Vetblusser kopen? Deze brandblusser is geschikt voor frituur, vet en bakolie!

By | 8 december 2019

Wil je een goede vetblusser kopen? Hieronder ga ik eerst in op de belangrijkste eigenschappen van een goede vetblusser. Daarna behandel ik een vetblusser die aan deze kenmerken voldoet.

Welke brandklasse heeft een vetbrandblusser?

Op iedere brandblusser staat aangegeven voor welke brandklasse(n) hij geschikt is. Alleen brandblussers met brandklasse F zijn geschikt voor het blussen van branden met hete oliën en vetten (bron).

Iedere pan waar olie in wordt verhit kan in brand vliegen als de zelfontbrandingstemperatuur (ongeveer 315° C) wordt bereikt. Omdat de temperatuur zo hoog is krijg je de brand dan niet uit met een ‘normale’ schuimblusser. Het blusschuim zal dan simpelweg verdampen (bron).

Daarom bevat een brandblusser met brandklasse F een speciaal soort blusschuim dat zich met het vet mengt, en dit vervolgens onbrandbaar maakt (bron).

Kies een vetblusser van 6 liter!

De brandweer raadt aan om altijd een brandblusser met een inhoud van 6 liter te kiezen (bron). Aan een kleinere blusser van 1 of 2 liter heb je bij de gemiddelde brand niet genoeg.

Door voor een brandblusser van het juiste formaat te kiezen vergoot je de kans dat je een vetbrand kan blussen. Hiermee kun je dus een hoop narigheid voorkomen!

Smartwares FEX-15460 vetblusser 6 liter kopen

Smartwares FEX-15460 vetblusser 6 liter kopen vetbrandblusser kopen

 

 

Smartwares FEX-15460 vetblusser
Brandklassen A en F
Inhoud: 6 liter
Bekijk prijs bij bol.com
Update – Een andere goede optie is de Flameline brandblusser die je hier bij bol.com kunt vinden. Deze is naast branden uit brandklasse A en F ook geschikt voor branden uit brandklasse B.

Wil je een vetblusser kopen, dan is deze Smartwares FEX-15460 een goede optie. Met zijn inhoud van 6 liter is hij van de door de brandweer aanbevolen grootte.

Deze vetbrandblusser is geschikt voor brandklassen A en F. In brandklasse F vallen branden van hete oliën en vetten, zoals branden met bakolie of frituurvet. Brandklasse A beslaat branden van vaste stoffen, zoals textiel, hout en papier. Deze brandblusser is dus ook te gebruiken voor meubels of gordijnen die in brand staan.

Op het moment van schrijven kun je deze vetblusser kopen voor € 113,71 hier bij bol.com. Dit is wat duurder dan vetbrandblussers van kleiner formaat, maar je hebt met deze blusser een veel grotere kans om een beginnende brand uit te krijgen.

Een veiligheidsproduct zoals dit is niet iets om op te bezuinigen. Als je een goedkope kleine brandblusser koopt, dan vergroot je de kans dat je de brand niet onder controle krijgt. En dat kan natuurlijk hele nare gevolgen hebben!

Denk naast een vetblusser ook aan veiligheidsmelders!

Om een brand te kunnen blussen moet je hem wel op tijd ontdekken! Daarom is het zeer belangrijk om goede rookmelders op te hangen. Wil je een goede rookmelder kopen, dan kun je verder lezen in mijn rookmelder-artikel.

Een goede koolmonoxidemelder kan ook een levensreddende rol vervullen. Heb je die nog niet in huis, dan kun je in mijn koolmonoxide melder-artikel lezen wat goede en veilige melders zijn.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je keuze voor een goede vetblusser. Hopelijk hoef je hem nooit te gebruiken, maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *