Handgel Hema of desinfecterende handgel kopen?

By | 9 maart 2020

Denk je er misschien aan om handgel van de Hema te kopen? Hieronder behandel ik eerst de handgel die bij de Hema wordt verkocht. Daarbij geef ik aan voor welke doeleinden dit een goede optie is.

Daarna behandel ik als alternatief een goede desinfecterende handgel, namelijk: Sterillium Med desinfectie lotion.

Handgel Hema – een goede deal?

Handgel Hema handgel

Op dit moment wordt de bovenstaande handgel van de Hema in twee verschillende formaten verkocht. Namelijk een 125 ml variant, die je hier op Hema.nl kunt bestellen voor € 1,75. En een 50 ml variant die hier op Hema.nl voor € 1,25 verkrijgbaar is. Ze zijn beiden dus zeer vriendelijk geprijsd. Gelet op de prijs is deze Hema handgel een goede deal.

Is het ook desinfecterende handgel die bij de Hema wordt verkocht?

Bij de handgel van de Hema staat in de productomschrijving dat de handgel bedoeld is om je handen zonder water en zeep te kunnen wassen. De Hema handgel is een ‘normale’ handgel, en heeft dan ook geen desinfecterende werking.

De handgel van de Hema is gewoon een handige en betaalbare handgel voor als je bijvoorbeeld op reis gaat, en je onderweg even je handen schoon wil kunnen maken. Of bijvoorbeeld voor bij het kamperen.

Zoek je eigenlijk een desinfecterende handgel, bijvoorbeeld uit voorzorg voor het nieuwe coronavirus? Door het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) wordt daarvoor aangeraden om een desinfectiemiddel op basis van alcohol te gebruiken. (bron)

Het alternatief dat ik hieronder behandel is dan een betere optie. Dat is een goede desinfectie lotion op basis van alcohol, dat onder andere geschikt is voor gebruik in operatiekamers.

Desinfecterend alternatief voor handgel Hema!

Desinfecterend alternatief voor handgel Hema

Sterillium Med desinfectie lotion
Sterk desinfectie middel op basis van alcohol
Bevat geen kleur- en geurstoffen, en is daardoor ook geschikt voor de gevoelige huid
Update 15 maart 2020: Mochten de bovenstaande opties niet meer verkrijgbaar zijn op het moment dat je dit leest. Dan kun je hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de het assortiment ontsmettingsmiddelen met de zoekbalk doorzoeken op ‘Sterillium Med’.

Zoek je een desinfecterend alternatief voor de handgel van de Hema? Dan is Sterillium Med desinfectie lotion een goede keuze.

Dit is een sterke desinfectie lotion op basis van alcohol. Het is onder meer geschikt voor gebruik in operatiekamers.

Het is eenvoudig in gebruik. Je doet de lotion onverdund op je droge handen, en vervolgens zorg je ervoor dat je je hele handen ermee bedekt. Het is aan te raden om daarbij extra aandacht te besteden aan je vingertoppen en je duimen. Daar raak je namelijk de meeste dingen mee aan.

Sterillium Med is een snel werkend desinfectiemiddel. Binnen dertig seconden is het werkzaam tegen virussen, bacteriën, mycobacteriën, gisten en schimmels.

Er zijn geen kleur- en geurstoffen aan Sterillium Med toegevoegd. Daardoor is het ook goed geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Op het moment van schrijven is er vanwege het nieuwe SARS-CoV-2 coronavirus veel vraag naar desinfectie middelen zoals Sterillium Med. Daardoor is het nogal wisselend verkrijgbaar.

Het wordt in verpakkingen van verschillende groottes verkocht. Op het moment dat ik dit schrijf zijn de 100 ml variant die je hier bij Amazon.de kunt kopen en de 500 ml variant die je hier bij Amazon.de kunt kopen, het best verkrijgbaar. Amazon.de levert veel producten ook in Nederland.

Klik op de oranje knoppen hierboven voor de meest actuele prijzen en beschikbaarheid.

Ook geïnteresseerd in andere beschermingsmiddelen?

Naast goede handhygiëne en desinfecterende handgel, kun je ook aan goede wegwerphandschoenen denken om je handen te beschermen. Heb je nog geen goede wegwerphandschoenen in huis, dan kun je in mijn medische handschoenen-artikel een goede optie van medische kwaliteit vinden.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van een handgel die bij jouw doeleinden past!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *