Zijn er nog mondkapjes te krijgen? Bij deze 4 webshops kun je nog mondkapjes kopen!

By | 11 maart 2020

Zijn er nog mondkapjes te krijgen? Door de grote vraag naar mondkapjes vanwege het nieuwe COVID-19 coronavirus zijn mondkapjes op veel plekken zeer beperkt verkrijgbaar. Ook leidt de wisselende beschikbaarheid de laatste tijd soms tot grote prijsschommelingen.

Voor als je nog niet weet welke mondkapjes je moet hebben, leg ik hieronder eerst kort uit welk type mondkapjes de hoogste filtercapaciteit heeft. Daarbij geef ik ook aan welk mondkapje een aanrader is.

Vervolgens behandel ik vier webshops waar je op dit moment nog mondkapjes kunt bestellen.

Zoek je de mondkapjes die vanaf de persconferentie van 14 januari 2022 worden aanbevolen? Lees dan mijn artikel daarover:
Welke mondkapjes voor in het ov? (en andere openbare ruimtes) Dit zijn je opties!

Wat voor mondkapjes kopen?

Als je hebt besloten om mondkapjes in te slaan, dan moet je natuurlijk wel weten wat voor mondkapjes je het best kunt kopen. De mondkapjes met de hoogste filtercapaciteit zijn FFP3 mondkapjes.

In de Europese EN 149 norm zijn drie verschillende beschermingsniveaus voor mondkapjes vastgelegd. Namelijk: FFP1, FFP2 en FFP3. FFP1 mondmaskers filteren minstens 80 % van de in de lucht zwevende deeltjes.

FFP2 mondkapjes hebben een filtercapaciteit van minstens 94 %. En FFP3 maskers hebben met minstens 99 % de hoogste filtercapaciteit. (bron) Het is dus altijd aan te raden om voor FFP3 maskers te kiezen. Deze filteren het beste.

Aanrader van FFP3 beschermingsniveau:

Zijn er nog mondkapjes kun je nog mondkapjes kopen wat voor mondkapjes kopen
3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes
FFP3: het hoogste beschermingsniveau voor mondkapjes

Bekijk prijs per stuk bij Conrad.nl

De bovenstaande 3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes zijn van het hoogste beschermingsniveau (FFP3). Daarnaast zijn deze mondkapjes een goede keuze, omdat ze een driedelig ontwerp hebben dat de bewegingen en contouren van je gezicht goed volgt.

Hierdoor sluiten de mondkapjes goed aan op je huid. Dat is heel erg belangrijk, want zodra er openingen zijn tussen je huid en het masker kun je allerlei ongewenste stoffen binnen krijgen.

Alle mondkapjes zijn in principe wegwerpmaskers. Het is dus eigenlijk de bedoeling dat je een mondkapje weggooit nadat je het een dag hebt gedragen. De volgende dag zet je dan weer een nieuw schoon mondkapje op. Daarmee voorkom je dat je met een mondkapje op loopt dat niet goed meer werkt. Het is daarom aan te raden om ze altijd wat groter in te kopen!

Zijn er nog mondkapjes te krijgen? Hier kun je nog mondkapjes kopen!

Voor als je wil weten waar je nog mondkapjes kunt kopen, behandel ik hieronder vier verschillende webshops waar je op het moment van schrijven nog mondkapjes kunt bestellen.

Amazon.nl – ruim assortiment aan mondkapjes!

Op het moment dat ik dit schrijf (11 maart 2020) is Amazon.nl een dag geleden gelanceerd. En nu is er al een ruim assortiment aan verschillende soorten mondkapjes te vinden. Het 3M Aura 9332+ FFP3 masker dat ik hierboven aanraadt, is hier bij Amazon.nl te vinden in een handig pakket van tien stuks.

Mochten deze mondkapjes op het moment dat je dit leest niet meer verkrijgbaar zijn, dan is het in ieder geval aan te raden om voor een soortgelijk type van FFP3 beschermingsniveau te kiezen.

Bekijk het assortiment mondkapjes bij Amazon.nl >>>

Amazon.de – bezorgt mondkapjes ook in Nederland!

Een andere webshop waar nog behoorlijk wat mondkapjes verkrijgbaar zijn, is Amazon.de. Amazon.de bezorgt ook in Nederland. De levertijd verschilt per verkoper. Je kunt vaak een inschatting van de levertijd zien bij het product en de verkoper die je kiest.

Je moet op dit moment voor de meeste mondkapjes toch rekenen op een levertijd van minstens een aantal dagen. Daar staat tegenover dat er bij Amazon.de op dit moment nog flink wat mondkapjes te koop zijn. Daardoor heb je nog ruime keuzemogelijkheden.

Bekijk het assortiment mondkapjes bij Amazon.de >>>

Prepz.nl – naast mondkapjes ook andere handige voorbereidingsmiddelen!

Prepz

Prepz.nl verkoopt een paar verschillende mondkapjes, waaronder deze Climax mondkapjes van FFP3 beschermingsniveau.

Prepz.nl heeft vanwege de grote vraag naar producten door het nieuwe COVID-19 coronavirus op dit moment wat langere levertijden. Wel is het nog steeds mogelijk om een bestelling te plaatsen.

Prepz verkoopt naast mondkapjes ook andere ademhalingsbescherming, zoals halfgelaatsmaskers en ‘full face‘ gasmaskers. Dit zijn interessante opties voor als je nog beter beschermd wil zijn. Ook kun je bij Prepz terecht voor onder andere waterfilters en noodrantsoenen.

Bekijk het assortiment mondkapjes bij Prepz.nl >>>

Conrad.nl – mondkapjes en andere ademhalingsbescherming!

Ook op Conrad.nl worden mondkapjes verkocht. Op het moment van schrijven bieden ze nog verschillende mondkapjes aan, maar daarbij staat vaak aangegeven: ‘levering als artikel weer beschikbaar is’. Omdat voor een aantal mondkapjes de precieze levertijd daardoor onduidelijk is, zal het op dit moment misschien niet snel je eerste keuze zijn om daar mondkapjes te kopen.

Maar dit kan natuurlijk veranderen, wanneer ze weer wat meer mondkapjes op voorraad krijgen. Mochten de voorgaande webshops op het moment dat je dit leest geen uitkomst bieden voor wat je zoekt, dan kun je het dus sowieso nog even op Conrad.nl proberen.

Verder kun je op Conrad.nl ook andere vormen van ademhalingsbescherming vinden, zoals halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers.

Bekijk het assortiment mondkapjes bij Conrad.nl >>>

Denk ook aan andere persoonlijke beschermingsmiddelen!

Naast mondkapjes zijn er natuurlijk ook andere persoonlijke beschermingsmiddelen waar je aan kunt denken.

Goede handhygiëne is natuurlijk erg belangrijk. Het is daarom aan te raden om voor een goed desinfectiemiddel te kiezen. Heb je dat nog niet in huis? Dan is Sterillium Med desinfectie lotion een aanrader. Dat is een sterke desinfectie lotion op basis van alcohol. Het is onder andere geschikt voor gebruik in operatiekamers.

Het is eenvoudig te gebruiken, en het is een snel werkend middel. Binnen dertig seconden is het werkzaam tegen virussen, bacteriën, mycobacteriën, schimmels en gisten.

Een andere manier om je handen te beschermen, is natuurlijk het dragen van wegwerphandschoenen. Zoek je daarom goede wegwerphandschoenen van medische kwaliteit, dan zijn Hygostar nitril handschoenen aan te raden. Daar kun je meer over lezen in mijn medische handschoenen-artikel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van goede mondkapjes!

Laatste update: 11 maart 2020. Oorspronkelijke publicatiedatum: 3 maart 2020.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *