Desinfectiemiddel coronavirus kopen? Dit is een goede optie!

By | 2 februari 2020

Ben je op zoek naar een goed desinfectiemiddel voor je handen, omdat je het risico op besmetting met het nieuwe coronavirus zo klein mogelijk wil maken? Hieronder leg ik eerst uit wat op dit moment door de World Health Organization (WHO) en de European Centre for Disease prevention and Control (ECDC) wordt geadviseerd met betrekking tot handhygiëne en het nieuwe coronavirus.

Daarna behandel ik een goed desinfectiemiddel, namelijk: Sterillium Med desinfectie lotion. Dit kun je voor je handen gebruiken om je te wapenen tegen het nieuwe coronavirus.

Daarna bespreek ik goede mondkapjes van het hoogste beschermingsniveau. En tot slot beschrijf ik ook andere maatregelen en middelen waar je aan kunt denken om besmetting met het nieuwe coronavirus te voorkomen.

Desinfectiemiddel voor je handen, eenvoudige maatregel tegen coronavirus

Wat kun je doen om besmetting met het nieuwe coronavirus te voorkomen? Op het moment van schrijven raadt de WHO aan om vooral je handen vaak en goed te wassen. Daarnaast is hun advies om uit de buurt te blijven van mensen die symptomen vertonen, zoals hoesten of niezen. Ook wordt om verdere verspreiding te voorkomen aangeraden om altijd je mond en je neus te bedekken als je zelf moet hoesten of niezen. (bron)

Omdat het om een nieuw virus gaat heerst er nog veel onduidelijkheid over de manier waarop het precies wordt overgedragen. Het European Centre for Disease prevention and Control (ECDC) meldt op haar website dat dit waarschijnlijk voornamelijk gebeurd door hoesten, niezen en vochtdruppels bij uitademen.

Ook het ECDC noemt het wassen en desinfecteren van je handen als een van de hoofdregels om besmetting met het nieuwe coronavirus te voorkomen. Als het gaat om desinfectiemiddelen, dan raadt de ECDC aan om een desinfectiemiddel op basis van alcohol te gebruiken. (bron) Voor als je daarom een goed desinfectiemiddel op basis van alcohol wil kopen, behandel ik hieronder een goede optie.

Desinfectiemiddel coronavirus kopen – Sterillium Med desinfectie lotion

Desinfectiemiddel coronavirus kopen Sterillium Med desinfectie lotion

Sterillium Med desinfectie lotion
Sterk desinfectie middel op basis van alcohol.
Bevat geen geur- en kleurstoffen, en is daarom ook geschikt voor de gevoelige huid.
Update 15 maart 2020: Zijn de bovenstaande opties niet meer verkrijgbaar op het moment dat je dit leest? Dan kun je hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de de zoekbalk gebruiken om te kijken of er inmiddels nieuwe verkopers zijn die daar Sterillium Med desinfectie lotion aanbieden.

Het bovenstaande Sterillium Med desinfectiemiddel is een sterk desinfectiemiddel op basis van alcohol. Dit desinfectiemiddel is onder andere geschikt voor in operatiekamers.

Er zijn geen geur- en kleurstoffen aan toegevoegd. Daardoor is dit desinfectiemiddel ook goed te gebruiken door mensen met een gevoelige huid.

Dit Sterillium Med desinfectiemiddel is een lotion, en is heel eenvoudig te gebruiken. Je doet de lotion onverdund op je droge handen, en vervolgens zorg je ervoor dat je je hele handen met de lotion bedekt. Besteed hierbij extra aandacht aan je vingertoppen en je duimen. Daar raak je namelijk de meeste dingen mee aan!

Binnen 30 seconden werkt dit Sterillium Med desinfectiemiddel tegen virussen, bacteriën, mycobacteriën, gisten en schimmels.

Geen enkel desinfectiemiddel is nog met het nieuwe coronavirus getest! Het nieuwe coronavirus dat 2019-nCoV genoemd wordt was voor de huidige uitbraak namelijk nooit eerder bij mensen geconstateerd (bron).

Sterillium Med desinfectie lotion is in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Zo kun je dit desinfectiemiddel op het moment van schrijven in een flesje van 100 ml, maar ook in een fles van 500 ml kopen. De kleinere variant van 100 ml is natuurlijk wat makkelijker om onderweg mee te nemen.

Denk naast desinfectiemiddel ook aan mondkapjes tegen het coronavirus!

Denk naast desinfectiemiddel ook aan mondkapjes tegen het coronavirus

 

3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes
FFP3: de hoogste veiligheidsklasse voor mondkapjes
In pakket van tien stuks of los verkrijgbaar:

Bekijk prijs per stuk bij Conrad.nl
Update 10-3-2020: Zijn deze mondkapjes op het moment dat je dit leest niet op voorraad? Dan kun je ze hier bij Conrad.nl, hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de misschien nog vinden.

Voor de mondkapjes die vanaf de persconferentie van 14 januari 2022 worden aanbevolen kun je verder lezen in mijn artikel:
Welke mondkapjes voor in het ov? (en andere openbare ruimtes) Dit zijn je opties!

Naast een sterk desinfectiemiddel tegen het coronavirus kun je ook aan ademhalingsbescherming denken om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Als je mondkapjes besluit te kopen, is het wel belangrijk dat je de goede uitkiest. Er worden tegenwoordig heel veel verschillende soorten verkocht. Het is daarom belangrijk om te weten waar je op moet letten als je een mondkapje uitkiest.

Er zijn drie verschillende veiligheidsklassen voor mondkapjes vastgesteld in de Europese EN 149 norm. De verschillende veiligheidsklassen zijn FFP1, FFP2 en FFP3. Daarbij is FFP1 de laagste veiligheidsklasse. FFP2 is het middelste veiligheidsniveau, en FFP3 is de hoogste veiligheidsklasse. Mondkapjes met veiligheidsklasse FFP3 filteren minstens 99 % van de in de lucht zwevende deeltjes. (bron)

Zoek je het veiligste type mondkapje, dan moet je dus voor een mondkapje met veiligheidsklasse FFP3 kiezen.

De bovenstaande 3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes zijn van de hoogste veiligheidsklasse (FFP3). Alle mondkapjes zijn wegwerp maskers. Daarom is het altijd aan te raden om ze wat groter in te slaan. Als je ze een volle dag gedragen hebt is het de bedoeling dat je ze weggooit. De volgende dag doe je dan gewoon weer een nieuw en schoon mondkapje op.

Op het moment van schrijven kun je deze 3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes in een handig pakket van 10 stuks kopen.

In dat pakket van tien stuks zijn alle tien de mondkapjes hygiënisch afzonderlijk verpakt, zodat ze niet met iets besmet kunnen raken voordat je ze opzet. Je pakt een mondkapje pas uit op het moment dat je hem gaat gebruiken.

Je bent wat betreft de prijs dus voordeliger uit als je voor een pakket van tien stuks kiest. Bovendien is het handig om meteen een voorraad in te slaan omdat het dus eigenlijk de bedoeling is dat je ieder masker maar een dag draagt. Om zo goed mogelijk beschermd te zijn kun je het best iedere dag een nieuwe opzetten.

Een goedkoper alternatief dat ook van het hoogste beschermingsniveau is, zijn Climax FFP3 mondkapjes. Deze kun je hier bij Prepz.nl voor € 32,95 per 12 stuks kopen.

Ik behandel deze 3M Aura 9332+FFP3 mondkapjes en de Climax FFP3 mondkapjes beiden in mijn mondkapjes tegen virus-artikel.

Welke mondkapjes je ook besluit te kopen, lees altijd goed de gebruiksaanwijzing door. En zorg dat je ze op de correcte wijze gebruikt! Verkeerd gebruik kan natuurlijk nare gevolgen hebben.

Zo moet een mondkapje altijd goed op je huid aansluiten, en moet je er daarom voor zorgen dat je altijd glad geschoren bent. Gezichtsbeharing kan er namelijk voor zorgen dat een mondkapje niet goed afsluit, met alle gevolgen van dien.

Hoe kun je verder besmetting met het nieuwe coronavirus voorkomen?

Op het moment van schrijven zijn er gelukkig nog geen besmettingen in Nederland geconstateerd. Maar wil je echt zo min mogelijk risico nemen, dan kun je daar je gedrag op aanpassen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om openbare plekken waar veel mensen bij elkaar komen te vermijden, om zo de kans op besmetting met het nieuwe coronavirus zo klein mogelijk te maken. Als het niet noodzakelijk is, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om niet met het openbaar vervoer te reizen. Ook kun je vliegvelden en grote stations vermijden, wanneer je daar niet perse naartoe hoeft.

Het is allemaal een persoonlijke afweging hoe ver je hierin wil gaan. Op het moment van schrijven lijkt het vermijden van deze plekken misschien nog overdreven. Maar mocht het zo zijn dat er toch mensen besmet raken in Nederland, dan zijn die maatregelen natuurlijk juist weer heel logisch.

Hopelijk komt het niet zo ver dat het nieuwe coronavirus ook in Nederland voet aan de grond krijgt. Maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

2 thoughts on “Desinfectiemiddel coronavirus kopen? Dit is een goede optie!

 1. Paulus

  Ik las juist dat alleen mondkapjes met “codering” N95, geadviseerd worden. Wat is jouw zienswijze?

  Reply
  1. Willem Post author

   Beste Paulus,
   De N95 codering is een Amerikaanse normering. In Europa worden de FFP-veiligheidsklassen als standaard gebruikt.

   Hier kun je zowel de Amerikaanse als de Europese classificaties onder elkaar vinden.
   Zoals je daar ziet komt een N95 masker met zijn filterpercentage van 95 % meer in de buurt van de Europese FFP2 (filterpercentage van minstens 94 %).

   De FFP3 mondkapjes die ik hierboven aanraad hebben een hoger filterpercentage van minstens 99 %. Wil je dus de beste bescherming, dan is FFP3 een betere keuze dan N95.

   Groet,
   Willem

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *