Gamma mondmasker – Goede optie? 2 voordeligere alternatieven!

By | 31 januari 2020

Wil je misschien een Gamma mondmasker kopen? Er worden bij de Gamma aardig wat verschillende mondmaskers verkocht. Daarom leg ik hieronder eerst uit wat het beste mondmasker is dat je bij de Gamma kunt kopen. Daarna behandel ik twee voordeligere alternatieven die om verschillende redenen een betere keuze kunnen zijn:

Op zoek naar de mondmaskers die sinds de persconferentie van 14 januari 2022 worden aanbevolen? Daar kun je alles over vinden in mijn artikel:
Welke mondkapjes voor in het ov? (en andere openbare ruimtes) Dit zijn je opties!

Wat is het beste Gamma mondmasker? Hoe kies je een mondkapje?

Er wordt bij Gamma een behoorlijk assortiment aan mondkapjes verkocht. Misschien zie je daarom door de bomen het bos niet meer. Het voornaamste kenmerk waar je op moet letten voor de beste mondkapjes is de veiligheidsklasse van de mondmaskers.

Er zijn drie verschillende veiligheidsklassen voor mondmaskers, deze zijn vastgelegd in de Europese norm EN 149. De verschillende veiligheidsklassen zijn FFP1, FFP2 en FFP3. Daarbij is FFP1 het laagste veiligheidsniveau, FFP 2 het middelste veiligheidsniveau. En FFP3 is het hoogste veiligheidsniveau. FFP3 mondmaskers filteren minstens 99 % van de in de lucht zwevende deeltjes. (bron)

Hier op de site van de Gamma kun je een huismerk Gamma mondmasker vinden dat de FFP3 veiligheidsklasse heeft. Dit is de beste optie voor als je een mondmasker bij de Gamma wil kopen. Als je simpelweg het veiligste Gamma mondmasker zoekt (of van welk ander merk dan ook), dan kun je FFP1- en FFP2 mondmaskers beter links laten liggen. Het is altijd beter om voor FFP3 te kiezen.

Het FFP3 mondmasker van de Gamma is niet online op de site van de Gamma verkrijgbaar. Het Gamma mondmasker wordt voor € 10,39 per stuk in de bouwmarkt verkocht.

De prijs van het Gamma mondmasker kun je als een mogelijk nadeel zien. Dit soort mondkapjes zijn namelijk altijd wegwerpmaskers. Nadat je ze een volle dag hebt gedragen kun je ze het best weggooien. De volgende dag doe je dan gewoon weer veilig een nieuwe op. Hierdoor is het eigenlijk altijd aan te raden om mondkapjes wat groter in te slaan.

Zoek je daarom wat voordeligere alternatieven omdat je wat groter in wil slaan, dan behandel ik hieronder twee goede opties.

2 voordeligere alternatieven voor Gamma mondmasker

Hieronder behandel ik twee voordeligere alternatieven voor als je meteen wat meer mondmaskers in wil slaan. Het is aan te raden om er altijd wat meer in huis te halen, omdat alle mondkapjes in principe wegwerpmaskers zijn.

Welke van de onderstaande opties voor jou de beste keuze is, hangt ervan af waar jouw voorkeuren naar uitgaan. Het eerste alternatief dat ik behandel heeft het hoogste draagcomfort. En het twee alternatief heeft de laagste prijs.

Beste alternatief met het hoogste draagcomfort – 3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes

Gamma mondmasker gamma mondkapjes alternatief 3M Aura

 

3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes
FFP3: hoogste veiligheidsklasse voor mondkapjes
In voordelig pakket van tien stuks
Mondkapjes zijn hygiënisch afzonderlijk verpakt
Bekijk prijs per stuk bij Conrad.nl
Update 10-3-2020: Zijn de bovenstaande mondkapjes op het moment dat je dit leest niet op voorraad? Dan kun je het hier bij Conrad.nl, hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de nog proberen.

Deze 3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes zijn net als de FFP3 Gamma mondmaskers van het hoogste beschermingsniveau.

Het merk 3M staat voor kwaliteit. Dit is al jaren een van de marktleiders wat betreft producten op het gebied van ademhalingsbescherming. Deze mondkapjes hebben een 3-delig ontwerp dat je gezichtsbewegingen goed volgt.

Dat is belangrijk, want een mondmasker moet goed afsluiten. Als een mondmasker niet goed op je huid aansluit, dan kunnen er langs de randen ongewenste stoffen binnen komen.

Rond de neus hebben deze mondkapjes een zachte voering, en zijn ze op zo’n manier vormgegeven dat ze ook door mensen met een bril comfortabel gedragen kunnen worden.

Verder zijn ze in een voordelig geprijsd pakket van 10 stuks verkrijgbaar. Hier bij Conrad.nl kun je op het moment van schrijven een pakket van tien van deze mondkapjes voor € 69,49 kopen. Dit komt dus neer op een prijs per stuk van slechts € 6,95. Je bent dan dus een stuk goedkoper uit dan wanneer je tien Gamma mondmaskers zou kopen.

Je hebt dan meteen een goede voorraad mondkapjes in huis, van een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit als het gaat om dit soort producten. Een ander voordeel van dat pakket van tien stuks is dat de mondmaskers hygiënisch afzonderlijk verpakt zijn. Daardoor wordt voorkomen dat een mondkapje al met iets vervuild raakt voordat je hem op zet.

Beste alternatief met de laagste prijs – Climax FFP3 mondkapjes

Gamma mondmasker alternatief Climax mondkapjes

 

Climax FFP3 mondkapjes
FFP3: hoogste veiligheidsklasse voor mondkapjes
In voordelig pakket van twaalf stuks
Bekijk prijs 12 stuks bij Prepz.nl

Zoek je een alternatief dat nog lager geprijsd is, dan zijn deze Climax FFP3 mondkapjes een goede optie. Deze zijn net als de Gamma mondkapjes van de hoogste veiligheidsklasse (FFP3).

Op het moment van schrijven kun je een voordelig geprijsd pakket van 12 stuks voor € 32,95 hier bij Prepz.nl kopen. Dat komt neer op een prijs per stuk van slechts € 2,75! Dat is in vergelijking met de € 10,39 van het Gamma mondmasker natuurlijk wel een hele gunstige prijs.

Interesse in nog betere ademhalingsbescherming?

Als we het hebben over middelen voor ademhalingsbescherming, dan is een gasmasker de meest effectieve optie. Een groot voordeel van een volgelaats gasmasker is dat ook je ogen door het masker worden beschermd. Bij een mondmasker is dat natuurlijk niet het geval. Het is daarom verstandig om ook een goed afsluitende bril op te doen als je een mondmasker draagt.

Wil je meer weten over gasmaskers, en wat een goed gasmasker is? Dan kun je verder lezen in mijn gasmasker-artikel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je keuze voor goede en veilige mondkapjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *