Brandblusser Hornbach – Veilige keuze? Betere alternatieven!

By | 6 december 2019

Denk je er misschien aan om een brandblusser bij Hornbach te kopen? Hieronder bespreek ik waarom een Hornbach brandblusser geen goede keuze is. Daarna bespreek ik voor beide brandblussers die momenteel bij Hornbach worden verkocht een beter alternatief.

Brandblusser Hornbach – waarom geen Hornbach brandblusser kopen?

Brandblusser Hornbach brandblusser poeder en schuimblusser Hornbach

Op het moment van schrijven worden er twee verschillende brandblussers bij Hornbach verkocht, deze zijn hierboven afgebeeld.

De linker AngelEye FireAngel brandblusser is een schuimblusser met een inhoud van 600 ml. De rechts afgebeelde brandblusser is de AngelEye poederblusser met een inhoud van 1 kg.

Het probleem met deze brandblussers? De Hornbach brandblussers zijn te klein om een serieuze bluspoging te kunnen doen!

De brandweer raadt aan om altijd een brandblusser met een inhoud van 6 kg of 6 liter te kopen. Met kleinere blussers van 1 liter of 1 kg kun je volgens de brandweer geen serieuze bluspoging doen! (bron)

Betere alternatieven voor de Hornbach brandblussers

Omdat je natuurlijk een brandblusser wil kopen waarmee je wel een serieuze bluspoging kunt ondernemen, bespreek ik hieronder twee alternatieven met de door de brandweer aangeraden inhoud.

Weet je niet of je een poeder- of schuimblusser wil kopen? Bepaal je keuze dan aan de hand van de verschillende soorten branden die je wil kunnen blussen. Ik geef hieronder bij beide brandblussers aan voor wat voor branden ze geschikt zijn.

Veilig alternatief voor schuimblusser Hornbach

schuimblusser Hornbach brandblusser alternatief

 

 

Smartwares SB6 schuimblusser
Inhoud: 6 liter
Brandklassen A en B
Incl. ophangbeugel
Bekijk prijs bij bol.com

Deze Smartwares schuimblusser heeft de door de brandweer aangeraden inhoud van 6 liter. Hiermee is hij geschikt voor een serieuze bluspoging.

Hij is geschikt voor het blussen van branden uit brandklassen A en B. In brandklasse A vallen branden van vaste stoffen (bijv. hout, textiel en papier). Brandklasse B ziet op branden van vloeistoffen of stoffen die bij hogere temperatuur vloeibaar worden (bijv. wasbenzine, dieselolie en kaarsen). (bron)

De brandblusser wordt geleverd met een handige ophangbeugel, zodat je hem op een goed bereikbare plek kunt hangen. Hij is op het moment van schrijven hier bij bol.com voor € 55 verkrijgbaar. Een erg zachte prijs als je bedenkt dat er tien keer zoveel blusschuim in zit als bij de Hornbach schuimblusser, die op dit moment € 14,90 kost.

Dat mensen die deze brandblusser kochten er zeer tevreden over zijn, zie je aan alle positieve reviews die hij hier bij bol.com krijgt.

Veilig alternatief voor poeder-brandblusser Hornbach

Alternatief poeder brandblusser Hornbach

 

 

Alecto ABP-6 poederblusser
Inhoud: 6 kg
Brandklassen A, B en C
Incl. ophangbeugel
Bekijk prijs bij bol.com
Update – Is de bovenstaande brandblusser niet goed verkrijgbaar wanneer je dit leest? Dan is er hier bij bol.com een vergelijkbare poederblusser met dezelfde bluscapaciteit te vinden.

Zoek je een alternatief voor de poeder-brandblusser die bij Hornbach verkrijgbaar is, dan is deze Alecto ABP-6 de beste optie. Deze poederblusser heeft de door de brandweer aanbevolen inhoud van 6 kg, zodat je een veel betere bluskans hebt.

Deze brandblusser is geschikt voor branden van brandklasse A, B en C. Brandklasse A ziet op branden van vaste stoffen (bijv. hout, papier en textiel). In brandklasse B vallen branden van vloeistoffen of stoffen die bij hogere temperatuur vloeibaar worden (bijv. wasbenzine, dieselolie en kaarsen). En brandklasse C omvat branden van gassen (bijv. butaan, aardgas of propaan). (bron)

Ook bij deze brandblusser wordt een handige ophangbeugel meegeleverd, zodat je hem op een tactische plek kunt hangen.

Op het moment van schrijven is deze poeder-brandblusser hier bij bol.com voor € 47,99 verkrijgbaar. Dit is een hele goede deal in vergelijking met de poeder-brandblusser van Hornbach, want daar betaal je € 18,25 voor een blusser met een zes keer zo kleine inhoud!

Dat mensen die hem kochten zeer tevreden over deze brandblusser zijn, zie je aan de positieve beoordelingen die hij hier bij bol.com krijgt.

Denk ook aan goede veiligheidsmelders!

Om een brand succesvol te kunnen blussen moet je er op tijd bij zijn. Een rookmelder kan daarbij een cruciale rol vervullen! Ben je daarom ook op zoek naar een goede rookmelder, dan kun je verder lezen in mijn rookmelder-artikel.

Ook mag een koolmonoxide melder in geen enkel huishouden ontbreken. Heb je die nog niet in huis, lees dan verder in mijn koolmonoxide melder-artikel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je keuze voor een veilige brandblusser. Hopelijk hoef je hem nooit te gebruiken, maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *