Ghillie suit kopen? Verschillende goede opties!

By | 19 december 2019

Wil je een ghillie suit kopen? Hieronder leg ik eerst uit wat de belangrijkste eigenschappen van een goede ghillie suit zijn. Daarna behandel ik drie ghillie suits die geschikt zijn voor verschillende omgevingen, namelijk:

De belangrijkste eigenschappen van een goede ghillie suit

Een ghillie suit is een soort camouflagepak waarmee je opgaat in je omgeving. Maar in plaats van alleen een camouflagepatroon heeft een ghillie suit allerlei 3D elementen. Daarom is een ghillie suit veel effectiever dan standaard camouflagekleding (bron).

Met een goede ghillie suit verdwijn je tegen de achtergrond, of het nu gaat om bebost gebied of een besneeuwde omgeving. Daarom is een ghillie suit ideaal voor activiteiten zoals airsoft, paintball of survival. Hieronder bespreek ik de belangrijkste eigenschappen van een ghillie suit.

3D elementen – Een ghillie suit gaat veel verder dan reguliere 2D camouflagekleding. Kenmerkend voor ghillie suits is dat er altijd een 3D element is toegevoegd. Ghillie suits zijn vaak voorzien van nep-begroeiing of bladeren. Hierdoor ben je soms bijna niet te onderscheiden van de begroeiing in de omgeving.

Vormvervaging – Door de 3D elementen van een Ghillie suit vervaagt je normaal zo herkenbare menselijke silhouet. Hierdoor val je veel minder snel op.

Van top tot teen bedekking – Een goede ghillie suit bedekt je hele lichaam. Daarom is het belangrijk om een ghillie suit te kopen dat bestaat uit een broek, een jas en een vorm van hoofdbedekking.

Schutkleur – Om goed op te kunnen gaan in je omgeving heb je de juiste schutkleur nodig. Maar deze verschilt natuurlijk per omgeving! Daarom behandel ik hieronder drie ghillie suits voor in verschillende omgevingen.

Ghillie suit kopen – 3 goede opties voor in verschillende omgevingen!

Omdat je in verschillende omgevingen een andere schutkleur nodig hebt, behandel ik hieronder drie verschillende ghillie suits. Alle drie de ghillie suits voldoen aan de hiervoor behandelde eigenschappen.

Woodland ghillie suit kopen – goede schutkleur voor bossen in Nederland en België

Woodland ghillie suit kopen

 

MFH Ghillie Suit Woodland
Materiaal: 100 % polyester
4-delige set: broek, jas, hoofdbedekking en wikkel
Wasbaar
Bekijk prijs bij bol.com (maat M/L) Bekijk prijs bij bol.com (maat XL/XXL)

Vanwege de woodland schutkleur is deze ghillie suit ideaal voor in bossen in Nederland of België. Door zijn uitgebreide 3D camouflage ga je eenvoudig op in de omgeving.

Deze MFH ghillie suit set bestaat uit vier delen, namelijk: hoofdbedekking, een jas, een broek en een wikkel. De wikkel kun je bijvoorbeeld gebruiken om een verrekijker, airsoftwapen of paintballgeweer te bedekken.

Hij is verkrijgbaar in twee verschillende maten. De maat M/L is aan te raden voor een lengte tot 1.85 meter. Als je langer bent dan 1.85 kun je beter voor de maat XL/XXL kiezen. Ook kun je hier bij bol.com een afbeelding met een maattabel vinden. Daarmee kun je eenvoudig bepalen welke maat het beste bij je past.

Op het moment van schrijven kun je bij bol.com beide maten van dit MFH woodland ghillie suit kopen voor € 58,95. Klik om de oranje knoppen hierboven voor de meest actuele prijzen.

Dry grass ghillie suit kopen – goede optie voor in droog grasland, riet of in de herfst

Dry grass ghillie suit kopen

 

Karoe Leafy Ghillie Suit Dry Grass/Corn
Materiaal: polyester
Set bestaat uit: broek en jack met capuchon
Wasvoorschrift: handwas
Bekijk prijs bij bol.com (maat S/L) Bekijk prijs bij bol.com (maat XL/2XL)

Omdat de omgeving in de herfst een andere kleur krijgt is het handig daar je ghillie suit op aan te passen. Het bovenstaande ghillie suit van Karoe is daar goed voor geschikt. Daarnaast is hij ook perfect voor droog grasland of in het riet.

Dit Karoe ghillie suit heeft een camouflage opdruk in combinatie met 3D blader-kartels. Het pak bestaat uit een broek en een jack met capuchon. Het is een overtrekpak, en daarom doe je het eenvoudig over je andere kleren aan. Zowel het jack, de broek als de capuchon zijn verstelbaar.

Het is aan te raden om voor een confectiemaat t/m 52 voor de maat S/L te kiezen. Voor een grotere maat is XL/2XL een betere optie. Ook is deze maat aan te raden als je een winterjas onder je ghillie suit wil kunnen dragen.

Op het moment van schrijven kun je bij bol.com beide maten van dit ghillie suit kopen voor € 79,95. Klik op de oranje knoppen hierboven voor de meest actuele prijzen.

Snow ghillie suit kopen – ghillie suit voor in de sneeuw

Snow ghillie suit kopen

 

MFH Ghillie Suit Sneeuwcamouflage
Materiaal: 100 % polyester
4-delige set: broek, jas, hoofdbedekking en wikkel
Wasbaar
Bekijk prijs bij bol.com

Omdat je met de voorgaande ghillie suits juist opvalt in een besneeuwde omgeving, is een speciale snow ghillie suit een goede keuze.

Door dit MFH ghillie suit ben je van top teen bedekt met sneeuwcamouflage. Het is een vierdelige set die bestaat uit een broek, een jas, hoofdbedekking en een wikkel. Met de wikkel kun je een verrekijker of een airsoft- of paintballwapen bedekken.

De jas sluit je af met drukknoppen, en de broek is voorzien van een elastieken band. Verder kun je het hoofddeel op zijn plek houden met een kinband.

Dit ghillie suit is bij bol.com in twee maten verkrijgbaar, namelijk: M/L en XL/XXL. Je kunt hier bij bol.com een afbeelding met een maattabel vinden. Daarmee kun je eenvoudig de juiste maat kiezen.

Niet alleen jezelf, maar ook iets anders camoufleren?

Met een ghillie suit camoufleer je jezelf, maar misschien wil je ook iets anders kunnen camoufleren. Voor als je ook een object wil kunnen verbergen, kun je verder lezen in mijn camouflagenet-artikel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van een ghillie suit dat bij jou past!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *