Reisklamboe kopen: de 3 beste klamboe’s voor op reis!

By | 20 februari 2019

Wil je een reisklamboe kopen, dan bespreek ik in dit artikel de naar mijn mening drie beste klamboe’s voor op reis, zodat je de voor jou persoonlijk beste klamboe voor op reis kunt vinden.

De onderstaande drie reisklamboe’s zijn afhankelijk van het gebruik dat je ermee voor ogen hebt naar mijn mening de beste opties:

De drie bovenstaande reisklamboe’s zijn allemaal geïmpregneerd. Hieronder leg ik eerst uit wat dat inhoudt, en waarom het belangrijk is dat een reisklamboe geimpregneerd is. Daarna zal ik de drie bovenstaande klamboe’s bespreken.

Reisklamboe kopen: waarom een reisklamboe geimpregneerd moet zijn!

Er zijn geïmpregneerde en niet-geïmpregneerde klamboes. Het verschil is dat het net van een geimpregneerde reisklamboe gif tegen muggen bevat, waardoor muggen niet door het net heen zullen steken. Met een niet-geïmpregneerde klamboe blijft het altijd een risico dat je door het net heen gestoken kan worden.

Als je naar een (sub)tropische bestemming gaat waar ziektes die door muggen worden overgedragen voorkomen, dan is een geimpregneerde reisklamboe noodzakelijk ter voorkoming van ernstige ziektes zoals malaria en Zika. Je neemt een heel groot risico als je kiest voor een klamboe die niet geïmpregneerd is. Een klamboe voor op reis dient daarom altijd geïmpregneerd te zijn, de drie reisklamboe’s die ik in dit artikel bespreek zijn dat alle drie.

Het is voor je veiligheid niet alleen belangrijk dat je reisklamboe geimpregneerd is, daarnaast moet voor een goede bescherming de maasgrootte (de gaatjes in het net) van de klamboe natuurlijk ook zodanig zijn dat er geen muggen doorheen komen. De drie klamboe’s die ik in dit artikel bespreek hebben daarom alle drie een maasgrootte die voldoet aan de norm van de WHO (World Health Orginazation, in het Nederlands: Wereldgezondheidsorganisatie).

Reisklamboe kopen: klamboe voor op reis, de 3 beste opties!

Voor als je een klamboe voor op reis wil kopen bespreek ik hieronder de naar mijn mening drie beste reisklamboe’s. Wat voor jou persoonlijk de beste klamboe voor op reis is hangt af van wat voor gebruik je in gedachten hebt.
De beste keuze voor 1 persoon is de Care Plus Klamboe Wedge die ik als eerste bespreek.
De beste tweepersoons optie is de Care Plus Mosquito Net Combi Box die daarna aan bod komt.
En als je op zoek ben naar een klamboe voor op reis die je niet op hoeft te hangen, dan is de klamboe die ik als laatste bespreek, de Care Plus Pop Up, de beste optie.

Beste 1 persoons reisklamboe kopen: Care Plus wedge klamboe voor op reis

Reisklamboe kopen Reisklamboe geimpregneerd Geimpregneerde reisklamboe Klamboe voor op reis
Geschikt voor 1 persoon
Maasgrootte overeenkomstig norm WHO
Geïmpregneerd
Grootte: 2.20 × 1.00 × 1.40 m
Gemaakt van polyester
1 ophangpunt
Inclusief bevestigingskit
Bekijk prijs bij bol.com

Deze Care Plus Klamboe Wedge is een handige 1 persoons klamboe voor op reis. Deze reisklamboe is geïmpregneerd en heeft een maasgrootte (gaatjes in het net) conform de normen van de WHO (World Health Orginazation, ofwel: Wereldgezondheidsorganisatie).

Deze geimpregneerde reisklamboe is gemaakt van polyester, heeft een grootte van 2.20 × 1.00 × 1.40 meter, en is eenvoudig boven een eenpersoonsbed te bevestigen zoals je kunt zien op de afbeelding hierboven.
Hij heeft één ophangpunt en wordt geleverd inclusief bevestigingskit.

Om een idee te krijgen van hoe je deze reisklamboe kunt installeren kun je het onderstaande filmpje kijken. In het filmpje wordt de klamboe op een tweepersoonsbed geïnstalleerd, maar dit kan op een mooiere manier bij een eenpersoonsbed zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien.

Op het moment van schrijven kun je deze geimpregneerde reisklamboe kopen voor € 42,95 hier bij bol.com.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs van deze reisklamboe te bekijken.

Beste geimpregneerde klamboe 2 persoons: Care Plus Combi Box reisklamboe kopen

Reisklamboe kopen Klamboe voor op reis Reisklamboe geimpregneerd Geimpregneerde reisklamboe Geimpregneerde klamboe 2 persoons Care Plus Mosquito Net Combi Box
Geschikt voor 2 personen
Maasgrootte overeenkomstig norm WHO
Geïmpregneerd
Grootte: 2.00 × 1.80 × 1.80 m
Gemaakt van polyester
4 ophangpunten
Inclusief bevestigingskit
Bekijk prijs bij Prepz Bekijk prijs bij bol.com

De Care Plus Mosquito Net Combi Box is een geimpregneerde 2 persoons klamboe voor op reis, en is een goede keuze voor als je naar een (sub)tropische bestemming gaat. Ook bij deze reisklamboe is de maasgrootte conform de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Deze geimpregneerde reisklamboe voor twee personen heeft een grootte van 2.00 × 1.80 × 1.80 meter, en is gemaakt van polyester.

Deze reisklamboe heeft vier ophangpunten, en wordt geleverd inclusief bevestigingskit. Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien kun je deze klamboe als een vierkant boven je bed installeren, zodat de wanden van het net niet over het bed komen te hangen. Hierdoor ervaar je in deze klamboe meer ruimte dan in de meeste andere klamboe’s.

Je bent natuurlijk benieuwd hoe het ophangen van deze geimpregneerde reisklamboe in zijn werk gaat. In het onderstaande filmpje kun je bekijken hoe iemand deze geimpregneerde 2 persoons klamboe installeert:

Met name vanwege de ruimte die deze klamboe je biedt vind ik hem nog zacht geprijsd. Op het moment van schrijven kun je deze geimpregneerde reisklamboe kopen voor € 46,93 hier bij bol.com of voor € 52,95 hier bij Prepz.

Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van deze klamboe voor op reis bij bol.com en Prepz te bekijken.

Geimpregneerde reisklamboe kopen die je niet hoeft op te hangen: Care Plus Pop Up

Reisklamboe kopen Geimpregneerde reisklamboe geimpregneerd Klamboe voor op reis
Geschikt voor 1 persoon
Maasgrootte overeenkomstig norm WHO
Geïmpregneerd
Gemaakt van polyester
Geen ophangpunten nodig
Ontvouwt zichzelf automatisch
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Prepz

Voor deze geimpregneerde reisklamboe heb je geen ophangpunten nodig, je zet hem op door de klamboe zichzelf simpelweg te laten ontvouwen (zie het filmpje hieronder).
Het is een eenpersoons klamboe, hij heeft een maasgrootte conform de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en is gemaakt van polyester.

In het onderstaande filmpje kun je zien hoe je deze klamboe op kunt zetten.
Zoals je in het filmpje ziet is deze reisklamboe goed geschikt voor outdoor gelegenheden, maar je kunt hem ook gewoon binnenshuis gebruiken, zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien.

Op het moment van schrijven kun je deze geimpregneerde reisklamboe kopen voor slechts € 44,95 hier bij bol.com.
Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van deze klamboe voor op reis te bekijken.

Je kunt meer over deze handige klamboe voor op reis lezen: in het artikel dat ik daar eerder over heb geschreven of hier op bol.com.

Reisklamboe kopen: let hierop bij elke klamboe voor op reis!

Het spreekt misschien voor zich, maar lees altijd zorgvuldig de handleiding van je reisklamboe en zorg dat je deze goed naleeft.
Zo kan een geimpregneerde reisklamboe bijvoorbeeld een bepaald aantal keer gewassen worden voordat de werking afneemt, het is dan natuurlijk belangrijk dat je daarvan op de hoogte bent.

Ook is het wassen als je reisklamboe geimpregneerd is aan bepaalde voorwaarden gebonden. Je dient bijvoorbeeld een chloorvrij wasmiddel te gebruiken om de werking van de klamboe niet aan te tasten.

Zorg er dus voor dat je op de juiste manier met je klamboe om gaat, zodat je er niet per ongeluk iets mee doet waardoor je minder goed beschermt bent als je eronder ligt.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou beste klamboe voor op reis!

Ben je voor je reis ook op zoek naar de meest effectieve muggenspray? Lees dan verder in mijn beste muggenspray-artikel.
Of bekijk meer middelen tegen muggen in mijn Wat te doen tegen muggen?-artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *