Mondkapjes Praxis – wel of niet kopen?

By | 30 januari 2020

Wil je misschien mondkapjes bij Praxis kopen? Er zijn veel verschillende mondkapjes bij de Praxis verkrijgbaar. Hieronder leg ik daarom eerst uit wat de beste Praxis mondkapjes zijn. Daarna behandel ik een voordeliger alternatief voor de beste mondkapjes van de Praxis.

Ben je op zoek naar de mondkapjes die sinds de persconferentie van 14 januari 2022 worden aangeraden? Daar kun je alles over lezen in mijn artikel:
Welke mondkapjes voor in het ov? (en andere openbare ruimtes) Dit zijn je opties!

Wat zijn de beste mondkapjes bij de Praxis? Hoe kies je een stofmasker?

Er zijn bij Praxis veel verschillende soorten mondkapjes verkrijgbaar. Voor een zo goed mogelijke bescherming is het natuurlijk belangrijk dat je weet waaraan je kunt zien wat een goed stofmasker is.

Er zijn drie verschillende veiligheidsklassen voor mondkapjes, deze zijn vastgelegd in de Europese EN 149 norm. De verschillende veiligheidsklassen zijn: FFP1, FFP2 en FFP3.

FFP1 is de laagste veiligheidsklasse van de drie. FFP2 is de middelste veiligheidsklasse. En FFP3 is de hoogste veiligheidsklasse. Mondkapjes met veiligheidsklasse FFP3 filteren minstens 99 % van alle zwevende deeltje uit de lucht. (bron)

Wil je zo goed mogelijk beschermd zijn, dan moet je dus voor een mondkapje met veiligheidsklasse FFP3 kiezen. Dit is eigenlijk altijd aan te raden. Want waarom zou je met minder genoegen nemen?

stofmasker Praxis mondkapjes

Het beste FFP3 mondkapje dat je bij de Praxis kunt vinden is de 3M Aura 9332+. Je kunt dit Praxis mondkapje hier op de site van Praxis vinden. Het merk 3M is al jaren een van de marktleiders op het gebied van dit type stofmaskers. En de mondkapjes uit de Aura-serie staan erom bekend dat ze comfortabel zitten.

Op het moment van schrijven kun je deze mondkapjes bij de Praxis kopen voor € 24,99 per 2 stuks. Hieronder behandel ik een voordeliger geprijsd pakket van tien van deze 3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes.

De onderstaande 10-pack is ook een goede keuze omdat het handig is om mondkapjes wat groter in te kopen. Alle mondkapjes zijn namelijk wegwerp stofmaskers. Om zo goed mogelijk beschermd te zijn zou je ze na een volle dag gebruik weg moeten gooien. En zou je de volgende dag een schoon en nieuw mondkapje op moeten doen. Daarom kun je beter meteen een voorraad stofmaskers aanleggen.

Voordeliger alternatief voor mondkapjes Praxis

Voordeliger alternatief voor mondkapjes Praxis 3M Aura FFP3

 

3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes
FFP3 bescherming: de hoogste beschermingsklasse voor mondkapjes
Bekijk prijs per stuk bij Conrad.nl
Update 10-3-2020: Zijn de bovenstaande mondkapjes op het moment dat je dit leest niet verkrijgbaar? Dan kun je het hier bij Conrad.nl, hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de nog proberen.

De bovenstaande 3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes zijn van hetzelfde merk en type als de Praxis mondkapjes. Ook zijn ze van hetzelfde beschermingsniveau, namelijk FFP3.

Op het moment van schrijven kun je een pakket van 10 van deze mondkapjes voor € 69,49 hier bij Conrad.nl kopen. Dat komt dus neer op een prijs per stuk van slechts € 6,95. Je bent dan dus een stuk voordeliger uit dan wanneer je deze mondkapjes bij de Praxis koopt.

Het is bovendien sowieso aan te raden om mondkapjes wat groter in te slaan, omdat je dit soort stofmasker maar een dag hoort te dragen.

In dit pakket van tien stuks zijn alle mondkapjes hygiënisch afzonderlijk verpakt, om te voorkomen dat de stofmasker vies worden voordat je ze gebruikt.

Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief van het hoogste beschermingsniveau (FFP3)? Dan zijn de onderstaande Climax FFP3 mondkapjes ook een optie. Hier bij Prepz.nl kun je deze mondkapjes op het moment van schrijven voor € 32,95 per 12 stuks kopen. Dit komt neer op een prijs van slechts € 2,75 per mondkapje.

Mondkapjes praxis alternatief Climax

Zorg dat je mondkapjes altijd op de goede manier gebruikt!

Je draagt een mondkapje om je te beschermen tegen dingen die je niet in wil ademen. Zorg er daarom voor dat je ze op de goede manier gebruikt, of je nu kiest voor Praxis mondkapjes of andere stofmaskers. Lees de handleiding van de mondkapjes goed door, en volg die goed op.

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten om te zorgen dat een mondkapje goed werkt. Zo moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je glad geschoren bent als je een stofmasker op doet. Een baardje of stoppels kunnen ervoor zorgen dat een mondkapje niet goed afsluit, met alle nare gevolgen van dien.

Ook geïnteresseerd in andere ademhalingsbescherming?

Misschien is een mondkapje voldoende voor het gebruik dat je ermee voor ogen hebt. Maar er zijn natuurlijk nog betere ademhalingsbeschermingsmiddelen verkrijgbaar.

De beste optie is nog altijd een gasmasker. Een van de grote voordelen van een gasmasker ten opzichte van een mondkapje, is dat een volgelaats gasmasker ook je ogen beschermt. Als je een mondkapje draagt moet je om je ogen te beschermen nog een goede afsluitende bril op doen.

Ben je misschien geïnteresseerd in een gasmasker? Dan kun je verder lezen in mijn gasmasker-artikel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de juiste mondkapjes!

Ook geïnteresseerd in mondkapjes van andere winkels? Lees dan verder in mijn Mondkapjes Action of Stofmasker Hornbach artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *