Stofmasker Hornbach of voordeliger alternatief kopen?

By | 30 januari 2020

Wil je misschien een stofmasker bij Hornbach kopen? Er worden aardig wat verschillende stofmaskers verkocht bij Hornbach. Hieronder leg ik daarom eerst uit wat het beste stofmasker is dat je bij Hornbach kunt kopen. Daarna behandel ik soortgelijke stofmaskers die een stuk voordeliger verkrijgbaar zijn.

Op zoek naar de mondkapjes die vanaf de persconferentie van 14 januari 2022 worden aanbevolen? Lees dan verder in mijn artikel:
Welke mondkapjes voor in het ov? (en andere openbare ruimtes) Dit zijn je opties!

Wat is het beste stofmasker bij Hornbach?

Stofmasker Hornbach

Er is bij Hornbach een vrij groot assortiment aan verschillende stofmaskers verkrijgbaar. Mondkapjes zijn verkrijgbaar in verschillende beschermingsniveaus. Het is natuurlijk altijd de beste keuze om voor de hoogste beschermingsklasse te kiezen. Maar hoe weet je welke dat is?

De verschillende beschermingsklassen zijn voor stofmaskers neergelegd in de Europese EN 149 norm. Er worden drie verschillende beschermingsklassen gehanteerd, namelijk: FFP1, FFP2 en FFP3. FFP1 is het laagste beschermingsniveau, FFP2 het middelste. En FFP3 is de hoogste beschermingsklasse. Stofmaskers met beschermingsklasse FFP3 filteren minstens 99 % van de deeltjes uit de lucht. (bron)

Het is in verband met de veiligheid altijd aan te raden om een grotere hoeveelheid stofmaskers te kopen, omdat mondkapjes altijd wegwerpmaskers zijn. Voor de beste bescherming kun je ze daarom het best na een dag gebruik weggooien, en de volgende keer een nieuwe op doen.

Je kunt dus het best voor mondkapjes van beschermingsniveau FFP3 kiezen. Op de site van Hornbach is een 3M Aura 9332+ stofmasker te vinden van dat beschermingsniveau. Op het moment van schrijven kun je daar 5 stuks voor € 44,95 of 2 stuks voor € 23,75 kopen.

Hieronder behandel ik soortgelijke 3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes die op dit moment een stuk voordeliger verkrijgbaar zijn in een handige 10-pack.

Voordeliger alternatief voor stofmasker Hornbach

Voordeliger alternatief voor stofmasker Hornbach

 

3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes
FFP3 bescherming: het hoogste beschermingsniveau voor mondkapjes
Bekijk prijs per stuk bij Conrad.nl
Update 10-3-2020: Vanwege de grote vraag naar mondkapjes zijn ze momenteel enigszins beperkt verkrijgbaar. Je kunt hier bij Conrad.nl, hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de de actuele beschikbaarheid bekijken.

Op het moment van schrijven kun je de bovenstaande 3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes hier bij Conrad.nl per 10 stuks voor € 69,49 kopen. Dat komt neer op slechts € 6,95 per mondkapje.

Gelet op de prijs per stuk ben je dan dus een stuk voordeliger uit dan wanneer je een soortgelijk stofmasker bij Hornbach koopt.

Wat betreft het ontwerp lijkt het Hornbach stofmasker iets te verschillen van dit mondmasker. Maar ze zijn beiden uit de Aura 9332+ serie van het merk 3M. En ook zijn ze allebei van hetzelfde beschermingsniveau, namelijk: FFP3.

Verder zijn alle maskers in het pakket van 10 stuks bij Conrad.nl hygiënisch afzonderlijk verpakt. Daarmee wordt voorkomen dat een stofmasker al met iets vervuild raakt voordat je hem op zet.

Mocht je op zoek zijn naar een nog voordeliger geprijsd alternatief van het FFP3 beschermingsniveau, dan kun je ook naar de FFP3 mondkapjes van het merk Climax kijken. Deze kun je hier bij Prepz.nl voor € 32,95 per 12 stuks kopen. Dat komt neer op slechts € 2,75 per mondkapje.

Hornbach stofmasker alternatief

Zorg dat je stofmaskers altijd op de juiste wijze gebruikt!

Of je nu een Hornbach stofmasker of een ander stofmasker koopt, neem voordat je een stofmasker gebruikt altijd goed de gebruiksaanwijzing door! En zorg dat je weet hoe je het masker correct op zet. Verkeerd gebruik kan natuurlijk nare gevolgen hebben.

Het is van essentieel belang dat een stofmasker goed aansluit op je huid. Zorg er daarom ook voor dat je altijd glad geschoren bent wanneer je een mondkapje op doet. Gezichtsbeharing kan er namelijk voor zorgen dat een mondkapje niet voldoende afsluit, met alle gevolgen van dien.

Ook interesse in ‘zwaardere’ ademhalingsbescherming?

Als je ook geïnteresseerd bent in nog betere ademhalingsbeschermingsmiddelen, dan kun je verder lezen in mijn gasmasker-artikel.

Een van de voordelen van een gasmasker is dat niet alleen je mond en je neus, maar ook je ogen goed worden beschermd. Bij een stofmasker zal je nog apart een goede afsluitende bril moeten dragen om je ogen te beschermen.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je keuze voor een goed stofmasker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *