CO melder kopen (koolmonoxide melder)? Dit zijn veilige CO melders!

By | 30 januari 2019

Wil je een CO melder kopen, dan bespreek ik in dit artikel twee veilige CO melders, zodat je de voor jou beste CO melder kunt vinden.
Een koolmonoxide melder (ook wel CO melder, koolstofmonoxide melder, koolmonoxide meter, koolstofmonoxide alarm, koolmonoxide alarm of CO alarm genoemd) detecteert te hoge concentraties van het giftige en smaak- en geurloze koolstofmonoxide en kan daarmee van levensbelang zijn.

Er zijn veel koolmonoxide melders op de markt, daardoor zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Om je te helpen bij het maken van je keuze heb ik daarom twee veilige CO melders uitgezocht.
De onderstaande veilige CO melders zijn naar mijn mening de beste opties:

Verderop in dit artikel bespreek ik deze twee veilige CO melders apart.

CO melder kopen: het belang van een goede koolmonoxide melder kopen

Koolstofmonoxide is een bijzonder verraderlijke stof, het heeft geen geur of smaak en is dodelijk als je er teveel van binnenkrijgt. Koolstofmonoxide is daarmee een echte ‘sluipmoordenaar’. Jaarlijks vallen er gemiddeld 11 doden en belanden er gemiddeld 150 mensen in het ziekenhuis door koolmonoxidevergiftiging (bron).

Koolmonoxidevergiftiging is iets dat zich in vrijwel ieder huishouden voor kan doen. Er komt bij ieder verbrandingsproces koolmonoxide vrij, bij CV ketels, de open haard, een houtkachel of zelfs een barbecue.

Zelfs bij nieuwe CV ketels ligt dit gevaar op de loer. Dit kan zijn omdat het onderhoud niet perfect is geweest, maar ook bijvoorbeeld omdat de rookgasafvoer niet in orde is, waardoor in de CV ketel vrijgekomen koolstofmonoxide niet naar buiten wordt afgevoerd.
Het kan zelfs zo zijn dat er via de rookgasafvoer van een andere woning koolmonoxide door jouw ventilatie naar binnen komt. Er zijn kortom altijd wel risico’s denkbaar.

Koolmonoxidevergiftiging voorkomen: hoe voorkom je koolmonoxidevergiftiging?

Hoe voorkom je koolmonoxidevergiftiging dan? Je kunt er in eerste instantie voor zorgen dat je altijd genoeg ventileert, de brandweer raadt daarom aan te allen tijde een rooster of raam op een kiertje te laten. Ook wordt aangeraden om verwarmingsapparaten zoals een kachel en een CV ketel minstens een keer per jaar door een professional te laten controleren.

Zoals gezegd kun je deze sluipmoordenaar niet ruiken of proeven, daarom kun je een te hoge concentratie koolstofmonoxide alleen op tijd detecteren met een koolstofmonoxide melder. Een CO melder kopen is daarom een eenvoudige maatregel die van essentieel belang kan zijn voor je eigen veiligheid, en die van je naasten.

Koolmonoxide meter kopen: wat is de beste CO melder (koolmonoxide melder)?

Je kunt behoorlijk wat verschillende soorten koolmonoxide meter kopen. Je vraagt je dan natuurlijk af wat voor jou de beste CO melder is.
Ik heb daarom twee veilige CO melders uitgezocht. Ik leg hieronder eerst kort uit hoe ik tot de selectie van deze twee veilige CO melders ben gekomen, en vervolgens bespreek ik deze koolmonoxide melders beiden apart.

CO melder kopen: hoe heb ik de twee veilige CO melders geselecteerd?

Ik bespreek hieronder twee verschillende veilige CO melders. Ik zal nu eerst uitleggen hoe ik tot de selectie van deze twee veilige CO melders ben gekomen.

Zowel de Consumentenbond als de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) hebben een test gedaan naar de veiligheid van de voor de consument beschikbare koolmonoxide melders. Bij het onderzoek van de NVWA zijn 29 verschillende CO melders getest (bron), de Consumentenbond testte er 19 (bron).

Beide onderzoeken hadden een vrij schokkende uitkomst, er bleken onveilige koolstofmonoxide melders op de markt te zijn. Van de 29 CO melders die door de NVWA zijn onderzocht bleek ruim de helft niet aan de veiligheidseisen te voldoen (bron).

De onderstaande twee koolmonoxide melders heb ik gekozen omdat deze zowel door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit als de Consumentenbond als veilig zijn bestempeld, en omdat beide CO melders daarbovenop ook positief worden beoordeeld door mensen die deze melders kochten.

Alecto COA-26 kopen – koolmonoxidemelder beste koop

 

Alecto COA-26 kopen Beste CO melder kopen Koolmonoxidemelder beste koop Koolstofmonoxide melder kopen Koolmonoxide melder kopen Veilige CO melders Koolmonoxide meter

Alarmsterkte: 85 decibel
Verlicht LCD display
Batterijniveau indicator
Bij lege batterij krijg je een waarschuwingssignaal
Levensduur: 7 jaar
Batterijen, bodemplaat voor bevestiging, pluggen en schroeven meegeleverd
Extra voordelig geprijsd per 2 stuks
Bekijk prijs bij bol.com (1 stuk) Bekijk prijs bij bol.com (2 stuks)

Ben je op zoek naar de beste koop, dan kun je het best deze Alecto COA-26 CO melder kopen. De Alecto COA-26 koolstofmonoxide melder werd niet voor niets door de Consumentenbond als uitblinker bestempeld.

Dit is een veilige CO melder die ook nog eens vriendelijk is geprijsd. Op het moment van schrijven kun je deze Alecto COA-26 CO melder kopen voor € 24,99 hier bij bol.com.
Ook kun je twee stuks van deze Alecto COA-26 kopen voor slechts € 39,99 hier bij bol.com. Per twee stuks is deze koolmonoxide melder dus zeer voordelig geprijsd, en het is natuurlijk veiliger om meerdere exemplaren te hebben zodat je ze op verschillende plekken kunt hangen.

Wanneer deze Alecto COA-26 koolmonoxide melder een gevaarlijk hoge concentratie koolmonoxide registreert gaat het alarm af. Dit alarm is een geluid van 85 decibel, en is hard genoeg om je uit je slaap te wekken.
De CO melder is uitgerust met een verlicht LCD display zodat je ook in het donker de koolmonoxide waardes af kunt lezen.
Verder heeft hij een batterijniveau indicator en geeft de CO melder een signaal wanneer de batterij leeg is, zodat je weet wanneer je de batterij moet vervangen.

De levensduur van deze koolstofmonoxide melder bedraagt 7 jaar, daarna werkt de sensor niet meer en dien je het apparaat te vervangen.

Er worden pluggen en schroeven, batterijen en een bodemplaat voor bevestiging meegeleverd, zodat je de koolmonoxide melder (CO melder) direct kunt installeren.

Vanwege zijn kwaliteiten in combinatie met de zachte prijs verdient deze koolmonoxide meter naar mijn mening de titel ‘koolmonoxide melder beste koop’.

Op deze pagina bij bol.com vind je onder andere: de handleiding van deze CO melder, beoordelingen van mensen die deze koolmonoxide melder kochten en een filmpje over de koolstofmonoxide melder.

Klik op de knoppen in de tabel om de meest actuele prijs van de Alecto COA-26 koolmonoxide melder te bekijken.

Fire Angel CO-9X-10-BNLT CO melder kopen – levensduur van 10 jaar!

 

Fire angel co-9x-10-bnlt Beste CO melder kopen Koolstofmonoxide melder kopen Goede koolmonoxide melder kopen Veilige CO melders Koolmonoxide meter kopen

Alarmsterkte: 85 decibel
Diagnostische functie
Levensduur: 10 jaar
Signaal bij einde levensduur
Geen vals alarm door normale verontreiniging in huishouden
Bekijk prijs bij bol.com

Ben je op zoek naar een veilige CO melder (koolmonoxide melder) met een zo lang mogelijke levensduur dan vind ik de Fire Angel CO-9X-10-BNLT koolstofmonoxide melder de beste optie.

Deze koolstofmonoxide melder heeft een levensduur van 10 jaar, en gaat dus 3 jaar langer mee dan het hiervoor besproken model.

Het alarm op deze CO melder heeft net als de hiervoor besproken koolmonoxide melder een sterkte van 85 decibel, wat luid genoeg zou moeten zijn om je wakker te maken.
Verder geeft deze koolmonoxide meter een signaal bij het einde van de levensduur.

Daarnaast is deze CO melder uitgerust met een diagnostische functie, wat inhoudt dat hij de tien laatste activeringen en PPM (parts per million, ofwel: delen per miljoen)-niveaus opslaat. Dit kan bijvoorbeeld ook handig zijn voor verhuurders.

Op het moment van schrijven kun je deze CO melder kopen voor € 40,99 hier bij bol.com. Deze koolstofmonoxide melder is dus iets duurder dan het hiervoor besproken model, maar daar staat wel tegenover dat hij onder andere 3 jaar langer mee gaat.
Klik op de knop in de tabel om de meest actuele prijs van deze koolmonoxide melder te bekijken.

Op deze pagina bij bol.com kun je beoordelingen van mensen die deze koolmonoxide melder kochten vinden, en kun je een filmpje over deze koolstofmonoxide melder bekijken.

Koolstofmonoxide melder kopen, en dan? Enkele tips voor je CO melder!

Let onder andere op de onderstaande dingen als je een koolmonoxide melder hebt aangeschaft:

 • Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig! Dit spreekt misschien voor zich, maar het is van groot belang dat je dit doet. Gebruik je een koolmonoxide meter niet op de juiste manier, dan heb je er misschien niks aan met alle gevolgen van dien.
 • Bekijk goed wat de levensduur van de door jou aangeschafte CO melder is, en zorg dat je het apparaat op tijd vervangt.
 • Ook is van belang dat je de koolstofmonoxide melder op de juist plaats hangt. Hierover kun je onder andere lezen op de site van de brandweer.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou beste CO melder!

Lees eventueel verder in mijn koolmonoxidemelder Action-artikel of mijn koolmonoxidemelder Hornbach-artikel, als je eerder misschien van plan was een CO melder bij een van die winkels te kopen.

2 thoughts on “CO melder kopen (koolmonoxide melder)? Dit zijn veilige CO melders!

 1. Vincent

  Bedankt voor het delen van het overzicht van CO melders. Ik wil mij hier meer in gaan verdiepen om mijn woning veiliger te maken. Volgende week komt er een monteur langs die mij hopelijk ook meer info kan geven over dit onderwerp.

  Reply
  1. Willem Post author

   Graag gedaan Vincent. Fijn dat ik kon helpen!

   Groet,
   Willem

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *