Brandblusser auto Praxis – Goed? Een beter alternatief!

By | 14 december 2019

Wil je misschien een brandblusser voor in de auto bij de Praxis kopen? Hieronder leg ik eerst uit waarom dit geen goede keuze is. Daarna behandel ik een goede alternatieve brandblusser, die wel aan te raden is voor in de auto.

Brandblusser auto Praxis – waarom geen auto brandblusser van de Praxis?

Brandblusser auto Praxis

Op dit moment wordt de bovenstaande poederblusser bij de Praxis als brandblusser voor in de auto verkocht.

De poederblusser is geschikt voor brandklassen A, B en C. Daarmee is het in principe het juiste soort blusser voor in de auto. Maar het probleem met deze blusser is de kleine inhoud. Hij heeft een inhoud van slechts 1 kg, en dat is veel te weinig voor de gemiddelde brand.

De brandweer adviseert daarom ook om altijd een brandblusser van 6 kg te kiezen (bron). Daarmee maak je tenminste een goede kans om een brand uit te krijgen. Hieronder behandel ik daarom een goed alternatief met een inhoud van 6 kg.

Beter alternatief voor auto brandblusser Praxis – Alecto ABP-6

Beter alternatief voor auto brandblusser Praxis Alecto ABP-6

 

Alecto ABP-6 poederblusser
Brandklassen: A, B en C
Inhoud: 6 kg
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Conrad.nl

Omdat de Alecto ABP-6 een inhoud van 6 kg heeft, maak je met deze blusser wel een goede kans om de gemiddelde brand uit te krijgen.

Dit is net als de auto brandblusser van de Praxis een poederblusser. Ook is hij net als de Praxis auto brandblusser geschikt voor brandklassen A, B en C.

Met brandklasse A wordt aangegeven dat de blusser geschikt is voor branden van vaste stoffen, zoals textiel, hout en papier (bron). Brandklasse B omvat branden van vloeistoffen en stoffen die bij hoge temperatuur vloeibaar worden. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan dieselolie, wasbenzine en kaarsen. Brandklasse C geeft aan dat de brandblusser geschikt is voor branden van gassen, zoals bijvoorbeeld LPG, propaan of aardgas (bron).

Vanwege zijn zes keer zo grote inhoud denk je misschien dat de Alecto ABP-6 heel groot is. Maar in vergelijking met de auto brandblusser van de Praxis valt dat nog wel mee.

De auto brandblusser van de Praxis heeft een lengte van 29,4 cm, en een diameter van 12,7 cm. De Alecto ABP-6 is 55,5 cm lang, en heeft een diameter van 11,5 cm. De Alecto ABP-6 is dus niet eens twee keer zo lang, en heeft zelfs een kleinere diameter.

Op het moment van schrijven is de Alecto ABP-6 al voor € 47,99 hier bij bol.com verkrijgbaar. Dit is in vergelijking met de auto brandblusser van de Praxis een zeer goede deal. De auto brandblusser bij de Praxis kost op dit moment € 21,99. Voor iets meer dan het dubbele heb je met de Alecto ABP-6 dus een zes keer zo grote bluscapaciteit!

De Alecto ABP-6 is iets duurder, maar nog steeds zeer betaalbaar. Door nu voor deze blusser te kiezen kun je later misschien veel duurdere schade voorkomen. Verder is het natuurlijk nooit aan te raden om te bezuinigen op een belangrijk veiligheidsproduct als dit!

Denk ook aan andere veiligheidsproducten voor in de auto!

Een auto brandblusser is niet het enige veiligheidsproduct dat eigenlijk in iedere auto aanwezig zou moeten zijn.

Om bij een ongeval op tijd uit de auto te kunnen ontsnappen kan een noodhamer van levensbelang zijn. De Lifehammer Evolution is een goede noodhamer. Deze noodhamer kwam als beste uit de test bij Tros Radar.

Daarnaast is het altijd een goed idee om een EHBO kit in je auto te hebben om (kleine) verwondingen te kunnen behandelen. Een goede compacte optie is de Care Plus First Aid Kit Compact.

Het kan verder nooit kwaad om een noodpakket in je auto te bewaren. Je kunt daar meer over lezen in mijn noodpakket auto-artikel.

Hopelijk hoef je deze veiligheidsproducten nooit daadwerkelijk te gebruiken. Maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *