Noodpakket auto kopen? Een goed (winter) noodpakket voor in de auto!

By | 12 november 2019

Ben je op zoek naar een noodpakket voor in de auto? In dit artikel bespreek ik een kant en klaar (winter) noodpakket voor in de auto, namelijk het BCB Adventure winter noodpakket.

Ook bespreek ik daarna vier essentiële aanvullingen op een noodpakket voor in de auto, namelijk: een EHBO kit, een brandblusser, een noodhamer met ingebouwd gordelmes en een opwindbare radio.

Noodpakket auto winter – BCB winter noodpakket voor in de auto

 

Noodpakket auto winter BCB winter noodpakket voor in de auto

BCB Adventure noodpakket winter auto
Inhoud:
– opwindbare zaklamp
– nooddeken
– lichtstaven (lightsticks) met een brandtijd van 8 uur
– fleece deken
– handwarmers
– energiereep
– noodfluit
Verpakt in hersluitbare zak
Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com

Met dit BCB Adventure Winter auto noodpakket haal je een aantal handige items in huis die goed van pas kunnen komen als je in de winter ergens met de auto strandt.

Zo zitten er handwarmers, een nooddeken en een fleecedeken in dit pakket om je warm te houden en onderkoeling tegen te gaan. Daarnaast zitten er twee lichtbronnen in dit noodpakket, namelijk lightsticks met een brandtijd van 8 uur en als tweede lichtbron ook een opwindbare zaklamp, waarmee je niet afhankelijk bent van batterijen of een oplader.

Er zit ook een noodfluit in zodat je in een noodsituatie eenvoudig alarm kunt slaan of de aandacht van anderen kunt trekken. Verder zit er een energiereep in, zodat je altijd wat te eten hebt om de energielevels in een noodsituatie snel aan te vullen.

Dit noodpakket voor in de winter is verpakt in een stevige hersluitbare zak die je gemakkelijk in je auto kunt bewaren.
Dit winter noodpakket voor in de auto is hier bij Prepz.nl en hier bij bol.com verkrijgbaar.

Essentiële aanvullingen op (winter) noodpakket auto

Het bovenstaande auto noodpakket is een goede basis, maar het is daarnaast altijd aan te raden om een noodpakket zoveel mogelijk te personaliseren en aan te vullen naar je eigen behoeften. Gebruik je bijvoorbeeld medicijnen, dan is het aan te raden daar altijd een extra voorraad van in je auto noodpakket te bewaren.

Hieronder bespreek ik vier naar mijn mening essentiële aanvullingen op ieder noodpakket voor in de auto.

1. EHBO kit voor bij noodpakket auto

Een EHBO kit om (kleine) verwondingen goed en hygiënisch mee te kunnen behandelen moet je eigenlijk altijd bij je hebben in de auto.

De onderstaande Care Plus First Aid Kit Compact is een compacte maar toch hele complete EHBO kit in een handige opbergtas. Perfect voor in de auto!

Bekijk de inhoud van deze EHBO kit hier bij bol.com of hier bij Prepz.nl.

EHBO kit voor bij noodpakket auto winter

 

Care Plus First Aid Kit Compact
Complete EHBO kit in handige opbergtas
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Prepz.nl

2. Brandblusser voor bij noodpakket auto

Een brandblusser mag in de auto eigenlijk ook niet ontbreken. Ben je er op tijd bij met een brandblusser, dan kun je de schade misschien behoorlijk beperken. Wil je een brandblusser voor in de auto aanschaffen, dan is het wel belangrijk dat je een goede kiest.

Er worden vaak kleine brandblussers van maar 1 liter of 1 kg verkocht voor in de auto, maar dit is veel te weinig om de meeste branden te blussen. Volgens de brandweer moet je een brandblusser van 6 liter of 6 kg kiezen om een serieuze bluspoging te kunnen doen (bron).

Naast de juiste grootte is het ook belangrijk dat je het juiste type brandblusser kiest. Poeder-brandblussers zijn goed geschikt voor autobranden (bron). De onderstaande optie is een goede poederblusser van 6 kg.

Brandblusser voor bij noodpakket auto

 

Alecto ABP-6 poederblusser
Inhoud: 6 kg (door brandweer aanbevolen grootte)
Geschikt voor het blussen van branden van vaste stoffen, vloeistoffen en gassen
Voorzien van alle belangrijke certificaten (Rijkstypekeur, Benor en Kitmark)
Bekijk prijs bij bol.com

3. Noodhamer met ingebouwd gordelmes

Een noodhamer is van levensbelang! Raakt je auto te water, dan kan het behoorlijk lastig zijn om eruit te komen zonder noodhamer. Een goede noodhamer moet eigenlijk in iedere auto aanwezig zijn, en moet altijd binnen handbereik gemonteerd worden zodat je er snel bij kan.

De onderstaande Lifehammer Evolution veiligheidshamer is een automatische noodhamer met ingebouwd gordelmes, en kwam in september 2014 als beste uit de test bij Tros Radar.

De automatische noodhamer werkt door de vlakke bovenkant tegen een raam te duwen. Er komt dan een harde pin uit die de ruit verbrijzeld.

Noodhamer met ingebouwd gordelmes voor auto noodpakket

 

Lifehammer Evolution
Automatische noodhamer met ingebouwd gordelmes
In september 2014 als beste getest door Tros Radar
Bekijk prijs bij bol.com

4. Opwindbare radio voor bij noodpakket auto

Het kan natuurlijk voorkomen dat je tijdens een ramp ergens strandt met de auto, en dat je vervolgens van de informatievoorziening wordt afgesneden omdat je telefoon leeg is.

Voor een dergelijke situatie is het verstandig om een goede opwindbare radio aan je noodpakket voor in de auto toe te voegen. De onderstaande Totle Essential opwindradio is niet alleen opwindbaar, maar is ook voorzien van een zonnepaneel waarmee je hem kan opladen. Verder kan hij dienst doen als (kleine 1000 mAh) nood-powerbank om je telefoon op te laden, en heeft hij een ingebouwde zaklamp.

Opwindbare radio voor bij noodpakket auto

 

Totle Essential Noodradio
Opwindbare radio
Voorzien van zonnepaneel
1000 mAh powerbank
Ingebouwde zaklamp
Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com

Ik heb deze opwindbare radio eerder besproken in mijn noodradio-artikel.

Noodpakket auto winter – conclusie

Het besproken kant-en-klare BCB Adventure winter noodpakket voor in de auto is een goede basis om in je auto te hebben liggen ter voorbereiding op noodsituaties.

Ik heb hierboven ook vier andere items besproken die naar mijn mening in iedere auto aanwezig moeten zijn, namelijk: een EHBO kit, een brandblusser, een noodhamer met ingebouwd gordelmes en een opwindbare radio.

Verder gaf ik al aan dat het aan te raden is ieder noodpakket zoveel mogelijk te personaliseren, en naar je eigen behoeften aan te vullen. Wil je bijvoorbeeld extra noodvoeding aan je noodpakket toevoegen, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zeer lang houdbare NRG 5-noodvoeding te kopen.

Wil je bijvoorbeeld ook ademhalingsbescherming in je auto hebben, dan kun je een goed gasmasker aan je noodpakket toevoegen. Het is jouw persoonlijke keuze op welke scenario’s je allemaal voorbereid wil zijn.

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen helpen bij je zoektocht naar een goed noodpakket voor in de auto. Hopelijk hoef je hem niet te gebruiken, maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *