus, Noedels met groenten, Citroen crème, Volle melkpoeder.

3. Survival eten in reep-vorm

Deze soort survival voeding bestaat uit samengeperste voedselrepen die je direct uit de verpakking, zonder enige bereiding, kunt eten. Het wordt gemaakt van palmvet, gebakken tarwe, plantaardige eiwitten, gerstemout-extract, suiker, soja, vitaminen en mineralen, en heeft een houdbaarheid van minstens 20 jaar.

Dit type survival voeding bevat behoorlijk wat calorieën in compact formaat. Een pakje bevat 2300 kcal, en is onderverdeeld in 9 repen, zodat de voeding handig is te doseren.
Vanwege de lange houdbaarheid, en het hoge aantal calorieën in compact formaat is dit soort survival voedsel net als de hiervoor besproken maaltijden in blik ideaal om je voor te bereiden om een rampscenario waarin je niet zo makkelijk aan eten kunt komen.

Er is ook een glutenvrije variant verkrijgbaar, je kunt deze hier bij Prepz, hier bij bol.com en hier bij Amazon.nl bekijken. De glutenvrije variant is wel ongeveer 5 jaar minder lang houdbaar.

Als je meer wil lezen over deze soort survival eten, dan kun je verder lezen in mijn NRG 5-artikel.

4. Survival voedselpakket voor 7 dagen

Survival eten Katadyn survival voedselpakket Survival voeding
Katadyn survival voedselpakket
Survival eten voor 7 dagen

Bekijk prijs bij Prepz Bekijk prijs bij bol.com
Bekijk de inhoud van dit survival voedselpakket
Pasta met pesto en zalm
Pasta met soja-bolognese saus
Wilde champignons en soja-ragout met pasta
Romige pasta met kip en spinazi
Chana Masala
Gestoofde aardappels met gebakken ui
Spicy beef casserole met noedels
Zwitserse muesli met melk
Volkoren fruit muesli
Orifo maaltijdreep
BP-WR nood rantsoen
Update – Er is ook een vegetarische variant van dit pakket beschikbaar. Hier bij Prepz.nl kun je de meest actuele prijs en de samenstelling van dat pakket bekijken.

Met dit Katadyn survival pakket haal je voor 7 dagen aan survival eten in huis. Klik op de spoiler hierboven om de inhoud van dit survival voedselpakket te bekijken.

Dit is net als de vorige twee soorten survival voeding een goede keuze voor als je voorbereid wil zijn op een scenario waarin je niet zo gauw ergens anders eten vandaan kunt halen, en je dus afhankelijk bent van wat je in huis hebt.
Je haalt met dit survival voedselpakket (zoals je kunt zien als je hierboven op de spoiler klikt) ook meteen wat variatie aan maaltijden in huis, en dat is natuurlijk ook goed voor het moraal in bijvoorbeeld een rampscenario.

Op het moment van schrijven is dit survival voedselpakket voor € 89,95 hier bij Prepz en voor € 97 hier bij bol.com verkrijgbaar.
Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijzen te bekijken.

Denk naast survival eten ook aan water!

Naast voeding is water ook een eerste levensbehoefte. Mocht je daarom ook lang houdbare water-rantsoenen in willen slaan, dan zijn de in de scheepvaartwereld bekende rantsoenen van Seven Oceans een aanrader. Je kunt deze op het moment van schrijven hier bij Prepz voor € 2,99 per 500 ml kopen.

Deze Seven Oceans rantsoenen zijn natuurlijk handig om bij je te dragen, maar het is daarnaast ook handig als je een waterfilter hebt om water te kunnen zuiveren tot drinkwater. Ik heb daarvoor de beste opties besproken in mijn waterfilter-artikel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de soort survival voeding die het best bij jouw doeleinden past!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *