Douchekop filter kopen? Twee goede opties!

By | 13 november 2019

Ben je op zoek naar een douchekop filter om onzuiverheden en ongewenste schadelijke stoffen (zoals bijvoorbeeld lood) uit het water te filteren? In dit artikel bespreek ik twee goede douchekop filter opties die hier uitstekend voor geschikt zijn.

Twee goede douchekop filter opties voor schoon en veilig water!

Berkey douchekop filter – exclusief douchekop
Berkey douchekop filter exclusief douchekop
Filtert o.a.: lood, kwik, ijzer, 95 % van het chloor, waterstofsulfide, ketelsteen (kalksteen), verschillende soorten schimmels, algen en bacteriën uit het water
Te plaatsen voor de douchekop die je nu hebt
Eenvoudig te installeren
Filter gaat 95.000 liter of ongeveer 1 jaar mee
Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com
Berkey douchekop filter – inclusief douchekop
Berkey douchekop filter inclusief douchekop
Filtert o.a.: lood, kwik, ijzer, 95 % van het chloor, waterstofsulfide, ketelsteen (kalksteen), verschillende soorten schimmels, algen en bacteriën uit het water
Deze douchekop vervangt je huidige douchekop
Eenvoudig te installeren
Filter gaat 95.000 liter of ongeveer 1 jaar mee
Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com

De twee bovenstaande douchekop filters van Berkey filteren allebei even goed. Het verschil tussen de twee opties is dat je de variant exclusief douchekop voor de douchekop die je nu hebt moet monteren, terwijl de variant inclusief douchekop je huidige douchekop vervangt door een Berkey filter douchekop met drie verschillende standen.

Zit de douchekop die je nu hebt bijvoorbeeld vol met kalkresten en aanslag, dan is het een goede optie om voor het Berkey douchekop filter inclusief douchekop te kiezen, zodat je jouw huidige douchekop meteen kunt vervangen door een schone nieuwe douchekop. Je wil het gefilterde water natuurlijk wel door een schone douchekop laten lopen!

Net als andere douchekop filters moet dit filter na verloop van tijd worden vervangen. Een Berkey douchekop filter gaat 95.000 liter of ongeveer een jaar mee. Daarna zal je een nieuw filter moeten kopen.

Hoe werkt het? En waar beschermt een Berkey douchekop filter je tegen?

De filters bestaan uit een mengsel van zuivere kalk, koper en zink, en werken door middel van een chemische reactie die een redoxreactie wordt genoemd. Hiermee zet het filter schadelijke elementen om in niet-schadelijke elementen.

De filters veranderen schadelijk chloor (dat je normaal via de huid en door verdamping via je longen binnen zou krijgen) bijvoorbeeld in chloride dat geen kwaad kan en in water oplosbaar is. Een chloride element is te groot om door de huid binnen te dringen of te verdampen, en zonder enige schade te doen stroomt het vervolgens gewoon weg met het water.

Een Berkey douchekop filter beschermt je op deze manier tegen behoorlijk wat verschillende schadelijke stoffen en onzuiverheden. Deze waterfilter douchekop filtert o.a.: lood, kwik, ijzer, 95 % van het chloor, waterstofsulfide, ketelsteen (kalksteen), verschillende soorten schimmels, algen en bacteriën uit het water.

Om een betere indruk te krijgen van wat de Berkey douchekop filters inhouden, hoe ze eruit zien en hoe je ze installeert kun je het onderstaande filmpje bekijken.

Moet ik het waterfilter met of zonder douchekop kopen?

Welke van de twee opties voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt af van verschillende factoren.

Wil je als het ware een hele ‘schone start’ maken, dan zou ik je huidige douchekop weg doen en kiezen voor het Berkey douchekop filter inclusief douchekop. Deze is hier bij Prepz.nl voor € 74,99 en hier bij bol.com voor € 86,24 verkrijgbaar.

Ga je liever voor een lager geprijsde optie, of heb je nu een douchekop die je graag wil houden, dan kun je kiezen voor het Berkey douchekop filter exclusief douchekop. Je kunt deze hier bij Prepz.nl voor € 49,99 en hier bij bol.com voor € 58,49 kopen.

Denk je aan de laatstgenoemde optie, maar zit de douchekop die je nu gebruikt al helemaal onder de kalk en aanslag, dan kun je hem grondig proberen te reinigen voordat je het filter installeert, of je kunt dan overwegen om toch voor de versie inclusief douchekop te gaan.

Je wil het gefilterde water natuurlijk wel door een schone douchekop laten stromen! Om die reden vind ik de versie inclusief douchekop eigenlijk altijd de beste keuze.

Denk ook aan andere maatregelen naast een filter voor je douchekop!

Ik heb hierboven goede filter opties voor je douchekop besproken, maar niet alleen in douchewater kunnen schadelijke stoffen voorkomen. Ook drinkwater kan verontreinigd zijn met ongewenste onzuiverheden. Het is daarom aan te raden om ook een waterfilter voor je drinkwater te gebruiken.

Ik bespreek de beste opties om je drinkwater thuis te filteren in mijn Beste waterfilter voor thuis-artikel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van een douchekop filter dat bij jou past!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *